Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)

• @californiapostdoc Hocam ben de Chen ile çalışıyorum. Sizin i-140 başvurunuz neredeyse 1 yıl olmuş , o kadar bekleniyor mu? WES dökümanını bekliyorum, gelir gelmez başvuracağız. Onaylanacağına inancım tam ama tabii kısmet; sanıyorum 2026 mart gibi current olurum. Benim de hayalim San Francisco da moleküler genetik postdoc/res. sci. pozisyonu, akrabalarım Kaliforniyada yaşıyor.

• @mrkc Yeni mali yıl Ekimde başlıyor. O sebeple Ocak 2025 beklenmesi gerekmiyor eğer bunu soruyor iseniz..

• @pelinoaydin teşekkür ederim, onu soruyordum. bimiyordum.

• selam arkadaşlar. Benim de birkaç sorum var.

interview tarihimiz netleşti diyelim. biz iş başvurusu yapmaya başlayabilir miyiz? interview sonrası amerikaya girdiğimizden itibaren legal olarak çalışabiliyor oluyor muyuz? yoksa illa fiziksel olarak green card'ı almamız mı lazım? iş bulmadan giriş yaparsak, 1-2 hafta sonra tekrar çıkış yapabilir miyiz? yoksa illa fiziksel olarak almayı beklemek mi gerekiyor o zaman?

benim kafamda interview tarihi netleşince iş başvurusu yaparım, kabul alınca giriş yaparım gibi biri vardı. bu şekilde olmuyor mu?

• @pointcloud Yapabilirsiniz ama bence cv nizde" authorized in the USA" gibi bir ifade koymanız gerekir! Bunu da sanırım onay aldıktan sonra koyabilirsiniz.

• @pointcloud EB1A için de tebrik ederim. Avukatım 10 tane hakemlik istedi. Bende de 3 tane hakemlik ve editörlük vardı. Kabul etmedi.

• @mrkc isinize karismak gibi olmasin ama sadece fikir vermesi acisindan tavsiyede bulunuyorum. E siz de bosverin avukati. Elinizde zaten iyi hazirlanmis bir NIW dosyasi varsa, kendi basinize EB1A dosyasina cevirin onu. 1 haftada halledersiniz. Red alirsaniz da en fazla 1000dolar USCIS filing masrafindan olmus olursnuuz. NIW basvurunuz bu retten etkilenmez.

• Arkadaşlar merhabalar, daha önce İtalya'dan police record alabilen oldu mu acaba? Burda kilitlenmiş durumdayım, yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

• @kemalede Çok teşekkür ederim öneriniz için. EB2 NIW için Chen dosyayı hazırladı, çok teknik terimler vardı tabii, bir takım kanunlardan bahsetmişti, o kanun maddeleri EB1A için de geçerli olur mu, araştırmam lazım. Chen çok net 10 hakemlik üzerine bastı, başvurmanızı tavsiye etmem dedi. Peki daha önceden bir başvuru dosyasını nasıl bulabilirim. Veya USCIS sitesinde başvuru dosya hazırlama ile ilgili bir yönerge var mıdır? Gerçekten başvuru yapabilirim, daha hızlı oalcak birşey sonuçta. Gerçi Chen de uygun bir fiyata bunu hazırlayabileceğini belirtti ama şans vermedi. Dediğiniz gibi kolaylıkla hazırlanabiliyorsa deneyebilirim.

• @MBKA Merhaba ben Avusturya için aldım aşşağıdan ülkeyi seçip hangi belgeyi istiyorsanız o ülkede almanız gereken karşılığını ve detayları görebiliyorsunuz

• @mrkc maalesef bilgim yok bu konuda

• @californiapostdoc sizin "arrest" dediğiniz bir kayıdınız mı var adli mahkeme işi yani? bununla ilgili ben de foruma yazdım dönüş olmadı. arşiv kayıtlı sabıkanızda var mı kayıt?

• @pointcloud SS number olmadan işe girilmiyor sanırım yani official olarak? bence onayı alınca başvuru yapın remote olarak interview vs ama oraya griip adresinize greencard ve SSNo gelince bence başlanır

• @begumm Ben sizin postlarınızdan anladığım kadarıyla Türkiye'de bir adli dosyadan bahsediyorsunuz. Benim Türkiye'de bir adli kaydım yok fakat Amerika'da tutuklandım ve iki farklı suçla yargılandım daha sonra savcı suçlamaları geri çekti ve case dismissed oldu. Dolayısıyla bir conviction durumum olmadı. Bu durum tabiki Türkiye'deki adli sicil kaydımda gözükmüyor. Amerika'dan background check için de para vermem gerekiyordu daha verip bakmadım fakat büyük ihtimalle arrest orada gözüküyordur. Yakın zamanlarda H1B vizesi için tekrar Türkiye'de mülakata girdim ve formda da have you ever been arrested sorusuna evet demiştim. Konu arreste gelince biraz fazla soru sordular interview normalde 2-3 dakika sürerken yaklaşık 1 saat sürdü sonucunda da bütün mahkeme kağıtlarımın falan fotokopisini aldılar belki 100 sayfa falan vardı. Daha sonra pasaportları geri verdi Administrative Processing olacağını söyledi ve davanın tamamen kapandığından ve suçsuz olduğumdan emin olmaları gerektiğini söylediler. Normalde Administrative Processing birkaç ay sürebiliyordu internette okuduğum kadadrıyla fakat 1 hafta içinde sonuçlandı ve vize kabul oldu. Sizin özel durumunuzda yine de bir göçmenlik avukatına danışmanızı öneririm.

• @californiapostdoc anladım. cevabınız için tşk ederim. Umarım beklediğiniz sonucu alırsınız, benim 20 sene önce olan bir olaydı zaten arşivden de silindi. Chen 'ler bana DS 260 formunda belirtmemi söylediler. Umarım sorunsuz vizemizi alırız.

• Merhaba,
    I140 uscis ulastigina dair bir belge gonderdi avukat. Receipt number ile case status sorgulayabiliyorum. Ama uscis hesabima case eklemek istedigim zaman online access code soruyor. Ne yapmak gerekir?
    Tesekkurler

• @machinist01 Vekaleti avukata verdiğiniz ve hesabınız IOE ile başladığı için Ucsis hesabına siz giremezsiniz. Gelen bilgiyi avukatınız size iletir.

"We would also like to bring it to your attention that you might not be able to add your receipt number to your UCISC online account as your receipt number starts with "IOE"."

• @machinist01 ben bunu USCIS ile iletisime gecip onlara sormustum. I-140 icin online access code yaratilamiyormus;

Thank you for your inquiry regarding a request for an Online Access Code (OAC) for your Form I-140, Immigrant Petition for Alien Worker. The I-140 is currently not supported in the USCIS online account, therefore we are unable to generate an Online Access Code (OAC) for your case.

• Biraz alakasız bir sorum var. Acil durumumuz neseniyle Expedite talebimiz kabul edildi, ve 10 gün sonrasına randevu aldık. Çocuğumla birlikte iki kişiyiz ama 1 tane boş randevu bulabildik doktorda. Gitsek ikimizin muayenesini tek randevu ile yaparlar mı acaba? Şahsen gidip durumu açıklayacağım yarın.

Benzer Başlıklar

• 5
  • 47
  • 4
  • 70
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

130

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |