@EzgiLera, içinde söyledi: Meksika’dan ABD’ye kaçak geçen Türk vatandaşlarının sayısında rekor artış yaşandı
@serkanist, içinde söyledi: Meksika’dan ABD’ye kaçak geçen Türk vatandaşlarının sayısında rekor artış yaşandı
Şuan YouTube kaçak/iltica göçmenleri izliyorum sosyal media da bakıyorum ...
Acayip bir kırılma var millet ayakta durmaya çalışıyor çok zorlanıyorlar inanılmaz hayatlar !!!
kaç kişi iltica etti son sayılar nelerdir bilmiyorum . Trump seçilirse ne olur bilmiyorum bakalım göreceğiz.
Biz yasal yollardan bakacağız işimize ...
Green cart ve yatırımcı vizesi . başka care yok.
Geçen bana da denk geldi 1-2 video, bakayım dedim.
Bu kişiler sadece kaçak gelmemiş, hem kaçak hem parasız hem yalnız gelmişler. Ben anlamıyorum bu nasıl bir cesaret?
Tabi çok izlemedim paraları kaptırdılar mı, yasak mı, neden parasız geldiler bilmiyorum ama cebinde gidip dışarıda yemek yiyecek paraları yok, sigara alıyorlar. O da değişik. Neden bilmiyorum ama en pahalı eyaletlerde, şehirlerde yaşıyorlar.
Bir de biz yasal göçmen olarak gelen kişiler bile cebimize binlerce dolar koyup geliyoruz, çalışma iznimiz var, az çok dil bilenler var, bunlara rağmen geldiğinde zorluk çekenler oluyor. Bu kaçak giren kişiler nasıl cesaret ediyorlar? Aklım mantığım almıyor bir türlü.
Gerçekten çok zor durumda olmayan kimsenin böyle bir yola girmemesi lazım bence. Bahsettiğim şey maddi zorluk değil, cidden hayati tehlikesi olması gerek. Geçen bir belgeselde gördüm, sınırda toplu mezarlar bulunmuş. Bu kaçakları getiren kişiler yakalanacaklarını düşündükleri zaman, getirdikleri kişileri hemen orada infaz ediyorlarmış.
Dostum bilmiyorum ne olacak ama durum söyle
tamam kaçak geliyorlar para kalmamış bütün para yolda bitmiş
tr onlara para gönderecek birileride yok dolar tl belli
çalışma izni verilene kadar çalışıyorlar öyle böyle
2019 da Newyork daydım şimdi bakıyorum ciddi bir göçmen gelmiş acayip hemde o zaman bu kadar türk denk gelmemiştim ama şuan Facebook bakıyorum herkes iş arıyorum hemde mesleği olanlar dahil ciddiyim ama yok işte .
bilmiyorum ne olacak dediğim gibi bizler ben kendim
vizem var - ama green kart harici ve yatırımcı vizesi harici asla ama alsa gitme kararımı erteledim zaten ...
sadece kendi adıma yatırımcı vizesi para biriktiriyorum bakalım ...
ama kaçak gidenler ciddi çok zorlanıyorlar ne desek boş insanlar bir umut diyorlar demekki ..
Allah cc kimseyiede o duruma düşürmesin ..
ama iltica nedenler bence çoğunun kabul edilmez hele hele Trump gelince imkanı yok yani...
bakıp göreceğizzz...
takip ediyorum .