Göçmen vize için yapılan sağlık muayenesi hakkında sorular
-
@ATS16 Evet biliyorum yarım gün zaten o yüzden tedirginim yetişmeyebilir diye. Artık yapacak bir şey yok zaten 1 gün kaldı öğrenmemize
Teşekkürler size de Amerikada başarılar diliyorum:) -
Arkadaşlar merhaba bizimde haftaya unganlarda muayenemiz var eşimle fakat covid 19 asılarımız en son 2022’de yapıldı. Muayene de mutlaka son 1 yıl içinde olma şartı var değil mi? Gelemden 30 gün önce yapılmasın gibi bir ibare okudum Unganların sitesinde nasıl ilerlememiz gerekli? Bu durumda gidip muayene olan var mı? Teşekküler
-
@Mervc ilgili durum covid aşısı için geçerli değil.
güncel aşınızı olup gidin. -
@gucarslan Şimdi Unganların yönlendirdiği Ankara Şehir hastanesi ile görüştüm. TR’de covid aşısı yok artık dediler. Medicallerinde bilgisi var diyorlar yakın zamanda bununla ilgili deneyimlenen oldu mu? Sağlık bakanlığından yazı belki alınabilir dediler ama bilmiyorum
-
@Mervc arama butonunu kullanmaktan çekinmeyin, sizin de sürece dahil olduğunuz başlıkta konu ile ilgili dün tarihli tecrübe var...
https://yesilkartforum.com/forum/topic/6411/dv2024-mülakat-deneyimleri/1782?page=90
https://yesilkartforum.com/forum/topic/6411/dv2024-mülakat-deneyimleri/1791?page=90
-
@Mervc Son 30 gün içinde aşı yaptırmayın demiyor, canlı aşı yaptırmayın diyor. Örnek: Biontech
-
@Mervc Önce Unganlar'a gidip bilgi alabilirsiniz. Çok yoğun oldukları için telefonla ulaşamazsınız ama oraya gittiğinizde çok yardımcı oluyorlar. Biz ilk önce bebekle ilgili sorularımıza cevap almak için, eşim covid aşısı olmadan gittik. Aşısız olarak o gün muayene oldu, ertesi gün Covid aşısı oldu, aşı kartını kliniğe mail attık, teyit etmek için kliniğe tekrar uğradık, maili görmemişler, biz hatırlatınca işleme aldılar ve ertesi gün raporlarımızı aldık.
-
@demireser Türkiye'de çok istisnalar haricinde ne Biontech ne de Sinovac aşı kalmadı resmi kurumların elinde ve bu yüzden covid hatırlatma dozu olmamış olan talihliler Unganlar'ın mülakat günü ileteceği yönergeyi takip edecek.
Keşke mülakat alması muhtemel tüm talihliler CDC'nin kural değişikliği yaptığı tarih olan 29 Kasım 2023 tarihinden sonra günümüzü beklemeden hatırlatma dozlarını olsaydı...
-
Covid-19 aşısı sağlık muayenesine girecekler için sıkıntı olmaya başladı. Bakalım süreç bizler için neler gösterecek. Umarım hepimiz için çıkar bir yol bulabiliriz. Ulaşabildiğimiz bir bilgi veya beyan olursa burada paylaşmaktan çekinmeyelim arkadaşlar.
-
Selam arkadaşlar, unganlar sağlık raporu sonucunu ankara dışında yaşadığımdan dolayı bir hafta gecikme ile alabilme şansım var mıdır yoksa mecburen ertesi gün mü almam gerekiyor?
-
@Tolga-Ozkan mülakattan bir gün öncesine kadar istediğiniz zaman alabilirsiniz, ödeme yaparken kendilerinde saklı kalmasını ve ilerleyen günlerde alacağınız hususunda bilgi verirseniz sorun olmaz.
-
@ATS16 çok teşekkürler.
-
Ülkemizde birkaç adet maymun çiçeği virüsü görülmüş, İsveçte de görülmüş. Bu senenin kazananları sağlık muayenelerini ne kadar erken alırsa o kadar iyi olur bence. Aşısı çıkarsa eğer millet yine zora girecek
-
Bazen gercekten hayret ediyorum... Asi fobim var dedim ve dedikçe bu sekil gelişmeler karsisinda ne yapacagimi sasiriyorum.....
-
@bahar_aydin Bende de aynı durum var malesef... İşin kötü yanı unganlar yoktan yere 2-3 er aşıyı aynı anda vuruyor. Ama diğer ülkelerde sağlık muayenesine gidenler vurulacak aşılara karşı bağışıklığı olduğuna dair kan testi yapıp rapor alıyorlar öyle vurulmuyorlar.
Unganlar ise bu işi ticarete dökmüş durumda vurup geçiyorlar...
-
@bahar_aydin, içinde söyledi: Göçmen vize için yapılan sağlık muayenesi hakkında sorular
Bazen gercekten hayret ediyorum... Asi fobim var dedim ve dedikçe bu sekil gelişmeler karsisinda ne yapacagimi sasiriyorum.....
Hiç endişelenmeyin, benim de aşı fobim vardı ama hayatımın en rahat aşı süreciydi, hiç zorlanmadım. Vizenin heyecanıyla aklınıza korku gelmiyor, birde aşı yapılırken hangi kolunuza aşı yapılıyorsa çapraz ayağınızın serçe parmağını oynatmaya çalışın

-
Cok tesekkur ederim verdiginiz tavsiyeler icin.. Bu sıralamada Ankara'ya güvenmeyeceğim sanırım ya Amerika uzerinden AOS ya da Viyana uzerinden dosya taşıma yapmayı düşünüyorum
-
Bir sorum daha olacak
Onceden AOS yapmış kisiler, Amerika icinde sağlık muayenesi olurken hem sifiliz hem de tüberküloz testi icin iki farklı kan tahlili istendiğini okudum CDC uzerinden. Hatta konu hakkında mail attım gercekten öyle mi diye, çok otomatik bir geridonus aldım CDC tarafından. Bu konu hakkında onceden deneyimlemis olan kisiler yazabilir mi rica etsem? Çünkü Ankara ve Viyana tüberküloz testi icin sadece göğüs röntgeni istiyorlar, kan testine gerek yok sadece sifiliz testi icin kan testi veriyorsunuz diye biliyorum -
Merhaba
Unganların sitesinde yaşımıza vb tahlile göre hangi aşı olup olmayacağına karar veriyorlar. Bu kapsam iki sorum olacak.
1- Öncesinde Buradaki hastenelerde kan tahlili vermek ve örneğin hepatit b olup olmadığımın ve antikorların olup olmadığı durumunun bana katkısı olurmu? Daha önce bu yolu deneyen oldu mu?
2- Covid aşıları bugün İlçe sağlık müdürlüğü görüşme sonucunda hiç bir yerde olmadığını söylediler. Bu durumda nasıl bir yol izleyebiliriz?
-
1-Unganlar'a başka bir kurumda tahlil yaptırıp sonuçlarını götüren süreci takip eden DV kazananları oldu ancak Unganlar konuyu hoş karşılamıyor ve kendilerinin yaptığı tahlilleri esas alıyorlar. Ancak kendi içinizi rahatlatmak istiyorsanız, Unganlar muayeneniz öncesi başka bir kurumda tahlillerinizi yaptırabilirsiniz.
2-Son 1 yıl içerisinde hatırlatma dozunuz yok ise, daha önceden yapılmış Covid aşılarınızın işlenmiş olduğu aşı kartınızı yanınızda götürmeniz yeterli. Unganlar mevcut aşı kartınız ile sağlık kontrolünüzü tamamlıyor, arama butonunu kullanırsanız bu linkteki gibi yakın tarihli deneyimleri görebilirsiniz
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
38
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum