(B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ
-
@tufank, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ
@Demir-Ünlüsoy “Onay ve Talimatlar sayfası” zaten AIS ten alınıyor ikisi ayrı belgeler değil. İlk sayfasında randevu bilgileri ve barkod var. Diğer sayfalarda talimatlar var. Onay sayfası (1. sayfa) yeterli oluyor genelde, talimatlar daha çok sizin okumanız adına.
Tesekkur ederim. Toplam 4 sayfa hepsi de instructions yani talimat. Confirmation gibi bisey hicbiryerde yazmadigi icin sordum.
Birde Nonimmigrant Visa Application, Form DS-160 confirmation page. Yani hem ds160 vize basvuru formu hemde 1 sayfalik ds160 onaybsayfasini mi istiyor?
Yani ozetle
ds160 basvurusu,
ds 160 onay sayfasi,
ais sitesindeki 4 sayfalik talimatlar,
Ptt kargo talimat sayfasi,
1 adet 5x5 foto,
guncel pasaport
vizenin oldugu eski pasaportdogrumudur?
-
@Demir-Ünlüsoy “Onay ve Talimatlar sayfası” zaten AIS ten alınıyor ikisi ayrı belgeler değil. İlk sayfasında randevu bilgileri ve barkod var. Diğer sayfalarda talimatlar var. Onay sayfası (1. sayfa) yeterli oluyor genelde, talimatlar daha çok sizin okumanız adına.
Tesekkur ederim,
Birde istenenler arasinda Nonimmigrant Visa Application, Form DS160 confirmation page. Isteniyor yani hem Ds160 basvurusu hem de DS160 onay sayfasimi istiyor?Ozetle
ds160 basvurusu
ds 160 onay sayfasi
ais sitesindeki 4 sayfalik talimatlar
ptt kargo talimat sayfasi
1 adet 5x5 foto
guncel pasaport
vize olan eski pasaportdogrumudur?
-
@Demir-Ünlüsoy hayır sadece confirmation page gerekli. Diğer sayfalar sizin kontrol etmeniz için ve zaten üst başlıkta “mülakata getirmeyin” şeklinde bir uyarı mevcut.
-
@Demir-Ünlüsoy hayır sadece confirmation page gerekli. Diğer sayfalar sizin kontrol etmeniz için ve zaten üst başlıkta “mülakata getirmeyin” şeklinde bir uyarı mevcut.
Harikasiniz cok tesekkur ederim.
Istenilen belgeler listesi disinda destekleyici belge eklesemmi eklemessemi bilemedim cunku gelen talimatlarda genel vize turleri talimatlarinda posta ile destekleyici herangibir belge gonderebilirsiniz yaziyor, ama asagida B visitor talimatlarinda ise hem eger mulakaatsiz gorusmeye hak kazandiysaniz sadece istenilen belgeleri gonderin yaziyor.
Bu iki birbirine zit talimattan anlasilan istenmeyen herangibir belge gondermenin dogru olmayacagi yonunde. Tavsiyeniz ne olur acaba?
-
@Demir-Ünlüsoy Turistik gezi için genelde herhangi bir belge talep edilmiyor. Ama destekliyici bazı belgeleri yanınızda götürmenizde sakınca yok. Görevli istemeden sunmamaya özen gösterin yeterli. Eski pasaportlarınız varsa mutlaka götürün, içerisindeki vizeleri görmek isteyebilirler, bu size avantaj sağlar. Bunun dışında, iş, okul vb. sizi ülkeye bağlayan tüm belgeleri yanınızda götürebilirsiniz.
Destekleyici belgeler kısmını ve bağlantılı sayfaları okuyabilirsiniz: https://tr.usembassy.gov/tr/visas-tr/nonimmigrant-visas-tr/
-
@charon turist onayı aldığımda benim tüm damgalarıma bakmışlardı hatta bazı havalimanlarının hangi ülkede olduğunu sormuştu görevli. Sorabiliyorlar
-
@Hope-Breaker ya yeni gorevlidir yada hakikaten o ulkelere gittin mi diye check ediyordur.
Amerikalilar salaga yatmayi sever ;) genel taktik karsisindakiyle relax muhabbete girip bilgi almaktir. Boylece hikayedeki celiskileri ogrenirler. Cbp cok yapar bunu.Gidilen ulkeler trden gelismis bir ulke degilse bir etkisi olmaz vize almaya.
-
@Demir-Ünlüsoy Turistik gezi için genelde herhangi bir belge talep edilmiyor. Ama destekliyici bazı belgeleri yanınızda götürmenizde sakınca yok. Görevli istemeden sunmamaya özen gösterin yeterli. Eski pasaportlarınız varsa mutlaka götürün, içerisindeki vizeleri görmek isteyebilirler, bu size avantaj sağlar. Bunun dışında, iş, okul vb. sizi ülkeye bağlayan tüm belgeleri yanınızda götürebilirsiniz.
Destekleyici belgeler kısmını ve bağlantılı sayfaları okuyabilirsiniz: https://tr.usembassy.gov/tr/visas-tr/nonimmigrant-visas-tr/
Mulakkaat icin degil, Sadece posta yolu ile belge gonderiminde istenilen belgeler disinda destekleyici belge gerekip gerekmedigini sormustum. Yanlis anlasildi. Tavsiyeniz ne olur acaba?
-
@Demir-Ünlüsoy mülakatsız vize için ne isteniyorsa mailde onları eklemeniz yeterli. Vizenizi mi yeniliyorsunuz ya da çocuğunuz için mi vize alacaksınız?
şu başlıkları incelemenizde fayda var:
-
Merhaba, greencard ile 2023 hazirandan beri amerikada yasiyoruz. esimin annesinin 28 eylulde vize gorusmesi var. ds160 formu doldururken farkli bir adreste yasiyorduk fakat daha iki hafta once tasindik. yeni adresi formda guncellemek gerekir mi yoksa direkt elindeki belgelerle guncel adresimizi goturmesi de yeterli olur mu? simdiden tesekkurler.
-
@bestonway B1/B2 vizesinde doldurulan DS-160 formu güncel bilgileri içermeli. Mülakatta belge ile güncelleme diye bir durum söz konusu değil. İmzalanan DS-160 formu güncellenemez. İstediğiniz kadar yeni DS-160 formu doldurabilirsiniz. Fakat görüşmeye girmek istediğiniz form numarası AIS üzerinden 1 kereye mahsus güncelleyebilirsiniz.( randevuyu iptal etmeden)
-
@tufank Cok tesekkurler. Greencard doneminde kendi formumuzu acmiyorduk o yuzden belki burada da benzer olabilir diye dusunmustum. iyi ki sormusum, hic asina olmadigim bir vize turu o yuzden hata yapmak istemiyorum. Bu kisimda create a new application demem gerekiyor o halde degil mi? tum formu sifirdan mi dolduracagim ?

-
@bestonway “create a new application” ile ilerlerseniz bazı bilgiler yeni forma aktarılır. Seçmeli ve koşullu alanlara dikkat etmeniz gerekecek, bu bilgiler aktarılmıyor.
-
@tufank tesekkurler. esimin annesi hem emekli hem de aktif calisiyor. bu durumda Present Work/Education/Training Information kisminda calistigi bilgisini girmem gerekir degil mi? ayni zamanda emekli oldugu icin ne yapsam emin olamadim.
-
@bestonway çalışıyor olarak girmeniz daha sağlıklı olur. Maaş kısmına toplam ortalama aylık geliri girebilirsiniz. Bunun içerisine tüm aktif + pasif kazançlar dahil olabilir.
-
@Demir-Ünlüsoy mülakatsız vize için ne isteniyorsa mailde onları eklemeniz yeterli. Vizenizi mi yeniliyorsunuz ya da çocuğunuz için mi vize alacaksınız?
şu başlıkları incelemenizde fayda var:
Sadece vize yenileme posta yolu ile. cocuk yok.
-
@emre71 merhabalar, mahsuru yoksa hangi tarihde vize tarihinizi 2024'e çektiniz 4 kişilik randevu için 2 haftadır gece gündüz bakıyorum 1 kez bile randevu denk getiremedim. Endişelendiğim tek konu vize randevum 4 kişilik olduğundan iptal edilen bir randevunun benim gibi 4 ve üzeri kişi sayısına sahip bir gruba ait olması gerekiyor diye düşünüyorum, aile ferdi sayısı fazla olduğundan boşluk bulmak sanırım zor olacak.
-
Tesekkurler fakat bireysel ve tek kisi olarak posta yolu ile eski turistik vizeyi yenileme yonteminde destekleyici belge ekleyip eklememek mi daha iyidir onu sormustum.
Genel vize talimatlarinda destekleyici belge ekleyebilirsiniz derken B tipi talimatlarda postayolu ile yenilemeye hak kazandiysaniz sadece istenen belgeleri gonderin diye yazmis. Birbirine zit iki ayri talimat kafa karistirdi ondan soruyorum.
Niyet mektubu yazmak gerekirmi mesela?
-
@Demir-Ünlüsoy hayır yenilemelerde sizden istenen ne ise o belgeleri eklemeniz yeterli. Gönderdiğim konu başlığını inceleyebilirsiniz.
Uygun görülürse mülakatsız yenileme yapılacaktır.
-
@Demir-Ünlüsoy hayır yenilemelerde sizden istenen ne ise o belgeleri eklemeniz yeterli. Gönderdiğim konu başlığını inceleyebilirsiniz.
Uygun görülürse mülakatsız yenileme yapılacaktır.
Tamam cok tesekkur ederim hizli cevaplar icin.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
8
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum