Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @Djordan023 evet evet orayı duyduk Türk mahallesine dönüştüğünü çok olduğunu duymuştum. Dediğiniz gibi yerlere bakarım ve yapacağım biraz daha fazla kira ile bu sorunlardan sıyrılmak her yerde mümkün galiba. sadece iş konusunda geçimi sağlarsak gerisi zamanla oturur teşekkür ederim 🙏

• Iklim konusuna dikkat edilmesini bende onemle iletmek isterim. Esim soguktan nefret ediyor ve sicak seviyor diye bizde sicak bir eyalete yerlestik ama onceki sayfada Emre Bey'in ilettigi uzere yapay klima sogugu neticesinde hem evde hem is yerinde asiri derecede sersem bir sekilde hayatimiza devam ediyoruz. Klimayi kapatsak bir dert kapatmasak bir dert. Bildiginiz uzere klima havayi sogutuyor ve bir sure sonra bogazda yanma , eklem agrisi , halsizlik vs durumu olusuyor. Ayni durum klimali ofiste de devam ediyor cunku malesef Amerikalilar sagolsun normal seviyede bir sogutma yapmadiklarindan calistigimiz ofis derin dondurucudan hallice bir kivamda. Serzenis yapsam da bu kadar soguk olur mu diye bir anda ortalik ayaga kalkiyor gayet normal nesi soguk diye 🙂 Adamlar bebeklerinden beri bu ortamda buyutulduklerinden bize garip gelen durum onlara normal geliyor ve bunyeleri alisik oldugundan biz esimle bas agrisi , yorgun ve halsizlik yasarken adamlar bana misin demiyor 🙂 Neyse konuyu bolmek istemedim ama sicak eyaletinde soguk eyalatler gibi dezavantaj durumu var bu konuyu da gelecek arkadaslar dusunup planlamalarini ona gore yapsinlar.

• @AE123 evet sürekli maruz kalmak belli sıkıntıları beraberinde getiriyodur muhakkak. Her şeyiyle mükemmel bir yer tabiki aramıyoruz böyle bir yoktur ama sürekli soğuk sıcağa da maruz kalmak çekilmez, iş ve güvenlik önceliğimiz olmakla birlikte bunlarda yaşanabilir çevre için önemli kriterler. Teşekkürler katkınız için 🙏

• Destin FL ve Pensacola FL civarlarinda yasayanlar var mi? Bilgi edinmek istiyorum.

• @fahri26 seçiminizi yapabildini mi ? Biz de cocuklarla göç edeceğiz ve NY, NJ, FL arasında gelip gidiyoruz.

• @Didem-G seçim hala kesin olmamakla birlikte new jersey olacak diyebilirim. Son anda durumu değiştircek bi sebep oluşmazsa %90 orası olacak. Oradan bir çok kişiyle konuştum geçim konusunda iş konusunda ikna olduk diyebilirim. Tabi oraya gidip gözlemledikten sonra değişebilir durum onu da atlamıyoruz o yüzden hemen yerleşmicez. Çok sıcağa gelemeyeceğimizi düşünerekte new jersey diyoruz istanbul bile fazla geliyoken orası biraz daha zorlayıcı olur dedik

• @fahri26 sicak konusunda bende FL den korkuyorum ama yasayan arkadaslarim cokta sikinti olmayacagini soyluyor. NJ’de baslangic icin iyi secim bence NY ‘ye gore… hepimiz icin hayirli olsun . Cocuklarimizla rahat edecegimiz bir yerde olalim insallah.

• ⭐⭐⭐⭐

@Didem-G orlandoya 1 haftalık tatile gittik eşimle birlikte geçen sene sıcağı hiç bize göre değildi. Türkiyedede Sıcakta yaşamaktan bıktığımız içindi belkide.
    Evinizde 7/24 klima açık olacak, dışarda her mekanda klimalar sonuna kadar açık hatta dükkanlara girince buzluğa girmiş gibi oluyorsunuz, e arabada şart o bölgede bir yere giderkende klimanız olacak yani bu şekilde dert değil diyebiliriz sıcaklığına galiba

• @Emre-Kurtulmuş arkadasımda naples için zaten dışarda insan yok. Ya arabada ya da kapalı mekanlarda, heryer de klimalı var zaten demişti. Olası bi kasırga elektrik kesintisinde durum korkunc olur o zaman..NY cok kalabalık diye korkuyorum. FL cok sıcak diye. İşin içinden cıkamadım. 🙂

• Bu ileti silindi!

• Irvine bakin o zaman

• Evet dv2024 talihlileri özellikle aile olanlar çocuk olsun olmasın ne taraflara yerleşme kararı aldınız veya hala bizim gibi karar veremeyenler nereleri düşünüyorlar bilgi alışverişi yapalım tanışalım, buradan veya özel mesaj ile yazmaktan çekinmeyin. Eski yıllarda giden ailelerde memnun oldukları yerleri sebepleri ile belirtirse çok seviniriz 🙂

• @erenist merhaba, biz 2 cocuklu bir aile olarak su an için Naples/Florida’da karar kıldık. Hem tanıdık olması, hem sıcak iklim diye dusunduk. Bakalım hayat neler gösterecek. 🙂

• @Didem-G pahalı bir yer diye duymuştum naples tabi new jersey kadar mı onu bilmiyorum orası da oahalı ama çok güzelmiş naples iş durumu nedir mesleğinizi mi yapacaksınız delivery işleriyle çocuklu aile tutunabilir mi tanıdığınız ne düşünüyor🙂

• @Didem-G Evet tanıdık öenmli bir konu özellikle psikolojik olarak. Naples ile ilgili emekli zengin beyazların yaşadığı yer olarak bir algı var umarım güzel bir iş de bulursunuz Florida iyidir

• @fahri26 gidecegimiz yerde 2500 usd civarında ev kiraları. NY ve NJ’de ki evlere göre de daha havadar, kullanışlı görünüyor. Ilk etapta delivery, cleaning artık allah ne verdiyse ne işi bulabilirsek onlarla başlarız diye düşünüyoruz. Ben turizm işletmeciliği mezunuyum , bölgede golf kulüpleri tesisler var, buralara da basvurular yapacagım. Ama tabi ki gidince nelerle karsılaşacagız kısmet 🙂 tanıdık olması birazda bizi o bölgeye itti. NY’da da tanıdıklar var ama acıkcası iki cocukla o keşmekeşe girmek daha çok gözümüzü korkutuyor.

• @erenist kesinlikle, cocuksuz olsak belki tanıdığın olduğu yere gitmeyi düşünmezdik. Suan cocuk faktoru de olunca en azından ya şu işi çözemedim, bunu nasıl yaparız dediğimizde arayacak birileri olması güvende hissettiriyor. Sizin aklınızda hangi bölgeler var?

• @Didem-G çok doğru düşünmüşsünüz bir de iki çocuk varmış sizde sorumluluk daha fazla ama okul çağına geldiklerinde birlikte çalışıp rahat edersiniz diye düşünüyorum. Bizim aklımızda çok yer var aslında bazen hiç olmadık yeri bile listeye alıp araştırıyorum ama genelde California, Houston üzerinde yoğunlaştık. Florida felan hatta birkaç gündür bir çılgınlık yapıp NYC ye gitme düşüncesi de gelmiyor değil ama soğuk havası bizi vazgeçiriyor:))

• @erenist cocuklar 5/7 yaşlarında ikisi de okula gidecek. Düzeni kurunca iki kişi çalışacağız meburen. İlk etapta cocukların alısmasını bekleyeceğiz.
    Ben aslında doğal afetlerin de daha olduğu bir yer olsun istedim. North Carolina, Georgia buralar da mantıklı geldi ama hiç bir tanıdık yok. Belki alıştığımızda ileride düşünebiliriz.
    Houston ilk gidenler için cok mantıklı diyor herkes.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

143

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |