Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

• @zatoyochi hangi site göremedim de ben

• @Yesim-nisa-Kilic kütüphaneler var çocuklarınız oynarken sizde course alabiliyorsunuz.Bu konum haritası size yakın olanları haritadan bulabilirsiniz English Language Learning in New Jersey
    https://goo.gl/maps/ZPjcfPpHPBbHXMig6?g_st=ac

• @ozgur75 evet geldi bize, approve olduktan 11 gün sonra geldi

• @Erik teşekkürler 18 gün oldu bakalim, beklemeye devam..

• @ozgur75 evet geldi

• @Yesim-nisa-Kilic kusura bakmayın linki eklemeyi atlamışım, mesajı düzenledim ayrıca buraya da ekliyorum. https://www.nld.org/

• @zatoyochi teşekkürler

• @yasmin982 teşekkürler ücretsiz mi bu yer

• Merhaba, biz 22 Subat 2024 DQ olduk, uzun zamandır bekliyoruz, bizimle ayni durumda olanlar var mi? En son hangi tarihte randevu verildi? En son kimler randevu aldi? Şubattan randevuya giren var mi? Hızlandırma vs gibi bir talepte bulunan arastiran var mi?

• Merhaba. Bizde Şubat DQ fakat halen beklemekteyiz. Eşim dosya avukati Ogmen hukuka danisti hızlandırma talebi için fakat bir sonuc elde edemezsiniz denildi. Öncelik durumlarına uygun değilsiniz denildi. Hamilelik surecimin yada bir hastalık tedavi süreci gibi durumların olması gerektiği bilgisi verildi. Ne kadar bekleyeceğimizin net bir zaman kavramı yok. Kaçak gidenler bile bizden önce yol aldı. Biz halen neyi beklediğimizi bile bilmeden bekliyoruz. 6 ayın içerisine girdik.Akillara durgunluk veren bir süreç mantık dışı kelime bulamıyorum artık.

• Baştan engec 2.5 ay içerisinde mülakat maili alacaksınız denildi. Şimdi sorulduğunda sizin gibi 10 dosya beklemede tamamıyla nvc ile ilgili. Bizler sorsak bile otomatik msj alıyoruz aydınlatıcı değil denildi. Bizde araştırıyoruz ama hiçbir netlik aydınlatıcı bir bilgi yok. Sadece denilen Türkiye vatandaşları geçen aylarda Mayıs dönemi ve Haziran için 16 ve 22 kişi Ankara'da görüşmeye girdiği bilgisi aktarıldı. Kiraya tabi degilsiniz denildi. Ne ne değil neye tabiyiz açıkçası bir netlik yok. K1 nişanlılık süreci Türkiye'de muraacat edenler varmış. Bu kategoride Ağustos Eylül ayına randevu almislar sistemden . Kasım ayına kadar sistem randevu boşluğu doldu diye bir platformda yazışma okudum. Bunlar bu kategoride girecekse o aylarda bizlere Aralık Ocak mi kalıyor bende anlayamadım maalesef. :(

• @anonim35 forumdan takip ettigim kadariyla en son ocak 16 dq olanlar randevu'ya gitti ama bu yaklasik 2 ay onceydi. 2 aydir bu vize turune randevu verilmiyor sanirim sebebi hakkinda hic bir bilgim yok.

• Benimki de dq mart 26 2024 ve Ağustos'a girdik nerdeyse hala bir mülakat tarihi alamıyorum. Anlamıyorum yoğunluk mu var yoksa bekletiliyor muyuz?

• Merhaba

24 Nisan tarihinde IR1 sürecinizle ilgili DQ oldugumuza dair mail ulastı. Ancak aynı anda ek dokuman joint sponsor vb ekleyebileceğimizi ileten ikinci bir maili de aldık. Avukatımız ısrarla baska bir belge eklemenin süreci uzatacagını soyluyor. Ama acıkcası kendisiyle daha once yasadıgımız sorunlar nedeniyle bir turlu guvenemiyoruz. DQ olup olmadıgımızdan bile tam emin degiliz. Cunku case statumuzde herhangi bir degisiklik olmadı. Su an dq olup olmadıgımızı anlayabilmenin sizlerin bildigi herhangi bir yolu var mıdır?
    Herkese cok teşekkürler

• Dq oldugunuza dair CEAC portalindan size icersinde sadece documentarily qualified yazan bi mesaj gelcek. O gelmediyse muhtemelen olmamişsinizdir

• Herkese merhaba, dün (31/07/2024) sabah USCIS'den approved maili geldi bugün kontrol ettiğimde ise Estimated time until case decision 5 Months yazıyor. Bu doğru bir süremi yoksa önceki gibi sürekli azalıp çoğalan ve çok üzerinde durmamıza gerek olmayan bir şeymi?

Teşekkürler

• @Asude-Ugur Ceac da dq mesajı var. Ancak aynı gun saat dakikada bahsettigim ikinci mesaj da gelmiş. Cok karsılasılan bir durum oldugunu sanmıyorum. İki mesajın aynı anda gelmesi nedeniyle emin olamadık.

• @yakup-budakci Bir tarih yazıyor işte 5 ay kaldı ve ama bizimki süre dolduğunda “beklenilden uzun sürdü inceleme “ diyip totalde 11 ay beklemiş olduk. Evraklarım Mart 2024’te qualified oldu ve hala mülakat tarihi bekliyorum. Eşim ve oğlum ABD vatandaşı olmasına rağmen süreç inanılmaz yavaş gidiyor.

• @tubfrdmn Evet malesef çok uzun sürüyor. Benimde eşim orjinal Amerikan belki sürece bir faydası olur diye düşündük ama bekleyeceğiz gibi duruyor. Evrak teslimini Haziran 2023 de yapmıştık daha yeni approve oldu. Bakalım en kısa zamanda bekleyen herkes için olumlu sonuç olur umarım.

Benzer Başlıklar

• 0 Oy
    965 İleti
    65k Bakış
    P
    Merhaba, uzun bekleyis sonucunda dun vizemiz onaylandi. Esim ve benim icin sorunsuz gecen bir mulakat oldu, 5-10 dakika arasiydi galiba. Konsolosluk da kalabalik degildi. Bekleyenlere sabirlar diliyorum.
  • 6 Oy
    3k İleti
    406k Bakış
    zeojoeblackZ
    Merhaba. Abd vatandaşı eşim üzerinden GC başvurusu yapacağım.Uscis sitesinde form ücretleri yazıyor ama ayrı ayrı yazıyor. Tek seferde seyahat izni, çalışma izni ve 130 başvurusu yapacağım için chatgpt birlikte yaptığın için ayrıca ücret ödemene gerek yok diyor ama bu yıl başvuran olduy sa güncel ücret bilgilerini paylaşabilir mi? Teşekkürler
  • ABD Yolunda Evlilik

Sabitlendi Taşındı Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler k1 vizesi cr1 vizesi ir1 vizesi evlilik green card
    2k
    3 Oy
    2k İleti
    198k Bakış
    T
    Merhabalar, Şu an F1 statusunde doktora yapıyorum, Amerikali eşimle yakın zaman evlendik, nüfus kayit örneğimde medeni durum bekar olarak geciyor, başvuru paketinde bu belge isteniyor fakat konsoloslukta evliligi tescil ettirip medeni durum güncellenmiş haliyle mi bu belgeyi eklemeliyim yoksa evlilik öncesinde alinan nufus kayit ornegi yeterli olur mu ? Tesekkur ederim.
  • 11 Oy
    1k İleti
    204k Bakış
    P
    Herkese merhabalar, 2023 de greencardımı aldım fakat taşınmadım, tr de yaşıyorum. 2024 yılında re-entry permit sürecimi başlattım o da 2025 ekim ayı gibi 2 yıl olarak sonuçlandı. ben bu süre içerisinde 2025 eşimle türkiyede evlendim. Kendisi evlilikten önce turist vizesi almaya çalıştı ama ne yazık ki red yedi. Şu an hala türkiyede yaşıyor ve çalışıyoruz. fakat aile birleşimi ile ona da greencard aldırmak istiyorum böylelikle oraya taşınabiliriz fakat sanırım bunun için benim abd ye gidip yaşayıp çalışıp ona sponsor olmam gerekiyor. Bunu yapabiliriz ama burada bizim için en kritik olan şey süre. Şu an farklı ülkelerde aile birleşimi başvuru olan kişiler kaç yıl bekliyor acaba? Sanırım bunun kontrol edildiği tahmini başvuru süresi gibi bir site vardı ama onu bulamadığım için buraya sormak istedim. süre bizi çok korkutuyor ve bu yüzden cesaret edemiyoruz yıllarca ayrı yaşamaya
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

15

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k