Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐

@gloria Ekstra bir taramadan geçmedik yada ben hissetmedim...

• @Flight101 formda aratırsanız bulabilirsiniz ben de dün ya da bir önceki gün okudum. Yıldızdan mezun olan arkadaşıma yazdım. O da evet vizelerde extra bir taramadan geçiyoruz biliyorum dedi. Green card kazanmak için engel değilmiş ama sizin kazanmanızdan bunu anlıyorum şimdi.

• ⭐⭐⭐

Bakarım..Ama bizim evin talihlisi eşim....😂😂

• @Flight101 bak şimdi eşinizse ilk tezimiz doğru çıkıyor :))))

• ⭐⭐⭐⭐

@Flight101, içinde söyledi: DV2025 Sohbet Odası

@EzgiLera Kesinlikle katılıyorum, zaten @Bluey Süreç sorularını direk süreç kısmına nasıl plaselediklerini çok güzel örnekledi...1 aydır yıllık iznimde süreç kısmında iyi mesai yaptım...Güzel işler başardık, dosyayı taşıdık...Laf aramızda araya Yunanistan schengeni bile sıkıştırdım 🤭....Bir diğer taraftan eyalet şehir seçim işleri devam ediyor ağır ağır...Ufak kız var onun için yerleşim yeri seçme işini erkenden başlattım...Aurora OH da bir kuzen Phoenixville PA de bir diğer kuzen olunca beni araya alıp Pittsburg diyorlar...😂😂...Bir yanım Atlanta diyor...

Pensilvanya’da maaşlar, yaşam şartları nasıldır bilmiyorum ama vergi yüksek, benzin pahalı. Oradan geçerken yol boyunca geçtiğim, gezdiğim yerlerle kıyaslayınca hep en yüksek benzin fiyatlarını orada görüyorum. Aynı şekilde fast food fiyatları da daha yüksek ve kampanyalar daha az.

Aurora güzel bir yer. Ara ara gidiyorum o tarafa. Columbia, North Face, Banana Republic, Michael Kors, Tommy Hilfiger, GAP, Skechers gibi markaların birlikte olduğu bir açık mall var oraya gidiyorum. Markaların bazıları outlet ama bence hepsinde fiyatlar uygun ya da çok fazla kampanya yapıyorlar. Bence güzel. Bakınca küçük bir yer aslında ama elinizin altında bir çok şeyi bulabilirsiniz. Bir de nedense çok fazla galeri var o bölgede. Ya da benim baktığım arabaların stoğu hep orada görünüyor 😅 Tabi kira fiyatları falan nasıldır onu bilemiyorum. Ohio genelinde ise yaşam şartları iyi, iş bulmak nispeten kolay çünkü geniş bir çalışma alanı var. Ama özellikle imalat ve sağlık sektöründe çok geniş seçenekler var.

Ama iklim sizin için ön plandaysa bence Georgia kesinlikle daha iyi 🙂

• ⭐⭐⭐

@EzgiLera Güzel ve değerli bilgiler için teşekkürler...4 mevsimin yaşandığı sıcak olmayan bir coğrafya istiyorum zira İzmir sıcağı artık çekilmez oldu..

• ⭐⭐⭐⭐

@Flight101, içinde söyledi: DV2025 Sohbet Odası

@EzgiLera Güzel ve değerli bilgiler için teşekkürler...4 mevsimin yaşandığı sıcak olmayan bir coğrafya istiyorum zira İzmir sıcağı artık çekilmez oldu..

Öyleyse Aurora 🙂

4 mevsim yaşanıyor. Sıcak değil. Keza yazları bile serin geçiyor, hiçbir zaman boğucu bir sıcak yok gibi bir şey. Belki senede birkaç gün. Anlık olarak hava sıcaklığı 22 derece, saat gece 1. Kışları karlı geçebiliyor ama çok tuhaf bence burada kışlar. Her şey rüzgarla değişiyor. Bir rüzgar geliyor çölden, millet kışın ortasında şortla parmak arası terlikle geziyor, 2 gün sonra bir rüzgar geliyor kutuplardan, arabalarımızdan kar temizliyoruz 😅

Deniz kenarı değil Aurora ama yine de 1 saatten kısa sürede Clevelandın güzel plajlarından birine çok rahat ulaşırsınız. Burada ücretli plaj var mı bilmiyorum, ben hiç görmedim. Ama ücretli aqua parklarımız var her yerde. Fiyatlarından haberdar değilim çünkü hiç ihtiyacım olmadı 😅 Benim evimden plaj 10 dakikadan daha kısa sürüyor 🙂

• ⭐⭐⭐

Ohio Pennsylvania hattını mevsimsel koşulları bakımından tercih edebilirim...Ama yılların İzmirlisi olarak bizim için denizin yeri de ayrı..Bir yandan Tampa FL, Jacksonville FL neden olmasın diyorum...Bir iş fikrinden dolayı L.A.CA seçenekler arasında...

• @EzgiLera ben de ingiltere iklimine benzer soguk ve kapali havaya sahip bir eyalet düsünüyorum. Dediklerinize göre aurora da böyle bir yer dogru mu? bir de bahsettiginiz aurora illinoisteki mi yoksa colaradodaki mi? bir de aurora disinda bahsettigim iklime sahip ve baslangic icin uygun eyalet önerisinde bulunabilir misiniz

• @rezanclz ohio plajına bir saat dediğine göre colorado değil ama illiniois'den de bir saatten fazla sürmez mi diye düşünüyorum 😂 indiana'da da var bi tane
    hangi eyalet merak ettim şimdi

• ⭐⭐⭐⭐

@rezanclz, içinde söyledi: DV2025 Sohbet Odası

@EzgiLera ben de ingiltere iklimine benzer soguk ve kapali havaya sahip bir eyalet düsünüyorum. Dediklerinize göre aurora da böyle bir yer dogru mu? bir de bahsettiginiz aurora illinoisteki mi yoksa colaradodaki mi? bir de aurora disinda bahsettigim iklime sahip ve baslangic icin uygun eyalet önerisinde bulunabilir misiniz

Aurora, OH.
    Sürekli soğuk ve kapalı diyemem ama sürekli güneşli ve sıcak olmadığı kesin 😅 Yazın yağmur hiç eksik olmadı mesela. Dedemlerin köyde sıcaktan, yağmursuzluktan meyveleri sebzeleri yandı kurudu, burada biz ev arkadaşımla çok güzel domates yetiştirdik 🙂 Bahçe işinde çok acemi olduğumuz için bu sene domatesle başladık. Daha dün annemle konuştum, onun da domatesleri kurumuş maalesef. Biz hala yiyoruz 🙂
    Anlattığım gibi, kış ortasında bahar havası da olabiliyor.

• ⭐⭐⭐

Bir ara bir site bulmuştum boş anımda bir daha bakayım ve buradan paylaşayım...Sitede eyalet ve şehirlerin yıl içinde güneşli, yağışlı gün sayılarını yazıyorlardı...

• ⭐⭐⭐

@rezanclz Neden kasvetli hava peşindesin..😂😂 Hiç sevmem tepemde yorgan gibi bulutu...Enerjimi düşürüyor...

• @Flight101 herkes ayni seyi söylüyor ama neden bilmiyorum kapali kis havalar benim cok hosuma gidiyor. Hatta olur da vizemi alirsam abdde vatandasligimi aldiktan sonra ingiltereye de kapak atmayi düsünüyorum.

• ⭐⭐⭐

Avrupa mı yapma gözünü seveyim..Hayatta bir gün EU yu düşünmedim...Bak şimdi hikayeye..İki yıl önce ben US dedim eşim US ya şiddetle karşı çıkarak EU dedi..Dedim US işi bende EU işi sende legal olarak nasıl gideriz nasıl ederiz araştırmaya ve aksiyona başlıyoruz kim başarılı olursa onun dediği olur...Ok leştik...Gel gör evren mesajımı aldı eşimi oyuna dahil etmek için onu GC talihlisi yaptı..😂😂😂

• hazır EU konusu açılmışken şunu sormak istiyorum GC ı aldık Turist olarak EU ya gitmek istiyoruz. Elimizi kolumuzu sallayarak gidiyor muyuz?

• ⭐⭐⭐

@gloria Pasaport bordo hususi halis Türk işi ise schengen..US pasaportu vizesiz...

Ha ihtiyaç dahilşnde Avrupa ya girmem gerekirse Türk pasaportunun yanına "permanent resident" kartını koyarım.. "Biz senin bildiğin Türk lerden değiliz" demek için..😉

• @Flight101 işte onu soruyorum GC olduktan sonra yine mi schengen alıcaz?

• @gloria, içinde söyledi: DV2025 Sohbet Odası

@Flight101 işte onu soruyorum GC olduktan sonra yine mi schengen alıcaz?

Kanada ve Meksika gibi bazı ülkelere serbest giriş hakkı oluyor ama EU için yine vize alınıyor diye biliyorum. Şöyle bi link var konuyla ilgili;

https://www.vizemerkezi.com/amerika/green-card/green-card-cekilisi#:~:text=Kanada%2C Meksika%2C Hindistan%2C Güney,İrlanda hariç)%20ve%20bağlı%20devletler.

• @gloria hayır gidemezsiniz, vatandaş olup ABD pasaportu alana kadar schengen almaya devam edeceksiniz.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

145

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |