Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• Merhaba herkese,

2025 talihlilerinden birisiyim ben de ve siram 19XX'lerde. Katar'da ikamet ediyorum ve burada calisiyorum. Green Card aciklanma zamanindan 1 yildan daha oncesine kadar dayanan bir iliskim var ve kiz arkadasimla acikcasi evlenip beraber gitmeyi planliyoruz. Ankara'nin vize konusunda sikintili oldugunu, cok fazla kisiye vize vermedigini forumda bircok kisiden okudum fakat siramin ilk 2 binde olmasina guvenerek ((Onceki yillarda bu siraya genelde Kasim ortasinda mail gelmis ver Ocak'in ikinci haftasinda da insanlar gorusmelerine gitmisler)) vize gorusmesini Ankara'da yapmak istedim. Cunku gorusme tarihine kadar kiz arkadasimla evlendigimi varsayarsam;

1. Ya gorusme tarihinde burada yasamiyor olursam, isle ilgili bir sikinti olur ve TR'ye donmek durumunda kalirsam, bu sefer gorusmem Katar`a set edilmis ama belki benim oturum iznim olmayacagi icin (her ne kadar seyahat acisidan Katar Turk vatandaslarina vize uygulamasa da) burada vize gorusmesine girmeme musade etmeyebilirler.

2. Eger gorusme yeri olarak Doha'yi secseydim, kiz arkadasimla evlendik diyelim sonrasinda onun da Doha'da benimle beraber gorusmeye gidebilmesi icin onun da oturum izninin olmasi gerekecekti ve bu gorusme tarihiden once bir de onu benim sponsorluguma gecirip ona da oturum izni almam gerekecekti ki bu da cok uzun olmasa da ekstra bir prosedur olacakti. Tabi su an kendisi TR`de calistigi icin her seyi birakip bir de yanima tasinmasi gerekir. Keza bir de bircok belgeyi ingilizceye cevirtmek, ateste ettirmek de gerekebilir. Ama bildigim kadariyla Ankara, resmi ve Turkce belgeleri kabul ediyor.

Acikcasi tum bu ihtimalleri goz onunde bulundurarak ve siramin da baslarda oldugunu dusunerekten Ankara'yi sectim ama konuyla ilgili tecrubeli kisilerin de bir fikrini almak ve en azindan icime bir nebze su serpmek isterim. Diger turlu zaten saniyorum KCC ile iletisime gecip simdiden dosyami Doha - Amerikan Konsolosluguna tasimam gerekir ama dedigim gibi vize gorusmesi zamani nerede oluruz garantisi olmadigi icin biraz risk...

Vakit ayirip da yorum yapabilecek kisilere simdiden tesekkur ederim. Umuyorum herkes icin hayirlisi ne ise o olur.

Sevgiler,

• @mertkanozyurek merhaba, öncelikle süreç ile ilgili sorularınızı bundan sonra lütfen süreç başlığında sorun, yoksa cevap almanız uzun sürer.

Bu başlığın ilk 3 iletisini okumanız çok önemli çünkü sürece ilişkin özet bilgiler var, lütfen dikkatle inceleyin.

Numaranız şu an current, artık dosya taşımak için KCC değil de taşımak istediğiniz post ile görüşerek taşıyabilirsiniz. Ek olarak numaranız her an mülakat alabilecek nitelikte.

Size tavsiyem ister Ankara’yı bekleyecek olun ister Katar’da girecek olun, hızlıca nikah işlemlerine başlamanız yönünde olur.

Sorularınıza gelecek olursam; DoS bu sene FAM’de değişikliğe gitti ve oturum olmaksızın dosya taşımaya başladı. Yani taşıdıktan sonra oturumunuzun olmaması Katar’da sorun yaşatmaz.

Müstakbel eşinizin de Katar’da oturum almasına gerek yok, asıl talihli sizsiniz ama yukarda da dediğim gibi, artık oturuma da ihtiyacınız yok.

Sizin yerinizde olsam hızlıca nikahı yapar, dosyamı Katar’a taşır, mülakatımı kısa sürede alırdım. Ankara’yı beklemek insanı çok zorluyor. Yukarda paylaştığım başlığı takip edip sürecinizle ilgili sonraki soruları da orda sorabilirsiniz.

• Merhabalar arkadaşlar CN aktif durumda fakat mail hususunda bugün paylaşılanlardan sonra dosya taşımayı düşünüyorum. Daha hiç yurt dışına çıkmadım. Shengen ve yeşil pasaport da yok. Bu durum en mantıklı nasıl hareket edebilirim? Bu benim tek şansım kaçırmak istemiyorum. Lütfen yardımcı olur musunuz

• ⭐⭐⭐

Selamlar..Sürece o kadar odaklanmışım ki bu odanın varlığından şimdi haberim oldu...790 sayfa 15.782 ileti ne konuştunuz biri bir özet geçsin 😂😂😂😂

• @Flight101 ben de seninle aynı durumdayım 🙂 hiç sohbet odasının varlığından haberim yokmuş. Kim bilir kimler neler konuştu neler kaçırdık. Evet birileri lütfen özet geçsin 🙂

• @Flight101 Ben geciyorum:

Forumdas: Arkadaslar ben annemin kizlik soyadini yanlis yazdim.
    Herkes: Lutfen sorularinizi DV2025 Asamalari basliginda sorunuz.
    Forumdas: Tesekkurler

Amerikadaki secimler...
    Kacak gocmen...
    Trump ...
    Biden...

Kapanis.

:))

• ⭐⭐⭐

@brkkrmz27 Selamlar...Süreç ile ilgili sorularını https://yesilkartforum.com/forum/topic/7230/dv2025-2025-green-card-lotosu-aşamaları kısmında sorarsanız daha çabuk cevap alabilirsiniz..
    Sizin CN ilk bültenle birlikte current oldu. Bu andan itibaren dosyanızı taşımak istediğiniz konsolosluğa mail atarak rica-minnet yöntemi ile sürece devam edebilirsiniz...

• ⭐⭐⭐

@Bluey Hahahha süpersin teşekkürler...😂😂😂

• @Flight101 saka bir yana tum basliklari takip etmenizde fayda var, genel olarak burada surecte bunaldıgimiz zamanlarda yazmak en iyisi 🙂

• ⭐⭐⭐

@Bluey DV2024 DV2025 kombine takip ediyorum zaten...Oralarda devamlı analiz, stratejik işler, aksiyona geçme...Burası kafa dağıtmalıksa böyle bir yere hayır demem doğrusu..😉

• ⭐⭐⭐⭐

@Flight101, içinde söyledi: DV2025 Sohbet Odası

@Bluey DV2024 DV2025 kombine takip ediyorum zaten...Oralarda devamlı analiz, stratejik işler, aksiyona geçme...Burası kafa dağıtmalıksa böyle bir yere hayır demem doğrusu..😉

Aslında evet burası daha chill.. Ama buraya gelip dosya taşımayla ilgili, süreçle ilgili sorular sorulduğunda maalesef işler karışıyor. Bunların süreç başlıkları altında konuşulması gerekiyor ki sonraki senenin takipçilerine faydası olacak bilgiler onbirlerce ileti arasında kaybolup gitmesin.

Burada daha çok market videosu izledim, ay şu eyalet iyiymiş, gidince güzel bir tatil planım var, arabalar ne kadar pahalılaşmış gibi şeyler konuşulması daha makul.

• @Flight101 ben de hem sizi hem @Bluey i takip ediyorum ikinizin de süreçte çok titiz çalıştığınızı fark edip. Tüm bilgilerinizden yararlanmaya çalışıyorum.

• ben özellikle bugün en gergin süreci yaşadım. En yakın arkadaşınıza dahi anlatsanız anlamayacağı, fikir veremeyeceği hayatta tek başınıza karar alacağınız en zorlu süreci yaşadım. o yüzden bu başlık bana da iyi gelecektir diye düşünüyorum.

• ⭐⭐⭐

@EzgiLera Kesinlikle katılıyorum, zaten @Bluey Süreç sorularını direk süreç kısmına nasıl plaselediklerini çok güzel örnekledi...1 aydır yıllık iznimde süreç kısmında iyi mesai yaptım...Güzel işler başardık, dosyayı taşıdık...Laf aramızda araya Yunanistan schengeni bile sıkıştırdım 🤭....Bir diğer taraftan eyalet şehir seçim işleri devam ediyor ağır ağır...Ufak kız var onun için yerleşim yeri seçme işini erkenden başlattım...Aurora OH da bir kuzen Phoenixville PA de bir diğer kuzen olunca beni araya alıp Pittsburg diyorlar...😂😂...Bir yanım Atlanta diyor...

• tabi bir de @EzgiLera onu da titizlikle okuyorum. Bana bugün bekleme dosya taşı dedi. Taşıdım. Bir de gelin bana sorun neler yaşadım :)))

• ⭐⭐⭐

@gloria Her attığım adımı yazıyorum...Forumdan aldığım bilginin yerine başka bir bilgi koymaya çalışıyorum...Burası gerçekten inanılmaz bir yer...

• @Flight101 Yunanistan'dan alabildin mi shengen'i birde yıllık izin demişsin DM musun?

• ⭐⭐⭐

@gloria Aldım kısa süreli, Almanya için sıradayım şimdi...O schengenin süresi bitince Almanya randevusu gelecek şekilde ayarladım takvimi..Yok devlet memuru değilim..Kimya mühendisi, İlaç firması Satış pazarlama departmanı beyaz yakası yım 😂😂😂

• @Flight101 kimya müh. için süreç daha zorlu sanırım. Bu formda bir yerde okudum. Gerçi biliyorsunuzdur her vize aldığınızda extra bir taramadan geçiriyorlar sizi. Kimya Yıldızdan mezun bir arkadaşım 5 yıldır başvuruyor ona çıkmıyor. Acaba bu yüzden mi dedik en son. Ama neyse ki değilmiş.

• ⭐⭐⭐

@brkkrmz27 Schengen işlerini buradan konuşalım diğer başlığın konusu değil... Schengen i başvurup deneyeceksin...Burada kesin alırsın yada kesin alamazsın diyecek titreye dahip değilim..Ancak kişisel potansiyeli görmek lazım..Çalışıyor olmak, aileye sahip olmak ve aile ile birlikte başvurmak, gayrimenkul sahibi olmak vs gibi donanımlar varsa korkma dene...Bekar erkek işsiz...bu trio ya sahip kişiler sıkıntılı bu benim gözlemim...

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

140

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |