DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları
-
@metinbeci immigrant visas seçeneğini seçin bence çünkü dv programının vize türü immigrant visa olarak geçiyor, green cards yazan yer çok ucu açık sonuçta aile birleşimi, istidham ile alınan greencardlar da var.
-
Sırasıyla yapınca bu görsellere gidebildim ama istediğim gibi bir soru seceneği bulamadım aslında sormak istediğim " dosyamızı taşırsak oturum izni vatandaslık şartınız varmı onagöre kcc ile dosya taşıyacagım" bunu aslında sordum fakat otomatik cevap vererek navigatöre yonlendırıyorlar oda google forum sayfası orada da bır kac secenek ıle soruyu gönderdim ama sabitlenmiş soruları gonderdım asıl sorumu bulamadım

-
örnek mail içeriğim:
Dear Sir/Madam,
I am a Diversity Visa 2025 (DV2025) lottery winner. I am a Turkish citizen currently residing in Turkey. Due to concerns regarding the performance of the U.S. Embassy in Ankara for DV2024 interviews, I would like to transfer my case and interview to the U.S. Embassy in Skopje, North Macedonia. I have a few questions regarding this process:
Are there any residency or citizenship requirements for Turkish applicants to have their Green Card interview conducted in North Macedonia?
Does the U.S. Embassy in North Macedonia accept case transfer requests from Turkish applicants?
I would greatly appreciate your response to these questions as it will help me plan my interview process accordingly.
Thank you very much, and I look forward to your assistance.
Sincerely,
Metin Beci
Email: [email protected]
Phone: +90 552 XXXXXX
DV2025 Case Number: 2025EU000086XXBu da tirandan gelen cevap

-
Merhabalar dosyamın Viyana’ya taşındığına dair bugün mail aldım. Yardımcı olan herkese teşekkür ederim.inşallah bundan sonraki süreç kolaylıklar içinde geçer ☺️
-
@zeynepebe schengen var mıydı
-
@metinbeci yeşil pasaportum var o yüzden Viyana düşünmüştük
-
@zeynepebe hayırlı olsun hocam. Viyanaya katılanlar kervanına hoş geldiniz
-
@zeynepebe sonuda güzel olur inşallah
-
@siraç teşekkür ederim hocam. Süreçlerimiz güzel geçsin inşallah
-
Her şey yolunda giderse Viyana bu sene çok canlı olacak gibi :grinning_squinting_face: . Ancak B-C planlarını da düşünmekte faydalı olacaktır. Ne olacağı hiç belli olmaz.
-
Merhaba,
KCC ile dosyamı viyana'ya taşımak için temmuzda mail atmıştım ve sonuç olarak bana bu şekilde onay maili gelmişti ;
Thank you for your inquiry.Based on the information you have provided, your interview location has been changed from Ankara to Vienna. The new interview location will not appear on your DS-260, but will be used by KCC for scheduling purposes. When we have scheduled your interview, you will be required to log into the Entrant Status Check (ESC) to view your appointment notification. At that time, please verify that your appointment is scheduled for the correct post. If for any reason it is not, you may contact KCC again at [email protected].
fakat teyit amaçlı mülakat yerimi öğrenmek için tekrar KCC'ye mail attığımda bana bu şekilde dönüş yapıldı ve gelen cevapta mülakatın ikamet yerinde yapılacağı yazıyor. Benim dosyamı viyanaya taşımadılar mı ? tam olarak anlamadım açıkçası
Thank you for your inquiry.
The place of application, i.e., location of interview, for noncitizens seeking an immigrant visa will normally be in the consular district with jurisdiction over their place of residence, with limited exceptions.
-
@zeynepebe Hayırlı olsun....tebrikler...
-
Merhaba dosyamı viyanaya taşımıştım, Sayın @rezanclz yolunu izleyerek dosyamın Viyana' da olduğunu teyit ettim. Kendisine teşekkür ediyorum. Gelen mail bu şekilde.
Thank you for your inquiry.
Your interview location is Vienna and will be used by KCC for scheduling purposes. When we have scheduled your interview, you will be required to log into the Entrant Status Check (ESC) to view your appointment notification. At that time, please verify that your appointment is scheduled for the correct post. If for any reason it is not, you may contact KCC again at [email protected].
-
@zeynepebe Çok güzel, hayırlı olsun.
-
Öncelikle merhabalar tüm 2025 talihlilerinin süreçlerinin güzel geçmesini ve bol mülakatlı bir yıl olmasını dilerim ayrıca yeşilkartforum ailesine ve burada bizlere yardımcı olan tüm arkadaşlara ve yöneticilere de şimdiden teşekkürlerimi iletiyorum
2024 deneyimlerinden takip ettiğim kadarıyla Türkiye de şuan covid aşısı olmadığını görmüştüm ben şuana kadar hiç covid aşısı olmadım ve bir aşı kartım yok, il sağlık müdürlüğü ve sağlık bakanlığı ile görüştüm ve ellerinde aktif aşının olmadığını sonraki sevkiyatın ne zaman olacağı ile alakalı bir bilginin olmadığını ve hatta aşının geleceği ile alakalı da bir toplantı yapılmadığını belki bu süreden sonra aşı getirmeyebileceklerini belirttiler
Bu durumda nasıl bir yol izleyebilirim, mutlaka en az 2 doz olmam gerekiyor mu, covid aşısı ile alakalı zorunluluk göçmen vizelerde devam etmeme gibi bir durum söz konusu olur mu önümüzdeki süreç için acaba
-
Selamlar. Geçen ay bülten ayın 4'ü 5'i gibi açıklanmıştı. Bu ayda benzer bi durum gelir mi acaba :)
-
@Flight101 çok teşekkür ederim
-
@Serapp çok teşekkür ederim yardımlarınız için
-
@Ege-0 Üsküp ile ilgili bir gelişme varmı dosyanızı taşıdınızmı?
-
@mustafa-samet-öztürk, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları
Selam herkese iyi forumlar
Ben gerencard talihlisiyim mailler nezaman gelir ne zaman sağlık rapor hazırlamamız lazım acabaMerhaba, Mülakat mailleri (2NL) bu ayın ilerleyen günlerinde, yani tahmini olarak ağustos ortasına doğru ilk dağıtımlar belli olacak. Bu CN ile Ankara'dan mülakat alacaksınız bir sorun oluşmadığı taktirde. Tarih olarak Ankara çok tutarsız o yüzden net bir şey söylemek zor. Benim şahsı tahminim olarak geçen senenin verilerine baktığımız zaman 2024 yılı içerisinde mülakat mailinizi alırsınız. Mülakat tarihiniz belli olduktan sonra, mülakat tarihinden en erken 1 ay en geç 2 gün öncesinden Ankara Unganlar'dan (sadece buradan yapılıyor sağlık raporu) çıkartabilirsiniz.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
20
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.9k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum