Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Çocuklu aileler en çok hangi eyaleti tercih ediyor?

Taşındı Eyaletler
94 35 5.6k 39

  • @Didem-G seçim hala kesin olmamakla birlikte new jersey olacak diyebilirim. Son anda durumu değiştircek bi sebep oluşmazsa %90 orası olacak. Oradan bir çok kişiyle konuştum geçim konusunda iş konusunda ikna olduk diyebilirim. Tabi oraya gidip gözlemledikten sonra değişebilir durum onu da atlamıyoruz o yüzden hemen yerleşmicez. Çok sıcağa gelemeyeceğimizi düşünerekte new jersey diyoruz istanbul bile fazla geliyoken orası biraz daha zorlayıcı olur dedik


  • @fahri26 sicak konusunda bende FL den korkuyorum ama yasayan arkadaslarim cokta sikinti olmayacagini soyluyor. NJ’de baslangic icin iyi secim bence NY ‘ye gore… hepimiz icin hayirli olsun . Cocuklarimizla rahat edecegimiz bir yerde olalim insallah.


  • @Didem-G orlandoya 1 haftalık tatile gittik eşimle birlikte geçen sene sıcağı hiç bize göre değildi. Türkiyedede Sıcakta yaşamaktan bıktığımız içindi belkide.
    Evinizde 7/24 klima açık olacak, dışarda her mekanda klimalar sonuna kadar açık hatta dükkanlara girince buzluğa girmiş gibi oluyorsunuz, e arabada şart o bölgede bir yere giderkende klimanız olacak yani bu şekilde dert değil diyebiliriz sıcaklığına galiba


  • @Emre-Kurtulmuş arkadasımda naples için zaten dışarda insan yok. Ya arabada ya da kapalı mekanlarda, heryer de klimalı var zaten demişti. Olası bi kasırga elektrik kesintisinde durum korkunc olur o zaman..NY cok kalabalık diye korkuyorum. FL cok sıcak diye. İşin içinden cıkamadım. :)


  • Bu ileti silindi!

  • Irvine bakin o zaman


  • Evet dv2024 talihlileri özellikle aile olanlar çocuk olsun olmasın ne taraflara yerleşme kararı aldınız veya hala bizim gibi karar veremeyenler nereleri düşünüyorlar bilgi alışverişi yapalım tanışalım, buradan veya özel mesaj ile yazmaktan çekinmeyin. Eski yıllarda giden ailelerde memnun oldukları yerleri sebepleri ile belirtirse çok seviniriz :)


  • @erenist merhaba, biz 2 cocuklu bir aile olarak su an için Naples/Florida’da karar kıldık. Hem tanıdık olması, hem sıcak iklim diye dusunduk. Bakalım hayat neler gösterecek. :)


  • @Didem-G pahalı bir yer diye duymuştum naples tabi new jersey kadar mı onu bilmiyorum orası da oahalı ama çok güzelmiş naples iş durumu nedir mesleğinizi mi yapacaksınız delivery işleriyle çocuklu aile tutunabilir mi tanıdığınız ne düşünüyor🙂


  • @Didem-G Evet tanıdık öenmli bir konu özellikle psikolojik olarak. Naples ile ilgili emekli zengin beyazların yaşadığı yer olarak bir algı var umarım güzel bir iş de bulursunuz Florida iyidir


  • @fahri26 gidecegimiz yerde 2500 usd civarında ev kiraları. NY ve NJ’de ki evlere göre de daha havadar, kullanışlı görünüyor. Ilk etapta delivery, cleaning artık allah ne verdiyse ne işi bulabilirsek onlarla başlarız diye düşünüyoruz. Ben turizm işletmeciliği mezunuyum , bölgede golf kulüpleri tesisler var, buralara da basvurular yapacagım. Ama tabi ki gidince nelerle karsılaşacagız kısmet :) tanıdık olması birazda bizi o bölgeye itti. NY’da da tanıdıklar var ama acıkcası iki cocukla o keşmekeşe girmek daha çok gözümüzü korkutuyor.


  • @erenist kesinlikle, cocuksuz olsak belki tanıdığın olduğu yere gitmeyi düşünmezdik. Suan cocuk faktoru de olunca en azından ya şu işi çözemedim, bunu nasıl yaparız dediğimizde arayacak birileri olması güvende hissettiriyor. Sizin aklınızda hangi bölgeler var?


  • @Didem-G çok doğru düşünmüşsünüz bir de iki çocuk varmış sizde sorumluluk daha fazla ama okul çağına geldiklerinde birlikte çalışıp rahat edersiniz diye düşünüyorum. Bizim aklımızda çok yer var aslında bazen hiç olmadık yeri bile listeye alıp araştırıyorum ama genelde California, Houston üzerinde yoğunlaştık. Florida felan hatta birkaç gündür bir çılgınlık yapıp NYC ye gitme düşüncesi de gelmiyor değil ama soğuk havası bizi vazgeçiriyor:))


  • @erenist cocuklar 5/7 yaşlarında ikisi de okula gidecek. Düzeni kurunca iki kişi çalışacağız meburen. İlk etapta cocukların alısmasını bekleyeceğiz.
    Ben aslında doğal afetlerin de daha olduğu bir yer olsun istedim. North Carolina, Georgia buralar da mantıklı geldi ama hiç bir tanıdık yok. Belki alıştığımızda ileride düşünebiliriz.
    Houston ilk gidenler için cok mantıklı diyor herkes.


  • @Didem-G Evet houston ucuzluğu ve bölgedeki yoğun türk nüfusu ile cazip görünüyor ancak aşırı sıcağı fırtına ve sel baskınları böcekleri derken bazı olumsuz yanları da var. Tabi mükemmel şehir diye bir şey yoktur en mantıklısını bulmaya çalışıyoruz hepimiz. Belki de bizim için en mantıklısı veya en mutlu olacağımız yer kuzey eyaletleridir haberimiz yoktur uzaktan karar vermek oldukça zor


  • @erenist Biz Naples'i bir kolaçan edelim. Beğenirsek oradan fikirlerimizi iletiriz, gelin bu taraflara deriz. :) Hepimiz için en hayırlısı, en güzeli olsun umarım.


  • @Didem-G mülakat tarihlerimiz çok yakın eğer çok erken gitmeyecekseniz muhtemelen gidiş tarihlerimiz de yakın olacak :)dediğiniz gibi hayırlısı her şeyin 🙏


  • @erenist nyc de soguk mu kaldi artik.. onceden evet keskin soguk olurdu simdi 4 mevsim yasaniyor. Kislari da oyle cok soguk degil.


  • @burakshop, içinde söyledi: Çocuklu aileler en çok hangi eyaleti tercih ediyor?

    @erenist nyc de soguk mu kaldi artik.. onceden evet keskin soguk olurdu simdi 4 mevsim yasaniyor. Kislari da oyle cok soguk degil.

    Kuresel isinma 🫠


  • @burakshop Çok bilmiyorum ama filmlerden videolardan aklımda öyle bir izlenim oluşmuş. Bir de yakın zamanda nyc den bir beyefendi ile görüştüm istanbul gibi mi havası dedim çok daha soğuk ve sert kışı dedi. Ama pahalılık olarak bakınca sanki Californiadan aşağıda kalıyor gibi, bazen düşünmüyor değilim oralara gitmeyi :)


Benzer Başlıklar

  • Amerika'da sehir ve eyaletlerin "EN"leri

    Taşındı Eyaletler
    99
    9 Oy
    99 İleti
    9k Bakış
    DonTurcosD
    Sayın @bhdrergvn Çok teşekkürler, yapılan işin takdir edilmesi bir özgüven ve kişisel gelişmişlik göstergesidir, tekrar teşekkürler. William James der ki " İnsan doğasının en derin özlemi takdir edilmektir " Takdir en önemli motivasyon kaynağıdır, motivasyon da bir hedefe ulaşmak için gereken en temel gereksinimdir. Maalesef toplum olarak bu konuda cimri demeyeyim de çok tutumluyuz diyeyim. Uluslararası şirketlerde takdir etme ile ilgili çok araştırmalar yapılmakta bu becerinin olumlu dönüşler için mutlaka geliştirilmesi için yapılacaklar belirlenmektedir. Bilgiye değer verilmeyen toplumumuzda çoğunluk "niye takdir edeyim ki" diyecektir. Bu bir şahsi talep yada sitem değil doğrudan gelişmişlik meselesidir.
  • Eyalet ve Bölgelere Göre Ortalama Yaşam Süresi

    Eyaletler
    3
    12 Oy
    3 İleti
    2k Bakış
    crazycellsC
    @calibraturbo evet, sayin @oguzcan daha once bahsettiginiz bu korelasyonu baska bir konuda aktarmisti :) @oguzcan Amerika'nin Populer Restoranlari (Hangi bolgede hangi mutfak populer?) içinde söyledi: [image: hd_all.jpg] BBQ verilerini görünce hemen kalp hastalıkları verisine bakmak istedim. Sonuç, korelasyon baya yüksek.
  • Eyaletlerin Vergi Oranları

    Eyaletler
    122
    41 Oy
    122 İleti
    47k Bakış
    kemal85K
    @MySea, içinde söyledi: Eyaletlerin Vergi Oranları @kemal85 Ben Delaware’deyim. Uste para vermiyorlar. Kesin bilgi! Peki orada yaşam nasıl? :D (ve üsteki verilere göre öyle gibi durmuyor mu 2. de New Hampshire)
  • Amerika'da Yaşanacak Eyalet ve Şehrin Seçimi

    Taşındı Eyaletler
    1k
    6 Oy
    1k İleti
    154k Bakış
    ATS16A
    Californi­a’nın ekonomisi dünyanın neredeyse tüm ülkelerinden daha büyük, Japonya’nın bile GDP’sini geçiyor. Türkiye 1.34 trilyon USD ile dünyada 17.sırada, Avustralya 1.80 trilyon USD ile 13.sırada. Birleşik Devletler (ülke olarak) ~ $29 trilyon USD 2. Çin ~ $18 trilyon USD 3. Almanya ~ $4.6 trilyon USD 4. California (tek bir eyalet olarak) ~ $4.1 trilyon USD 5. Japonya (ülke olarak) ~ $4.0 trilyon USD
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

15

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum