Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @lorelai 247.5$ toplam.

• Herkese iyi akşamlar benimde 6 Eylül yani bugün sabah 08.15 de konsolosluk randevum vardı. Mülakat tecrübemden önce size doktor randevumdan bahsetmek istiyorum. Bana 5 aşı yapıldı. Bunlar Tdap, MMR, Hepatitis B,Varicella ve Influenza dir. Bu aşılar neye göre yapıldı bilmiyorum ama belki yaş ve cinsiyet etkili olabilir. Toplam 375 Dolar civarı ödeme yaptım. 3 adet covid aşım vardı bir de sinovac hatırlatma aşımı temmuz ayında olmuştum bu sebeple covid aşısı için bir sorun yaşamadım. Şimdi görüşme gününe gelecek olursak burada en önemli nokta evrakların tam ve eksiksiz olması. Bu ne demek şöyle, diyelim ki siz veya nişanlınızın bir boşanma durumu varsa mutlaka oriijnal mahkeme belgesini istiyorlar, ya da 6 aydan fazla Türkiye dışında bir ülkede yaşadıysanız o ülkeden de arşivli adli sicil kaydınızı almanız gerekiyor. Bu evraklardan biri bile eksikse maalesef süreciniz uzuyor ve evraklarınız tamamlanana kadar vizeniz onaylanmıyor. Ben bugün böyle sorun yaşayan kişilerin durumuna şahit oldum. Görüşmenin özü evrakların doğru ve tam olmasıyla ilgili. Mülakat sırasında bana sorulan sorular nasıl tanıştınız? kaç kere yüz yüze görüştünüz? en son ne zaman görüştünüz? nişanlınız ne iş yapıyor? nerede yaşayacaksınız? nişanlınız ne iş yapıyor? Mülakat sonrası tebrikler süreciniz onaylanmıştır deyip bilgilendirme kağıdıyla uğurlanıyorsunuz. Umarım açıklayıcı olmuştur. Şimdiden herkese bol şans diliyorum. 🙂

• Arkadaşlar doctorun unganlar sitesinden randevumu aldım19 Eylül için ve 1 gün sonra otomatik e mail geldi başvurunuz onaylanma maili gelecektir ilerleyen günlerde diye ancak 6 gün olmasına rağmen randevum halen onaylanmadı. E mail attım geri dönüş olmadı aradım açan yok. Bu konuyla ilgili bilgisi olan var mı? Kaç günde onaylanıyor bu doktor randevum?

• @alperen-nihatcan-karasu 18.07.2024 de mail gelmiş randevu tarihim,bilgilendirme vs. Randevum ise 16.08.2024 dü. Sen hesap et işte ama bir evrak yüzünden uğraşacağım şimdi.

• @Smg-Motors666 Sana 1 ay önce gelmiş ama randevundan. Benim 12 gün sonra doktor randevum var halen onay maili almadım. Telefonları açan yok maillere cevap yok..

• ⭐⭐

@Valravne hayirlisi olsun. Erkenden gitmek her zaman iyidir heran gibi sorun çıkarsa zaman olmuş olur teşekkür ederim iki hafta olarak aklimda kalmış 1 ay da olabilir evet

• @emirgenco Hocam ben doktor randevumu ayın 2 sinde 19 Eylül için aldım. Üzerinden 6 gün geçti halen onay maili almadım doktor randevusuna dair. Ne zaman gönderecekler bunlar onay mailini.? Göndermezlerse 17 Eylül günü gidip 2 gün öncesinden yüz yüze konuşsam onaylarlarmı randevumu? Arıyorum açan yok mail atıyorum cevap veren yok.

• @Smg-Motors666 Merhaba, evraklardan hangisine sorun çıkardılar acaba? E-devletten alınan belgelerden biri için mi diye emin olmak istedim. Çok teşekkürler 🙏🏻

• @public-traveler bilgilendirmek için yazıyorum eğer aramızda yurtdışından başvuranlar varsa diye, dosyamızı seçim üzerine Polonya’ya yolladılar ve herhangi bir oturum belgesi vs. istemediler

• @public-traveler hayır eski eş ölüm belgesi ve boşanma evraklarının copy sini reddediyorlar, orijinali ya da tastiklisini istiyorlar. Fakat şöyle de durum var, mülakatta bir hanımefendi arkadaşımızın da evrağı copy di mülakatta ki beyefendi görmezden geliyorum bunu hayırlı olsun tebrik ederim diyerek gönderdi. Ben ve bir arkadaşıma ise orijinalini getirin diye işimizi uzattı. Benim nişanlım yanımdaydı ve 1 biletimizi kaçırdık ank gelişte zar zor geldi 3 biletle resmen giden paranın haddi hesabı yok beraber döneceğiz diye planlar yapmıştık. Her şey üst üstte geldi ve moralimiz bozuldu, eee şimdi mecburiyetten dönecek ve evrağı bana gönderecek net 2 hafta da gönderebilcem umarım geç vs demezler bu sefer de. Biletimiz vs ispatımız var çünkü ank da olduğuna dair, bu evrağı da mahkeme den alacak nasıl olacak bilmiyorum. Bakalım göreceğiz. Bizim a dan z ye sürecimiz 1 Nisan da evrağınız elimize ulaştı maili attılar, 6 eylül de mülakatımız oldu. Herhalde bu adam çok kısa sürede ilerletmiş biz biraz uzatalım mı dediler ne dediler anlamadım…

• @alperen-nihatcan-karasu bende 20 Ağustosta 17 Eylül için doktor randevusu aldim bana da hala onay maili gelmedi. Belki bu hafta gelir diye bekliyorum

• Arkadaşlar merhaba vizem onaylandı ve mülakattan sonra ceac sitesinde dosyamın durumu ready’den application received oldu peki bundan sonra issued mi olacak yoksa approved mı?

• Arkadaşlar selamlar 20sinde vize görüşmem var. Doktor randevusunu 18 eylül sabah 9.30a aldım. ama içime kurt düştü sağlık testinin yetişmeme ihtimali var mı? veya tekrar kontrol ve randevu durumunu nasıl yapabilirim

• @cre3d Ciddi bir sağlık sorunu yoksa verem gibi ertesi güne hemen hazır oluyor

• @Smg-Motors666 Anladım, kolaylıklar diliyorum size. Gerçekten çok yıpratıcı bi süreç ve ne gibi zorluklar çıkacağı hiç belli olmuyor. Ben yurtdışından başka bi konsolosluktan başvuracağım ama burada da göçmen olduğum için sorun çıkartırlar diye endişeliyim. Daha önce iki kez turist vizesinden red aldım. O nedenle sormak istedim. Çok teşekkürler, umarım bir an önce nişanlınızla kavuşursunuz

• @cre3d ciddi bir hastalığınız yoksa ertesi sabah öğleden önce gidip evraklarınızı teslim alıyorsunuz.

• Merhaba arkadaşlar.
    Eşim amerikan vatandaşı I-129F formunu bir officede doldurdu ve başvuruda bulundu fakat başvururken sadece birlikte bulunduğumuz fotoğrafları koydu bir sorun yaratır mı ve sonradan kanıt yollayabilir miyiz? Ve bu işlem ne kadar sürecek

• @Smg-Motors666
    Merhabalar, özellikle öğleden önce mi alınması lazım acaba bilginiz var mı? Ben mülakatımdan bir gün önce varacağım da Ankara’ya

• İçerik
    Merhaba,

Yakın zamanda Ankara’da mülakata gitmiş olan arkadaşlara birkaç sorum olacaktı.

1- 8.15te mulakatım, ancak 7.45’e de randevu verdiklerini biliyorum. Yani internetteki açılış saati yanlış olmalı. Geç kalmamak ve dışarıda fazla bekletilecek kadar da erken gitmemek için kaçta orada olmayı planlamalıyım?

2- Yaşlı annemle gideceğim, büyükelçiliğe mülakatı olmayanların sokulmadığını biliyorum. Kapıda beklemelerine izin veriyorlar mı? Veya yakınlarda cafe gibi oturmaya müsait bir yer var mı?

3- Belgeleri koyduğumuz dosyanın türü önemli değil diye düşünüyorum. Kağıtları içinden tek tek alıp dosyayı bize bırakıyorlar sanırım?

4- Diğer listelerde yazmıyor ama DS-160 onay sayfasında mülakata götürülecek belgeler olarak “onaylanmış i-129” yazıyor. Noa2’den mi bahsediyor acaba?

5- Ptt kayıt makbuzu olarak tam olarak hangi belge isteniyor? “Document Delivery Location” belgesinde ödenen adres yazıyor ücret yazmıyor, “Payment Receipt” belgesinde ücret yazıyor adres yazmıyor. İkisini de götüreceğim ama acaba asıl istenen başka bir belge mi?

6- Sağlık zarfını öğleden sonra saatlerinde alan var mı? Kapatıp gitmiş olacaklar diye korkuyorum, çünkü 17.00-19.00 saatinde websitelerine göre sorulara cevap vermeleri gerekirken haftalardır telefon açılmıyor. Ankara’ya gün içinde varıp sağlık zarfını alıp bir sonraki sabah mülakata gideceğim.

7- Aşı belgesini mail olarak atmadılar bana, Ağustosta sağlık muayenesi oldum, zarfı Eylülde mülakattan bir gün önce teslim alacağım. Mail olarak da bizim vize türüne başvuranlara Aşı belgesi iletiliyor mu? O maili alan var mı? Telefonları açmadıklarından kendilerine soramıyorum

Zamanınız ve yardımınız için çok teşekkür ederim

• @lillyyy, içinde söyledi: K1 vizesi (Nişanlılık Vizesi)

İçerik
    Merhaba,

Yakın zamanda Ankara’da mülakata gitmiş olan arkadaşlara birkaç sorum olacaktı.

1- 8.15te mulakatım, ancak 7.45’e de randevu verdiklerini biliyorum. Yani internetteki açılış saati yanlış olmalı. Geç kalmamak ve dışarıda fazla bekletilecek kadar da erken gitmemek için kaçta orada olmayı planlamalıyım?

20 dk öncesi ideal. Güvenlik randevu saatlerini söyleyip sıraya alıyor.

2- Yaşlı annemle gideceğim, büyükelçiliğe mülakatı olmayanların sokulmadığını biliyorum. Kapıda beklemelerine izin veriyorlar mı? Veya yakınlarda cafe gibi oturmaya müsait bir yer var mı?

Kapıda da cafe'de de bekleyebilir ama 2 3 saat sürebiliyor.

3- Belgeleri koyduğumuz dosyanın türü önemli değil diye düşünüyorum. Kağıtları içinden tek tek alıp dosyayı bize bırakıyorlar sanırım?

İçi görünen bir dosya daha iyi olur dediler bana.

4- Diğer listelerde yazmıyor ama DS-160 onay sayfasında mülakata götürülecek belgeler olarak “onaylanmış i-129” yazıyor. Noa2’den mi bahsediyor acaba?

Size maille geri yollanan 129F.

5- Ptt kayıt makbuzu olarak tam olarak hangi belge isteniyor? “Document Delivery Location” belgesinde ödenen adres yazıyor ücret yazmıyor, “Payment Receipt” belgesinde ücret yazıyor adres yazmıyor. İkisini de götüreceğim ama acaba asıl istenen başka bir belge mi?

Adres kısmı önemli değil. Hem vize ücreti hem de ptt ücretinin olduğu sayfa.

6- Sağlık zarfını öğleden sonra saatlerinde alan var mı? Kapatıp gitmiş olacaklar diye korkuyorum, çünkü 17.00-19.00 saatinde websitelerine göre sorulara cevap vermeleri gerekirken haftalardır telefon açılmıyor. Ankara’ya gün içinde varıp sağlık zarfını alıp bir sonraki sabah mülakata gideceğim.

Ben 3 gibi gidip aldım. 5'e kadar dediler.

7- Aşı belgesini mail olarak atmadılar bana, Ağustosta sağlık muayenesi oldum, zarfı Eylülde mülakattan bir gün önce teslim alacağım. Mail olarak da bizim vize türüne başvuranlara Aşı belgesi iletiliyor mu? O maili alan var mı? Telefonları açmadıklarından kendilerine soramıyorum

Sağlık raporunu teslim alınca mail atıyorlar.

Benzer Başlıklar

• 3
  • 61
  • 148
  • 1589
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

139

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |