Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐

@melikeee merhabalar, aos(adjustment of status) amerikada bir vize ile bulunuyorken green card surecinizi yurutebileceginiz bir surec. Konunun linkini asagiya birakiyorum. Oraya da goz atmanizi tavsiye ederim.

https://yesilkartforum.com/forum/topic/118/aos-adjustment-of-status-ile-green-card-almak?page=1

• @melikeee
    AOS (Adjustment of Status)
    kısaca davanızı abd de onaylatmak.(eğer süreçte abd de bulunacaksınız)

• @ATS16 çok teşekkür ederim yardımınız için.

• @melikeee dosyan aktif olmadan kcc aracılığı ile taşıtman gerekli, aktif olduktan sonra çok zor oluyor.

• @melikeee dosyanızı başka ülkeye taşıttıktan sonra, aktif olmasını beklemeniz lazım. Sizin caseiniz yüksek, bundan dolayı ile bir sonraki bültende aktif olacağınızı düşünmüyorum. Yani zamanınız var, taşımak için acele etmeyin ama çokta geç kalmayın (aktif olmadan taşıyın yeterli).
    Kendi bütçenize ve şartlarınıza göre gidebileceğiniz bir konsolosluk seçin ancak geçmiş deneyimlere bakarak, konsoloslukların durumlarını ölçüp biçmeniz gerekiyor, (kabul ediyor mu? onay oranı yüksek mi? oturum ister mi?) gibi durumlarıda göz önünde bulundurmanız faydanızadır. Konsoloslukların geçmiş durumlarını (EU dan kaç kişi kabul etti? onay/ret durumu vs.) görmek için bu siteye bakmanızı tavsiye ederim:

• @kafkaf 25 binle gidemedi derken dosya taşımasına rağmen mi çağrılmadı hocam yoksa ankaradan sıra mı bekledi? Merak ettim.

• Selamlar,

DS-260 formunda yazdığım bilgilerde bazı değişiklikler oldu, ben bunları Minör değişiklik olarak görüp dosya açtırmadan mülakat günü (10 Ekim) orada beyan etmeyi planlıyorum. Yine de emin olmak için deneyimli kullanıcıların görüşlerine ihtiyacım var.

• Seyahat belgesi olarak "Other Document" i seçmiştik o an pasaportu henüz çıkarmadığımız için, artık tabii ki pasaportumuz var.
    • Asıl talihlinin eşi olarak ben DS-260 forumunu doldurduktan sonra 2. üniversiteden mezun oldum, yani elimde +1 diploma daha var.
    • Amerika'da kontak kuracağımız kişi ismi, adres ve telefon bilgileri değişti.

Sizce bu bilgileri dosya açtırmadan oraya gittiğimde beyan etmemde sakınca var mı ?

• @sezen konaklama, uçak seyahati, yiyecek vs...

• @nothin, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Arkadaslar 2 yillik uzaktan egitim ile (acikogretim degil) bilgisayar programciligi okuyorum su anda 2. yila basladim. Bu sene greencard cekilisine girecegim. Egitim durumu bolumunde ne secmem gerektigi hakkinda kararsiz kaldim. En son bitirdigim okul olan high school secersem eger, olur da secilirsem ds-260 formunu (formda egitim kismi var mi bilmiyorum) mayis-temmuz ayinda doldurursam hala okul bitmemis olacagi icin yine highschool secmem gerekecek. Ve mulakata cagirilana kadar muhtemelen 2. yil da bitmis olacak ve universiteyi bitirmis olacagim aslinda. Bu yuzden mulakat sirasinda universiteyi bitirmis olacagim icin, fakat formlarda high school sectigim icin bir sikinti olur mu? Ayrica seceneklerde vocational school da var 2 yillik universiteler icin onu secin diyenler de vardi. Egitim durumunda ne secmeliyim?

Merhaba, başvururken o an mezuniyet durumunuz neyse onu yazmanız gerekiyor, kazanırsanız DS260 formunu doldururken de o an ne mezunuysanız o şekilde giriş yapabilirsiniz. Yani zaten mezuniyet tarihinizden dolayı durum açıkça anlaşılır olacaktır. Bol şans 🙏🏼

• @sezen son altı aylık hesap hareketlerini istemese dahi hesabınızda para gösteren imzalı bir belge sunmanız gerekli

• @CemKarakelle ds260 sonrası aldığınız confirmation değil ilk green card kazandığınızı gösteren( ya da tam hatırlayamadım ilk green card başvurunuzda aldığınız)belgedeki numara olacak. Bende aynı hataya düştüm

• ⭐⭐⭐⭐

@okiti bir sorun yok mülakata gittiğinizde evrakları verirken belirtin yeter

• ⭐⭐⭐⭐

@okiti

Permanent resident card ve SSN’in gideceği yeni adresi boş bir kağıda yazıp mülakat öncesi evrakları verirken teslim edebilirsiniz, teslim alacak kişinin ismini ve ismin önüne C/O ibaresini eklemeyi unutmayın aşağıdaki örnekteki gibi 😉

Diğer iki konu için formu açtırmaya gerek yok 👍

C/O Joe Biden
    1600 Pennsylvania Ave NW
    Washington, DC 20500
    202-456-1414

• Arkadaşlar öncelikle hepinize merhabalar dv2025 talihlileri ankarada kaç sıralama numarasına kadar mülakat verilmiş acaba ve ayrıca bunları takip edebileceğim bir yer varmı cevaplar için şimdiden teşekkür ederim herkese

• Merhaba arkadaşlar ds260 formum da askerlik bilgisi kısmında ben 4 Haziran da gitmiştim askere fakat e devlette 1 Haziran gözüküyor bunu düzeltmem gerekiyor mu yoksa kalsa bi sıkıntı olur mu

• @sezen işnizi asla şansa bırakmayın derim her türlü bence banka hesap dökümünüzü alınız

• merhaba arkadaşlar DS-260 formuyla ilgili bir soru sormak istiyorum
    -forumda eşimin adresi ve benim ikametgah adresim farklı bu durum sorun olur mu?
    -Mülakat aldıktan sonra formu açtırıp durumu düzeltmemiz gerekir mi ?
    -DS-260 onay sayfasının çıktısını kaybettim, tekrar nasıl alabilirim ?

• ⭐⭐

@sezen merhabalar, evet covid asisi yoktu. Onun icinde 800 hkd bir odeme yaptim.

• ⭐⭐⭐

@rezanclz Selamlar...Bankaların her şubesi bu tip işlemleri sıkça yapıyorlar..Siz ne için istediğinizi söyleyin onlar ayarlıyorlar...Tek kontrol etmeniz gereken nokta, aldığınız her sayfada kaşe ve imza olduğudur. Çoğunlukla son sayfaya imza kaşe yapmayı tercih ediyorlar..

• ⭐⭐⭐⭐

@zekiye-kahveci, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@Serapp selamlar mülakatlarda hala istemiyor mu Hong Kong banka hesap dökümü

@sezen, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@Serapp bunu bilmiyordum genelde hong kong a gidenler yanlarında hesap dökümü götürüyorlar ama sonrasını hiç bir yerde okumadım, yani maddi bir varlık göstermemizi istemiyor mu? Doğru mu anlamışım

Hong Kong DV2023 ve DV2024'lerden banka hesap dökümü istemedi. Mülakat deneyimlerinde bahsedilmişti. Bu yıl gidecek olanlardan da istemez sanıyorum ama yanınızda bulundurun lütfen.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

143

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |