K1 vizesi (Nişanlılık Vizesi)
-
@liliy06, içinde söyledi: K1 vizesi (Nişanlılık Vizesi)
Merhaba, 2 Ağustos’ta konsolosluk randevum var ancak bulunduğum şehirde covid aşısı bulunmuyor. Yakın zamanda bu sorunu yaşayanlar var mı? Nasıl çözdünüz ? Süreçte olan arkadaşlar yardımcı olabilirse çok sevinirim.
aynısını teyid etmek icin Doctorunu aradım ben sordum.. öyle yazıyor ama ABD kapıda problem çıkartabiliyorlar dedi konuştuğum hemşire, bence siz mutlaka yaptırın dedi. son 1 sene içinde yapılması kafiymiş.. riske atmaya gerek yok derim.. tekrar haırlatıyım bu arada Biontech ve Sinovac OK (DSÖ onaylı) ama Turkovac değil...
-
@sarper90day Verdiğiniz bilgilerin çoğu doğru olsa da son 6 ayda randevuya gidenlerden dinlediğim kadarıyla:
-
Aşı olmayanı kapıdan geri çeviriyorlar derken Ungan ofisine almıyorlar ( Normalde yapmamaları gerekiyor çünkü K vize türü Covid aşısı olmak zorunda değil.) Şu an Ankara ve İstanbul'da Biontech yok. CDC yeni aşıların Eylül ve Ekim gibi çıkacağını bildirdi. Sinovac dışında başka çare yok. Eğer aşı olmak istemiyorsanız ciddi bir mücadele vermeniz gerekiyor.
-
Daha önceden hatta bütün aşıları başka yerde olup giden de oldu. Yine aynı ücreti aldıklarını öğrendik. Ona da uğraşmayın derim.
-
Abd'ye girişte covid aşısı yüzünden banlanma hikayesine denk gelmedim. Aos sürecinde lazım olacağı söyleniyor.
-
Maddi yeterlilik belgeleri karşı taraf size kefil oluyorsa onun sunmak zorunda olduğu belgeler. Yani sizin banka hesap dökümlerinize gerek yok. K1 için gerekli belgeler Ankara Abd konsolosluğu falan yazarsanız internette pdf olarak mevcut Türkçesi. Hiç çeviri apostil falan uğraşmayın derim. (Boşanma belgesi hariç. Buna aşırı dikkat ediyorlar.)
-
Amerikalı eşin imzalayıp taratarak gönderdiği belgeleri kabul ettiler her seferinde. Islak imza istemediler.
Bunlar son 6 ayda görüşmeye gidenlerin deneyimi. Son karar sizlerin. Herkese bol sabır ✌🏻
-
-
@sarper90day verdiğiniz faydalı bilgiler için çok teşekkür ederim. Mülakat zamanı bunlara dikkat edeceğim. Fakat bir sorum olacak. Nişanlımın boşanma belgesi yanımda değil bana scan edip gönderdi. Bu sorun olur mu? Yani orijinalden kastınız fiziki olarak evrağın elimizde olması mı yoksa aynı belgenin taranmış halinin çıktısı yeterli mi? Bilginiz varsa cevaplarsanız çok sevinirim.
-
@sarper90day ben aşısızım, asla da olmayı düşünmedim tr de yaşamama rağmen karşıydım halende öyle. Mecbur tutulmuyor diye biliyorum, o yüzden olmayacağım ben. Şu an olanların %90’ı sağlık sorunu yaşamakta maalesef.
-
@Smg-Motors666 Sağlık randevunuz yakınsa deneyimlerinizi bizimle paylaşır mısınız? Aşı olmak istemeyenleri kabul ediyorlar mı merak ettim.
-
@Nugbug Ben randevu bölümündeyim halen, boşluk bulursam eğer mrv harcı yatırıp ilerleyeceğim. Bu sürede aşıyla alakalı deneyimim olursa size iletirim. Saygılar
-
@lmckmk bana kalırsa maili beklemeyin randevu bulursanız direkt alın biz randevuyu aldıktan 1 ay sonra geldi mail
-
Ben 2 Nisanda aldım 2 Ağustos tarihi için. Aynı gün sanıyorum Ağustos ayı için bir kaç gün daha müsaitlik vardı.
-
Arkadaşlar 2 Ağustos’ta randevum var konsolosluk son olarak yeni bir mail gönderdi gerekli evrak listesi ve genel kurallarla ilgili harırlatma olarak. Orada “ Letter of Intent to Marry within 90 Days from Petitioner (Original).” yazıyor. Bu mektupları zaten sürecin başında Amerika’daki ilk başvuruda kullanılması için yazıp avukata vermiştik. Acaba aynı mektupları değiştirmeden çıktı alıp yeni tarihli & imzalı olarak eklesek yeterli oluyor mu? Bu şekilde mi yaptınız tecrübe etmiş arkadaşlar bilgilendirirseniz çok sevinirim.
-
@liliy06 bunu yeniden güncel şekilde hazırlayın daha sağlıklı olur ve imzalamayı unutmayın. İmzasız olursa kabul etmiyorlar bu formda birisinin başına gelmişti.
-
@tncymz haklısınız. Zaten o ilk yazılan mektuplarda kaç kez görüştüğümüzü vs yazmışız sonrasında 3 kez daha Türkiye’de görüştük. O bilgileri de eklememiz daha iyi olacak. Teşekkürler yanıt için.
-
@Emir-1 Merhaba kaynaklardan birkaç bilgi öğrendik. Amerikaya gidince hemen evlenmeyin en azindan 1.5 ay bekleyin gibi bir bilgi. ( Green card alimini zorlaştırıyormuş) siz girdikten sonra kisa surede evlenmişsiniz herhangi bir sıkıntı yaşadınız mı? Sizce bu bilginin doğruluk payı var mı?
-
@Smg-Motors666 k visası zorunlu değil evet birde turist ve iltica olanlar muaf
-
@sarper90day ABD evlilik mülakatında yapacak onu şimdi değil oraya geçici k visasıyla gidiyorsunuz.c1 ır1de olacaksınız orada
-
@cnsbydrr belgenin orijinali olması gerekiyor scan kabul edilmiyor
-
@yasmin982 teşekkürler sağolun bende böyle düşündüğüm için olmayacağım zaten. Bekliyoruz bakalım ölüm gibi olan randevu alabilmeyi, benim henüz noa2 gelmedi ve halen in transit yazmakta fakat boşluk bulursam da direkt randevu seçeneğiyle ödemesini yapıp ilerleyeceğim. Bir türlü boşluk bulamadım.
-
@06cihan06 bununla alakalı da başkası direkt gider gitmez evlenin diyor ben anlamadım hangisi doğru, lakin 90 gün süre verilme sebebi var uyum,anlaşıp anlaşamama, evlilik programı ve eş dost akraba vs organize olup kutlama gibi planların yapılabilmesi için verilmiş aslında o 90 gün ama mantıken dediğiniz gibi daha çok insanın kafasına yatıyor yani direkt evlilik biraz şüphe uyandırır gibi sanki böyle ticari gibi falan algılanabilir. Belli bir süre yaşayıp belli bir süre sonra evlenmek mantıken daha mı sanki doğru? Tecrübem yok bu arada mantıksal yorum yaptım.
-
@Smg-Motors666 biz Amerika’ya girişimin 5. Gününde evlendik. Eğer gerçek bir evlilikse bunlar bir sorun yaratmayacaktır. Çünkü zaten tüm süreç çok uzun 2 sene boyunca sadece vizeyi bekliyorsunuz bu durumda 10. Gün evlenmenizle 69. Gün evlenmeniz arasında bir fark olmayacaktır. Aralıkta evlendik mart ayında 5 yıllık çalışma vizem geldi green card kısmı da sürecin normal uzunluğundan kaynaklı bekliyorum. Deneyimlerimi paylaşmak istedim belki faydası olur :)
-
@melike-iyigun teşekkür ederim sağolun, evet bizde direkt evlilik planı yaptık valla ama noa2 maili ve vize ücretini ödemeye çalışıyorum :) randevu yok. Size de mutluluklar diliyoruz.
-
Bu ileti silindi!
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
20
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum