Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• good bye!

• Herkese merhaba,

Ben son 3 yıldır GC çekilişine katılıyorum ve Yeşil Kart Forumu takip ediyorum.
    Bu benim forumdaki ilk mesajım. Che Guevara’a atfedilen sözlerini GC sürecini çok iyi tanımladığını düşündüğüm için sizinle paylaşmak istedim.

“Gerçekçi ol, imkansızı iste” belki de GC sürecinin tamamını betimleyen bir söz diye düşünüyorum. USA’a gitme fikri herkesin kendine göre bir gerçekliği var ama bunun yanında çekilişin çıkma olasılığı düşününce imkansıza (imkansız değil!) yakın.
    “Hayatınızı, zaferleri kutlayarak değil yenilgilerin üstesinden gelerek yaşayın.” bu sözüyle de GC çekiliş kazananı olmak bir şey, dosya taşımak ve mülakat almak çok daha başka bir şey. Her aşaması düşe kalka yürüyen bir süreç. Süreçleri zaferle sonuçlananlara selam olsun.

Tabii ki ben de başvuru yaptım ve US’da yaşama deneyimini ben de istiyorum.

Her şey gönlünüzce olması dileklerimle,

• @yasinyasa Evet Tayland’da girdim.
    Benim İngilizcem de pek iyi seviyede olmadığı için mülakata tercüman ile girdim. Hiç bir sorun olmadı.

• Herkese Merhaba. Greencart başvurusu yaparken isim yerine soyisim soyisim yerine isim yazdığımı fark ettim eğer çekilişi kazanırsam bu elenme sebebi midir yoksa ds260 formunda düzeltebilir miyim?

• good bye!

• @yasinyasa Rica ederim.
    Hayır tabi ki Türkiye’den kimse gelmiyor 🙂 Tayland’da, Türkçe-İngilizce bilen biri olması yeterli oldu.
    Tayland konsolosluğu bu konuda esnekti. Yeminli tercüman belgesi vs gibi bir şey istemedi.
    Ben kendi mülakatım için 100 dolar ödedim ama daha az ödeyenler de oldu.

• Bu ileti silindi!

• good bye!

• ⭐⭐⭐

@Yıldıray81 Hocam çocuğu ot gibi yetiştirmezseniz her şeyi yapar. 21 yaşındaki bir bireyi başka bir ülkeye gönderdiğinizde ev kiralayamıyorsa kendisinde bir eksiklik vardır

Mesela benim bir akrabam var sanıyorum 30 yaşında ama 30 senedir hep kendi evinde yatmış, şimdi başkasının evinde yatamıyor gidip 1 gece dahi farklı yerde kalamıyor. Kalsa kalır ama yetersiz o konuda işte

Şehir değiştirmek malesef bizim ülkede çok büyük bir olay, mesela küçük yerlerde yaşıyorsanız çoğu insan ömrü boyunca bulunduğu ilçeden bile çıkmamış oluyor. Bana deseniz mesela istanbula git şurayı bul direk bulurum giderim de çünkü nasıl yapacağımı biliyorum, bunlar da tecrübeyle olan şeyler

• Merhaba, şu anda 17 yaşındayım. Açık lisede son dönemim ve Green Card'a başvuru yapmak istiyorum. Çekiliş açıklandığında ve eğer kazanmış olursam hem reşit, hem mezun olacağım. Bu durumda başvuru yapabilir miyim? Yapabilirsem, yaparken diploma kısmında lise mezunu bölümünü mü seçmeliyim? Şimdiden teşekkür ederim.

• ⭐⭐⭐

@ahmettax Olay yalan beyan da bitiyor. Siz başvururken şu an lise mezunu değilseniz ve lise mezununu işaretlediyseniz bunu farkedip red verebilirler sonuçta konsolosluğa gittiğinizde sizden diplomanızı onlara vermenizi istiyorlar

Bunu şöyle düşünün şu an bekarsınız ama 6 ay sonra evleneceksiniz nasıl olsa evleneceğim diyip formda evliyimi seçtiniz gibi düşünün.

Herhangi bir durumdan red alacaksanız bile red alacağınız noktaya gelmek için yüzlerce dolar harcamış olacaksınız ve yüksek ihtimalle dosya taşımanız da gerekecek 50 bin EU sıralamasından ilk 5 binde çıkmazsanız. Yani başvursanız pişmansınız, başvurmasanız bin pişmansınız

• ⭐⭐

@ahmettax dv2026 kılavuzunda böyle yazıyor.
    Ekran görüntüsü 2024-10-08 203535.png
    Ekran görüntüsü 2024-10-08 203233.png
    Ekran görüntüsü 2024-10-08 203224.png

• @newbie97 ben zaten bu olayi bilerek High School, No degree isaretledim secilirsem bunu degistiririm zaten formda. Aykiri bir durum varmi ki yinede ?

• @ATS16, içinde söyledi: DV2026 Sohbet Odası

@faber, içinde söyledi: DV2026 Sohbet Odası

@ATS16, içinde söyledi: DV2026 Sohbet Odası

@yasinyasa

hole ve at nvc ne anlama geliyor?

National Visa Center (NVC), "Hole" kelimesini nerede gördünüz?

0992d518-3deb-4abb-b1d8-384358d71e83-image.png
    mavi olan cevap için teşekkürler

• ⭐⭐⭐

@ahmettax Hocam basit olarak başvuru şartı 12 yıllık eğitimi bitirmiş olmak, kartı alma şartı farklı bir durum umarım sıkıntı yaşamazsınız ama konsolosluk çalışanına bağlı bir durum. Normalde ilkokul mezunları da başvuruyor ama onlar da kazandıklarında yeterli svp puanına sahip olduklarını belgeleyince sorun olmuyor

Hiç denk gelmedim yaşı küçük birinin kazanıp liseyi sonradan bitirip vizeyi aldığına o yüzden kesin bir şey demek doğru olmaz, ama konsolosluğa lise diplomanızın orjinalini götürdüğünüzde üstünde kabak gibi tarihi yazılı olacak ve onu görecekler. Sorun yapabilirler de yapamayabilirlerde. Zaten bu ülkede şansa yaşıyoruz olur da %1 lik şans denk gelirse o zaman görürüz neticeyi

• ⭐⭐⭐⭐

@miresh

b5e1c26f-3bfb-4f65-837c-f91dbb241b0d-image.jpeg

Resmî yönergeye göre uygun olduğunuzu düşünüyorsanız başvurabilirsiniz.

Formu doldurduğunuz tarihte size lise mezunu olup olmadığınız sorgulanacak beyanınıza istinaden çekiliş kazananı olursanız, sizin durumunuza istinaden yanlış beyan vermiş oluyorsunuz.

• @miresh hemen hemen ayni durumdayiz, sanirim secilirsek cn numarasinin dusuk olmasi haricinde baska bir ihtimal yok gibi, saglik raporu felan oderiz en fazla, ancak dosya tasima mantikli olur mu bilmiyorum, forumdaki arkadaslar nasil degerlendirirsiniz? Secilirsek cn yuksek olursa tasimaya degermi acaba bu riskle, sanirim bunu ciktiktan sonra dusunmek gerekecek

• @ATS16, içinde söyledi: DV2026 Sohbet Odası

@miresh

b5e1c26f-3bfb-4f65-837c-f91dbb241b0d-image.jpeg

Resmî yönergeye göre uygun olduğunuzu düşünüyorsanız başvurabilirsiniz.

Formu doldurduğunuz tarihte size lise mezunu olup olmadığınız sorgulanacak beyanınıza istinaden çekiliş kazananı olursanız, sizin durumunuza istinaden yanlış beyan vermiş oluyorsunuz.

Şöyle ki, şu anda mezun değilim. Bu yılın sonunda mezun olacağım. Şu anda ilkokul mezunu seçeneğini işaretlesem ve kazanırsam DS260 formu ile o an mezun olacağım için bunu düzeltme şansım var mı?

• Günaydın. Değerli forum sakinleri, nasılsınız?

• ⭐⭐⭐

@hashirama Yarın yine dişçi randevum var, gerginim 😁

Kanal tedavisi olmayacak dendi, mta yapılacakmış bir çeşit dolgu. Ama ne olur neticesi nasıl olur hiç bilemiyorum

Benzer Başlıklar

• 30813
  • 7674
  • 9899
  • 4035
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

116

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |