@gucarslan teşekkür ederim
-
kasımda trump gidici, texas ı bile kazanamaz , durum vahim onlar için
-
@Okyay-Deveci Merhabalar sorunuzu yanlış başlık altında soruyorsunuz
https://yesilkartforum.com/forum/topic/1424/f2a-ve-f2b-vize-süreçleri-green-card-sahiplerinin-eş-ve-çocukları/5862
buradan sorunuzu sorabilir daha önceki deneyimleri okuyabilirsiniz diğer sorularınız ve merak ettikleriniz için forumda yer alan arama moturunu da kullanabilirsiniz. -
@T-C-Kubilay-Dikici teksas'a gitmeyi düşünüyorum(tabi cıkarsa) baslangic için param var ve hazır iş kabulunu önlerine sunarsam kabul ederler diye düşünüyorum resmi bir sitede yazıyor
-
@TANER-KAPLAN Merhaba, sorularınızı aşağıdaki link ten sorabilir konu ile alakalı bilgilere bakabilirsiniz.
https://yesilkartforum.com/forum/topic/510/abd-vatandaşı-ile-amerika-da-evlenip-green-card-almak
-
Lütfen bilen biri cevaplarsa yardımcı olursa çok memnun oluruz
-
@seda80 15 Eylul sonrasi gelirleriniz.
-
@Refiks hayırlı olsun, tebrik ederim. çok iyi hazırlandığınız için çok rahat geçmiş mülakatınız.
iyi hazırlanıp gitmeniz ve öncesinde bunların kanıtlarla sunulmuş olması oldukça önemli.
tekrar tebrikler.. -
@aysegul cevaplarınız için teşekkürler peki 90 günü geçti hala gelmedi avukata sordum son yaşanan olaylardan dolayı diyor sanırım beklicez
-
Merhabalar; hala bu forum kullanılıyor mu bilmiyorum, ama yardım alabilirsem çok sevinirim... Çaresiz kaldım çünkü.
Nişanlımla umuyorum ki K-1 vizesi ile 2026 yılında evleneceğiz. Ben Türküm, o Amerikalı. Kendisi trans erkek, erkek olarak da yaşıyor, ancak yasal bilgileri hala kadın olarak gözüküyor. Ben kadın olduğum için evliliğimiz gay evliliğine giriyor tabi.
Amerika'da evlenmiş LGBT+ çiftler, ne tür yasal adımları takip etmeniz gerekti? Türkiye evliliğimizi yasal görmeyecek sonuçta. Soyadımı değiştirirsem Türkiye'de sıkıntı olur mu? Eğer devletten ölüm/dul maaşı alıyorsanız evliliğiniz ile kesildi mi? Dikkat edilmesi gereken yasal bir durum var mı?
Deneyimi olan herhangi birisi yazabilirse çok sevinirim. Stresten saçlarım döküldü, lütfen... -
Merhaba, biz de DS-260 da adres girmemiştik, sonrasında ise maalesef konsoloslukta da adres belirtmeyi atlamışız. Dün giriş yaparken polise adres bildirmek istiyoruz dediğimizde USCİS üzerinden yapman gerekiyor ben sadece stamp basıyorum gibi yönlendirdi.
Özetle aslında hiç bir yerde eski adresimiz yok, sadece bizim adımıza teslim alabilmesi için bir arkadaşımızın adresini vereceğiz.
Neden adres almadığını anlayamadım ama demin USCIS üzerinden Change of Address olarak ilgili adresi girdik, umarım doğrudur.
-
@Emre-Töre Bunun için yeni başlık açmamalısınız. Aşamalar başlığında sorularınızı sormalısınız. Ayrıca sürecinize hakim olmak, sürecinizi olumlu şekilde sonuçlandırmak istiyorsanız forumdaki bilgileri okumalısınız.
Ayrıca forumun arama özelliğini kullanmalısınız.Mesela, ustraveldocs kelimesini arama kutusuna yazabilirsiniz, hatta yazmalısınız. Benim profilimde de detaylı anlattığım bir yazı var. Bilginize. -
Arkadaşlar merhaba, IR1 vizesi için neredeyse iki yıldır bekliyoruz bugün randevu maili aldık 15 ocak için. Ben şu anda 10 haftalık hamileyim. Sağlık kontrolüne girdiğimde ilk trimester geçmiş olacak (12 hafta) ama ben hala bir karar aşamasındayım. Biz zaten çok bekledik eğer girmezsem doğumla birlikte sürecimiz çok uzayacak. Bu konuyu tecrübe etmiş arkadaşlardan önerileri duymak isterim. Sizce çok büyük bir risk midir?
Ve daha önce doktorundan belge alanlar nasıl bir belge aldıklarını paylaşabilir mi? Eğer doktor röntgen çektirebilir diye yazılı bir belge vermezse almıyorlar mı?
-
-
@gucarslan birde "şu ana kadar böyle bir durumdan vize alamayan olmadı, içiniz rahat olsun" dediniz sizin veya başka arkadaşlarımızdan böyle bir tecrübesi veya şahit olduğunuz bir vaka oldu mu?
-
-
Merhaba, bize verilen süreçte nikah işlemlerimiz , sağlık muayenemiz vs yetişmez ise nasıl bir yol izlemeliyiz
Mülakat tarihi mi ertelemeliyiz? Ertelersek ne gibi sorunlar olur mülakat tarihi verilmez ya da konsolosluk çok şaibeli mi yaklaşır Sağlık raporunu almadan diğer tüm belgeler hazır bi şekilde mülakata girip dosyayı daha sonra mı tamamlamalıyız -
Yorumlarınız için çok teşekkürler @ATS16 @smartcells
-
-
EU2026000067xx bugün güncelleme maili geldi ve 7 Kasım bugün annem yoğun bakıma alındı ne kadar kalacak belli değil mülakat erteleme talep etsem Şubat ayına kabul olur mu yoksa sıkıntı olur mu
DV2025 Sohbet Odası
-
@Bluey hissediyorum bu sene 15 bini görür umarım
-
@sevdemimi hislerinizden çok mantığınıza kulak vermenizi tavsiye ederim küçük bir araştırma ile dv sürecinde ankaranın performansının her yıl düştüğünü görebilirsiniz örneğin dv2018 talihlisi kuzenimin döneminde 30k cnye bile ankara mülakat verebilmişken dv2024 bitmek üzere olmasına rağmen 6k yı bile göremedi kaba bir hesap ile dv2025 te ankara 3k yı zor görür gibi gözüküyor.
-
@sevdemimi ornegi var bir sey diyemiyorum ama ben sizin kadar iyimser olamiyorum keske olabilsem

-
@sevdemimi keşke hislerle olsaydı ,malesef her sene mülakata çağrılan kişi sayısı daha da düşüyor
-
@rezanclz, içinde söyledi: DV2025 Sohbet Odası
@sevdemimi hislerinizden çok mantığınıza kulak vermenizi tavsiye ederim küçük bir araştırma ile dv sürecinde ankaranın performansının her yıl düştüğünü görebilirsiniz örneğin dv2018 talihlisi kuzenimin döneminde 30k cnye bile ankara mülakat verebilmişken dv2024 bitmek üzere olmasına rağmen 6k yı bile göremedi kaba bir hesap ile dv2025 te ankara 3k yı zor görür gibi gözüküyor.
Dv2018de bülten o kadar current olmadı yalnız…
-
@sevdemimi, içinde söyledi: DV2025 Sohbet Odası
@Bluey hissediyorum bu sene 15 bini görür umarım
Siz Ankara’yı bekleyeceksiniz öyleyse?
-
@EzgiLera ben kendim araştırmamıştım kuzenim talihliydi kendisi demişti, 20k demiş de olabilir hatırlamıyorum ama o zamanlar böyle sıkıntılar yoktu, dosyamı taşıma kararı verdiğimde kendisine söylediğimde o söylemişti bunu. Ne gerek var bizim zamanımızda 30klar ya da 20klar bile alıyordu diye, zaten asıl anlatmak istediğim ankaranın her sene daha da kötü olmasıydı ama yine de bilgilendirme için teşekkürler.
-
@rezanclz, içinde söyledi: DV2025 Sohbet Odası
@EzgiLera ben kendim araştırmamıştım kuzenim talihliydi kendisi demişti, 20k demiş de olabilir hatırlamıyorum ama o zamanlar böyle sıkıntılar yoktu, dosyamı taşıma kararı verdiğimde kendisine söylediğimde o söylemişti bunu. Ne gerek var bizim zamanımızda 30klar ya da 20klar bile alıyordu diye, zaten asıl anlatmak istediğim ankaranın her sene daha da kötü olmasıydı ama yine de bilgilendirme için teşekkürler.
Evet. Pandemiye kadar hiçbir sorun yoktu. Pandemi dönemi tüm dünyada bocalama oldu evet ama hepsi normale dönmesine rağmen Ankara dönmedi. Sorun burada başlıyor.
-
Bölge kaynamaya devam ediyor. Umarım TR ye doğru yayılmaz. Büyükelçilik kapanırsa DV25EU1 nolu case bile mülakat alamayabilir.
-
@EzgiLera evet marta kadar bekleyeceğim sonra taşıma talep ederim
-
Selamlar arkadaşlar, DV2025 kazananıyım eyalet Eyalet seçiminde hemen herkesin dilinde NC, GA gibi yerler var. Son güncel konuşma ve fikirlerin paylaşıldığı bir konu varmı yoksa buralardan toplamamı araştırayım ? Teşekkürler.
-
@serkanh kıymetli talihli kardeşim öncelikle süreci imzaya taşı exsel tabloya kayıt ol case numaran ile mülakat alabilecekmisin belli değil önce mülakat al gideceğin eyalet tercihi için çok zamanın olacak inşallah süreç istediğin gibi sonuçlanır
-
@salih-atilla Salih Atilla bey amcacım bilgilerimi ekledim. Siz merak etmeyin amcacım evelallah Türkiye'den yada Avrupa'dan alırım sıramı her türlü imkanım var şükür. Siz 2024de kazanmışsınız. Şikagodan memnunmusunuz bari. Rüzgarlı ve soğuk ya ondan sordum.
-
@serkanh eyaletlerin kendi başlıkları var mesela California, new york vs gibi. Aklınızdaki eyaletlerin başlıklarına girip yorumları okuyabilirsiniz
-
@serkanh merak etme kardeşim ama bilki bu iş kolay değil sana sayın @gucarslan üstadımın bana geçen yıl bu zamanlarda dediğini söyleyeyim öyle gidecem diye şeetme herşey şeettiğin gibi gitmeyebilir bu iş kibir kaldırmaz yaşada bakmaz ben çalışmaya gitmiyorum benim orada evimde var hertürlü imkanımda var yolun açık olsun merak etme bu süreç sanada psikolojik bedel ödetir ve öğretir serkan bey yeğenim
-
@serkanh greencard holder olduğunuzdan bahsetmişsiniz başka bir konuda boşverin zaten mülakat adımlarını geçmişsiniz çoktan vizenizi geçtim kartınızı bile almışsınız elinize yani napcaksınız mülakatı vs serkan bey amcacım
-
@serkanh DS260 dolum tarihini yanlış yazmışsınız. Düzeltirseniz iyi olur, kimsenin kafası karışmasın. Ayrıca bilgilerinizi excele eklemeyi de unutmayın.
Süreç ile ilgili konuları DV2025 süreç başlıkları altında, eyaletlerle ilgili konuları eyaletlerin kendi başlıkları altında bulabilirsiniz. Bunlara ek Amerika’ya yeni taşınmış kişilerin tecrübelerini yazdıkları başlıklara da bakabilirsiniz.Ama hepsinden önce üslubunuzu foruma uygun şekilde düzeltmenizi tavsiye ederim.
-
@serkanh bir iletinizde dv2025 kazanani oldugunuzdan bahsetmissiniz digerinde greencard holder oldugunuzdan bahsetmissiniz ?
zaten greencarda sahip olup yine de basvurup talihli olup super greencard almayi planlanliyorsunuz sanirim -
Eyvallah kazanınca Holder olunmuyor dimi. Pardon ya. Bu kadar kasılmanıza gerek yoktu.
Ben işimi ABD üzerinden kurmuyorum, zaten yurtdışında çalışıyorum. Eyalet araştırmam kızımın okulu içindi. Sorduğum şey eyaletlerle ilgili. Kazanıp almak almamak nasip. Ama selam verip lafla dövülmek dur hele al vs. nasip arkadaşlar benim hayatta korktuğum bir şey olmadı imkanlarım Vizem v.s. var nereye taşınacaksada taşırım. Emin olun söylediklerinize saygı duyuyorum ama sürekli insanları baskılamanızda bence hoş değil. Herkez kendi bakış açısından değerlendiriyor onada eyvallah ama ben siz değilim. @Emre Kurtulmuş @rezanclz Evet holder diye bahsettim ve nedeninide açıkladım devamınıda okursanız anlarsınız bu benim tercihim dediğim gibi benimle ilgili. Saygılar. -
@salih-atilla Amca dememe kızmanızı anlamadım. Ben 42 yaşındayım. Yaşınıza hürmeten demiştim aslında. Yaptığınız güzel birşey takdir ettim hayat dibine kadar yaşanmalı. Söylediklerimde ukalalık değildi gerçekten imkanım var zaten yurtdışında çalışıyorum yaşıyorum Yeşil pasaportum ve oturum ve çalışma iznim olan iki avrupa ülkesi var. Sorduğum tek şey eyaletti bu yüzden merak etmeyin dedim. Ben erkenden araştırıp oralarda network oluşturmayı tercih ederim. Bu benim hayat görüşüm bir sonraki adımınıza her zaman hazılıklı ve olasılıklara hazır olmak. Chicago çok soğuk ve rüzgarlı ve eğitimi ve yaşam şartlarını merak ettim. Yinede şahsınızdan özür dilerim. Amacım kabalık etmek değildi. Saygılar.
Benzer Başlıklar
149
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.2k