Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @Smg-Motors666 pasaportunuzu, randevu onay çıktısını ve fotografı unutmayın. ( Covid aşısı ne alemde son bilgileri bilmiyorum en son Türkiyede olmadığı için E nabızdan aşı geçmişini talep ediyolar diye biliyorum ) sürecinizde bol şans 🤞

• @Kitten Ben aosa başvurdum 1 ay geçti ve request initial for evidence birth certificate istendi ama ben ingilizce çevirisini eklemiştim zaten sebebini bilmiyorum.Tekrardan aynı şekilde çeviriyi gönderdik ve çeviri sertifikasını da ekledim busefer.Dün parmak izi randevum vardı onu hallettim.

• @Kitten e peki sadece çeviri yaptırıp onay alanlar ne oluyor ? mesela benim arkadaşım o şekilde sürecte devam ediyor ama ben request initial for evidence aldım tekrar gönderdim ve çeviri sertifikasınıda ekledim kanıt olarak.Ofisten çalışana değişiyor bence.

• @Emir-1 dün konsolosluktan aldım doğum belgesini. Oradaki memur da formula A'yi US makamlarının kabul etmediğini, formula A'nın Avrupa için geçerli olduğunu söyledi.

Nüfus kayıt örneğinin çevirisi yeterli oluyor muhtemelen, bilmiyorum. Ama TR'den almadan gelen arkadaşlar konsolosluktan alabilirler, 10 dolar gibi bir ücreti var.

• @Kitten tebrik ederim AOS sureciniz sorunsuz ilerlesin 🙏🏼 Verdiginiz bilgiler cok aydinlatici oldu birth certificate icin noter onayli nufus kayit ornegi cevirtip goturmek bir cok kisinin isini kolaylastiracak.

Aklima takilan bir diger soru AOS formlarini doldururken evlilik sonrasi yeni soyad mi kullanmak gerekiyor? Bazi forumlarda green card uzerinde eski soyadin sorun olabilecegi yaziyor. Sizler nasil bir yol izlediniz arkadaslar?

• CSC Makbuzu: Tüm göçmen vize başvuru sahipleri görüşme günlerinden önce usvisa-info.com sitesini ziyaret ederek pasaportlarının teslim yerini seçmelidirler. Vizeniz onaylandıktan sonra pasaportunuz ve vize paketiniz sizin şahsen teslim almanız için bir PTT şubesine gönderilecektir. Görüşme gününde pasaportunuzu tesim almak istediğiniz PTT şubesini gösterir kayıt makbuzunuzu yanınızda getiriniz.

Merhabalar günaydınlar 6 Eylül de randevum var, 16 sı muayene oldum ve muayene evrağımı aldım şükür. Yukarı da belirttiğim CSC MAKBUZU denilen, ödediğimiz vizenin ulaşacağı ptt kargo ücretinin makbuzu mu?

• Merhabalar. Son zamanlarda Medical Exam girenler Covid aşısıyla ilgili bilgilendirebilir mi acaba? Teşekkürler.

• @mimi93 Mail attım, eski aşı kartınızı getirin dediler. Şu anda aşı yok zaten. Sağlık raporunda bulunduğu bölgede aşıya erişim yok seçeneği var. Onu işaretliyolardır tahminimce.

Ben de o gün birden fazla aşı olanlar herhangi bir sağlık sorunu yaşıyor mu onu merak ediyorum. 🥹

• @aixl çok teşekkür ederim 🙂

ben kendi soyadımı tutup eşimin soyadını da aldım. Marriage certificatete bu belirtiliyor. State ID, SSN card vb. diğer belgelerde de yeni soyad yazıyor. SSN alırken memur tatlı bir kadındı, kendisi de greencard kazanıp gelmiş vakti zamanında; bize yeni soyadı yazın dedi.

Zaten AOS formunda da ad-soyad yazdıktan sonra evlilikten önceki (birth name-surname) isim-soyismi soruyorlar mutlaka. Uzman yardımı almadan kendimiz doldurduk formları, o yüzden kendi tecrübelerimi aktarıyorum, bilginize 🙂

• Merhaba herkese. K1 vize başvurum 9 Ağustosta onaylandı ve pasaportumu 3-7 gün içerisinde alacağım söylendi. Üzerinden 10 gün geçmesine rağmen hala approved olarak gözüküyor. Konsolosluğa mail gönderdim, cevap bekliyorum. Benzer bir süreç yaşayan var mı acaba? Nasıl bir yol izlemek gerekir? Teşekkürler

• Sevgili dostlar iyi akşamlar ay ın 16 sı muayenem vardı unganlar da. Söylenilen ne varsa silin aklınızda ben genellikle özel hastane de daima hizmet aldım nadiren devlet hastanesine gitmişimdir. Prof.Dr. Mehmet Ungan bey gayet işinde başarılı, saygılı, güler yüzlü, sempatik. Banko da yardımcı olan hanımefendiler çok güler yüzlü yardımcı ve açıklayıcı insanlardı. Covid19 aşısının ülkemizde toplatıldığının bilincinde hocamız ve “Not available in- country” ülkede mevcut değil ibaresi işaretleniyor D harfi olarak. Bana tetanoz ve hepatit b aşıları yapıldı. 220$ 4. Katta ki Ungan lar servisinde toplam ödediğim para, bir kat aşağı indim 3. Kat a 47.5$ ödedim. ( ₺ ödeme seçeneği ve kart ile ödeme seçeneği var döviz ödeme mecburiyeti yok ) döviz öderseniz para üstü sıkıntı, yaşadım bunu. 3. Katta akciğer röntgeni çekildi ve kan aldılar 1 tüp. Tekrar 4. Kat a çıktım ve oradaki hanımefendi işleminiz bitti yarın 11-12 saatleri nde gelin evrağınızı alabilirsiniz dedi. Söylenilen saatte gidip aldım 1 dakika mı almadı ben çok memnun kaldım açıkçası. Kapalı verilmiş bir zarf + üzerinde “ Vaccınatıon documentatıon worksheet “ aşı dökümanı+ akciğer röntgen cd si ile zımbalanmış şekilde verilmekte. Kapalı zarfı mülakatta götürüyorsunuz, üstte bulunan aşı dökümanı ve akciğer grafiğini amerika ya indiğiniz de verecekmişiz. Aşı dökümanı dediğimiz evrağı da mümkün olduğunca saklayacağız, fotokopi çektirmemiz gerekli, kayıp edersek unganlar da arşiv tutulmuyormuş o yüzden kayıp edilmemesi gerekliymiş + mail olarak da atıyorlar sizlere bu evrağı. Sevgiler saygılar belki yardımcı olur diye anlattım umarım açıklayıcı olmuştur herkes e başarılar ve mutluluklar diliyorum. Tüm dilediğiniz hayat koşullarıyla beraber umudunuzu yitirmeyin, bir umuttur yaşamak.

• @sabxxkk bende merak ettim gelecek olan cevapları, umarım olumlu şekilde vizeniz gelir.

• Bu ileti silindi!

• Merhabalar arkadaşlar, bizim dosyamız 2 gün önce sistemde In Transitten Ready olarak değişti ve K1-FTP e-mailinide bize gönderdiler. Biz süreci avukatla yapıyoruz ve bu noktada avukatlarımız bize randevu almamamız gerektigini ve konsolosluktan talimat e maili beklememiz gerektigini söylediler aksi takdirde açıkca sistemde randevu alsak dahi iptal edileceğini veya randevudan geri çevirilecegimiz söylendi. Sizlerin süreci nasıl işledi? Nasıl bir e mail bekliyoruz randevu alabilmek için.? Deneyimlerinizi paylaşırsanız mutlu olurum. Teşekkürler.

• @sabxxkk gecmis sayfalarda ayni durumu yasayan arkadas vardi gec de olsa sorunsuz teslim almisti. Konsoloslukla iletisimini tam hatirlamiyorum ama bulursunuz bu baslikta gecmis sayfalari okuyun tavsiyem.

• @alperen-nihatcan-karasu dosyaniz ankara’ya ulasmistir su adresten randevunuzu alabilirsiniz seklinde bir mail alacaksiniz bir hafta 10 gun icerisinde. Ister bekleyin ister sisteme kaydolup randevu aciksa alin size kalmis. Maili beklemeden alan bir cok arkadas oldu sorun olmadi. Ancak sisteme kaydolurken uyari metninde konsolosluk mailini almadiysaniz randevu almayin iptal edilebilir diye belirtiyor. Bunu bilerek karar vermelisiniz.

• @aixl Çok teşekkür ederim. Beklemeyi tercih edeceğim.

• @alperen-nihatcan-karasu avukatınıza benden selamlar. Şu anda Kasım randevusundan sadece 1 gün açık. Buna yetişebilirsiniz. O çıkan mesaj ertesi güne randevu bulabileceğiniz sistem için geçerli. Siz 2 ay sonraya randevu bulursanız kendinizi şanslı sayın. Zaten randevunuzu 2 3 ay sonraya alacağınız için her şey tıkır tıkır işliyor. Kimse hiçbir problem yaşamadı bu zamana kadar. Avukatlar da çoğu zaman yetersiz kalıyor. Hemen bir Ds160 doldurup Ceac kaydı alıp randevu alın derim. Yoksa ilkbahara ancak gidersininiz.

• ASKERİ KART: Tüm başvuru sahiplerinin askeri kartın aslını, kopyasını ve onaylı İngilizce çevirisini
    sağlaması gerekir. Hizmetten muafsanız, lütfen askeri hizmet muafiyet kartınızın bir kopyasını ve onaylı İngilizce çevirisini
    sağlayın.

Merhaba arkadaşlar. Eylül ayında randevum var. İstenilen belgeler arasında Askerlik Durum Belgesi ingilizce tercümeli getirin yazıyor. Ben askerlik durum belgesini noter onaylı çeviri yaptım. Ayrıca apostil yapmam gerekiyor mu? Bilen arkadaşlar cevaplarsa sevinirim.

• Merhabalar herkese,

Ben ve nişanlım 2,5 yıldır birlikteyiz geçtiğimiz Aralık ayında başvurumuzu yaptık dosyamız transit aşamasında hala elçiliğe gönderilmesini bekliyoruz. Ben Polonya’da yaşıyorum bu nedenle dosyanın Polonya’ya gönderilmesini istedik başvururken fakat avukatımız ben Türk vatandaşı olduğum için dosyanın Türkiye’ye de gönderilebileceğini söyledi. Daha önce bu durumu tecrübe etmiş olan birisi var mı? 21 gündür transit aşamasında bekliyoruz hangi elçiliğe gönderileceği hala belli değil fakat ben Polonya’da yaşadığım için buradan başvurmak benim için çok çok daha kolay olacak. Çok teşekkürler 🙏🏻

Benzer Başlıklar

• 1
  • 61
  • 3
  • 1589
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

144

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |