Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @thisistheway vizeniz hayırlı olsun. Bu 2 yıl engeli ile ilgili sorum var, ben 2 ay önce ret aldım başvurduğumda vize türü Ds-160 formunda seçtiğim gibi AIS sisteminde B2 Turizm / Tıbbi Tedavi olarak seçtim. şimdi tekrar başvuru yapmak istiyorum ama bu sefer vize türü B1/B2 İş ve Turizm (Geçici ziyaretçi) işaretledim. Internetten baktım ikisi aynı vize olduğundan, daha önce ret aldınız mı sorusuna evet işaretlemem gerektiğini öğrendim fakat AIS sisteminde bunlar 2 farklı vize türü gözüküyor, sizce bu soruya hangi cevap daha mantıklı olur?
    Bu arada hayır desem ocak 2026'ya randevu alabilirim ama evet desem ekim 2026'a beni atıyor ve o kadar uzağa atıyor ki 3 ay sonra engeli kaldırıp rendevu çekme imkanı olmayacak gibi geliyor bana

• ⭐⭐

@zakaria B1 ve B2 tek kategori olarak kabul edildiği için soruya evet yanıtı vermelisiniz. 2 yıl engeli diye bir şey yok, yalnızca 2 yıl boyunca daha az kota önceden ret alanlar için ayrılıyor. Görebildiğiniz en yakın tarihe randevunuzu alıp daha sonra öne çekebilirsiniz.

• Arkadaşlar selam. Farklı bir case'im var, forumda örneğini pek göremediğim için burada sormak istedim.

Çocuklu bir aileyiz, kurumsal şirket çalışanıyız. Buna ek olarak benim Amerika Amazon'da satış yapmak için Amerika'da ortaklı kurduğum Corp(A.Ş) pozisyonunda bir şirketim var. Fakat bu şirket ile aslında Amerika'da bir işletmem yok, yalnızca Amazon'da hesap açıp satış yapabilmek için açılmış bir şirket.

Şimdi b1/b2 turist vizesine başvurduk, ailecek NYC başta olmak üzere 2 hafta gezmek istiyoruz gerçekten başka bir amacımız yok, fakat Amerika'da şirket bilgisi konsolosun kafasını karıştırır mı? Şirket kelimesini duyduğunda tüyleri diken diken mi olur yoksa şirket sahibi olmak bir proof(güven) mi yaratır? Bilemiyorum kafam çok karışık.

Bir diğer ek bilgi, vize randevusunu alırken ABD'de şirketim yoktu, yani ds-160'da bu bilgi yer almıyor. ds160'a bu bilgiyi girmediğim için acaba konsolosa bunu söylemesem oluyor mu? O ekranında benim ABD'de şirketim olduğunu görebiliyor mu? Bilmiyorum ki! Kafam çok karışık, sebepsiz yere gol yemek istemediğim için en mantıklı senaryoyu kurmaya çalışıyorum.

Bilgisi olanlar varsa yorumlarınızı beklerim. Teşekkürler

• ⭐⭐

@Reverie abdde sirket olmasi kotu birsey degil.
    Ds160i update edin sirket bilgisiyle. Ds160a yazarsiniz yada gorusmede soylersiniz.
    Dunyada suruyle insan var abdde sirketi olan. Herkes amerikada sirket acabilir,bunun bir sikintisi yok.

Sizi ulkeye baglayan baglara bakilir.

• ⭐⭐

@Reverie Gelir elde ediyorsanız ve bu geliri de ds160 formundaki gelir bilgisi satırına eklemişseniz söylemeden geçmemelisiniz. Çevrimiçi sitelerden satış yapabilmek için ortağımla açtığımız bir şirketimiz var diyebilirsiniz. Neticede bu işin devam edebilmesi için ABD'de bulunmanıza gerek yok; ancak şirket kurulumu ile vize başvurusu arasında yakın bir süre bulunması ister istemez soru işaretlerine yol açacaktır.

• Arkadaşlar, profil yorumu yapmanızı rica edeceğim. Annem, babam ve kız kardeşim ABD’ye beni ve buradaki torunlarını görmeye gelecekler. Annem ev hanımı, babam emekli; iki evleri, arabaları, kedileri, Türkiye’de yaşayan diğer çocukları ve torunları var. Hani ben olsam onlara vize veririm. Ama kız kardeşim gelecekleri tarihte yeni üniversite mezunu, 22 yaşında ve daha önce yurt dışı deneyimi olmamış genç bir birey. Grup olarak görüşmeye girecekler. Merak ediyorum, kız kardeşimin profili yüzünden tüm gruba red verirler mi?

• MERHABA, J1 INTERN OLARAK ABD DEN YENİ DÖNDÜM TÜRKİYEYE. AMA TURİST BAŞVURUSU YAPMAK İSTİYORUM. BU 2 YIL KURALI SORUN OLUR MU, SONUÇTA GÖÇMEN OLMAYAN BİR VİZE TÜRÜNE BAŞVURABİLİYORUM DİYE BİLİYORUM.

• ⭐⭐

Merak ettiğim bir şey var hafta başında ankara ocak mülakat verirken istanbul haziran veriyordu şuan ankara ocak doldu şubat bir kısmı doldu görünüyor istanbul haziran full doldu ve temmuz da 2 gün boş kaldı herkes istanbul tercih etmesi konumdan dolayı mı yoksa onay daha çok mu veriyor

• @emre71

Anne baba yasli olmasi, ev araba olmasi olumlu baska cocuk torun falan varsa daha olumlu olur.

