Arkadaşlar selam. Farklı bir case'im var, forumda örneğini pek göremediğim için burada sormak istedim.
Çocuklu bir aileyiz, kurumsal şirket çalışanıyız. Buna ek olarak benim Amerika Amazon'da satış yapmak için Amerika'da ortaklı kurduğum Corp(A.Ş) pozisyonunda bir şirketim var. Fakat bu şirket ile aslında Amerika'da bir işletmem yok, yalnızca Amazon'da hesap açıp satış yapabilmek için açılmış bir şirket.
Şimdi b1/b2 turist vizesine başvurduk, ailecek NYC başta olmak üzere 2 hafta gezmek istiyoruz gerçekten başka bir amacımız yok, fakat Amerika'da şirket bilgisi konsolosun kafasını karıştırır mı? Şirket kelimesini duyduğunda tüyleri diken diken mi olur yoksa şirket sahibi olmak bir proof(güven) mi yaratır? Bilemiyorum kafam çok karışık.
Bir diğer ek bilgi, vize randevusunu alırken ABD'de şirketim yoktu, yani ds-160'da bu bilgi yer almıyor. ds160'a bu bilgiyi girmediğim için acaba konsolosa bunu söylemesem oluyor mu? O ekranında benim ABD'de şirketim olduğunu görebiliyor mu? Bilmiyorum ki! Kafam çok karışık, sebepsiz yere gol yemek istemediğim için en mantıklı senaryoyu kurmaya çalışıyorum.
Bilgisi olanlar varsa yorumlarınızı beklerim. Teşekkürler