Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐

@Hüseyin-KIRSALI hayır.
    vize memurları giriş-çıkış damgalarini görebilecek kapasitedeler. ayrica ds160ta hangi ülkeleri gezdiniz bölümü var.
    şiddetle ingiltere vizesi öneririm. Bu vize abd sisteminde otomatikman çıkar.

lakin şöyle bir sıkıntı var, abdde eşi, kız arkadaşı, yakını vs. olan insanların trye olan baglarını daha şiddetli bir şekilde kanıtlaması gerekir.

abd göçmen olmayan vizelerinin verilme kriteri tektir;
    bu kişi ülkesine geri dönecek mi.

gerisi tamamen fasa fisodur.

• merhaba
    mart ayında red yedim fakat tekrar denemek istiyorum.
    ds-160'ta vize reddi sorusuna evet cevabı verip ais üzerinden hayır cevabı versem randevuda bir problem yaşar mıyım? redli randevu slotları açılmıyor çünkü.

• ⭐⭐

@quikless Yalan/yanlış beyanda bulunarak direkt ret alır ve konsolosun da işini kolaylaştırırsınız.

• @charon, içinde söyledi: B1/B2 Ziyaretçi Vizeleri Mülakat Deneyimleri ve Görüşme Detayları

@Hüseyin-KIRSALI hayır.
    vize memurları giriş-çıkış damgalarini görebilecek kapasitedeler. ayrica ds160ta hangi ülkeleri gezdiniz bölümü var.
    şiddetle ingiltere vizesi öneririm. Bu vize abd sisteminde otomatikman çıkar.

lakin şöyle bir sıkıntı var, abdde eşi, kız arkadaşı, yakını vs. olan insanların trye olan baglarını daha şiddetli bir şekilde kanıtlaması gerekir.

abd göçmen olmayan vizelerinin verilme kriteri tektir;
    bu kişi ülkesine geri dönecek mi.

gerisi tamamen fasa fisodur.

Üstadım doğru söylemiş fakat İngiltere vizesi öncesi de vizesiz ülkelere giriş çıkış yapıp pasaporta damga vurdurun mutlaka. Pasaport boş olduğunda UK, vizeyi reddedebiliyor. Sebep kısmında yazıyorlar mutlaka "Your immigration history" şeklinde.

Nereden biliyorsun diye soracak olursanız, Kasım ayının sonu için planladığımız 4 günlük Londra seyahati için 2 Ağustos'ta biometrik verdik. Eksik evrak yok, seyahat planı çok güzel.
    Dün akşam aldığımız e-mailde ret aldığımızı gördük. Şahsen ben bir kez daha TR gerçekleri ile yüzleşmiş oldum 🙂
    Sebep olarak 2 farklı mazeret göstermişler. Birincisi yukarıda belirttiğim immigration history yani pasaportta hiç damga olmaması. Diğer sebep ise, aylık gelir gider gösterdiğim rakamlar ve 4 gün için orada harcayacağım rakam arasında tatmin olmamış sayın konsolos. Aylık giderimden sonra kalan "disposal" tutar x3 = 4 günlük harcama giderime eş olarak değerlendirmiş ve bunu beğenmemiş. Yapacak bir şey yok. Kira, ev geçindirme ile ancak bu geliyor elden.

Not: Kişi başı 400-500 Sterlin gibi bir birikim rakamı göstermiştik. Bundan tatmin oldum demiş fakat diğerlerini beğenmemiş.
    Not2: Çalıştığım firma mahşerin 4 atlısından biri. Üst yazılar, evraklar vs. her şey tamdı.

Yarışmacı arkadaşlara başarılar dilerim 🙂

• Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   ATS16 ATS16 
  • ⭐⭐

@fyucel vizesiz ulkeler ise yaramaz. Schengen yarar

• @charon, içinde söyledi: B1/B2 Ziyaretçi Vizeleri Mülakat Deneyimleri ve Görüşme Detayları

@fyucel vizesiz ulkeler ise yaramaz. Schengen yarar

Schengen'i veren bir ülke varsa deneyelim üstat 😃

• ⭐⭐

@fyucel onu Ben bilemem iste😂

• ⭐⭐

@quikless ben böyle onay aldım

• @mesut1905 biraz daha detay verir misiniz? red yedikten ne kadar süre sonra başvurdunuz? ds-160 üzerinden red yedim diyip ais üzerinden hayır mı dediniz?

• @EasternStar red yemekten çekinmiyorum, gelecekte ki mülakatlarda problem yaşar mıyım acaba? reddimin üzerine ingiltere ve kanada vizesi aldım. hollanda ve almanyaya giriş yaptım. mülakatta şansımın daha yüksek olduğunu düşünüyorum ama bu ais üzerinden vereceğim kara listeye alır mı diye de çekiniyorum. red yemek sıkıntı değil kara listeye girmeyelim var ise.

• ⭐⭐

@quikless ekim 2022 de ret yemiştim o zaman bu 24 ay kuralı yoktu bu sebeple haziran 2024 görüşmemin başvurusunda ais sorusuna hayır dedim ancak ds160 da reddimi yazdım.
    Ais de hayır dememin sebebi ben ret yediğimde bu kuralın olmamasıydı. Geriye doğru işlettirmedim kuralı yani.

• ⭐⭐

@quikless hocam Kara liste falan yok.

• @charon aklımda ki tek soru işareti bu, red yemek cidden problem değil ama abd tarafından mimlenmek, kara liste vs olayı varsa diğer vize görüşmelerinde büyük problem yaşatır diye düşündüm.

• Merhabalar. B2 vizesinden onay aldım (Türkiye'den değil). 10 yıllık turist vizesine sahibim. DS 160'ta ekim ayında Amerika'yı ziyaret edeceğimden bahsetmiştim fakat kardeşimin hastahane işlerinden dolayı ekimde gidemeyip önümüdeki sene ihtimalim var mı? Bu durumda gümrükte sıkıntı yaşarmıyım? Yardımcı olurmsunuz?

• ⭐⭐

@halo44 sikinti olmaz

• @charon hocam peki istediğim zaman gidebilirmiyim? gümrükte sıkıntı yaratmazlar değil mi? vizem 10 yıllık çünkü

• ⭐⭐⭐⭐

@halo44 DS-160 formunda belirttiğiniz plana uymanız beklenmiyor. Hayatın olağan akışı, planlar değişebilir. Vizeniz 10 yıllık, bu süre içerisinde dilediğiniz zaman giriş yapabilirsiniz.

• ⭐⭐

@halo44 abd vizesi genelde seyahat planina gore verilmez,basvuru yapan kisinin profiline gore verilir.

Seyahat planina gore verilseydi Schengen gibi 1 haftalik verirlerdi.

• Merhaba

21 yaşındayım ve üniversitede son sınıfa geçtim.
    Abd turist vizesine turistik ve iş
    amaçlı başvurmak istiyorum.Geçen sene work and travel yaptım ama beklemediğim şekilde 2 sene önce olduğum ameliyatın yan etkilerinden dolayı işi bırakmak zorunda kaldım ve türkiyeye geri döndüm.Şimdide babamın şirketinde yazları full time ve okul zamanı part time olarak çalışıyorum.Babamın işide lojistik sektöründe ağır nakliye ve proje taşımacılığı yapıyoruz.Bende Lojistik Operasyon Yöneticisi olarak çalışıyorum.Şu anda pasaportumda eski abd vizesi dışında geçerli UK ve Canada vizesi var.

Bildiğiniz gibi profilim biraz riskli duruyor son sınıf olduğumdan dolayı ama hem work and travelda işi sağlık sorunlarından dolayı bırakıp gezemeyip dönmek zorunda kaldığımdan ve babamın şirketi için amerikadan bir dorse ithalat etme düşüncemiz olduğu için vizeye başvurmak istiyorum.

Endişelendiğim kısım son sınıf olmam ve sadece ingiltereye giriş çıkışımın olması.

Sizce bu görüşmede yeterli olur mu yorumlarınız nedir?

• ⭐⭐

@alicavussss work and traveldan erken donmek bir sikinti degil. Saglik sorunu cikmis.
    Abdde kimse Kimseyi zorla calistirmaz at will employmenttan dolayi.

Aile sirketi = Arti
    Ingiltere vizesi = Arti
    Kanada vizesi = cok guzel bir Arti. Bence giris cikis yapin.
    Seyahat sebebi de gayet guzel. Bunu gorusmede aciklarsaniz vize alirsiniz diye dusunuyorum.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

142

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.3k

| | | |