Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• Merhabalar bu ds160 başvuru tarihi ne zaman açılacak acaba var mı bilginiz? Sürekli güncelliyorum, yeniliyorum yakalayamadım açık bir şekilde.

• @lmckmk Merhabalar ben hala Konsolosluktan bir talimat maili almadım. Ankara ya mail de attım ama dönüş yapmadılar. DS-160 doldurup randevu aldım. Bu mail çoğu zaman geç geliyormuş. Formda yazanlardan okuduğum bu yönde. Bu sebeple siz de eğer DS-160 doldurmadıysanız bir an önce doldurup randevu aramanız çünkü randevular çok az olduğu için en az 3-4 ay sonrasına bulunabiliyor. Sürekli kontrol ederek belki öne çekebilirsiniz.

• Arkadaşlar ocak ayı başından bugüne randevu almış olan arkadaşlar tarihsel olarak ayın kaçında yakaladılar randevu oluşturmayı? Haziran 20 sinde açıkmıştı sanırım başka ayın kaçında açıktı bilgisi olan var mıdır? Analiz yapabileceğimiz tarih lazım 🙂 bekle bekle insanı geriyor.

• @cnsbydrr, biz formu doldurduk fakat randevu almadık mail gelmeden çünkü daha önce bu süreçten geçen bir arkadas mail gelmeden almamamizi söyledi. Mülakatta tekrar randevu aldırıp surecinizi uzatabilirler, prosedüre uygun gidin dedi. Belki arkadas yanlis biliyordur, bilemedik o yüzden biz de maili beklemeyi tercih ediyoruz şimdilik

• Merhaba arkadaşlar benim randevum 26 Temmuzda... baya bir detaylı araştırdım, yapılabilececek ufak hatalar ve detaylar ilgili bir bilgi vereyim, faydası olur arkadaslara..

1- Nüfus Kayıt örnegi ve Adli Sicil kaydını randevu zamanınıza yakın alın e-devletten daha önceden aldıysanız, 1 ay geçerlilik süresi var, tekrar isterler . Askerlik için gerekli değil yakın tarih.. zaten askerliğini yapmıştır ibaresi olduğu için.
    2- DS160 da lokasyonu benim gibi önceden doldururken Istanbul seçtiyseniz, tekrar doldurmanız gerekiyor, cunki Ankara'da sistemlerinde görmüyorlar. randevu aldıysanız, yeni DS160 doldurdugunuzda sistemden bir kereliğe mahsus değiştirmenize izin veriyor sistem.. yeni DS160 numaranızı orada güncelleyin.
    3- boşanma ilamı orjinalini yanınızda götürmeyi unutmayın.
    4- 6 ay ı geçmişse NOA2 onayı, "Letter of intent to marry" yazın ikiniz de imzalayın.. yanınızda olsun
    5- Covid 19 aşısı zorunlu değil yazıyor ama bana Doctorun'daki hemşire, Amerika'da bir sürü K1 vizesini kapıdan döndürdüklerini söyledi sadece aşı yok diye... hiç riske gerek yok , e nabızdan bir randevu alıp bir covid 19 asısı yaptırın derim. Ayrıca Doctorun'dan size verilecek aşı belgesinin bir sürü kopyasını çıkarın, Amerika!ya gittiğinizde en çok dikkat ettikleri şeylerden biriymiş.
    6 - Evidence ları hazırlarken, nişanlınızın Tr girişlerinin pasaport stamp fotolarını ekleyin derim. ayrıca, otel rezervasyonları, ucak biletleri da faydalı olur
    7 - I 134 için bazı yerlerde Nişanlızın birth certifacete gerekli diyor.. Embassy listesinde yazmıyor.. siz garanti olsun diye koyun derim. ayrıca kendinizin de bankadaki paranızı gösteren bir evrakta ekleyebilirsiniz. özetlemek gerekirse finansal dökümanlar: doldurulmuş ıslak imzalı I-134 formu, 1040(tax return 2023) - banka checkings and savings gosteren evrak - son bir yıl hesabına yatan paraları (depositleri) gosteren evrak - nişanlınızın birth certifacate - sizin banka dökümanlarınız (paranızı gosteren - e bankacılıktan alabilirsiniz)
    8- Nüfus Kayıt örnegi translation diyor bir yerde, bir yerde does not require translation diyor... ben de karar vermedim henüz ne yapacağıma.. lanet olsun diye yaptırayım 750 TL için bir daha ugrasmayalım..
    9 evrakları zımbalamayın - ama ben şahsen postit ve ataç koyacam (postitlere ne oldugunu yazıp yapştıracam ilk sayfalarına)... kafaları karışmasın.. bazı evraklar çok fazla.. (tax return, evidences gibi)

• @liliy06 medikal test için ankaraya gideceğiniz tarihe alabilirsiniz sistemden bakıp .. Ankara'da vardır mutlaka.. zaten 5 dklık iş.. Biontech filan kalmamış bu arada, Sinovac daha yaygın.. onu yaptırabilirsiniz.. Turkovac DSÖ onaylı değil yaptırmayın.

• @cnsbydrr bu arada size bir tavsiyem var... diyelim ki bir tarih aldınız, ama halen girip bakıyorsunuz öne cekmek icin, 15-20 gün sonraya bir tarih boşaldı.. hemen gaza gelip atlamayın. bu hatayı yaptım... önce revize tarihi aldım, sonra Doctoruna girdim randevu almak icin ama randevu tarihi yoktu.. seve seve tekrar daha ileri bi tarige revize etmek zorunda kaldım embassy randevumu. bir tarih yakalarsanız once doctoruna girip kontrol edin

• @liliy06, içinde söyledi: K1 vizesi (Nişanlılık Vizesi)

Merhaba, 2 Ağustos’ta konsolosluk randevum var ancak bulunduğum şehirde covid aşısı bulunmuyor. Yakın zamanda bu sorunu yaşayanlar var mı? Nasıl çözdünüz ? Süreçte olan arkadaşlar yardımcı olabilirse çok sevinirim.

aynısını teyid etmek icin Doctorunu aradım ben sordum.. öyle yazıyor ama ABD kapıda problem çıkartabiliyorlar dedi konuştuğum hemşire, bence siz mutlaka yaptırın dedi. son 1 sene içinde yapılması kafiymiş.. riske atmaya gerek yok derim.. tekrar haırlatıyım bu arada Biontech ve Sinovac OK (DSÖ onaylı) ama Turkovac değil...

• @sarper90day Verdiğiniz bilgilerin çoğu doğru olsa da son 6 ayda randevuya gidenlerden dinlediğim kadarıyla:

1. Aşı olmayanı kapıdan geri çeviriyorlar derken Ungan ofisine almıyorlar ( Normalde yapmamaları gerekiyor çünkü K vize türü Covid aşısı olmak zorunda değil.) Şu an Ankara ve İstanbul'da Biontech yok. CDC yeni aşıların Eylül ve Ekim gibi çıkacağını bildirdi. Sinovac dışında başka çare yok. Eğer aşı olmak istemiyorsanız ciddi bir mücadele vermeniz gerekiyor.

2. Daha önceden hatta bütün aşıları başka yerde olup giden de oldu. Yine aynı ücreti aldıklarını öğrendik. Ona da uğraşmayın derim.

3. Abd'ye girişte covid aşısı yüzünden banlanma hikayesine denk gelmedim. Aos sürecinde lazım olacağı söyleniyor.

4. Maddi yeterlilik belgeleri karşı taraf size kefil oluyorsa onun sunmak zorunda olduğu belgeler. Yani sizin banka hesap dökümlerinize gerek yok. K1 için gerekli belgeler Ankara Abd konsolosluğu falan yazarsanız internette pdf olarak mevcut Türkçesi. Hiç çeviri apostil falan uğraşmayın derim. (Boşanma belgesi hariç. Buna aşırı dikkat ediyorlar.)

5. Amerikalı eşin imzalayıp taratarak gönderdiği belgeleri kabul ettiler her seferinde. Islak imza istemediler.

Bunlar son 6 ayda görüşmeye gidenlerin deneyimi. Son karar sizlerin. Herkese bol sabır ✌🏻

• @sarper90day verdiğiniz faydalı bilgiler için çok teşekkür ederim. Mülakat zamanı bunlara dikkat edeceğim. Fakat bir sorum olacak. Nişanlımın boşanma belgesi yanımda değil bana scan edip gönderdi. Bu sorun olur mu? Yani orijinalden kastınız fiziki olarak evrağın elimizde olması mı yoksa aynı belgenin taranmış halinin çıktısı yeterli mi? Bilginiz varsa cevaplarsanız çok sevinirim.

• @sarper90day ben aşısızım, asla da olmayı düşünmedim tr de yaşamama rağmen karşıydım halende öyle. Mecbur tutulmuyor diye biliyorum, o yüzden olmayacağım ben. Şu an olanların %90’ı sağlık sorunu yaşamakta maalesef.

• @Smg-Motors666 Sağlık randevunuz yakınsa deneyimlerinizi bizimle paylaşır mısınız? Aşı olmak istemeyenleri kabul ediyorlar mı merak ettim.

• @Nugbug Ben randevu bölümündeyim halen, boşluk bulursam eğer mrv harcı yatırıp ilerleyeceğim. Bu sürede aşıyla alakalı deneyimim olursa size iletirim. Saygılar

• @lmckmk bana kalırsa maili beklemeyin randevu bulursanız direkt alın biz randevuyu aldıktan 1 ay sonra geldi mail

• Ben 2 Nisanda aldım 2 Ağustos tarihi için. Aynı gün sanıyorum Ağustos ayı için bir kaç gün daha müsaitlik vardı.

@Smg-Motors666

• Arkadaşlar 2 Ağustos’ta randevum var konsolosluk son olarak yeni bir mail gönderdi gerekli evrak listesi ve genel kurallarla ilgili harırlatma olarak. Orada “ Letter of Intent to Marry within 90 Days from Petitioner (Original).” yazıyor. Bu mektupları zaten sürecin başında Amerika’daki ilk başvuruda kullanılması için yazıp avukata vermiştik. Acaba aynı mektupları değiştirmeden çıktı alıp yeni tarihli & imzalı olarak eklesek yeterli oluyor mu? Bu şekilde mi yaptınız tecrübe etmiş arkadaşlar bilgilendirirseniz çok sevinirim.

• @liliy06 bunu yeniden güncel şekilde hazırlayın daha sağlıklı olur ve imzalamayı unutmayın. İmzasız olursa kabul etmiyorlar bu formda birisinin başına gelmişti.

• @tncymz haklısınız. Zaten o ilk yazılan mektuplarda kaç kez görüştüğümüzü vs yazmışız sonrasında 3 kez daha Türkiye’de görüştük. O bilgileri de eklememiz daha iyi olacak. Teşekkürler yanıt için.

• @Emir-1 Merhaba kaynaklardan birkaç bilgi öğrendik. Amerikaya gidince hemen evlenmeyin en azindan 1.5 ay bekleyin gibi bir bilgi. ( Green card alimini zorlaştırıyormuş) siz girdikten sonra kisa surede evlenmişsiniz herhangi bir sıkıntı yaşadınız mı? Sizce bu bilginin doğruluk payı var mı?

• @Smg-Motors666 k visası zorunlu değil evet birde turist ve iltica olanlar muaf

Benzer Başlıklar

• 148
  • 1589
  • 1
  • 61
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

137

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |