Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2025 Sohbet Odası

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
17.0k 1.1k 1.2m 1.1k
  • ⭐⭐⭐

@Bluey Hahahha süpersin teşekkürler...😂😂😂

• @Flight101 saka bir yana tum basliklari takip etmenizde fayda var, genel olarak burada surecte bunaldıgimiz zamanlarda yazmak en iyisi :)

• ⭐⭐⭐

@Bluey DV2024 DV2025 kombine takip ediyorum zaten...Oralarda devamlı analiz, stratejik işler, aksiyona geçme...Burası kafa dağıtmalıksa böyle bir yere hayır demem doğrusu..😉

• ⭐⭐⭐⭐

@Flight101, içinde söyledi: DV2025 Sohbet Odası

@Bluey DV2024 DV2025 kombine takip ediyorum zaten...Oralarda devamlı analiz, stratejik işler, aksiyona geçme...Burası kafa dağıtmalıksa böyle bir yere hayır demem doğrusu..😉

Aslında evet burası daha chill.. Ama buraya gelip dosya taşımayla ilgili, süreçle ilgili sorular sorulduğunda maalesef işler karışıyor. Bunların süreç başlıkları altında konuşulması gerekiyor ki sonraki senenin takipçilerine faydası olacak bilgiler onbirlerce ileti arasında kaybolup gitmesin.

Burada daha çok market videosu izledim, ay şu eyalet iyiymiş, gidince güzel bir tatil planım var, arabalar ne kadar pahalılaşmış gibi şeyler konuşulması daha makul.

• @Flight101 ben de hem sizi hem @Bluey i takip ediyorum ikinizin de süreçte çok titiz çalıştığınızı fark edip. Tüm bilgilerinizden yararlanmaya çalışıyorum.

• ben özellikle bugün en gergin süreci yaşadım. En yakın arkadaşınıza dahi anlatsanız anlamayacağı, fikir veremeyeceği hayatta tek başınıza karar alacağınız en zorlu süreci yaşadım. o yüzden bu başlık bana da iyi gelecektir diye düşünüyorum.

• ⭐⭐⭐

@EzgiLera Kesinlikle katılıyorum, zaten @Bluey Süreç sorularını direk süreç kısmına nasıl plaselediklerini çok güzel örnekledi...1 aydır yıllık iznimde süreç kısmında iyi mesai yaptım...Güzel işler başardık, dosyayı taşıdık...Laf aramızda araya Yunanistan schengeni bile sıkıştırdım 🤭....Bir diğer taraftan eyalet şehir seçim işleri devam ediyor ağır ağır...Ufak kız var onun için yerleşim yeri seçme işini erkenden başlattım...Aurora OH da bir kuzen Phoenixville PA de bir diğer kuzen olunca beni araya alıp Pittsburg diyorlar...😂😂...Bir yanım Atlanta diyor...

• tabi bir de @EzgiLera onu da titizlikle okuyorum. Bana bugün bekleme dosya taşı dedi. Taşıdım. Bir de gelin bana sorun neler yaşadım :)))

• ⭐⭐⭐

@gloria Her attığım adımı yazıyorum...Forumdan aldığım bilginin yerine başka bir bilgi koymaya çalışıyorum...Burası gerçekten inanılmaz bir yer...

• @Flight101 Yunanistan'dan alabildin mi shengen'i birde yıllık izin demişsin DM musun?

• ⭐⭐⭐

@gloria Aldım kısa süreli, Almanya için sıradayım şimdi...O schengenin süresi bitince Almanya randevusu gelecek şekilde ayarladım takvimi..Yok devlet memuru değilim..Kimya mühendisi, İlaç firması Satış pazarlama departmanı beyaz yakası yım 😂😂😂

• @Flight101 kimya müh. için süreç daha zorlu sanırım. Bu formda bir yerde okudum. Gerçi biliyorsunuzdur her vize aldığınızda extra bir taramadan geçiriyorlar sizi. Kimya Yıldızdan mezun bir arkadaşım 5 yıldır başvuruyor ona çıkmıyor. Acaba bu yüzden mi dedik en son. Ama neyse ki değilmiş.

• ⭐⭐⭐

@brkkrmz27 Schengen işlerini buradan konuşalım diğer başlığın konusu değil... Schengen i başvurup deneyeceksin...Burada kesin alırsın yada kesin alamazsın diyecek titreye dahip değilim..Ancak kişisel potansiyeli görmek lazım..Çalışıyor olmak, aileye sahip olmak ve aile ile birlikte başvurmak, gayrimenkul sahibi olmak vs gibi donanımlar varsa korkma dene...Bekar erkek işsiz...bu trio ya sahip kişiler sıkıntılı bu benim gözlemim...

• ⭐⭐⭐

@gloria Ekstra bir taramadan geçmedik yada ben hissetmedim...

• @Flight101 formda aratırsanız bulabilirsiniz ben de dün ya da bir önceki gün okudum. Yıldızdan mezun olan arkadaşıma yazdım. O da evet vizelerde extra bir taramadan geçiyoruz biliyorum dedi. Green card kazanmak için engel değilmiş ama sizin kazanmanızdan bunu anlıyorum şimdi.

• ⭐⭐⭐

Bakarım..Ama bizim evin talihlisi eşim....😂😂

• @Flight101 bak şimdi eşinizse ilk tezimiz doğru çıkıyor :))))

• @Flight101, içinde söyledi: DV2025 Sohbet Odası

@EzgiLera Kesinlikle katılıyorum, zaten @Bluey Süreç sorularını direk süreç kısmına nasıl plaselediklerini çok güzel örnekledi...1 aydır yıllık iznimde süreç kısmında iyi mesai yaptım...Güzel işler başardık, dosyayı taşıdık...Laf aramızda araya Yunanistan schengeni bile sıkıştırdım 🤭....Bir diğer taraftan eyalet şehir seçim işleri devam ediyor ağır ağır...Ufak kız var onun için yerleşim yeri seçme işini erkenden başlattım...Aurora OH da bir kuzen Phoenixville PA de bir diğer kuzen olunca beni araya alıp Pittsburg diyorlar...😂😂...Bir yanım Atlanta diyor...

Pensilvanya’da maaşlar, yaşam şartları nasıldır bilmiyorum ama vergi yüksek, benzin pahalı. Oradan geçerken yol boyunca geçtiğim, gezdiğim yerlerle kıyaslayınca hep en yüksek benzin fiyatlarını orada görüyorum. Aynı şekilde fast food fiyatları da daha yüksek ve kampanyalar daha az.

Aurora güzel bir yer. Ara ara gidiyorum o tarafa. Columbia, North Face, Banana Republic, Michael Kors, Tommy Hilfiger, GAP, Skechers gibi markaların birlikte olduğu bir açık mall var oraya gidiyorum. Markaların bazıları outlet ama bence hepsinde fiyatlar uygun ya da çok fazla kampanya yapıyorlar. Bence güzel. Bakınca küçük bir yer aslında ama elinizin altında bir çok şeyi bulabilirsiniz. Bir de nedense çok fazla galeri var o bölgede. Ya da benim baktığım arabaların stoğu hep orada görünüyor 😅 Tabi kira fiyatları falan nasıldır onu bilemiyorum. Ohio genelinde ise yaşam şartları iyi, iş bulmak nispeten kolay çünkü geniş bir çalışma alanı var. Ama özellikle imalat ve sağlık sektöründe çok geniş seçenekler var.

Ama iklim sizin için ön plandaysa bence Georgia kesinlikle daha iyi :)

• ⭐⭐⭐

@EzgiLera Güzel ve değerli bilgiler için teşekkürler...4 mevsimin yaşandığı sıcak olmayan bir coğrafya istiyorum zira İzmir sıcağı artık çekilmez oldu..

• @Flight101, içinde söyledi: DV2025 Sohbet Odası

@EzgiLera Güzel ve değerli bilgiler için teşekkürler...4 mevsimin yaşandığı sıcak olmayan bir coğrafya istiyorum zira İzmir sıcağı artık çekilmez oldu..

Öyleyse Aurora :)

4 mevsim yaşanıyor. Sıcak değil. Keza yazları bile serin geçiyor, hiçbir zaman boğucu bir sıcak yok gibi bir şey. Belki senede birkaç gün. Anlık olarak hava sıcaklığı 22 derece, saat gece 1. Kışları karlı geçebiliyor ama çok tuhaf bence burada kışlar. Her şey rüzgarla değişiyor. Bir rüzgar geliyor çölden, millet kışın ortasında şortla parmak arası terlikle geziyor, 2 gün sonra bir rüzgar geliyor kutuplardan, arabalarımızdan kar temizliyoruz 😅

Deniz kenarı değil Aurora ama yine de 1 saatten kısa sürede Clevelandın güzel plajlarından birine çok rahat ulaşırsınız. Burada ücretli plaj var mı bilmiyorum, ben hiç görmedim. Ama ücretli aqua parklarımız var her yerde. Fiyatlarından haberdar değilim çünkü hiç ihtiyacım olmadı 😅 Benim evimden plaj 10 dakikadan daha kısa sürüyor :)

Benzer Başlıklar

• DV2024 Sohbet Odası

31k
    1
    50 Oy
    31k İleti
    2m Bakış
    F
    @tolgasatir merhaba bende 2 yıl önce soy ismimi değiştirdim o zamanlar yeni bir madde geldi e devletten hemen değiştirebildik bu sene talihli seçildim ds 260 formumu yeni soy ismime göre doldurdum kimliğim ve ehliyetimi yenilettim ama pasaportum yeniletmemiştim kullanmadığım için 10 yıllıktı ds 260 formunu doldururken pasaport numaramıda girdim şimdi pasaportumu yeni soy ismim yazması için değiştireceğim mecbur peki bu bana mülakatta sıkıntı yaşatırmı veya pasaport yenilettiğim zaman pasaport numaram değişmiyorsa bir problem olacağını zannetmiyorum kendimce yardımcı olabilecek varmı?
  • DV2022 Sonuç Odası

906
    6 Oy
    906 İleti
    53k Bakış
    Ferhat 977F
    @ersinusa
  • DV2020 Sonuç Odası

682
    2 Oy
    682 İleti
    112k Bakış
    B
    @nesatceri Adamların böyle bir amacı olsa zaten en az üniversite mezunu derler. Kim ne diyebilir?
  • DV2018 Bekleme Odası

6
    0 Oy
    6 İleti
    2k Bakış
    profaxesP
    Sadece ögrenmek istedim, sonuçta süreci yönetirken beklentilerimde bu olasılıkları da düşünebilmek için.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

34

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k