Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

K1 vizesi (Nişanlılık Vizesi)


  • @cihad34 ds160 formu doldurmanız gerekiyor sonra randevu alabilirsiniz. ds260 formu K1 için değil


  • @liliy06 Harika sizin adınıza çok sevindim. Ne tür sorular sordular acaba, hatırladıklarınızı yazmanız mümkün mü?


  • @Valravne teşekkür ederim. Benim görüşmem çok pozitif geçti daha önce dm den bir kaç arkadaşa yazdım buradan da yazayım herkes için faydalı olsun.
    •Girişte randevu saatine göre içeri alıyorlar benim 7:45 ti ilk girenlerden biriydim. Sonra polis kontrolü telefon çanta vs yasak. içeri girince ilk pasaportu alıp bakıp bir numara verip oturuyorsunuz bekleyin yönlendireceğiz diyorlar. K vizeleri diğer vizelerden ayrı bir kısma toplanıyor. Sonra ilk olarak verilen numaraya göre Türk biri ile görüşüp tüm evrakları veriyorsunuz. Orada evraklar kontrolden geçiyor. Eksiksizse eğer sonra başka bir numara veriliyor ve sıra bekliyorsunuz sonra Amerikan görevli ile mülakatınız başlıyor. Evraklar zaten önceden onun önünde oluyor ingilizce konuşmak için sorun olup olmadığını sordu ben uygun dedim. İngilizcem iyi olduğu için. Sonra doğru bilgiler vereceğime dair el kaldırıp yemin ettiriyor, parmak izi alıyor.
    Sorular ; ne zaman tanıştınız, nasıl tanıştınız, ilişkiniz ne zaman başladı. Çünkü biz 2009 da tanıştık uzun yıllar sonra başladığı için çok ilginç geldi hikayemiz. Biraz onunla ilgili esprili konuşma geçti. İlişki ile ilgili detay sordu bir kaç. Kaç kez görüştüğümüzü , evleneceğim kişinin ne iş yaptığını sordu. Bir de 90 gün içinde evlenmeniz gerekiyor bilginiz olsun, Vizeniz onaylandı tebrikler dedi 10 gün içerisinde gelir dedi. Hatta en son kendisi Türkçe teşekkür etti. Oğlum vardı yanımda onunla da çok tatlı konuştı:) Cuma günü görüşmem vardı Pazartesi günü nişanlım Amerika’ya varmadan eve pasaport kargomuz geldi. 
Bu sorular dışında ailesi ile ilgili sorular vs ve hatta yaşayacağımız yeri dahi sormadı.
sizin durumunuz ilişkiniz nasıl bilmiyorum… ama kendi tecrübeme göre şunu diyebilirim ki her şey net , eksiksiz ve ilişki gerçekse bu anlaşılıyor ve ona göre davranıyorlar… hiş endişe etmeyin.
ben 30 dan fazla ülkeye gittim hayatımda bir çok kez vize mülakatına girdim eskiden red aldığım Amerika vize mülakatı da dahil hiç böyle pozitif bir görüşme yaşamamıştım. Herkese bol şans dilerim…


  • Bende 18 ekime alabildim randevu


  • Tekrar merhaba özel soru sormaya çekinir oldum, vize eve mi geliyor seçtiğimiz ptt ye mi?


  • @Smg-Motors666 Merhaba sistemden tercih edebiliyorsunuz. Eğer evinize istiyorsanız bir miktar ödemesi var. Sisteme girdikten sonra sağ üst tarafta continue var ordan girip açılan sayfadan Update Delivery Location a tıklayarak kontrol edebilirsiniz.


  • Bu ileti silindi!

  • Merhaba herkese.
    Benim sorum k1 vizesini alıp Amerikaya gelen arkadaşlara.
    Temmuz sonunda Amerikaya giriş yaptım ve vakit geçirmeden 1 hafta içerisinde hızlıca evlendik. SSN numaram hala iletilmediği için AOS formlarını ve work permit başvuru formlarını henüz iletmedik.
    1- AOS başvuru belgeleri arasında gerekli birth certicatei Türkiyede iken kaymakamlıktan almıştım ve apostil yapmıştırdım. Ancak buraya gelince fark ettim ki belge Latince, Almanca ve Fransızca.. Formül A dedikleri belge. Bunun ile başvuru yapan oldu mu? Yoksa konsolosluğa gidip nüfus kayıt örneği mi talep etmeliyim?

    2- Work permit işlemlerini hızlandırmak için ek bir ücret ödeniyormuş. Yakın zamanda işlemlerini tamamlayan arkadaşlar ortalama kaç hafta içerisinde work permitlerini aldı? Ek ücret ödemeye gerek var mı? Nasıl yürüttünüz süreçlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.

    Yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.


  • @Kitten ben de ayni seyi merak ediyorum evlilik sonrasi surece baslayan arkadaslar keske foruma donup bizimle deneyimlerini paylassalar.

    Dogum belgesi yuzunden rfe alanlar oluyor. Dosyasi kabul edilen arkadaslar dogum belgesi olarak nasil bir yol izlediler? Edevlet ten alinan formul a kabul ediliyor mu? Turkiye’den formul a mi almak gerekir? Nufus kayit ornegi ceviri yapmamiz gerekiyor mu? Konsolosluga gitmeden dogum belgesi nasil olur deneyimli arkadaslardan yardim bekliyoruz.

    SSN ile ilgili yabanci forumlarda SSA ofise basvurup alabileceginiz yaziyor. Amerikaya girisinizden iki hafta sonra i94 formu ile basvurabilirsiniz denmis beklemeden en yakin ofisle gorusun ki aos sureciniz de baslasin bence.


  • @aixl merhaba, geçen hafta ofise başvurmuştum ve dün akşam iletildi SSN.

    • Başvuru için randevu almanıza gerek yok (en azından NY ve NJ için).

    • Kayıtlı olduğunuz adreste bulunan ofisine gitmeniz gerekiyor. Ben NY'de olmama rağmen ilk önce randevu gerektiğini sanıp en yakın randevuyu da NJ'de bulduğum için NJ'ye gittim ama orada işlemi almadılar ve NY'deki card centerlardan birine yönlendirdiler.

    • Pasaport, I94 form ve marriage certificate istediler.

    • Bir hafta 10 gün içerisinde adresinize gönderiyorlar.


  • @aixl soruma ve sorunuza da galiba cevap buldum.

    Konsolosluğun nüfus bölümü, "related document" seçenekleri arasında Nüfus Kayıt Örneği'ne tıklayınca birtakım açıklamalar mevcut.

    Son bölümde
    "A.B.D. resmi makamlarınca talep edilebilen “Birth Certificate” belgesi Başkonsolosluğumuzun Noter bölümü tarafından “Nüfus Kayıt Örneği tercümesi” olarak düzenlenmektedir. Vatandaşlarımızın bu işlem için, Noter bölümünden Türkçe Belgelerin Suret Tasdiki (“Suret Tarzında Belge Düzenletme Başvurusu”) randevusu alması gerekmektedir.

    Formül A, B ve C belgeleri, Milletlerarası Ahvali Şahsiye Komisyonu üye ülkeleri arasında geçerli olup, A.B.D. makamlarında geçerliliği bulunmamaktadır. "

    denmiş. Bu sebeple ya TR'den gelmeden nüfus kayıt örneği alıp, noter & apostil yaptırmalı ya da buradayken konsolosluktan alınmalı.

    Bilgisi olan arkadaşlar yorum yapacaktır.

    Sevgiler


  • Günaydın yarın Dr randevum var ne ne götüreceğim arkadaşlar ? Ds160 yeterli mi sadece başka istenilen evrak var mı?


  • @Smg-Motors666 Google'a K1 sağlık randevusu yazınca bile Doktor Ungan çıkıyor. O siteyi inceleyin tüm gerekli bilgiler mevcut. Ayrıca randevu onaylanınca mail de atıyorlar. Orada da yazıyor 😅


  • @Nugbug Bunları ben bilmiyordum bu tecrübeli bilgileriniz için çok teşekkür ederim. Sadece emin olmak istedim randevumu 2 ay geriye çektim o yüzden pürüz istemiyorum.


  • @Smg-Motors666 pasaportunuzu, randevu onay çıktısını ve fotografı unutmayın. ( Covid aşısı ne alemde son bilgileri bilmiyorum en son Türkiyede olmadığı için E nabızdan aşı geçmişini talep ediyolar diye biliyorum ) sürecinizde bol şans 🤞


  • @Kitten Ben aosa başvurdum 1 ay geçti ve request initial for evidence birth certificate istendi ama ben ingilizce çevirisini eklemiştim zaten sebebini bilmiyorum.Tekrardan aynı şekilde çeviriyi gönderdik ve çeviri sertifikasını da ekledim busefer.Dün parmak izi randevum vardı onu hallettim.


  • @Kitten e peki sadece çeviri yaptırıp onay alanlar ne oluyor ? mesela benim arkadaşım o şekilde sürecte devam ediyor ama ben request initial for evidence aldım tekrar gönderdim ve çeviri sertifikasınıda ekledim kanıt olarak.Ofisten çalışana değişiyor bence.


  • @Emir-1 dün konsolosluktan aldım doğum belgesini. Oradaki memur da formula A'yi US makamlarının kabul etmediğini, formula A'nın Avrupa için geçerli olduğunu söyledi.

    Nüfus kayıt örneğinin çevirisi yeterli oluyor muhtemelen, bilmiyorum. Ama TR'den almadan gelen arkadaşlar konsolosluktan alabilirler, 10 dolar gibi bir ücreti var.


  • @Kitten tebrik ederim AOS sureciniz sorunsuz ilerlesin 🙏🏼 Verdiginiz bilgiler cok aydinlatici oldu birth certificate icin noter onayli nufus kayit ornegi cevirtip goturmek bir cok kisinin isini kolaylastiracak.

    Aklima takilan bir diger soru AOS formlarini doldururken evlilik sonrasi yeni soyad mi kullanmak gerekiyor? Bazi forumlarda green card uzerinde eski soyadin sorun olabilecegi yaziyor. Sizler nasil bir yol izlediniz arkadaslar?


  • CSC Makbuzu: Tüm göçmen vize başvuru sahipleri görüşme günlerinden önce usvisa-info.com sitesini ziyaret ederek pasaportlarının teslim yerini seçmelidirler. Vizeniz onaylandıktan sonra pasaportunuz ve vize paketiniz sizin şahsen teslim almanız için bir PTT şubesine gönderilecektir. Görüşme gününde pasaportunuzu tesim almak istediğiniz PTT şubesini gösterir kayıt makbuzunuzu yanınızda getiriniz.

    Merhabalar günaydınlar 6 Eylül de randevum var, 16 sı muayene oldum ve muayene evrağımı aldım şükür. Yukarı da belirttiğim CSC MAKBUZU denilen, ödediğimiz vizenin ulaşacağı ptt kargo ücretinin makbuzu mu?


Benzer Başlıklar

  • K-1 Nişanlılık Vizesi Mahkeme Sorusu

    Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler
    1
    0 Oy
    1 İleti
    213 Bakış
    M
    Merhabalar ben K-1 Nişanlılık vizesi başvurusu yaptım Dosyalarım evraklarım her şey tamam Ankara’dan gereken mail de geldi yalnız tek bir sorunum var size sormak istediğim merak ettiğim bir şey var. Benim iki üç Sene önce başıma bir talihsizlik geldi. Bir arkadaşıma yardım edeyim derken arkadaşımın ricası üzerine hesabıma gelen parayı çekip arkadaşıma verdim ve istemediğim halde nitelikli dolandırıcık suçuyla yargılandım yargılanma sonucu Mahkemeden beraat aldım şu an elimde beraat kararı mahkeme kararı vardır. Ve aynı arkadaşım ile beraber aynı evde kalıyorduk evin kontratı benim üzerimeydi ben bir gün ailemin yanına gittim ve arkadaşımın kaldığı evi polisler basmış arkadaşımı ve kız arkadaşını almışlar bundan dolayı beni de fuhuş konusuyla ilgili Yargıladılar bu sebepten dolayı 45 gün ceza yattım ve dosya kapandı. Bahsettiğim her iki dosyanın da sonucu evrakları elimde mevcuttur. Saygıdeğer okuyucularım lütfen bana bu konuda bilgi verin. Sizce ben ve Ds-160’ı doldururken mahkeme ceza soruları bölümünde geçmişimde hiçbir şey yaşamadım mahkemeye çıkmadım cezam yoktur diye işaretleyip vize görüşmesine adli sicil kağıdımın temiz bir şekilde götürüp hiçbir şey yokmuş gibi mi gireyim yoksa olanı biteni dolduracağım formda anlatıp bu dosyaların sonuçlarıyla birlikte vize görüşmesine yanımda mı götürüp açıklamasını yapayım hangisini yaparsam vizeyi alabilirim ya da hangisini yaparsam benim için geleceğim için daha iyi olabilir. E-Devletten adli sicil kağıdına baktığım zaman temiz çıkıyor ve arşiv kaydına baktığım zaman o da temiz çıkıyor vize görüşmesine sadece adli sicil kâğıdımı Götürsem ve hiçbir şey bahsetmesem sizce bir sorun olur mu orada kendileri herhangi bir araştırma yapıyorlar mı bu konuda bana bilgi verebilir misiniz teşekkür eder iyi günler dilerim.
  • K1 Vizesi Sonrası Green Card Süreci

    Kilitli Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler k1 vizesi greencard
    3
    0 Oy
    3 İleti
    1k Bakış
    crazycellsC
    K1 vizesi ile ABD'ye giren kisiler, 90 gun icinde evlenip Adjustment of Status yaparak Green Card alabilirler. AOS sureci ile ilgili su basligi incelemelisiniz: https://yesilkartforum.com/forum/topic/118/aos-adjustment-of-status-ile-green-card-almak
  • 0 Oy
    148 İleti
    21k Bakış
    N
    Merhaba Ben abd vatandasıyım amerıkada dogdum .turkıyede dogan 10 ve 13 yasındaki cocuklarıma ır-2 vızesıne basvurduk 2024 temmuzda onsylarımız geldı ır-2 vızemızı sldık tam 23 ay surdu bu işlem . Şimdi bundan sonraki surec nadıl işliycek bilgisi olan varmı 6 ay vıze suremız var ve gıtıs yapmamız grekıyor cocukların abd pasaportu nasıl cıkarılıyor bılgıdı tecrubesı olan varsa cok sevınırım . 2010 da ablam oglunu bu yolla abd vatandası yaptı gırıs yaptı sbd kısa sure kaldı ve turkıye ankara kondoloslugundan yegenımın pasaportunu cıkardılar .tabı bu durec 2010 ıdı ..şimdi nasıl oluyor kanunlar degıstımı bılmıyorum abd gırer gırmez greencardlı olacakları için abd pasaport basvurusu yapabılıyormuyuz ..
  • ABD Yolunda Evlilik

    Sabitlendi Taşındı Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler k1 vizesi cr1 vizesi ir1 vizesi evlilik green card
    2k
    3 Oy
    2k İleti
    199k Bakış
    T
    Merhabalar, Şu an F1 statusunde doktora yapıyorum, Amerikali eşimle yakın zaman evlendik, nüfus kayit örneğimde medeni durum bekar olarak geciyor, başvuru paketinde bu belge isteniyor fakat konsoloslukta evliligi tescil ettirip medeni durum güncellenmiş haliyle mi bu belgeyi eklemeliyim yoksa evlilik öncesinde alinan nufus kayit ornegi yeterli olur mu ? Tesekkur ederim.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

28

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum