Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

B1/B2 Ziyaretçi Vizeleri Mülakat Deneyimleri ve Görüşme Detayları

• ⭐⭐

@charon öncelikle turist diye adlandırdığımız vizenin türü b1/b2'dir. Bunun B1 ayağı ticari B2 ayağı turistik seyahatleri içerir.
    COS ile E2 statüsü alan insanların çoğu b1/b2 ile ülkeye girer. hatta türkiye'den f1 vizesi alamayan öğrenciler de bu yöntemle statülerini f1 yaparlar. Aslında imkan verilen olanak sağlanan bir durumu kullanmayı dürüstsüzlüğe yada diğer arkadaşın haddini aşarak yazdığı gibi yalancılığa çekemeyiz.
    dediğiniz şekilde yani e2 vizesi alacağım gidip araştırma yapacağım bana b1 verin derseniz konsolos profilimize bakar ve Türkiye'de ne iş yaptığımızı ve buradaki ticari faaliyetimizi sorgular. Çoğunluk zaten bordrolu beyaz yaka insanlardan oluşuyor COS ile E2 statü değişikliği yapanların. Türkiye' de tacir durumu olmayan birisinin dediğiniz yöntemle ilermesi için güzel bir start-up projesi yada girişimcilik ile fırsatlar yakalamış olması gerekli. Yüzde olarak bakılırsa %10'u geçmez bu dediğiniz yönteme yönelebilecek durumda olanlar.
    Son dediğiniz gibi kimse gitmeden yatırım yapmak istemez bunun içinde zaten uygun olan b1/b2 yi alır gider.
    Cos'un dezavantajlarını göze alan statü değiştirir, göze alamayan ise döner e2 dosyasını sunar ve e2 vizesini alır.
    Kaynağınızın ülkenin dinamiklerinden haberi olmadığını düşünüyorum.

• ⭐⭐

@charon Haklısınız, E-2 için araştırma yapacağım gerekçesiyle turist vizesine başvurmak ret sebebi değildir; ancak bir önceki iletimde yazdığım gibi bir profiliniz yoksa ret alırsınız. Gerekçe olarak da ülkenize olan bağlarınızın sağlam olmaması gösterilir.

O yüzden riske gerek yok, bildiğimiz ve onaylanan yoldan devam. Ha bu arada, tamamen turistik gerekçelerle vize alıp daha sonra burada 2 farklı şehirde işletme açmaya çalışırken B2 uzatma başvurusu da yapmış bir aile önce E-2 statü değişikliğini Florida'dan aldı, akabinde de Bakü'deki ABD Büyükelçiliğinden E-2 vizelerini aldı.

• ⭐⭐

@EasternStar hocam profil turist vizesine uygun degilse istediginiz nedeni soyleyebilirsiniz,yine red olacak.
    Ben ilk turist vizemi new yorktaki elcilikten askerlik tecilimi yapicam diye almistim mesela. Adam sasirdi,2 soru daha sordu,sonra verdi.

Ben durustlukten yanayim. Herkese gore degisir tabi.

• ⭐⭐

@charon Hocam E-2 planınızı saklamak dürüstlüğe halel getirmez, adı üzerinde plan, ortada fol yok yumurta yok, şirket yok, iş planı yok, sermaye yok, bunu dile getirmek suyu bulandırmaktan başka bir işe yaramaz (eğer hali hazırda senelik milyon dolarlık hacimli uluslararası ticaret yapan bir şirket değilseniz). E-2 ile ilgilenebilecek ve konsolosu ikna edecek seviyede ticareti olan adamlar zaten ABD'de yaşamak için E-2'ye ihtiyaç duymuyorlar :)

• ⭐⭐

@EasternStar son yazdiginiz yanlis hocam. Her kesimden insan e2 aliyor.

• ⭐⭐

@charon Yanlış anladınız hocam, ben o profilden bahsediyorum, uluslararası ticaret yapan banka hesabında $ veya € cinsinden 8 haneli meblağlar olanlar. Statü değişikliği bizim gibi orta/alt sınıf için cazip, yoksa kim niye böyle bir riske girmek istesin.

• ⭐⭐

@EasternStar katilmiyorum buna.
    E2 Alan her kesimden insan var. E2 almak istiyorum diyip b1 Alanda var.
    Esta ile gidip arastirip,Geri donup e2 Alan var.

Bu kisilerin hicbir zengin degil

• ⭐⭐

@charon Tamam abi, şansını denemek isteyen varsa denesin, benim dediğim şekilde 100lerce örnek sadece bu forumda var. Ben tavsiye etmiyorum.

• @Turhan-Zafnur Eski pasaportlarınız muhakkak yanınızda olsun, mesela ben evde unutmuştum. Konsolos bunu nasıl becerdin der gibi suratıma bakmıştı.

• Merhaba, ben geçtiğimiz aylarda eşim için amerikan ziyaretçi vizesine başvurdum.
    Arkadaşım green card ile amerikada yaşıyor, ve 2026 yazında ziyaretine gitmeyi düşünüyoruz. Ds Formunda bunu belirttik gideceğimiz adres olarak onun ev adresini yazdık.
    Bu konuyu bilenler için – ve + larımızı yazıp vize alma ihtimalimiz nedir diye sormak istiyorum ?

1. olarak ben çifte vatandaşlığa sahibim ve hali hazırda ab vatandaşıyım, ve Türkiye’de yaşıyoruz (Bunu görüşmede bize avatantajı olabilir açısından belirtmek istiyoruz.)
    2. olarak Onaylı bir ESTA vizem bulunuyor.
    3. olarak 2 adet 1 ve 3 yaşlarında çocuklarımız bulunuyor ve bize bu seyahatte bize katılmayacaklar
    4. olarak Eşim çalışmıyor. Bundan önce bir hastanede yaklaşık 9 yıl aralıksız çalışmıştı, fakat arka arkaya gelen doğumlar sebebiyle yaklaşık 3,5 yıldır hiç çalışmadı.
    5. olarak eşim hiç yurtdışına çıkmadı ve tertemiz bir pasaportu bulunuyor.
    6. olarak vize randevu tarihimiz aralık 2024 olduğu için üstte yazdığım durumlarda pek değişim olmayacaktır. (işe girme, araya bir yurtdışı seyahati sığdırma gibi vb.)

Birkaç handikapımız olduğu için buradan fikir almak istedim, cevap verebilecek olan var ise şimdiden teşekkürler

• ⭐⭐

@Hüseyin-KIRSALI

1. bir etkisi olmaz
    2. bir etkisi olmaz

Esinizin calismamasi eksi,lakin gorusmede yada ds160ta bir sekilde anlatabilirsiniz.

Tertemiz passport tertemiz guzel bir eksi.

Cocuklarin katilmamasi Arti.

• merhaba babam 38 yıllık devlet memuru ben ise 24 yaşında 4.5 yıllık kadrolu devlet memuruyum, amcam abd vatandaşı ve 20 yıldır orada yaşıyor sabit ikametgahlı. tüm masraflarımızı karşılayacağına ve onda konaklayacağımıza dair davet mektubu gönderdi, onu ziyaret için 2 haftalık turistik ve ziyaret amaçlı başvuru yaptık, eylülde randevumuz var. Türkiye’de aracımız ve evimiz var, babamla birlikte gideceğiz, daha önce ikimizde hiç yurt dışına çıkmadık, vize sonucu için olumlu olumsuz düşünceniz
    nedir paylaşabilir misiniz?

• Merhabalar, yakın bir zamanda babam ve benim b1/b2 vize görüşmemiz var. Kız kardeşim ve ailesi geçen sene oraya taşındı onları ziyarete gitmek istiyoruz. Burada ya da başka forumlarda okuduğum kadarıyla konsolosluk çalışanının görüşmede soracağı "Amerika'da tanıdığınız var mı" sorusuna çoğu kişi varsa da yok deyin yoksa vize vermezler yazmışlar. Ben de ne yapacağımı bilemedim bu durumu gizlesem mi yoksa neyse onu mu söylesem daha iyi olur. Ya da acaba ben orada bir tanıdığım olduğunu söylemesem ama sistemden bunu görebilirler mi? Bilgisi ya da tecrübesi olanlar yanıtlayabilirse sevinirim.
    Şimdiden teşekkürler.

• @charon cevabınız için teşekkür ederim peki sizce schengen alıp yurtdışına çıkmamak bir nebze olsun + oluşturabilir mi ? hani bir seyahat planladık ama abd vize randevusunu erkene çektiğimiz için burada o yok izlenimi yaratabilir mi ?

• merhaba, j1 Intern vizesiyle Amerikadan Türkiyeye yeni döndüm, pasaportumda 2 yıl kuralı var ama ben Abd Turist vizesine başvurmak istiyorum. Başvurabilir miyim?

• ⭐⭐

@Hüseyin-KIRSALI hayır.
    vize memurları giriş-çıkış damgalarini görebilecek kapasitedeler. ayrica ds160ta hangi ülkeleri gezdiniz bölümü var.
    şiddetle ingiltere vizesi öneririm. Bu vize abd sisteminde otomatikman çıkar.

lakin şöyle bir sıkıntı var, abdde eşi, kız arkadaşı, yakını vs. olan insanların trye olan baglarını daha şiddetli bir şekilde kanıtlaması gerekir.

abd göçmen olmayan vizelerinin verilme kriteri tektir;
    bu kişi ülkesine geri dönecek mi.

gerisi tamamen fasa fisodur.

• merhaba
    mart ayında red yedim fakat tekrar denemek istiyorum.
    ds-160'ta vize reddi sorusuna evet cevabı verip ais üzerinden hayır cevabı versem randevuda bir problem yaşar mıyım? redli randevu slotları açılmıyor çünkü.

• ⭐⭐

@quikless Yalan/yanlış beyanda bulunarak direkt ret alır ve konsolosun da işini kolaylaştırırsınız.

• @charon, içinde söyledi: B1/B2 Ziyaretçi Vizeleri Mülakat Deneyimleri ve Görüşme Detayları

@Hüseyin-KIRSALI hayır.
    vize memurları giriş-çıkış damgalarini görebilecek kapasitedeler. ayrica ds160ta hangi ülkeleri gezdiniz bölümü var.
    şiddetle ingiltere vizesi öneririm. Bu vize abd sisteminde otomatikman çıkar.

lakin şöyle bir sıkıntı var, abdde eşi, kız arkadaşı, yakını vs. olan insanların trye olan baglarını daha şiddetli bir şekilde kanıtlaması gerekir.

abd göçmen olmayan vizelerinin verilme kriteri tektir;
    bu kişi ülkesine geri dönecek mi.

gerisi tamamen fasa fisodur.

Üstadım doğru söylemiş fakat İngiltere vizesi öncesi de vizesiz ülkelere giriş çıkış yapıp pasaporta damga vurdurun mutlaka. Pasaport boş olduğunda UK, vizeyi reddedebiliyor. Sebep kısmında yazıyorlar mutlaka "Your immigration history" şeklinde.

Nereden biliyorsun diye soracak olursanız, Kasım ayının sonu için planladığımız 4 günlük Londra seyahati için 2 Ağustos'ta biometrik verdik. Eksik evrak yok, seyahat planı çok güzel.
    Dün akşam aldığımız e-mailde ret aldığımızı gördük. Şahsen ben bir kez daha TR gerçekleri ile yüzleşmiş oldum :)
    Sebep olarak 2 farklı mazeret göstermişler. Birincisi yukarıda belirttiğim immigration history yani pasaportta hiç damga olmaması. Diğer sebep ise, aylık gelir gider gösterdiğim rakamlar ve 4 gün için orada harcayacağım rakam arasında tatmin olmamış sayın konsolos. Aylık giderimden sonra kalan "disposal" tutar x3 = 4 günlük harcama giderime eş olarak değerlendirmiş ve bunu beğenmemiş. Yapacak bir şey yok. Kira, ev geçindirme ile ancak bu geliyor elden.

Not: Kişi başı 400-500 Sterlin gibi bir birikim rakamı göstermiştik. Bundan tatmin oldum demiş fakat diğerlerini beğenmemiş.
    Not2: Çalıştığım firma mahşerin 4 atlısından biri. Üst yazılar, evraklar vs. her şey tamdı.

Yarışmacı arkadaşlara başarılar dilerim :)

• ATS16A ATS16 bu başlıktan bahsetti
  • ⭐⭐

@fyucel vizesiz ulkeler ise yaramaz. Schengen yarar

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

8

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k