Merhabalar herkese, 1-2 senedir arada bir foruma goz gezdiriyorum. Mesajlari takip etmeye calistim ama kacirdigim seyler olmustur. Bir iki sey sormak istiyorum, onceden aciklandiysa kusura bakmayin.
ABD icerisinde I-140 NIW basvurumu yaptim, premium processing vs onayi da hizlica aldim. 2023 Ekim. F-1 vizesiyle egitim goruyorum, arada bir Turkiye ve Avrupa'ya tatile gidip geliyorum. Basvurumu yaparken de IVP'yi Ankara'yi secmem gerekti, Chen Immigration durum gerektirirse I-485'e de donebilecegimi soyledi. Kabulumden sonra Kasim ayinda NVC'den bir email aldim $300 odemem gerektigini soyleyen. Anladigim kadariyla eger I-485 yapmaya karar verirsem NVC'ye bunu bildirip IVP'den vazgecebiliyorum. Hayatta is-guc-para, saglik, es-dost-sevgililik, aile vb cok fazla etmen oluyor tabi. Bunlar hakkinda cok detaya girmeyeyim ama su asamada halen daha net bir kararim yok. Bu biraz da Priority Date'in belirsizliginden oluyor tabi.
-
Eger IVP devam etmeye karar verirsem, diyelim PD date'im de 2025-Nisan'da geldi. Bu durumda surec yaklasik olarak ne kadar zaman alacaktir? Randevunun gelmesi mesela 1 yil ve green card tipi abd'ye girmemi saglayan son asamaya gelmek toplamda 1.5 yil midir? Yaklasik bir aralik verebilen olursa bana yardimi olur. (Toplamda 24-30 ay mi yoksa 12-15 ay mi?)
-
Onumde tam zamanli is yada post-grad egitim sansi olan Hollanda, Norvec, Arabistan/BAE gibi ulkeler var diyelim. Buralarda tam zamanli bir is yada egitim programinda olsam, resident sayilip o ulkelerin konsolosluklarinda IVP islemi yapabiliyor muyum? Bu durumda IVP islemi, PD tarihinden sonra mesela 3-6 ay mi suruyor yoksa 8-12 ay mi? (Sadece hizli olsun diye bu ulkelere gitme durumum yok ama es-sevgili-kardes-kariyer gibi durumlardan secim yapmam durumunda sonucu ne olur anlamak icin soruyorum)
-
NVC'den $300'u odemem durumunda da sanirim gene I-485'e eligible olma durumum olabiliyormus. Bu processing fee odeyip belge yuklemenin, toplamda IVP process icin gereken sureyi azaltma durumu var mi? Yani sordugum soru priority date'imden 15 ay once dokuman yuklemek ile priorty date'den 4 ay once dokuman yuklemenin bir farki oluyor mu? Randevu sirasi vs ciddi etkiliyor mu?
-
IVP icin randevu beklerken, yada diyelim 1 sene sonraya randevu aldim, bu surecte hali hazirdaki diyelim B2 yada F1 vizeleriyle ABD'ye giris yapmada sikinti yasayan oldu mu? Genel olarak immigrant intent gosterince bu tarz non-immigrant vizelerle girmeye engel olma ihtimali oldugunu biliyorum. Ancak bu problemi yasayan oldu mu, bu durumda risk ne olur anlamaya calisiyorum.
Cevaplar icin simdiden tesekkurler.