Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

ABD-Türkiye Arası Para Transferleri

• @anlcn O eksik gördüğünüz $15 Bank Of Amerika’nın aldığı komisyon, Teb komisyonu Tl hesabınızdan alıyor diye biliyorum.

• @anlcn Birincisi TL üzerinden bir komisyon kesiliyor.
    İkincisi gönderilen para 15 USD kesinti ile 7485 USD olarak geliyor. Bu ikisinde sıkıntı yok.

Bundan sonra bir de 15 USD Wire fee kesiyor, bu üçüncü kesintiyi iptal ettirdim ben.

• Herkese merhaba,
    Turkiye'den Amerika'ya Haziran 2024 para transferi deneyimimi fikir olmasi acisindan paylasmak istiyorum. Miktar $23000. Enpara dolar hesabindan BOFA'ya 1-2 is gununde para gecmektedir. Enpara transfer ucreti olan 270TL'yi enpara TL hesabindan kesiyor. Bu nedenle mutlaka TL hesabinizda da para olmasi gerekiyor. Para BOFA'ya gonderilen para uzerinden $33 kesilerek geciriyor. Bir de BOFA'nin kestigi $15 olan wire fee var fakat preferred musterilerden bu ucreti kesmiyor. 10 is gunu icerisinde $50000i gecmemek sartiyla para gondermede sorun yasanmiyor.

• Banka kartı süresi dolduğu icin,geçen hafta Ziraat Swift ile kendi kendime,deneme amaçlı küçük bir miktar ($80) yolladım.Bilgileri girerken Ziraat ne kadar keseceğini gösteriyor,istersen onay verip yolluyorsun.Ziraat,$ hesabımdan ($15) ve TL hesabımdan 22 TL cekti....Chase ($15) cekti...Hala ağlıyorum 🙂

• Merhaba,

Turkiye Is Bankasi'ndaki bir yakinimin dolar hesabindan benim BoA hesabina $10000 transfer yapilacak.

Opsiyonlar anladigim kadariyla Western Union, Bankadan Swift, Wise ve Remitly. Ilk ikisi en pahali opsiyonlar gibi. Wise'dan Turkiye'de ki dolar hesabindan ABD'deki dolar hesabina para gonderiliyor mu? Yoksa illa TL > USD mi olmasi lazim? Ana sayfadan baktigim kadariyla USD > USD olarak gidebiliyor ama emin olamadim.

Wise'dan yaparsak;

• Banka Havalesi (wire transfer) mi yoksa Banka tahsilati (ACH (Connected Bank Account) mi yapmak lazim? Wire 9 dolar, ACH 30 dolar tutuyor. Eger bu kadarla kaliyorsa Wire daha iyi gibi ama anlayamadim tam farkini.

• Anladigim kadariyla yakinim Wise hesabi acacak, Is bankasi dolar hesabinin hesap numarasini girecek ve alici olarak benim Account number ve Routing Number'i girecek. Routing number icin Paper & Electronic i vereyim yoksa Wires mi? For all incoming icin Wires dedigine gore herhalde Wires olmali dogru numara?

Cok tesekkurler

• İyi günler, Türkiye den ABD ye para göndermek için TEB bankası mı daha iyi yoksa Garanti BBVA dan mı?

• @xyz yakınınız wise usd hesabı açıp, oraya parayı gönderdiğinde ikinizinde USA banka hesabı olmuş olacak ve ACH ile birbirinize para gönderebilirsiniz. (Ben Fiba bankadaki Wise Tl hesabına para gönderip sonrasında usd çeviriyorum) Ach bedeli 30 usd değil 0.30 usd idi ve geçen ay bunu 1.30 usd olarak güncellediler. Gönderici ve alıcı hesap aynı kişiye ait ise para transferi birkaç saniyede gerçekleşiyor. Farkli isme gönderi yapıldığında,öğlene kadar olan gönderiler aynı gün içerisinde hesaba geçiyor. Gönderi yapacağınız kişinin e-mail veya telefonunu yazdığınızda hesap bilgileri otomatik olarak ekranda çıkıyor.

• Kızıma İşbankadından 50,000. usd yolladım. Telefon ile. 5000 TL masraf aldılar (153 usd).
    Bank of Amerika 15 usd kesti.
    Daha ucuz bir yöntem var mı?
    Tşkler.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@sero-mero 👆 Enpara veya TEB’in cepteteb uygulaması üzerinden

• Arkadaşlar herkese merhaba biliyorum eski sayfalarda binlerce yorum vardır ama ben yine sormak istiyorum istediğim sorunun cevabını bulamadım. Western union dışında Amerika’dan Türkiye’ye para gönderimi nasıl yapılır. Olduğum bölgede bank of Amerika yok. Lütfen bilen birisi yardımcı olabilir mi

• @tncymz ben Remitly uygulamasını kullanıyorum arayüzü basit geliyor bana kur oranıda kötü değil. Türkiye saatine göre sabah saatlerinde işlemi yaptığımda 5-10 dakika içinde hesabımda oluyor. Aşağı linki bırakıyorum kullanmak isterseniz kayıt olmanız için.

https://remit.ly/25ya0oix

• @Emre-Kurtulmuş çok teşekkür ederim ilgileneceğim bununla. Çünkü western çok komisyon alıyor bu yüzden farklı bir arayışa geçtim. Bunu deneyeceğim.

• @tncymz vermiş olduğum linkten kayıt olursanız ilk işleminiz ücretsiz olacak. Daha sonraki işlemlerdedd express delivery için 4.99$ ödüyorsunuz

• Merhaba Arkadaslar,
    2 hafta once Abd ye giris yaptik. TR iken TEB den hesap acip tum limitlerimizi ayarladik. 11 temmuz'da hem kendi cepte teb hesabimdan hemde esimin cepte teb hesabindan, TD bankdaki ortak hesabimiza 30K alti swift islemi yaptik. Daha onceki forum yorumlarinda olasi bankanin onay alma ihtimaline karsin, buranin saatine gore sabaha karsi 3 te swift emrini verdik, oranin saatine gore 11:45 de para TR den cikti , ayni gun buradaki hesabimiza transfer gerceklesti. Bunun icin her bir swift islemi icin 157 lira TEB aldi, 15 dolar araci banka aldi. TD bank herhangi bir kesinti yapmadi.

• @dkagan55 Bilgilendirme icin cok tesekkurler. Ben de CEPTETEB ile Turkiye'den Amerika'ya swift ile para gondermek istiyorum. Fakat iki soruyla karsilastim. Ilk sorum CEPTETEB'in mobil uygulamasindan para gonderilebiliyor mu? Bilgisayardan internet bankaciligi araciligiyla gonderme menusune ulastim fakat telefon uygulamasinda herhangi bir swift menusu goremedim. Ikinci sorum ise swift kodu olarak ne sectiniz? TEB 'in sitesinde CEPTETEB Hesapları Mobil ve İnternet Şube Giden Uluslararası Fon Transfer Ücreti hakkinda boyle yaziyor "Mobil ve İnternet şube CEPTETEB hesapları ile yapılan işlemlerde tahsil edilir. BSMV hariçtir.İşlem başına alınmaktadır.Ödeme türüne göre ilave muhabir masrafları şöyledir; SHA: Muhabir ve alıcı bankalar kendi masraf / komisyon kesintilerini gönderim tutarı içerisinden yapabilir, tutar kesintili olarak alıcıya ulaşır. OUR: Tüm masraflar göndericiye aittir, tutarın alıcıya kesintisiz ulaşması beklenir. Muhabir ve alıcı bankalar ilave masraf talep ederse, göndericiden sonradan tahsil edilir. Uluslararası Fon Transferi mesajlaşma ücreti de ayrıca alınacaktır." Siz SHA'yi mi yoksa OUR'u mu sectiniz?

Eger vakit ayirabilirseniz inanin cok mutlu olurum. Internette cok arastirdim ama bir turlu istedigim bilgilere ulasamadim. Kalin saglicakla.

• @beklebeniamariga Merhaba. Cepteteb de mobil bankaciliktan swift yapamiyoruz ancak internet bankaciligindan yapabiliyoruz. Swift kodu ise parayi gonderecegimiz bankaya aittir. Bunu ABD deki bankanizdan veya bankanizin web uygulamasindan ogrenebilirsiniz. ayrica ben araci banka masraflarinin gonderecegim tutardan kesilsin seklinde ilerledim. Teb yapacagi kesinti icin tl hesabinizda bir miktar tl olmasi lazim. Umarim yardimci olabilmisimdir.

• ⭐⭐

Selamlar,

Garantiden bank of america ya swift yapıcam. Bofa nın swift kodunu giriyorum sorgula diyince karşıma 5 tane bofa görünüyor. Swift kodunun sonuna INQ LMA LTS TRS XXX şeklinde kodlar eklenmiş 5 bank of america çıkıyor.

1- bunlardan hangisini seçeceğiz?

2- Alıcı hesaba ne yazıcaz bofa account id mi? Routing id mi?

Yapanlardan yardım bekliyorum.

Teşekkürler

• @yusufalak BOFAUS3NXXXX
    BANK OF AMERICA, N.A.
    NEW YORK,NY

• ⭐⭐

@Yamtar
    Teşekkür ederim.

• @Erik Ben Havale yapıyorum. 40 dolar masraf çıkıyor. O kadar.

Benzer Başlıklar

• ABD banka hesabına para almanın vergisi var mı?

Bankacılık
    6
    0 Oy
    6 İleti
    879 Bakış
    MySeaM
    @Programmer, içinde söyledi: ABD banka hesabına para almanın vergisi var mı? @Furkan-Aydın Gelir için bir mal veya hizmet karşılığı fatura gerekir. Aynı zamanda size ödeme yapan şirket/kurum da size yapılan bu ödemeyi kendi vergi beyanında belirtmek zorunda. Bu arkadaşınız size parayı niye gönderdi ? Arkadaşınız şirket hesabından bir ödeme yapmış oluyor. Dolayısıyla bu para bir mal alımı veya hizmet karşılığı size ödenmedi mi ? Siz şirket sahibi veya vergi levham yok diye mükellef olmadığınızı düşünüyorsunuz. Ama maalesef öyle değil. Mesela düşünün Uber yapanların şirketi veya vergi levhası yok. Ama Uber'den ilgili evrakı alıp gelirini yine de beyan etmek zorunda. Çünkü para kazanmadan yaşamınızı idame ettirmeniz mümkün değil. Ayrıca vergi oranları için Eyaletlerin Vergi Oranları konulu başlığa bakabilirsiniz. Gelir Vergisi ve Beyanı hakkındaki konu da size fikir verebilir. Arkadasinizin sirketi uzerinden bu parayi size ne icin ve hangi amacla gonderdigi onemli. Mal veya hizmet karsiligi ise, bunu gelir olarak belirtmeniz gerekiyor ve ilgili vergilerini odemeniz gerekiyor. Eger baska bir nedenle yani hibe etme amaciyla gonderdiyse, bu gift (hediye) kapsamina girer ve onun vergilendirme oranlari farklidir. Yine de her durumda bunu beyan etmeniz gerekir. Cunku arkadasiniz eger yasadisi bir islem yapmiyorsa, bunu sirket giderlerinde gostermek zorunda!
  • Yeni göçmenin ABD'ye para transferi ve Vergi konusu

Bankacılık
    36
    6 Oy
    36 İleti
    5k Bakış
    MySeaM
    @oguzk Sorunuzu buradan cevaplamaya calisalim. Ayrica, heryerde ofisleri bulunan H&R Block gibi yerlerden de bilgi alabilirsiniz veya beyan yapabilirsiniz.
  • ABD bankalarda Türkiye'deki gibi altın ve gümüş hesapları var mı?

Bankacılık
    10
    2 Oy
    10 İleti
    3k Bakış
    Serkan YILDIZS
    Ons altın hissesi alabilirsiniz ama tabiki tamamen sanal. Dünyada fiziki altının en çok işlem gördüğü iki ülke bildiğim kadarıyla Hindistan ve Türkiye.
  • abd de bankaların faiz oranı nekadar

Bankacılık bankacilik banka
    17
    1 Oy
    17 İleti
    31k Bakış
    F
    @yalta Incelemekte fayda var. Fakat ufak tefek miktarlarda sanirim sorun olmuyor.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

33

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k