Sadece ögrenmek istedim, sonuçta süreci yönetirken beklentilerimde bu olasılıkları da düşünebilmek için.
-
@xrainbow_ umut çok farklı birşey inanın insanlara duymak istediklerini söylediğinde herşeye inanıyorlar hatta leonardo dicaprio wall street bir filmi vardı güzel bir sahne vardı bunun en güzel örneği işim gereği bende finans işine bakıyorum sağdan soldan duydukları hisseleri duyup arayanlar oluyor o kadar inanmışlar ki adam birikimini basacak neye göre basacaksın diyorum çok saçma teknik veri olmayan bilgiler veriyor kazanacağına inanıyor ve kumar oynuyor sonuç %80 hüsranla %20 si sadece şansı iyi haber gidiyor
-
@Okyay-Deveci Merhabalar sorunuzu yanlış başlık altında soruyorsunuz
https://yesilkartforum.com/forum/topic/1424/f2a-ve-f2b-vize-süreçleri-green-card-sahiplerinin-eş-ve-çocukları/5862
buradan sorunuzu sorabilir daha önceki deneyimleri okuyabilirsiniz diğer sorularınız ve merak ettikleriniz için forumda yer alan arama moturunu da kullanabilirsiniz. -
@T-C-Kubilay-Dikici teksas'a gitmeyi düşünüyorum(tabi cıkarsa) baslangic için param var ve hazır iş kabulunu önlerine sunarsam kabul ederler diye düşünüyorum resmi bir sitede yazıyor
-
@TANER-KAPLAN Merhaba, sorularınızı aşağıdaki link ten sorabilir konu ile alakalı bilgilere bakabilirsiniz.
https://yesilkartforum.com/forum/topic/510/abd-vatandaşı-ile-amerika-da-evlenip-green-card-almak
-
Lütfen bilen biri cevaplarsa yardımcı olursa çok memnun oluruz
-
@seda80 15 Eylul sonrasi gelirleriniz.
-
@Refiks hayırlı olsun, tebrik ederim. çok iyi hazırlandığınız için çok rahat geçmiş mülakatınız.
iyi hazırlanıp gitmeniz ve öncesinde bunların kanıtlarla sunulmuş olması oldukça önemli.
tekrar tebrikler.. -
@aysegul cevaplarınız için teşekkürler peki 90 günü geçti hala gelmedi avukata sordum son yaşanan olaylardan dolayı diyor sanırım beklicez
-
Merhabalar; hala bu forum kullanılıyor mu bilmiyorum, ama yardım alabilirsem çok sevinirim... Çaresiz kaldım çünkü.
Nişanlımla umuyorum ki K-1 vizesi ile 2026 yılında evleneceğiz. Ben Türküm, o Amerikalı. Kendisi trans erkek, erkek olarak da yaşıyor, ancak yasal bilgileri hala kadın olarak gözüküyor. Ben kadın olduğum için evliliğimiz gay evliliğine giriyor tabi.
Amerika'da evlenmiş LGBT+ çiftler, ne tür yasal adımları takip etmeniz gerekti? Türkiye evliliğimizi yasal görmeyecek sonuçta. Soyadımı değiştirirsem Türkiye'de sıkıntı olur mu? Eğer devletten ölüm/dul maaşı alıyorsanız evliliğiniz ile kesildi mi? Dikkat edilmesi gereken yasal bir durum var mı?
Deneyimi olan herhangi birisi yazabilirse çok sevinirim. Stresten saçlarım döküldü, lütfen... -
Merhaba, biz de DS-260 da adres girmemiştik, sonrasında ise maalesef konsoloslukta da adres belirtmeyi atlamışız. Dün giriş yaparken polise adres bildirmek istiyoruz dediğimizde USCİS üzerinden yapman gerekiyor ben sadece stamp basıyorum gibi yönlendirdi.
Özetle aslında hiç bir yerde eski adresimiz yok, sadece bizim adımıza teslim alabilmesi için bir arkadaşımızın adresini vereceğiz.
Neden adres almadığını anlayamadım ama demin USCIS üzerinden Change of Address olarak ilgili adresi girdik, umarım doğrudur.
-
@Emre-Töre Bunun için yeni başlık açmamalısınız. Aşamalar başlığında sorularınızı sormalısınız. Ayrıca sürecinize hakim olmak, sürecinizi olumlu şekilde sonuçlandırmak istiyorsanız forumdaki bilgileri okumalısınız.
Ayrıca forumun arama özelliğini kullanmalısınız.Mesela, ustraveldocs kelimesini arama kutusuna yazabilirsiniz, hatta yazmalısınız. Benim profilimde de detaylı anlattığım bir yazı var. Bilginize. -
Arkadaşlar merhaba, IR1 vizesi için neredeyse iki yıldır bekliyoruz bugün randevu maili aldık 15 ocak için. Ben şu anda 10 haftalık hamileyim. Sağlık kontrolüne girdiğimde ilk trimester geçmiş olacak (12 hafta) ama ben hala bir karar aşamasındayım. Biz zaten çok bekledik eğer girmezsem doğumla birlikte sürecimiz çok uzayacak. Bu konuyu tecrübe etmiş arkadaşlardan önerileri duymak isterim. Sizce çok büyük bir risk midir?
Ve daha önce doktorundan belge alanlar nasıl bir belge aldıklarını paylaşabilir mi? Eğer doktor röntgen çektirebilir diye yazılı bir belge vermezse almıyorlar mı?
-
-
@gucarslan birde "şu ana kadar böyle bir durumdan vize alamayan olmadı, içiniz rahat olsun" dediniz sizin veya başka arkadaşlarımızdan böyle bir tecrübesi veya şahit olduğunuz bir vaka oldu mu?
-
-
Merhaba, bize verilen süreçte nikah işlemlerimiz , sağlık muayenemiz vs yetişmez ise nasıl bir yol izlemeliyiz
Mülakat tarihi mi ertelemeliyiz? Ertelersek ne gibi sorunlar olur mülakat tarihi verilmez ya da konsolosluk çok şaibeli mi yaklaşır Sağlık raporunu almadan diğer tüm belgeler hazır bi şekilde mülakata girip dosyayı daha sonra mı tamamlamalıyız -
Yorumlarınız için çok teşekkürler @ATS16 @smartcells
-
-
EU2026000067xx bugün güncelleme maili geldi ve 7 Kasım bugün annem yoğun bakıma alındı ne kadar kalacak belli değil mülakat erteleme talep etsem Şubat ayına kabul olur mu yoksa sıkıntı olur mu
DV2025 Sohbet Odası
-
@gloria Ekstra bir taramadan geçmedik yada ben hissetmedim...
-
@Flight101 formda aratırsanız bulabilirsiniz ben de dün ya da bir önceki gün okudum. Yıldızdan mezun olan arkadaşıma yazdım. O da evet vizelerde extra bir taramadan geçiyoruz biliyorum dedi. Green card kazanmak için engel değilmiş ama sizin kazanmanızdan bunu anlıyorum şimdi.
-
Bakarım..Ama bizim evin talihlisi eşim....

-
@Flight101 bak şimdi eşinizse ilk tezimiz doğru çıkıyor :))))
-
@Flight101, içinde söyledi: DV2025 Sohbet Odası
@EzgiLera Kesinlikle katılıyorum, zaten @Bluey Süreç sorularını direk süreç kısmına nasıl plaselediklerini çok güzel örnekledi...1 aydır yıllık iznimde süreç kısmında iyi mesai yaptım...Güzel işler başardık, dosyayı taşıdık...Laf aramızda araya Yunanistan schengeni bile sıkıştırdım
....Bir diğer taraftan eyalet şehir seçim işleri devam ediyor ağır ağır...Ufak kız var onun için yerleşim yeri seçme işini erkenden başlattım...Aurora OH da bir kuzen Phoenixville PA de bir diğer kuzen olunca beni araya alıp Pittsburg diyorlar...
...Bir yanım Atlanta diyor...Pensilvanya’da maaşlar, yaşam şartları nasıldır bilmiyorum ama vergi yüksek, benzin pahalı. Oradan geçerken yol boyunca geçtiğim, gezdiğim yerlerle kıyaslayınca hep en yüksek benzin fiyatlarını orada görüyorum. Aynı şekilde fast food fiyatları da daha yüksek ve kampanyalar daha az.
Aurora güzel bir yer. Ara ara gidiyorum o tarafa. Columbia, North Face, Banana Republic, Michael Kors, Tommy Hilfiger, GAP, Skechers gibi markaların birlikte olduğu bir açık mall var oraya gidiyorum. Markaların bazıları outlet ama bence hepsinde fiyatlar uygun ya da çok fazla kampanya yapıyorlar. Bence güzel. Bakınca küçük bir yer aslında ama elinizin altında bir çok şeyi bulabilirsiniz. Bir de nedense çok fazla galeri var o bölgede. Ya da benim baktığım arabaların stoğu hep orada görünüyor
Tabi kira fiyatları falan nasıldır onu bilemiyorum. Ohio genelinde ise yaşam şartları iyi, iş bulmak nispeten kolay çünkü geniş bir çalışma alanı var. Ama özellikle imalat ve sağlık sektöründe çok geniş seçenekler var.Ama iklim sizin için ön plandaysa bence Georgia kesinlikle daha iyi

-
@EzgiLera Güzel ve değerli bilgiler için teşekkürler...4 mevsimin yaşandığı sıcak olmayan bir coğrafya istiyorum zira İzmir sıcağı artık çekilmez oldu..
-
@Flight101, içinde söyledi: DV2025 Sohbet Odası
@EzgiLera Güzel ve değerli bilgiler için teşekkürler...4 mevsimin yaşandığı sıcak olmayan bir coğrafya istiyorum zira İzmir sıcağı artık çekilmez oldu..
Öyleyse Aurora

4 mevsim yaşanıyor. Sıcak değil. Keza yazları bile serin geçiyor, hiçbir zaman boğucu bir sıcak yok gibi bir şey. Belki senede birkaç gün. Anlık olarak hava sıcaklığı 22 derece, saat gece 1. Kışları karlı geçebiliyor ama çok tuhaf bence burada kışlar. Her şey rüzgarla değişiyor. Bir rüzgar geliyor çölden, millet kışın ortasında şortla parmak arası terlikle geziyor, 2 gün sonra bir rüzgar geliyor kutuplardan, arabalarımızdan kar temizliyoruz

Deniz kenarı değil Aurora ama yine de 1 saatten kısa sürede Clevelandın güzel plajlarından birine çok rahat ulaşırsınız. Burada ücretli plaj var mı bilmiyorum, ben hiç görmedim. Ama ücretli aqua parklarımız var her yerde. Fiyatlarından haberdar değilim çünkü hiç ihtiyacım olmadı
Benim evimden plaj 10 dakikadan daha kısa sürüyor 
-
Ohio Pennsylvania hattını mevsimsel koşulları bakımından tercih edebilirim...Ama yılların İzmirlisi olarak bizim için denizin yeri de ayrı..Bir yandan Tampa FL, Jacksonville FL neden olmasın diyorum...Bir iş fikrinden dolayı L.A.CA seçenekler arasında...
-
@EzgiLera ben de ingiltere iklimine benzer soguk ve kapali havaya sahip bir eyalet düsünüyorum. Dediklerinize göre aurora da böyle bir yer dogru mu? bir de bahsettiginiz aurora illinoisteki mi yoksa colaradodaki mi? bir de aurora disinda bahsettigim iklime sahip ve baslangic icin uygun eyalet önerisinde bulunabilir misiniz
-
@rezanclz ohio plajına bir saat dediğine göre colorado değil ama illiniois'den de bir saatten fazla sürmez mi diye düşünüyorum
indiana'da da var bi tane
hangi eyalet merak ettim şimdi -
@rezanclz, içinde söyledi: DV2025 Sohbet Odası
@EzgiLera ben de ingiltere iklimine benzer soguk ve kapali havaya sahip bir eyalet düsünüyorum. Dediklerinize göre aurora da böyle bir yer dogru mu? bir de bahsettiginiz aurora illinoisteki mi yoksa colaradodaki mi? bir de aurora disinda bahsettigim iklime sahip ve baslangic icin uygun eyalet önerisinde bulunabilir misiniz
Aurora, OH.
Sürekli soğuk ve kapalı diyemem ama sürekli güneşli ve sıcak olmadığı kesin
Yazın yağmur hiç eksik olmadı mesela. Dedemlerin köyde sıcaktan, yağmursuzluktan meyveleri sebzeleri yandı kurudu, burada biz ev arkadaşımla çok güzel domates yetiştirdik
Bahçe işinde çok acemi olduğumuz için bu sene domatesle başladık. Daha dün annemle konuştum, onun da domatesleri kurumuş maalesef. Biz hala yiyoruz 
Anlattığım gibi, kış ortasında bahar havası da olabiliyor. -
Bir ara bir site bulmuştum boş anımda bir daha bakayım ve buradan paylaşayım...Sitede eyalet ve şehirlerin yıl içinde güneşli, yağışlı gün sayılarını yazıyorlardı...
-
@rezanclz Neden kasvetli hava peşindesin..

Hiç sevmem tepemde yorgan gibi bulutu...Enerjimi düşürüyor... -
@Flight101 herkes ayni seyi söylüyor ama neden bilmiyorum kapali kis havalar benim cok hosuma gidiyor. Hatta olur da vizemi alirsam abdde vatandasligimi aldiktan sonra ingiltereye de kapak atmayi düsünüyorum.
-
Avrupa mı yapma gözünü seveyim..Hayatta bir gün EU yu düşünmedim...Bak şimdi hikayeye..İki yıl önce ben US dedim eşim US ya şiddetle karşı çıkarak EU dedi..Dedim US işi bende EU işi sende legal olarak nasıl gideriz nasıl ederiz araştırmaya ve aksiyona başlıyoruz kim başarılı olursa onun dediği olur...Ok leştik...Gel gör evren mesajımı aldı eşimi oyuna dahil etmek için onu GC talihlisi yaptı..

-
hazır EU konusu açılmışken şunu sormak istiyorum GC ı aldık Turist olarak EU ya gitmek istiyoruz. Elimizi kolumuzu sallayarak gidiyor muyuz?
-
@gloria Pasaport bordo hususi halis Türk işi ise schengen..US pasaportu vizesiz...
Ha ihtiyaç dahilşnde Avrupa ya girmem gerekirse Türk pasaportunun yanına "permanent resident" kartını koyarım.. "Biz senin bildiğin Türk lerden değiliz" demek için..

-
@Flight101 işte onu soruyorum GC olduktan sonra yine mi schengen alıcaz?
-
@gloria, içinde söyledi: DV2025 Sohbet Odası
@Flight101 işte onu soruyorum GC olduktan sonra yine mi schengen alıcaz?
Kanada ve Meksika gibi bazı ülkelere serbest giriş hakkı oluyor ama EU için yine vize alınıyor diye biliyorum. Şöyle bi link var konuyla ilgili;
https://www.vizemerkezi.com/amerika/green-card/green-card-cekilisi#:~:text=Kanada%2C Meksika%2C Hindistan%2C Güney,İrlanda hariç)%20ve%20bağlı%20devletler.
-
@gloria hayır gidemezsiniz, vatandaş olup ABD pasaportu alana kadar schengen almaya devam edeceksiniz.
Benzer Başlıklar
123
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.2k