@EasternStar dediginiz mantiksiz degil,lakin soyle bir gercek var.
B1 alirken gidis sebebiniz sisteme girilir. Eger b1 alma sebebiniz abi orlandoya gidicem turist olursa, kapidaki polise de bunu soyleyip girerseniz Ve girdikten sonra e2 statusune cevirip, daha sonra sticker vize alayim diye e2 vizesine basvurursaniz guzel bir redle yollarlar. Bununla alakali zaten gokce hanim yazmisti instagramda. Vize guveninin kirilmasi mi neydi adi.
Lakin b1i Hali hazirda alip birkac kez seyahat etmis kisinin Boyle bir riski yok.
Bundan dolayi gidis sebebinin gayet net Ve aciklayici bir sekilde soylenmesi taraftariyim. E2 Alan kisilerin %90i da sizin tarif ettiginiz tipte insanlar degiller.
Las vegasta calisiyorum,fransiz cift gelmis firin acmis,e2 almis. Turk cift gelmis cafe acmis,vs vs.
Lokal esnaf vs. olmaniz onemli degil. E2 zaten non immigrant visa ki alirken Ben ulkeme Geri donecegim diyorsunuz.
E2 Alan avrupalilarin ciddi bir kismi Boyle yapiyor. Kanadalilar da oyle. Onu gectim b1 zaten is ile alakali aktivitelere isin veren bir vize. Sirket kurulur,kontratlar imzalanir, banka hesabi acilir,sirket operasyona hazir hale getirilip trye Geri donulup e2ye basvurulur. Sistemden beyanlariniz tutarli oldugu icin Kafa da rahat olur.
Vize memuru gayet farkinda herseyin. Kimse ulkeye daha once gitmeden,arastirma yapmadan yatirim yapmaz.
Ha profil tabi onemli. Zaten Boyle bir neden sunarsaniz sizin profilinizle alakali yada nasil bir is yapmak istiyorsunuz tarzi sorular gelecek gorusmede %90.
Ustune tekrar basarak soyleyeyim,e2 icin arastirma yapacagim vize reddi sebebi degildir. Vize red sebebi ulkeye baglayan nedenler olmamasidir.