Kizkardes genc okumuyor, daha once yurt disi na cikmamis olumsuz.

Sizin profiliniz de etkileyecektir. gibi geldi bana siz statu degisikli yada baska birsey yaptiniz mi?

• ⭐⭐

@emre71 abd vizeleri kişiye özel değerlendirilip verilir. Yani buna vermiyorum vize, gruba vermeyelim diye birşey yok.
    Anne baba vizeyi gayet güzel alir %90 şans veriyorum. Diğer %10 şans sizin abdye nasıl gittiğinize göre değişiyor. Yasal mı,kaçak mı, statü değişikliği mi, lottery green card mı, evlilik green card mı vs vs.

Kız kardeş sıkıntılı. Genç kız, yeni mezun, pasaport bomboş. Vize memurunun gözünde kardeşi de abdde, kaçma olasılığı yüksek.

• @charon ben k1 ile geldim. Oncesinde hem b1/b2 hemde j1'le ABD'de bulundum.
    valla kiz kardesim geri donecegini bildigim halde benim gozumde sikintili ispatlamasi cok zor geri gelecegini, onun tek gelme sebebi anne baba ucakta kaybolmasin. hayirlisi olsun bakalim

• @fxu K1 ile geldim. simdilik green kartla devam ediyorum 8 yildir burdayim.

• Arkadaşlar merhaba. yakın bir tarihte B1/B2 vize görüşmem olacak, tecrübelerinizden faydalanmak için bir konuyu sormak istiyorum.

Ben kurumsal bir şirkette 3 yıldır mühendis olarak çalışıyorum. 2018 yılında J1 ile amerikada bulunmuştum. Şuan geçerli schengen vizem var ve 15'den fazla seyahat gerçekleştirdim avrupa bölgesindeki farklı ülkelere.

Ben, kız arkadaşım ve diğer 3 arkaşım toplam 5 kişi olarak amerikaya önümüzdeki yaz bir seyahat planlıyoruz. kız arkadaşımın görüşmesi benimkinden daha ileri bir tarihte olacak. Diğer 3 arkadaşımın vizeleri mevcut fakat ziyaret gerçekleştirmediler daha önce amerikaya. Bizim vizeleri almamızı bekliyorlar.

Sizce bu sehayat planından bu şekilde bahsetmeli miyim? Evli olmamam ve kız arkadaşımla birlikte arkadaş grubu olarak seyahat ediyor olmam eksi puan oluşturur mu? Yalnız seyahat ediyor gibi belirtmem daha mı iyi olur?

Değerli yorumlarınızı bekliyorum, teşekkürler.

• @recephan Neyse, onu söyleyin. Amacınız gezmek ve görmek, zaten bunu daha önce yapmışsınız, sıkıntı olacağını sanmıyorum. Oradaki görevli için önemli olan gidip geri gelecek olmanız ve seyahatinizi karşılayacak maddi gücünüzün olması. Onun dışında dert edilecek bir şey yok, içinizi ferah tutun, öyle korkulacak bir şey yok.

• Vize başvurularında hep b1/b2 alanından başvuru yapıyoruz. Ben bu kategoriden red aldım şimdi tekrar denemek istiyorum ve bu başvuruyu b2 üzerinden yapmayı düşünüyorum. Turistik amaçla ve niyetle gideceğim bunu açıklayabilirim başvurumda.

B2 yine 10 yıllık veriyor değil mi? B1/B2 kategorisinden net şekilde ayıran bir şey var mı?

• B1/B2 değil de sadece B2 kategorisine başvuru yapan var mı? Herhangi bir farkı var mı? Yenileme olsun, kalış gidiş geliş olsun değişen bir şey oluyor mu?
    ben daha önce b1/b2 kategorisinden red yedim. bu sefer b2 kategorisinden başvurmayı düşünüyorum. Daha doğrusu bir başvurum var fakat 2025 eylül ayında benim bu yıl vizeyi almam gerekiyor. 2024e çekebileceğimi de sanmıyorum yeni başvuru yapmayı planlıyorum. Aiste ki formu sıfırlayıp vize kategorisini değiştirebilir miyim? Yoksa yeniden mi başvuru yapmam gerekiyor.

bir de b2 vizesinin b1/b2 vizesine göre eksik bir şeyi var mıdır? yine 10 sene multi veriliyor değil mi

• Merhabalar,
    Çok araştırdım ancak bulamadım.
    3 kişi (aile) olarak ds160 formu doldurup ödemeye kadar yaptım. Randevu tarihleri çok uzak zamana verdiği için randevu oluşturmayı tamamlamadan erken zamanlı randevu kovalıyorum. Bu şekilde yapmış ve deneyimlemiş olanlar var mı? Bir sorun yaşarmıyım? Yoksa illa bir randevuyu tamamlayıp sonra mı erken tarihe çekmeye çalışayım? Genel de bu şekilde yapıyorlar ama şuan ilerlediğim (erken tarih olmadığı için randevu tarihi henuz oluşturmamış) şekilde tecrübe eden arkadaşlar oldu mu?
    Yanıtlar için şimdiden teşekkür ederim.

• @civeng ben b2ye başvurmuştum çünkü sağlık sebeplerinden dolayı gidecektim ama b1b2 vermişlerdi

• ais üzerinden formu sıfırlayan var mı? formu sıfırladıktan sonra vize kategorisini değiştirebiliyor muyuz?

• @iamurat iki şekildede farketmez. Aynı tarihleri göreceksiniz.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

128

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |