Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐

@yvzunal parmak iziyle alakali olabilir.
    Yada ds160taki bir sey dikkatlerini cekmistir.

Vardir bir sebep,ciddi oldugunu zannetmem vizeleri Amacina uygun kullanmissaniz.

• Bana 6 haftanın sonunda pasaportumu gönderdikleri hakkında bilgi maili geldi, …şu numarayla pttye verildi gibi ama yenileme işlemi onaylanıp onaylanmadığı belli değil. Başına gelen var mı? Ais sisteminde güncelleme olmamız durum hala aynı görünüyor..

• Merhaba,
    Geçerliliği Haziran 2020’de biten 10 yıllık vizemi yenilemek için Eylül 2023’te başvuru yaptım. Sistem beni randevudan muaf tuttu ancak beraber vize almak istediğim eşimin ilk vizesi olduğu için ona randevu almamız gerekti. Yoğunluk sebebiyle randevuyu Ekim 2024’e alabildik. Benim yenileme evraklarımı da eşimle birlikte göndermem gerektiğine dair mail atıldı. Ekim 2024’te geçerliliği biten vizem üzerinden 52 ay geçmiş oluyor. Bu durumda benim tekrardan randevu almamı isterler mi? Aynı anda başvurarak hata yaptım, keşke ayrı ayrı başvursaydık ben posta ile alsaydım vizemi..

• @sirik32 durum sizde approved olarak mı? Bende 3 Eylül'den beri Approved durumunda

• Vizemi yenilediler. Çok şükür.
    İlk vizemi avrupada oturumum varken almıştım, 1 sefer amerikaya gittim. Soyadı değişikliği, ülke değişikliği, iş değişikliği ve eğitim değişikliği hepsi vardı bende, buna rağmen vizemi mülakatsız yeniledir, başvuracak arkadaşlara fikir olsun. Parmak izi için de çağırmadılar, bilgilerinize..

• @mehmet-sefa-Seyis Merhaba, kusura bakmayın iletinizi daha yeni gördüm. Evet bana cevap geldi. Başkalarına da belki bilgi olur diye tarihleri kısaca özetleyim.

DS 160 Başvuru tamamlama: 26 Temmuz
    Talimat maili: 22 Ağustos
    PTT ile gönderim: 3 Eylül (Geç gönderim nedeni benden kaynaklı)
    PTT Teslim: 5 Eylül
    Application Received: 12 Eylül
    Approved: 16 Eylül
    Issued: 17 Eylül
    PTT ile gönderim: 17 Eylül (Daha henüz teslim almadım)

Ek bir bilgi daha geçeyim. PTT ile teslim sonrası bütün sorguları "CEAC Visa Status Check" üzerinden yaptım. Mail adresi ve şifre ile girdiğimiz Ais sitesinde hiçbir güncelleme olmadı. Hala belgeleri gönderin talimatı yer alıyor.

• @merhan bana bugünde bilgi güncellemesi olmadı. Şuan bir sorun olup olmadığı konusunda endişeliyim. Mail gönderdim işlem sürecinde diye cevap aldım.

• @charon soyle ek bilgiler vereyim. Esimin turist vizesi basvurusunu bir kac yil once reddettiler. Green card a her yil basvuruyorum. Gorusmeye cagirmalari cok buyuk ihtimalle red verecekler diye dusundurtuyor ama gercekten de Amerikaya goc etme niyetim yok ve sicilim temiz. Hayirlisi artik

• @mehmet-sefa-Seyis ben vizemi aldım hala sistemde belge gönder diyorlar, sanırım yoğunluktan sistemde güncelleme pek yapılmıyor.. mailleri takip etmek lazım sanırım..

• Bu ileti silindi!

• @sirik32 CEAC'yi kontrol ediyorum. Orada hala Approved aşamasında. Her hangi bir mail de gelmedi.

• @merhan MERHABA
    DS160 FORMUNDA ABD ADRES BİLDİRİMİ YAPTINIZMI
    GİDİLECEK ADRES BELLİ OLMADIGI ICIN BOŞ GEÇEMİYORUZ

• @Sonay-Doğan-Şimşek Merhaba. Sorduğunuz soruyla ilgili ben de çok araştırma yapmış, ama sağlıklı bir sonuç bulamamıştım. Ben ABD'de bir otel ismini ve bilgilerini girerek DS 160 formunu doldurdum. Herhangi bir sıkıntı da olmadı.

• @sirik32 merhaba ds160 formunda vize yenilerken b1/b2 yerine b2 seçmişim değişim yapamazmıyım.
    formu onaylayıp imzaladım

• merhabalar
    turist vizemizi yenilemek için kendim eşim ve cocuk için ayrı ayrı ds160 formu doldurdum.
    vize türünde b1/b2 yerine b2 seçmişim.formu imzalayıp onayladım.başka işlem yapmadım.formu yenileme yada yeniden doldursam olmazmı?
    birde aile olunca herkese ayrı ayrı ds160 formu doldurmam gerekmiyormu

• merhabalar
    turist vizemizi yenilemek için kendim eşim ve cocuk için ayrı ayrı ds160 formu doldurdum.
    vize türünde b1/b2 yerine b2 seçmişim.formu imzalayıp onayladım.başka işlem yapmadım.formu yenileme yada yeniden doldursam olmazmı?
    birde aile olunca herkese ayrı ayrı ds160 formu doldurmam gerekmiyormu

• Merhabalar,

Ben vize yenileme yaptım. 3 Eylül'den beri Approved aşamasında ve hala beklemedeyim. Acaba bu kadar uzun sürmesi normal mi? Bu kadar bekleyen var mı?

• Merhabalar,

11 Eylül'de yaptığım yenileme başvurusu için dün talimatlar geldi, bugün de gönderimi yapmayı planlıyorum fakat emin olamadığım bir husus var. DS-160 formunu doldururken geçen sene green card başvurusunda kullandığım fotoğrafı kullanmıştım. Bir yerde DS-160 formundaki fotoğraf ile gönderilen fotoğraf aynı olmak zorunda değil şeklinde bir bilgi okuduğumdan bu şekilde ilerlemiştim. Yazıyı bu konu içeriğinde okudum muhtemelen fakat tekrar bulamadığımdan teyit etmek istedim. Gidip yeni fotoğraf çekilip onu göndermek mi daha risksiz olur (DS formu onay sayfasındaki ile gönderdiğim fotoğraf farklı olacak bu durumda) yoksa zaten 1 yıl önceki green card başvurusundaki fotoğrafı kimse görmüyordur elindekini gönder DS formu ile fiziki fotoğraf aynı olsun mu dersiniz? 🙂

Bir de dünden beri aynı talimatlar mailini 50'den fazla gönderdiler. Sanırım sistemde hata var aynı maili 15 dakikada bir gönderiyorlar 🙂

Yanıtlarınız için teşekkür ederim şimdiden.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@Mehmet-f normalde sizden beklenen 6 ay geçmemiş bir fotoğraf ama eğer çok değişiklik yoksa yüz hatlarınızda kullanabilirsiniz.
    yeni çektirip yollamanızın da hiçbir sakıncası yok bu arada.

• @gucarslan Çok teşekkür ederim cevabınız için, yüz hattımda neredeyse hiçbir değişiklik yok ama sen bu fotoğrafı zaten 1 yıl önce başka başvuruda kullanmışsın bu fotoğraf güncel değil diye iki ayrı başvurudaki fotoğrafın aynılığını yakalayabilirler mi diye düşündüm ama fazla detay düşünmüş olabilirim 🙂

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

145

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |