Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2026 Sohbet Odası

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
8.7k 917 437.7k 874

• selamlar herkese bugun basvuru yapıcam bende fakat kullanacagım fotografın ne kadar sure oncesı cekılmıs olması lazım mınımum ornegın 1 sene oncekı fotografımı yukleyebılırmıyım

• good bye!

• good bye!

• @yasinyasa, içinde söyledi: DV2026 Sohbet Odası

@serkanist Bende 21 yaşını geçtim. Ailemin başvurusuna kendimi ekleyemiyorum. Onlara çıkması durumunda aile birleşimi vizesi "F2B" ye başvuru yaparım. Evet 7 sene civarı sürüyor. Önüne arkasına bir kaç yıl koyun. Yine de uzun bir zaman ama hiç yoktan iyidir. Tabi bana da çıkmaması durumunda green card çekilişine başvurmaya devam ederim. F2B başvurusu yapmışken çekilişten green card çıkması durumunda bir sorun olacağını düşünmüyorum. Çünkü ikisi de göçmen vizesi.

HADİ HAYIRLISI BAKALIM ..

teşekkürler

• @yasinyasa Benim F3 (Amerikan Vatandaşının 21 yaş üstü evli çocuğu) başvurum onaylandıktan 2 hafta sonra Greencard talihlisi olduğumu öğrendim. Hiç bir sorun yaşamadım. Mülakatta konusu dahi açılmadı.

• An itibarı ile çekilişe fiilen katıldım. herkesin bol şansı olsun

• ⭐⭐

@ahmettax doğru söylüyorsun. Yas sınırı yok başarılar.

• good bye!

• Herkese merhaba,

Ben son 3 yıldır GC çekilişine katılıyorum ve Yeşil Kart Forumu takip ediyorum.
    Bu benim forumdaki ilk mesajım. Che Guevara’a atfedilen sözlerini GC sürecini çok iyi tanımladığını düşündüğüm için sizinle paylaşmak istedim.

“Gerçekçi ol, imkansızı iste” belki de GC sürecinin tamamını betimleyen bir söz diye düşünüyorum. USA’a gitme fikri herkesin kendine göre bir gerçekliği var ama bunun yanında çekilişin çıkma olasılığı düşününce imkansıza (imkansız değil!) yakın.
    “Hayatınızı, zaferleri kutlayarak değil yenilgilerin üstesinden gelerek yaşayın.” bu sözüyle de GC çekiliş kazananı olmak bir şey, dosya taşımak ve mülakat almak çok daha başka bir şey. Her aşaması düşe kalka yürüyen bir süreç. Süreçleri zaferle sonuçlananlara selam olsun.

Tabii ki ben de başvuru yaptım ve US’da yaşama deneyimini ben de istiyorum.

Her şey gönlünüzce olması dileklerimle,

• @yasinyasa Evet Tayland’da girdim.
    Benim İngilizcem de pek iyi seviyede olmadığı için mülakata tercüman ile girdim. Hiç bir sorun olmadı.

• Herkese Merhaba. Greencart başvurusu yaparken isim yerine soyisim soyisim yerine isim yazdığımı fark ettim eğer çekilişi kazanırsam bu elenme sebebi midir yoksa ds260 formunda düzeltebilir miyim?

• good bye!

• @yasinyasa Rica ederim.
    Hayır tabi ki Türkiye’den kimse gelmiyor :) Tayland’da, Türkçe-İngilizce bilen biri olması yeterli oldu.
    Tayland konsolosluğu bu konuda esnekti. Yeminli tercüman belgesi vs gibi bir şey istemedi.
    Ben kendi mülakatım için 100 dolar ödedim ama daha az ödeyenler de oldu.

• Bu ileti silindi!

• good bye!

• @Yıldıray81 Hocam çocuğu ot gibi yetiştirmezseniz her şeyi yapar. 21 yaşındaki bir bireyi başka bir ülkeye gönderdiğinizde ev kiralayamıyorsa kendisinde bir eksiklik vardır

Mesela benim bir akrabam var sanıyorum 30 yaşında ama 30 senedir hep kendi evinde yatmış, şimdi başkasının evinde yatamıyor gidip 1 gece dahi farklı yerde kalamıyor. Kalsa kalır ama yetersiz o konuda işte

Şehir değiştirmek malesef bizim ülkede çok büyük bir olay, mesela küçük yerlerde yaşıyorsanız çoğu insan ömrü boyunca bulunduğu ilçeden bile çıkmamış oluyor. Bana deseniz mesela istanbula git şurayı bul direk bulurum giderim de çünkü nasıl yapacağımı biliyorum, bunlar da tecrübeyle olan şeyler

• Merhaba, şu anda 17 yaşındayım. Açık lisede son dönemim ve Green Card'a başvuru yapmak istiyorum. Çekiliş açıklandığında ve eğer kazanmış olursam hem reşit, hem mezun olacağım. Bu durumda başvuru yapabilir miyim? Yapabilirsem, yaparken diploma kısmında lise mezunu bölümünü mü seçmeliyim? Şimdiden teşekkür ederim.

• ⭐⭐⭐

@ahmettax Olay yalan beyan da bitiyor. Siz başvururken şu an lise mezunu değilseniz ve lise mezununu işaretlediyseniz bunu farkedip red verebilirler sonuçta konsolosluğa gittiğinizde sizden diplomanızı onlara vermenizi istiyorlar

Bunu şöyle düşünün şu an bekarsınız ama 6 ay sonra evleneceksiniz nasıl olsa evleneceğim diyip formda evliyimi seçtiniz gibi düşünün.

Herhangi bir durumdan red alacaksanız bile red alacağınız noktaya gelmek için yüzlerce dolar harcamış olacaksınız ve yüksek ihtimalle dosya taşımanız da gerekecek 50 bin EU sıralamasından ilk 5 binde çıkmazsanız. Yani başvursanız pişmansınız, başvurmasanız bin pişmansınız

• ⭐⭐

@ahmettax dv2026 kılavuzunda böyle yazıyor.
    Ekran görüntüsü 2024-10-08 203535.png
    Ekran görüntüsü 2024-10-08 203233.png
    Ekran görüntüsü 2024-10-08 203224.png

• @newbie97 ben zaten bu olayi bilerek High School, No degree isaretledim secilirsem bunu degistiririm zaten formda. Aykiri bir durum varmi ki yinede ?

Benzer Başlıklar

• DV2027 Sohbet Odası

Taşındı Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    4k
    24 Oy
    4k İleti
    202k Bakış
    M
    @LSkae Amin kardeşim. Evvelki yıl bunları çok yaptım kurban olduğum kabul etti 3 aydır buradayız Allah hepimizin dualarını kabul etsin inşallah...👃
  • DV2022 Bekleme Odası

22k
    1
    45 Oy
    22k İleti
    2m Bakış
    istalinI
    Merhaba arşivde olan bu yazınızı tekrar okudum, söyledikleriniz şu an ki süreç için de geçerli mi @gucarslan, içinde söyledi: DV2022 Bekleme Odası @Aeroexpres merhaba. hesaplamayı öyle yapamazsınız.. "kota" olarak tabir ettiğiniz şey sadece turkiye icin değil, bolge olarak da hesaplanması gereken az da olsa karmaşık bir durum. turkiye, %7'lik kota dilimine zaten girmiyor,bu yüzden vize yetmeme gibi bir durum olması mümkün değil. eğer öyle bir durumun olursa zaten %7'lik kota sebebiyle yüksek numaralar vize alamaz. kota sebebiyle vize alamamak turkiye icin yaşanması muhtemel bir durum degil.] konuyla ilgili başlığı inceleyin lütfen. https://yesilkartforum.com/forum/topic/4402/sayılarla-dv2022/ ve imzanizdaki 1980 ibaresini guncelleyin :)
  • DV2021 Bekleme Odası

22k
    1
    31 Oy
    22k İleti
    2m Bakış
    dilaradrkD
    @gungorhan merhaba ben de bu konudan dolayı aşırı tereddüt ediyorum formda şöyle bir soru var daha önceki soyadlarınız diye önceden sadece kızlık soyadım vardı şu an resmiyette iksini birden kullanıyorum . Bunun için nasıl ilerleyeceğim hk net bir cevap bulamıyorum daha önceki soyad bilgimi girdiğimde isim de girmemi istiyor fakat sadece soyadım değişti
  • DV2019 bekleme odası

8k
    6 Oy
    8k İleti
    3m Bakış
    delikadir54D
    @nuhkan34 yas 40 . 21 yildir universite ogrencisiyim
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

20

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k