merhaba
turist vizesi yenilemede greencarda başvurulan fotoğrafla aynısı olursa sorun olurmu?
6 aylık değil bu denilirmi?
-
Gözünüz aydın, sağlıkla kavuşmanız dileğiyle 🙏🏻
-
tahminim kesin red aldığımız yönünde. çünkü ufaklığın pasaportunda herhangi bir vize yoktu. zannediyorum bizlere de yakında cevap gelecektir.
-
Arkadaşlar onayladığım ds160 formunda hata yaptığımı farkettim. Konsolosluk çağrı merkezi de randevuyu iptal edip yeni randevu alın dedi. Yeni form doldurup çıktısıyla gitmek riskli mi olur.
-
Merhaba kızım için ds 160 formunu doldurdum. Ancak vize ücretim 1 yılı geçtiği için yanmış olsa da haftaya ankarada randevum var . Tekrar hem kendime hem kızıma vize ücreti yatırmak istiyorum. Ancak ais hesabım aktif görünmüyor. Kızıma yeni hesap açıp mı yatırmalıyım. Ya da kendime nasıl vize ücreti yatıracağım yeni hesap açarsam randevum iptal olur yeni randevu gerekir diye bir yorum okumuştum
Acil yardımcı olacak varsa çok sevinirim -
Merhaba,
Babama 1.5 sene öncesinde İstanbul B1/B2 vize için başvuru yapmıştım. Nisan sonu randevu var. 1.5 sene önce DS-160 formunu doldurdum ve hiç değiştirmedim. Geçenlerde tarih yaklaştığı için belgeleri toplamak için sisteme girdim. Ancak randevu aldığım appointment confirmation sayfasında görünen DS-160 numarası farklı görünüyor. DS-160 onay sayfasında ise ilk aldığım numara duruyor. Bunlar sistemi değiştiği için randevu sitesi değiştiği için randevu sayfasına ds kodum yanlış yazılmış.
Yeni DS-160 doldurmadım ve formda hiçbir değişiklik yapmadım. Sadece randevu sistemine girip bilgilerime baktım.
Visa Service Center’a yazdım ama sürekli otomatik cevap verip randevuyu iptal etmem gerektiğini söylüyorlar. Randevu almak çok uzun sürdüğü için iptal etmek istemiyorum. İstanbul ABD Konsolosluğu’nda mülakata giren ve DS-160 barkodu ile randevu onay sayfasındaki barkodu farklı olan biri oldu mu?Bir bilginiz var mı -
@Mert-Yıldız-0 hocam süreci anlatabilir misiniz? Temmuz-Eylül arası 3 ay çalışma iznimle berlinde olacağım. Bende berlinden turist vizesine başvurmayı düşünüyorum.
-
Mektubun imzalı taranmış kopyasını arkadaşınıza göndermeniz yeterli, kendisi mektubun çıktısını alarak mülakata götürmesi yeterli. Konsolosun mektubu alıp almayacağı şüpheli, görüşmenin akıbeti ve sonucunu arkadaşınızın profili (yaş, meslek, TR çalışma hayatı, aile durumu, maddi durumu, vize ile seyahat edilen ülkelere geçmiş seyahatleri - yeniden eskiye doğru, ABD seyahati sonrası yaşadığı ülkeye geri dönüş yapacağını kanıtlar beyanları) belirleyici olacaktır.
-
-
@Venom, içinde söyledi: Turist Vizesiyle ABD'ye girdikten sonra verilen kalış süresi (I-94)
Dostlar merhaba, Ağustos ayında turist vizem ile Amerikaya geldim. Ekim ayında Amerikaya ait başka bir adaya tatile geldim. Amerikaya ilk giriş yaptığımda kalış sürem 6 ay yani şubat ayına kadardı. Buraya giriş yaptıktan sonra Nisan ayı olarak güncellendi. Yani yeniden 6 ay verildi. Tek seferde ulaşım olmadığından yine başka bir ülke üzerinden aktarma yaparak Amerika’ya geri gitmeyi düşünüyorum. 6 aylık süremin dolmasına yaklaşık 3 ay daha var. 1 ay sıcak eyaletlerde gezmeyi düşünüyorum. Araba kiralayıp otel rezervasyonlarımı sunacağım. Sizce bu durumda girişte problem yaşar mıyım
Kısa süre içinde tekrar giriş yapmanızın nedenini sorgulayabilirler. Ben 17 Ekim’de çıkış yapıp 5 Kasım’da yeniden gitmiştim. Bunun sorgulanabileceğini öngördüğüm için, tekrar geliş sebebimi açıklayan kısa bir yazı hazırladım. Yazıda, önceki gelişimde 1 ay kaldığımı, sağlık nedeniyle çıkış yaptığımı, ancak oğlumun 23 Kasım’da PA maratonunda koşacağı için ona destek olmak amacıyla yeniden geldiğimi belirttim. Ayrıca, 20 gün sonrasına ait dönüş biletimi de ibraz ettim. Görevli yazıyı dikkatlice okudu ve ikna oldu.
Kısacası, tekrar girişinizin makul ve belgelenebilir bir nedeni varsa sorun yaşanacağını düşünmüyorum.
-
B1/B2 vizesi ile dil eğitimi/İngilizce dersleri alabilir çocuğunuz, ancak yalnızca yarı zamanlı eğitim-haftada 18 saatin altında olması gerekiyor. Dil okullarında veya üniversitelerin İngilizce enstitülerinde kısa, derecesiz ESL/dil programlarına kaydolabilir. Haftada 18 saatten fazla programlar için F-1 öğrenci vizesine ihtiyacı olacaktır. İnternette araştırma yaparken “Intensive English Programs (for B1/B2 visas)" or "Vacation English” anahtar kelimeleri arayabilirsiniz, “non-credit seminer” adı ile farklı kurslar bulabilirsiniz.
-
@MySea biliyorum tesekkurler , zaten bu konuyu oldugu gun haber aldim o sebeple sormak istemistim , deneyimleyen varsa diye .
-
Çok kısa aralıklarla iki girişim oldu. Son çıkışımdan 19 gün sonra tekrar ABD’ye geldim.
Görevlinin soru soracağını tahmin ettiğim için, pasaportu verirken önceden hazırladığım notu da uzattım:I visited last month and stayed for a month, then returned to Turkey for my medical checkup.
I'm back now because my son is running in the Philadelphia Marathon.
I want to watch and support him.
I have a return ticket.Kağıdı dikkatle okudu, ardından “Bagajda gıda var mı, yanınızda para var mı” diye sordu.
“Çay ve Türk kahvesi var ama para yok” dedim.
Pasaportu ve kağıdı geri uzatırken, “Tamam, iyi geziler” dedi.Seyahat amacımı dürüstçe açıklamak çok rahat geçmemi sağladı.
-
Merhabalar herkese, ben 21 yaşında bir üniversite öğrencisiyim. Bu sene 4. Sınıfa geçiyorum ve seneye okulum bitecek diye umuyorum. Yaklaşık 1 ay önce DS-160’ı doldurup başvuru yaptım turist vizesi için, orda tekrar okuma gibi bir planım veya isteğim yok o yüzden turist vizesini seçtim.
Az çok her şeyi öğrendim araştırmalarımla, izlediğim videolarla ama benzer tecrübesi veya tanıdığının geçirdiği bir tecrübesi olanlar varsa diye danışmak istedim.
Benim mülakatım 26 Eylül’de şu an, yaklaşık 5 gün gibi bir süre kaldı. Türkiyede öğrenci olarak turist vizesi almaya çalışanlara yaklaşımları nasıl? Neler soruluyor? Klasikleşmiş sorulardan farkı ne oluyor acaba?
Resmi olarak bir işte çalışmıyorum daha ama online freelance iş yapıyorum yazılım odaklı, aylık 2500$ kazancım var şu an ve bunun bir artı olacağını düşünüyorum ama bunu mülakatta nasıl sunabilirim belge sormadıkları için genel olarak? Herhangi bir tavsiyesi veya önerisi olan varsa çok güzel olur.
-
B1/B2 mülakatı için aile randevularımız sistem değişikliği sonrası bölündü, nasıl birleştirilir? (ais-usvisa-info → usvisascheduling)
Merhaba, biz aile olarak eski ais-usvisa-info.com üzerinden ABD vizesine grup halinde başvurmuştuk ve tek hesap altında aynı gün aynı saatte randevumuz vardı. Sistem usvisascheduling.com’a geçince herkesin hesabı ayrıldı, ben de randevuları öne çekebildim ama her biri için ayrı ayrı boşluk bulup tek tek işlem yapmak gerekiyor. Bu cok riskli ve cok zahmetli.
Şu an randevu günü aynı olsa da saatler farklı. Bununla ilgili olarak site üzerinden destek talebi (request case) açtım ama durumu bir türlü anlamıyorlar. Acaba bu yeni sistemde tüm başvuruları tek bir kişinin hesabı altında “group application” şeklinde birleştirmek mümkün değil mi? Aynı sorunu yaşayan oldu mu, nasıl çözdünüz?
-
@snowwoman Merhaba , Amerikaya yeni pasaportunuzla birlikte delik açılan Amerika vizenizin olduğu pasaportla giriş yapacaksınız. Türkiyeden çıkarken Türk polisler sorguladı iki pasaportu 😂 Amerikada girişte geçerli vizemi ve yeni pasaportumu istedi görevli. 2022 de giriş yaptım hiçbir problem yaşamadım.
-
@Müberra-Dikici Merhaba ben de şunu merak ediyorum rezervasyon yaptırıp çıktısını aldıktan sonra iptal ettiğimizde görevliler sadece çıktıya mı bakıyorlar? Gerçekten rezervasyon olup olmadığını kontrol ediyorlar mı ?
-
Merhabalar benim acil bir sorum olacak yanit alabilirsem cok sevinirim . Annem babam suan Ankarada turist vizesi gorusmesinden olumlu olarak ciktilar cok sukur ancak gorevlilerin fotograflarini almadiklarini ciktiktan sonra farketmisler. Su halde fotografsiz nasil vize basacaklar ? Bu durumda ne yapmalilar ? Tesekkur ederim
-
-
(B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ
-
@gagoo Bildiğim kadarıyla tavsiye edeyim, nihai karar yine size ait.
1-) Ben olsam bahsetmezdim.
2-) Mülakata gideceğiniz pasaportta damga varsa yazardım, eğer başka pasaport ile mülakata gireceksem ve eski pasaport hala elimdeyse yine yazardım.
3-) Adres kısımlarını ingilizce karakter kullanarak Türkçe doldurabilirsiniz.Eşiniz ve kızınız gelmeden nasıl bir tatil yapacağınıza da bir senaryo hazırlarsanız iyi olur, yoksa iş amaçlı mı gidiyorsunuz diye şüphe oluşabilir.
-
Ankara için randevu alabilen varmı? ‘’ Seçtiğiniz lokasyonda mevcut randevu yok. Lütfen daha sonra tekrar deneyiniz.’’ Uyarısı alıyorum.
-
Selamin aleykum arkadaslar belki konu basligi yanlis yerde olabilir ama Avrupa ya ziyaretci vizesi almak isteyen Abim icin. Iyi bir vizeci ariyorum var mi tanidiginiz sagolun bilgilendirirseniz
-
Merhabalar. bu sene için b1b2 başvuru yapmayı düşünüyorum kendim hakkında bilgi vereyim sizce vize çıkma olasılığı nedir.
Kendim ve eşim hakkında bilgileri yazacağım
BEN- 2010 Yılında Sigortalı çalışmaya başladım prim gün sayım üniversite döneminde parttime olduğu için 4197gün
- 2014'den beri aynı iş yerinde aralıksız çalışıyorum
3.Maaşım net 50k+prim
4 ilk yurt dışı deneyimim 2024 temmuz başında cruise gemi turu yaptım pasaportum italya mühürüm var ziyaret ettiğim ülkeler italya fransa ispanya oldu.
5 1 aylık schengen vizesi mevcut - 1 adet taşınmazım var
- çalıştığım şirket cirosu 2023 cirosu 800milyon TL uluslar arası ticaret yapıyor. (tarafıma sponsor olabilir)
8, bankalardaki birikimim ev aldığım için şuan için 10k USD
EŞİM
- 2.5 Yıldır aynı firmada çalışıyor daha önce aynı sektörde farklı firmalarda deneyimi olmuştu şuan bir şirkette şube müdürü pozisyonun'da
- Aylık maaş 25.000+pirim (pirime dayalı işi olduğu için şube ve kendi hedefinden pirim alıyor aylık pirimleri net minimum 40k olmaktadır. pirim + maaş minimum 65k net )
- eşimin yurt dışı deneyimi benle aynı birlikte çıktık
- birikimi fiziken altın..
vize için çok yoğun bir işim olduğu için danışman desteği almak isterim tavsiye edeceğiniz birileri var mıdır.
-
@T-C-Kubilay-Dikici
Merhaba,
Uzun yıllar aynı yerde çalışmanız artı katacaktır görüşmede, gelirlerinizi ds160'da güzel şekilde belirtin.
Seyahat geçmişi bu işin en kritik noktası bence imkan varsa aktif schgen ile girişi farklı çıkışı farklı bir seyahat daha yapıp seyahat ettiğiniz ülke sayısını artırabilirsiniz. yada UK vizesi alabilirseniz profilinize çok katkısı olacaktır.
Son olarak mantıklı güzel bir seyahat planı yazın ds160 formunuza alma ihtimaliniz çok yüksek.
danışmanlara para kaptırmanızı tavsiye etmem her şey forumda mevcut. -
@T-C-Kubilay-Dikici profiliniz guzel ama ingiltereye git gel yapin derim.
Mulakatta kendinizi duzgun ifade ederseniz Ve ds160i guzel doldurursaniz, bence alirsiniz
-
gittiğiniz cruise turu nedeniyle Schengen almıştınız 2024 yılında, alacağınız İngiltere vizesi ve kuralına uygun yapacağınız İngiltere seyahati ile ABD B1/B2 vize mülakat görüşmesi öncesi profilinizi güçlendirilebilirsiniz. Bol şans

-
arkadaşlar herkese iyi günler, geçtiğimiz hafta cuma günü 19 temmuz sabah 08:30’da randevum vardı. Randevuya gittim ve mülakata girdim memur vizeniz onaylandı dedi sistemden bakınca hala approved yazıyor ne kadar sürede issued olur acaba yada endişelenmeli miyim hala sistemde approved durumunun değişmemesinden dolayı? Bunun sebebi teslimat olarak PTT yerine kendi ev adresimi seçmem olabilir mi?
-
1-Tek bir ülkeye ait schengen vizesiyle farklı ülke gezdiğimizde seyahat kanıtı olarak pasaporta damga vurulmakta mıdır? bunun ispatını nasıl yapmaktasınız tecrübe eden arkadaşlar için
2- B!/B2 için tekrar başvuruda 12 ay içinde red aldığımızı belirtmemiz gerekiyor mu randevu alma açısından olumsuz olmakta zaten onlar görmüyorlar mııdır bizim durumumuzu? -
@EasternStar çok teşekkür ederim görüşleriniz için.
-
Merhabalar , Sonunda DS 160 Formlarımızı doldurup B1/B2 Randevumuzu aldık 7 Temmuz 2026
, bakalım inşallah erkene çekebiliriz. Seyahat planımız 2025 Haziran ayı -
merhabalar..
turist vizesini ankara konsolosluğundan almaya hak kazandım. 1 hafta içinde belirlemiş olduğum postaneye geleceğini söylediler. sürece gelince;maalesef ki güzel ülkemiz ( bir kürt olarak bunu çok rahat söyleyebilirim -ki kendimi hiçbir türk vatandaşından ayrı görmem- ülkemiz dünyanın bence en güzel ülkesi olma potansiyelinde , sadece cahil insanlar ve kötü yönetim nedeniyle rezil durumdayız ) son yıllarda avrupa ve amerika hatta tüm dünya nazarında kara listede, yeşil pasaportumla dahi girerken avrupa ülkeleri ahret soruları soruyordu son zamanlarda.
bence vizeyi almak çin en önemli mesele -ki şu
videoda'da emekli abd konsolos çalışanının da söylediği gibi- adamların size türkiye'ye döneceğiniz konusunda güvenmesi lazım, sizin türkiye'de güçlü bağlantılarınızın olduğuna inanması lazım. bunun için de sizin en iyi yapacağınız şey bence pasaportunuzu ( özellikle gelişmiş ülkelere giriş çıkış yaparak ) doldurmak, yeşil pasaportlu biri olarak bunu yapmak benim için sadece maddi açıdan zor oldu ve sonuçta amacıma ulaştım. normal pasaportu olanlar için önerim yakın ülkeler, vizesiz ülkeler, sonra polonya, romanya,makedonya,karadağ gibi kolay vize veren ülkeler sonra schengen ülkeleri olabilir. ayrıca şu da önemli bence: örneğin giriş polonya çıkış çekya olsun. gezdiğiniz, turist olduğunuz belli olsun. ds-160 forumu doldururken bir ülke değil 2 veya 3 ülke yazarsınız bu şekilde. olabildiğince pasaportu doldurmaya bakın. zaten vize başvurusu yaptığınızda en az 1 sene sürecek randevu gelmesi, o süreçte gezebilirsiniz. randevuya az bir süre kala da yeni bir ds-160 formu doldurarak (gezdiğiniz tüm ülkeleri yazarsınız) ve bunu ais üzerinden eski formu güncelleyerek başvuruya girebilirsiniz.diğer nokta uzun süredir aynı iş yerinde veya meslekte çalışıyor olmak veya kendi mesleğinizi yapıyor olmak. üzerinizde taşınır/taşınmaz mal olması da avantaj ama belgelere bakarlar mı bilemem.
gelelim benim mülakata: sanırım 1 dakika sürdü, ve çok büyük ihtimalle önceden verilip verilmeyeceği belliydi. yukarıda bahsettiğim videodan da bunu öngörebilirsiniz.içeri giriş yaptım 2 nolu kapıda fotomu aldılar 1 nolu kapıda parmak izi verdim sonra sıraya girip mülakat için bekledim. baya da kalabalıktı millet erkenden gelmiş randevu saatine bakmadan de herkesi içeri almışlar, benim randevu saatimde olmasına rağmen sıranın sonlarındaydım. mülakatı yapan görevliler türkçe biliyorlardı ama pek iyi değillerdi sanırım. yakın bir mesafe var ve mikrofon kullanıyorlar bu yüzden hemen her şeyi duyabiliyorsunuz. benim ingilizcem çok iyi değil ben kendi kendime öğrendim ona rağmen kendime güvenim var, mülakat yapanlar arasında mükemmel ingilizce konuşan akademisyenler de vardı hiç konuşamayan turist adayları da vardı. önceleri herkese onay verdiklerini gördüm ve rahatladım ama sonra neredeyse kimseye vermemeye başladılar bu da beni korkuttu.
sıra bana geldiğinde turist vizesi için orada olmama rağmen ingilizce konuşmaya karar verdim, sorulan sorular:
- nereye gideceksin?
- new york, manhattan ve belki de miami. daha önce avrupa'da birçok başkent gezdim stockholm, berlin, viyana (bunu söyledim çünkü bence önemliydi) şimdi de amerika'yı gezmek istiyorum.
[burada araya girmek istiyorum çünkü önemli, orada bulunan ve tercümanlık yapan hanımefendi görevli beyefendiye bir şey gösterdi. küçük bir ekran gibiydi köşede bir yerde yeşilimsi bir ışık yanıyordu sanırım. ki bu da yukarıdaki videoyu doğruluyor, öncesinde onay olup olmayacağı belli, orada son kez bir yoklama yapıyorlar. ]
- nerede ne kadar zamandır çalışıyorsun* (bunu bilgilerimi teyit etmek için sorduğuna eminim)
- 15 yıldır falanca yerde çalışıyorum.
- usa de tanıdığın kimse var mı?
- hayır yok
- vizeni onaylıyorum
- teşekkürler
-
@vartorian selam Ankara dolu görünüyor ne zaman girsem benim Aralık 2025
-
@Talking-Cats bu yesil isik bilgisi cok onemli. Yillar boyu sorulan ya onceden belli muhabbetini destekliyor.
20 kusur senedir vice consul'luk yapmis bir elemana sordugumda benzer bir cevap aldim(h2b reddini sormustum). Ds160in 24 saat onceden doldurulmasinin sebebi security checklerin yapilmasi.
Benim teorim ds160larin randevudan belli bir sure once incelenip(ordaki yerli calisanlar tarafindan), belli notlar yazildigi. Vize memuru da ona gore sorular soruyor. -
1-Schengen bölgesine ilk giriş yaptığınız ülkede ve Schengen bölgesinden son çıkış yaptığınız ülke pasaport kontrolünde damga vurulmakta, diğer gezdiğiniz ülkeleri sözlü beyan edebilirsiniz.
2-ABD resmi makamları ile olan tüm geçmişinizi görebiliyor konsolosluk, vize reddiniz dahil. Doğru beyan vermeniz yararınıza , aksi beyan bir başka red sebebiniz olacaktır.
-
@ankarali-1905 Henüz 5 gün geçmiş. Araya iki gün tatil girmiş. Genelde bir hafta sürüyor, daha geç bile gelebilir yoğunluk varsa. Sistemde onaylandığı da yazıyor. Pasaportunuz er ya da geç vize basılmış olarak gelecektir. Merak edecek, endişelenecek hiç bir şey yok.
-
@Hilal-Coskun denemeye devam edin. ben de epey uğraştım hiç erkene çekemedim ama sonradan kendileri bana mail gönderdi, uzun süre bekleyenler için öne çekiyorlar. benim kasım idi temmuza çektim.
-
@Serapp cevaplarınız için teşekkür ederim ağustos ortasında bir fuara katılacağım da onun için biraz panikledim açıkçası.
-
@Hilal-Coskun Gec kalmissiniz, ara ara kontrol edin belli araliklarla erken tarihlere randevu aciyorlar, pek kolay olmuyor malesef.
-
Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:
gucarslan
-
Son zamanlarda vize randevusunu öne çeken oldu mu? benimki hala 2026 mart ayında

Benzer Başlıklar
142
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.2k