B1/B2 Ziyaretçi Vizeleri Mülakat Deneyimleri ve Görüşme Detayları
-
@zakaria, içinde söyledi: B1/B2 Ziyaretçi Vizeleri Mülakat Deneyimleri ve Görüşme Detayları
Merhaba, uzun süre bu formdaki deneyimleri takip ediyorum bütün soruları ve cevapları inceledim, şimdi kendi tecrübemi sizinle paylaşmak isterim. Güzel haberle gelmek istedim ama maalesef olmadı.
Mülakata 12 Haziranda Ankarada girdim. 29 yaşındayım bekarım 5 yıldır kamu çalışanıyım. Mülakatta ingilizce konuşmaya tercih ettim ama istediğiniz dille konuşabilirsiniz. Mülakkattan önceki kontrollar vs. geçiyorum..
Sıra bana geldiğinde gişeye geçtim 40-50 yaşlarında sarışın bayana denk geldim.B: Merhaba.
K: Merhaba, pasaportunuz alabilir miyim.
B: Tabii (verdim).
K: Turizm amaçla mı gidiyorsunuz?
B: Evet
K: Daha önce yurtdışına çıktınız mı?
B: Evet Suudi Arabistana gittim, geçen sene Gürcistana ve Fasa da gittim.
K: Çok güzel, ne iş yapıyorsunuz?
B: Tercümanım, 5 yıldır kamuda çalışıyorum.
K: Evli misiniz? Çocuğunuz var mı?
B: Hayır evli değilim. Ailemle yaşıyorum.
K: Bu sefer vizenizi onaylayamıyorum. ..... Bir şeyler daha söyledi ama red aldıktan sonra dinlemedim 214(b) kağıdı aldıktan sonra hemen çıktım.Mülakatını izlediğim genç erkeklerden sadece 1 kişinin vizesini onaylandı o da amerikada bir burs kazanmıştı. diğer herkeslerin reddedildi çoğu da öğrenciydi.
Tekrar başvurmak isterim ama red alanlar 2 yıla kadar mülakata giremiyormuş ondan üşeniyorum. tavsiyeleriniz var mı?Geçmiş olsun. Yeniden müracaat edip takvimi de sık sık kontrol ederek mülakat tarihinizi geri çekebilirsiniz her ne kadar ret almış olsanız da.
-
@zakaria bir sonraki ABD vizesi denemeniz öncesi İngiltere, Kanada ve belki Schengen bölgesi vizeleri için şansınızı deneyebilir, bu ülkelere sorunsuz seyahat ettikten sonra ABD vizesi için şansınızı denemenizi tavsiye ederim.
Bir sonraki ABD B1/B2 vizeniz başvuru esnasında DS160’daki sorulara doğru cevap vermenizi tavsiye ederim, daha önce red aldınız mı sorusuna evet demekten imtina etmeyin. Bir sonraki randevuda ABD’ye yapacağınız turistik seyahatiniz sonrası Türkiye’ye döneceğinize ikna ederseniz ve yukarıda belirttiğim seyahatlerden sorunsuz dönerseniz mülakatta başarılı olacağınızı düşünüyorum. Bol şans

-
Türkiye saatiyle bugün sabah 10:45’de annem ve babam turist vizesi için Ankara’da mülakata girdi. Anlattıklarına göre girebilecekleri en kolay mülakat deneyimine sahip olmuşlar. Öyle bir deneyim olmuş ki sadece pasaport ve fotoğraf istedikleri, başka hiç bi belgeyi sormadıkları bir aşamadan geçmişler. Sonrasında ise üç kolay soruyla karşılaşmışlar; gidiş amacınız nedir? Kaç çocuğunuz var ve diğer çocuklarınız nerede yaşıyor?
Bu soruların ardından onaylamışlar.
Bu kadar kolay geçmesi beni bir hayli şaşırttı ama sevindirdide tabii
bu deneyimi sizlerle paylaşmak istedim kalın sağlıcakla. -
@R-Mutt abdye temiz gitmissiniz,ondan olmasi buyuk ihtimal.
-
@charon muhtemelen, ben de ondan kaynaklıdır diye düşünüyorum, ama ds-260 formunu tamamlandığında çıkarılması gereken belgeyi bile istememeleri ilginç, sadece pasaport ve fotoğraf…

-
@R-Mutt Yaşları ilerlemiş insanlara bu soruları soruyorlar. Annemle babama da aynı soruyu sorup ret vermişlerdi

-
Son mülakat deneyimlerini okuduğumda yanımızda, istedikleri haricinde evrak götürmek gereksiz gibi gelmeye başladı:)
15 Ağustos 07:45'de İstanbulda randevum var, bakalım nasıl geçecek. -
@zakaria reddin sebebi Schengen/UK seyahatinin olmamasi
-
arkadaşlar merhaba, mulakatta yanımıza kanıtlayıcı belgeleri saymasak sadece pasaport ds 160 ve fotograf goturmemız lazım değil mi ?
-
Merhabalar, 9 temmuzda istanbulda turist vizem onaylandi? Ptt den ne zaman bildiri gelir acaba ?
-
@enveryldrm Bunlara ek olarak AIS randevu talimatlarının ilk sayfasını da yanınıza alabilirsiniz.
-
Bu ileti silindi! -
Merhaba,
Annem ve babamin 11 Haziran 2024 tarihinde Istanbul'da mülakatları vardi ve vize başvuruları onaylandı. Anlattıklarına gore mülakatları çok kısa sürmüş ve çok az soru sormuşlar. Soruların bazıları su sekilde: "Neden Amerika'ya gitmek istiyorsunuz?", " Calisiyor musunuz?", " Kaç çocuğunuz var?" seklinde kısa ve zorlayıcı olmayan sorular sormuşlar.
Mülakat sonunda da bayram tatili oldugundan dolayı pasaport gönderimlerinde gecikmeler olabileceğini söylemişler.
Ancak şöyle bir durum oldu hala pasaportları gönderilmedi ve bu durum biraz fazla uzun oldu. Konsolosluğu arayınca da bir bilgi vermiyorlar, sistemde de 'onaylandı' yazıyor sadece. Boyle bir durum yaşayan var mi? -
@breeze145 evet bazen süreç uzayabiliyor, özellikle resmi tatillere denk geldiği zaman. sistemden takip edip "issued" olmasını bekleyin. sonrasında pasaportları kargoya verilecektir. vizeleri hayırlı olsun.
-
Arkadaşlar merhaba öncelikle herkese cok tesekkurler hem ds 160 formunu doldururken hem de mulaka oncesı cok soru sordum ve cevapalr bana cok yardımcı oldu., 12.07.2024 tarihinde sabah 08:15 seansında mülakatımız vardır. Olumlu sonuclandı. sakallı beyfendiye denk geldik. Kendisin oldukca guler yuzlu ve yaklasımı cok ıyıydı. Biz üç kişiydik eşim, ben ve eşimin kardeşi, Bize sadece ne için gittiğimiz ve ne iş yaptıgımız sordu. daha sonra olumlu sonuclandı deyip bizi yolladı

-
@enveryldrm tebrikler, vizeniz hayırlı olsun.
-
Merhabalar, yakin tarihte istanbulda vizesi onaylanan var mi ? Kac gün icerisinde postaya verildi bildirisi geldi? Ortalama kac is gunu icerisinde ptt ye teslim ediliyor ? Bilgisi olan yazabilirse memnun olurum tesk...
-
15 Ağustos sabah 07:45'deki vize randevuma Balıkesirden gece yola çıkarak gitmeyi düşünüyorum. İstanbula yabancıyım, sabah mesai saatleri olması sebebi ile trafiği kestiremiyorum. Konsolosluğa yakın park imkanı vb bu konuda tecrübesi/tavsiyesi olan var mıdır? Teşekkürler.
-
@BirayKorkmaz Mümkün olduğunca erken gidin.Konsolosluğun aşağısında Carrefour var o saatte açık olur mu parkı , bilmiyorum , ama genelde oraya park edip yukarı yürüyorlar.Yada sokakta park kabul eden yıkamacı var onlara bırakabilirsiniz.
-
Herkese merhaba arkadaşlar vize süreci hakkında buradan çok şey öğrendim hepinize çok teşekkür ederim. Biz vizemizi aldık darısı sizlerinde başına
️ öncelikle profilimizden bahsedeyim ben 22 yıllık memurum eşim 15 yıllık özel banka personeli kayınvalidem bizimle yaşıyor 2,5 yaşında oğlum (tarihi şubat 25 ti görüşmede bizim gruba eklettik)
Oğlan hareketli olduğu için ben onunla ilgilenirken eşim yaptı görüşmeyi.
E Eşim
K Konsolos GörevlisiK:günaydın nereye gideceksiniz
E: florida
K:kaç gün kalacaksınız
E:1 hafta
K:Tanıdığınız biri var mı abd de
E: yok
K:eşinizle daha önce yurtdışına çıktınız mı
E:Evet yunanistan
K:eşiniz ve siz ne iş yapıyorsunuz
E:bankada proje uzmanıyım eşim askeri personel
K:anneniz nerede
E:yanımızda (anneyi gösterdik, hiç yurtdışı çıkışı yok)
K: (uzun uzun birşeyler yazdı yaklaşık 10sn bekledik.)vizeniz onaylandı iyi günler
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
31
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum
Amerikada girişte geçerli vizemi ve yeni pasaportumu istedi görevli. 2022 de giriş yaptım hiçbir problem yaşamadım.