https://ec.usembassy.gov/new-entry-period-diversity-visa-program-dv-2019/
detaylar yukarıdaki linkte mevcut 3 ekimden sonra başvuru yapanlar tekrar yeniden başvuru yapabilecekler.
@xrainbow_ umut çok farklı birşey inanın insanlara duymak istediklerini söylediğinde herşeye inanıyorlar hatta leonardo dicaprio wall street bir filmi vardı güzel bir sahne vardı bunun en güzel örneği işim gereği bende finans işine bakıyorum sağdan soldan duydukları hisseleri duyup arayanlar oluyor o kadar inanmışlar ki adam birikimini basacak neye göre basacaksın diyorum çok saçma teknik veri olmayan bilgiler veriyor kazanacağına inanıyor ve kumar oynuyor sonuç %80 hüsranla %20 si sadece şansı iyi haber gidiyor
@Okyay-Deveci Merhabalar sorunuzu yanlış başlık altında soruyorsunuz
https://yesilkartforum.com/forum/topic/1424/f2a-ve-f2b-vize-süreçleri-green-card-sahiplerinin-eş-ve-çocukları/5862
buradan sorunuzu sorabilir daha önceki deneyimleri okuyabilirsiniz diğer sorularınız ve merak ettikleriniz için forumda yer alan arama moturunu da kullanabilirsiniz.
@T-C-Kubilay-Dikici teksas'a gitmeyi düşünüyorum(tabi cıkarsa) baslangic için param var ve hazır iş kabulunu önlerine sunarsam kabul ederler diye düşünüyorum resmi bir sitede yazıyor
@TANER-KAPLAN Merhaba, sorularınızı aşağıdaki link ten sorabilir konu ile alakalı bilgilere bakabilirsiniz.
https://yesilkartforum.com/forum/topic/510/abd-vatandaşı-ile-amerika-da-evlenip-green-card-almak
Lütfen bilen biri cevaplarsa yardımcı olursa çok memnun oluruz
@seda80 15 Eylul sonrasi gelirleriniz.
@Refiks hayırlı olsun, tebrik ederim. çok iyi hazırlandığınız için çok rahat geçmiş mülakatınız.
iyi hazırlanıp gitmeniz ve öncesinde bunların kanıtlarla sunulmuş olması oldukça önemli.
tekrar tebrikler..
@aysegul cevaplarınız için teşekkürler peki 90 günü geçti hala gelmedi avukata sordum son yaşanan olaylardan dolayı diyor sanırım beklicez
Merhabalar; hala bu forum kullanılıyor mu bilmiyorum, ama yardım alabilirsem çok sevinirim... Çaresiz kaldım çünkü.
Nişanlımla umuyorum ki K-1 vizesi ile 2026 yılında evleneceğiz. Ben Türküm, o Amerikalı. Kendisi trans erkek, erkek olarak da yaşıyor, ancak yasal bilgileri hala kadın olarak gözüküyor. Ben kadın olduğum için evliliğimiz gay evliliğine giriyor tabi.
Amerika'da evlenmiş LGBT+ çiftler, ne tür yasal adımları takip etmeniz gerekti? Türkiye evliliğimizi yasal görmeyecek sonuçta. Soyadımı değiştirirsem Türkiye'de sıkıntı olur mu? Eğer devletten ölüm/dul maaşı alıyorsanız evliliğiniz ile kesildi mi? Dikkat edilmesi gereken yasal bir durum var mı?
Deneyimi olan herhangi birisi yazabilirse çok sevinirim. Stresten saçlarım döküldü, lütfen...
Merhaba, biz de DS-260 da adres girmemiştik, sonrasında ise maalesef konsoloslukta da adres belirtmeyi atlamışız. Dün giriş yaparken polise adres bildirmek istiyoruz dediğimizde USCİS üzerinden yapman gerekiyor ben sadece stamp basıyorum gibi yönlendirdi.
Özetle aslında hiç bir yerde eski adresimiz yok, sadece bizim adımıza teslim alabilmesi için bir arkadaşımızın adresini vereceğiz.
Neden adres almadığını anlayamadım ama demin USCIS üzerinden Change of Address olarak ilgili adresi girdik, umarım doğrudur.
@Emre-Töre Bunun için yeni başlık açmamalısınız. Aşamalar başlığında sorularınızı sormalısınız. Ayrıca sürecinize hakim olmak, sürecinizi olumlu şekilde sonuçlandırmak istiyorsanız forumdaki bilgileri okumalısınız.
Ayrıca forumun arama özelliğini kullanmalısınız.Mesela, ustraveldocs kelimesini arama kutusuna yazabilirsiniz, hatta yazmalısınız. Benim profilimde de detaylı anlattığım bir yazı var. Bilginize.
Arkadaşlar merhaba, IR1 vizesi için neredeyse iki yıldır bekliyoruz bugün randevu maili aldık 15 ocak için. Ben şu anda 10 haftalık hamileyim. Sağlık kontrolüne girdiğimde ilk trimester geçmiş olacak (12 hafta) ama ben hala bir karar aşamasındayım. Biz zaten çok bekledik eğer girmezsem doğumla birlikte sürecimiz çok uzayacak. Bu konuyu tecrübe etmiş arkadaşlardan önerileri duymak isterim. Sizce çok büyük bir risk midir?
Ve daha önce doktorundan belge alanlar nasıl bir belge aldıklarını paylaşabilir mi? Eğer doktor röntgen çektirebilir diye yazılı bir belge vermezse almıyorlar mı?
@gucarslan birde "şu ana kadar böyle bir durumdan vize alamayan olmadı, içiniz rahat olsun" dediniz sizin veya başka arkadaşlarımızdan böyle bir tecrübesi veya şahit olduğunuz bir vaka oldu mu?
Merhaba, bize verilen süreçte nikah işlemlerimiz , sağlık muayenemiz vs yetişmez ise nasıl bir yol izlemeliyiz
Mülakat tarihi mi ertelemeliyiz? Ertelersek ne gibi sorunlar olur mülakat tarihi verilmez ya da konsolosluk çok şaibeli mi yaklaşır Sağlık raporunu almadan diğer tüm belgeler hazır bi şekilde mülakata girip dosyayı daha sonra mı tamamlamalıyızYorumlarınız için çok teşekkürler @ATS16 @smartcells
EU2026000067xx bugün güncelleme maili geldi ve 7 Kasım bugün annem yoğun bakıma alındı ne kadar kalacak belli değil mülakat erteleme talep etsem Şubat ayına kabul olur mu yoksa sıkıntı olur mu
@dılekalkoc tebrikler.sitem etmeyiniz.biz keşke çıksada beklesek diyoruz. 
@rüzgar teşekkür ederiz 
banka hesabında para gösterme nasıl oluyor 6-7 ay önce açtırıp para yatırmıştım dolar olarak. sadece cüzdanı göstermek yetiyor mu bazı yerlerde para giriş çıkışları hesap hareketlerine de bakıyorlar diyordu hesap hareketleri önemli mi ?
@sadikcagan doğru söylüyorsunuz bol şans diliyorum teşekkürler 
@berkergn13 bankadan hesap dökümü alıyorsunuz. İmza sirkülerli çıktı veriyorlar size. Sadece hesap cüzdanı ile gidemezsiniz haberiniz olsun.
@arnblt bu bir zorunluluk mu?
Yoksa normal turistik vize başvurularında olduğu gibi "aylık hesap dökümünü görmek istiyorlar" gibi akıllarda yer etmiş ama gerçekliği olmayan bir durum mu acaba?
Gelen yazıda son bir seneye ait hesap dökümü yazıyor. Bankadan bunu isteyince imzalı bir şekilde veriyorlar. Bilgisayardan çıktı alıp gitmek baya bir risk olur herhalde.
@arnblt yok bilgisayardan çıktı almayı kast etmedim ben de zaten. Turistik vizeleri hep bankadan (imza sirküleriyle birlikte) aldığım hesap özeti ile aldım bugüne kadar. Yani; "bu belge tarihinde müşterimizin kullanıma hazır XXX TL/USD/EUR parası vardır." şeklinde bir yazı.. Hatta 8 ocakta amerika vizemide bu minvalde bir yazı ile yeniledim.
DV görüşmesi için spesifik olarak 1 yıllık hesap dökümü isteniyorsa o başka tabi..
@volkanu DV2019 bekleme odası içinde söyledi:
@arnblt bu bir zorunluluk mu?
Yoksa normal turistik vize başvurularında olduğu gibi "aylık hesap dökümünü görmek istiyorlar" gibi akıllarda yer etmiş ama gerçekliği olmayan bir durum mu acaba?
Bunlari "gercekligi olmayan durumlar" olarak nitelendirmemelisiniz sayin @VolkanU , sadece uygulamalarin, yazili kurallar kadar sert olmadigi durumlar diyebilirsiniz
o nedenle resmi yonergeler kadar deneyimlerin de onemi var... Konsolosluk genelde belgeleri en ayrintili sekilde gormek istiyor ama bunu boyle goturmeseniz de sorun cikarmiyor.
DV sureci icin son 12 ayin ayrintili dokumu isteniyor, ama bu sadece resmi yonergede yazanlar. Uygulamada ise bunu goturmeyip sorun yasamayan cok kisi var...
@crazycells aslında o ibareyi turistik vize için kullanmıştım 
B1/B2 vizesinde istenilen belge olarak mali durumunuzu gösterecek belgeler minvalinde yazıyor ya, siz benden iyi bilirsiniz gerçi..
@volkanu DV2019 bekleme odası içinde söyledi:
@crazycells aslında o ibareyi turistik vize için kullanmıştım
B1/B2 vizesinde istenilen belge olarak mali durumunuzu gösterecek belgeler minvalinde yazıyor ya, siz benden iyi bilirsiniz gerçi..
evet farkindayim, ben sadece celiskinin bilgi hatasindan degil, uygulama ve resmi yonergeler arasindaki farkliliklardan kaynaklandigini anlatmak istedim.
Merhaba arkadaslar,
Bir konu ile ilgili sorum olacak,
Green card mulakat evresini tamamladiktan sonra is yerinden bundan kaynakli kidem tazminati alma hakkimiz varmidir?
Daha once bu sekilde alan oldumu hic? Bilginiz varmidir bu konu hakkinda.
@gkhn-clkkn Türkiye'de sadece zorunlu hizmet için böyle bir hak olduğunu biliyorum. En güzel örneği de askerlik. Kimsenin GC için tazminat vereceğini sanmam. Ancak işverenle ilişki önemli bence. Zira kendi istifa edip tazminat alan insanlar var. İşverenin iyi niyetine kalmış birşey yani.
Arkadaşlar lise diplomam üniversitede olduğu için randevuya orjinalini götüremiyorum. Ne yapmam gerek üniversiteden öğrenci belgesi falan mı götürmeliyim randevuya
@the-black-eagle Kendi istifa edipte veren isverenler var fakat bizimkiler o model degil malasef. Ben sadece bole bir yasal hak mevcutmu yani gocmenlik statusu ile mumkunmudur die merak ettim.
@berkergn13 bu soruyu 2019 Mülakat deneyimlerim sayfasına yazınız. Zaten o sayfanın ilk entry sinde Sn @crazycells in bilgilendirme notu var. Üniversiteden öğrenci belgesi veya trankscript alıyorsunuz.
Kolay gelsin.
@gkhn-clkkn maalesef iş kanununda bu hak sadece zorunlu hizmet için verilmiş. Dolayısıyla göçmenlik bu statüde değil. Ayrıca hakkın olması direkt alacağın anlamına da gelmiyor ülkemizde. Seni uğraştırıp vazgeçirmek için zaten vermiyorlar. Gidip mahkeme yoluyla alıyorsun. Haklı nedenle feshi edip sözleşmeni noter kanalıyla mahkemeye verip şahit gösterebilirsen alırsın 1 yıl içinde. Tabi haklı neden olmalı. Mesaimi ödemedi rızam dışında netten brüte dönüldü vs gibi. Ancak mahkemede şahit şart bu tarz davalarda ya da sağlam evrak.
@gkhn-clkkn ayrıca GC çıktığını sölersen mahkemede zaten GC çıktı buna. Kötü niyetlidir. Tazminat almak için çabalamaktafır diyecektir işveren tarafı. Her ne kadar mahkeme bunları dikkate almasa da ve %80 işçi lehine tavır takınsa da çok az da olsa bu tarz sebepler dikkate alınıp mahkeme kaybedilebiliyor. Ama sediğim gibi çok az ihtimal. O nedenle tazminatını vermeyeceklerinden eminsen GCden bahsetme kşmseye iş yerinde 
@berkergn13 öğrenci belgesi, lise mezuniyet belgesi herhangi biri olur önemli olan en az lise.mezuniyetini belgelemek