Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @caglaror @redsat2000 Hayırlı olsun beyler. Umarım işleriniz hep rast gider. Sıkıntı yaşamadan yeni yaşamınıza/ortamınıza alışırsınız. Saygılar.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @yalta çok teşekkürler sizin içinde hayırlısı olsun


  • @redsat2000 Gocmen Vize ile ABD'ye ilk giris içinde söyledi:

    Arkadaşlar
    27.01.2019 tarihi itibariyle 13 saatlik THY Istanbul -Miami uçak yolculuğu sonrası giriş yaptım. Istanbuldaki sıkı kontroller sonrası Miami CBP-Pasaport geçişim kısa sürdü. 40 dakikalık özel kontrol odasında işlemleri beklemem haricinde. Kontrolde formal adres detayları , mülakattaki standar sorular ve deklere edilecek para miktarını sordu. Şuan Airbnb den ayarladığım evdeyim. Saat farkına alışmaya çalışıyorum. Hava yağmurlu etrafın aydınlanmasını bekliyorum. Bugun SSN ve TWIC için başvuru yapacağım.

    hayırlı olsun , ulaşmışsınız, bizde yarın uçuyoruz bir aksilik çıkmazsa, DS260ta SSN için talepte bulunmuşmuydunuz? gitmeden uscis fee ödediniz mi?


  • @redsat2000 Çok sevindim sizin adınıza azmin zaferi desem sanırım yanlış olmaz bizi güzel haberlerinizden mahrum etmeyin. Umarım beklediğinizden daha güzel bir yaşamınız olur. Tebrikler..


  • @sash Güzel haberler üst üste geliyor zamanınız olur bir ohh çektiğinizde deneyimlerinizi aktarmayı unutmayın lütfen yeni yaşantınızda bol şanslar her şey gönlünüzce olsun.. Tebrikler..


  • teşekkur ederim , kardeşim ABD de 15 senedir , çokça gidip geldim , heyecanlı değilim açıkçası, giriş yapıp birkaç hafta iş-gelir ev eşya olaylarını araştırıp döneceğiz. Duruma göre yazın yerleşme aşamasına geçeceğiz. Yada burda devam.

  • ⭐⭐⭐⭐

    Herkese günaydın,
    28 Ocak 2019 günü (ilk gün) bayağı koşuşturmacasına ve eğlenceli geçti. Sabah Social Security Administration için erken kuyruğa girdik. Yaşlı başlı amcalar ,Melezler ,zenciler vede göçmenlerle birlikte Benim bölgede sabah 0830 da insanları içeri almaya başladılar. 0900 da işlem yapan kepenkler /Windows lar açıldı. İki polis ve bir güvenlik görevlisi asayişi sağlıyor. Telefon sesi ve wifi içeride yasak. Bu konuda taviz yok sizi hemen dışarı çıkarıyorlar. Özellikle Meksika Latin gruba bayağı sert davranıyorlardı.Kendi adıma çok üzüldüm. Gerek dil problemi gerekse iki tarafın mavi ekran olmaları işlemleri bayağı yavaşlatıyordu. Öncelikle free ssn numara başvuru formunun bir kopyası ve bankomat fişi numarası isteniyor. Banko matta dil seçimi , kor sağır olup olmadığın varsa ssn numarası tuşlanıyor. Bizim olmadığı için ssn numarası kısmını boş bırakıp enter tuşuna basıyorsunuz. Verilen numara anons ediliyor. Bu esnada görüntülü uyarı tablosu yok sesleri takip ediyorsunuz. Zenci görevliler ayrı bir lehçe ile farklı bir İngilizce konuştukları için kaçırmamak adına bayağı pür dikkat kesiliyorsunuz. Sonuçta uzun bir beklemeden sonra sıra bana geldi (1 saat) durumumu anlattım ilk numara başvurum olduğunu belirttim. tamam adedi ve bizi tekrar lobiye aldı ve yarım saat daha bahsettiğim cümle alem ile bekledik. Sonucunda herkes gibi 21 gün duble iş olmaması adına ssn kartımın eve geleceğini belirtti. Saat 1100 de Miami Limanında TWIC (Deniz çalışanlarının kimlik kartı) kartı için başvurum vardı. Koştura koştura otobüse atladım. SSN de işlerin ağır işlemesi nedeniyle gecikmemek adına 50 dakika içinde limanda olmam gerekiyordu. 30 dk yol +20 dk koşarak Miami Trade Center geldim. Bilgileri daha önce randevu öncesi doldurduğumdan dolayı hızlı bitti Parmak izi -GBT ve fotoğraf çektirdik. 125 usd credit veya debit art ile ödemeyi aldılar. Cash ödeme yapmıyorlar. 2 hafta içerisinde TWIC CARD eve gelecek
    En büyük sorun elimdeki TÜRK HATLI telefon nedeniyle acil telefon hattı ve gerekiyorsa ucuz promosyon telefon almam gerekiyordu. ATT fiyatlar pahalı idi. METRO PCS hat (50 usd limitsiz internet ) ve MOTOROLA akıllı telefon(32 USD ) aldım. Şuan fiili hayatın ilk eylemi yerine geldi. UBER veya harita takibi için internet elzem.

    Daha sonra BOA da hesap açtırmak için yakın şubeye gittim. Benden kaldığım adrese ait kanıt istediler. Kıvrak bir manevra ile sarı zarfla birlikte verilen bilgilendirme özet yazısını verdim ve kabul ettiler. Hesap açım için 100 usd debit para yatırmanızı istiyorlar. İnternet normal hesap ve geçici debit kart işlemi yaparak bu kısmıda tamamladım. Bizim bankalara göre bayağı profesyonellerdi. Son zamanlarda yeni jenerasyon bankacılar Türkiyede bir felaket. Gerçek debit kart bir hata içinde eve gelecek.
    Bu koşuşturmaca sonrası South Miami Portta güzel bir yemek ve gezinti üzerine kaldığım eve geri döndüm. Yarın iş görüşmelerim ve iş ziyaretlerim var. Yarınki macerada görüşmek üzere

  • ⭐⭐⭐⭐

    @sash evet ds260 da talepte bulundum. UCDİS ödemesini onceden yaptım.
    şimdiden iyi yolculuklar. Kolay gelsin

  • ⭐⭐⭐⭐

    @rüzgar güzel dileklerin için teşekkürler. Herkes umduğu ve hayal ettiği dünyayı ve yaşama ulaşır


  • @redsat2000 çok güzel bir yazı o kadar güzel bir anlatım olmuş ki yanınızda süreci yaşadım sanki ellerinize sağlık


  • Bir solukta okudum. Bizimkinden bile daha hızlı bir ilk gün olmuş. Hepimize kolay gelsin. Cidden sıfırdan inşaat yapıyor gibi hissediyorum kendimi.

  • ⭐⭐

    Sn @redsat2000 merhabalar, öncelikle yeni yaşamınızda başarılar dilerim. Merak ettiğim bir şey var. Siz SSN için niye ofise gitmiştiniz. Zaten giriş yaptıktan sonra eve gelmiyormu ? Süreci hızlandırmak adına mı bunu yaptınız yoksa bu gerekli bir adım mı?
    Ayrıca bizim ilk girişten sonra 4 ay geçmesine rağmen SSN henüz gelmedi. Bizde mi aynı süreci yaşayacağız. SSN ofisleri hep böyle kalabalık mı oluyor acaba?
    Saygılar,


  • SSN 7 gün gibi eve gelebilir. Ama iletişim sorunu nedeniyle hiç olusturulmadiysa durtmek için veya sisteme düştü ama postada oyalanıyor/kaybolduysa çıktı olarak elden almak için ofise gidilebilir. Biz yarın gideceğiz.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @arnblt SSN için ofise gitmemim sebebi 8 gunluk kalıs periyodumda en son gun elime gecmesi adına işlem hızlandırma maksatlı gittim. Her ofisin kalabalıklığı bölgeye göre değişiyor. SSN Ofisin dediği 21 gun içinde gelmediği taktirde Ofise gelmemi söyledi. Bence sizin işlem takibi için gitmenizde fayda var. Ofis çift işlem yapamamak için işlemi beklememi söyledi. Ancak bizim SGK gibi işler ağır işliyor.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @Rüzgar @caglaror teşekkürler

  • ⭐⭐⭐⭐

    Bugün ilk iş görüşmemi planlandığı gerçekleştirdim. Takriben 1 saat sürdü. Çok olumlu geçti. CEO nun onayına kaldı. Ancak Green card gelişini bekliyeceğim. Planladığım gibi Türkiye'ye dönüp gelişi müteakip işe başlanacak gibi. İşim gereği USA Miami odaklı diğer ülkelere seyahatim olacak. Bugun bir cruise firması ile daha görüştüm randevu talep etttim. Onlardan talep bekleyeceğim. Yarın 2 Cruise firması ile görüşme için biraz Miami yakınlarındaki yerlere yolculuğum olacak.
    Bugunkü haberler bunlar


  • Pazartesi ailecek ilk girişimizi NewYork JFK Hava alanından yaptık.
    Uçak saat 11:45 de indi.
    12:00 da pasaport kontrole geldik.
    Önümüzde sadece 1 kişi vardı.
    Bize sıra geldiğinde sarı zarflarımızı aldılar.
    Parmak izi kontrolü yaptılar
    Bir webcam le fotoğraf aldılar
    çocuklardan parmak izi almadılar
    her şey 20 dk da problemsiz bitti.
    içeri geçip bagajlarımızı aldık ve kiralık aracımızı almaya gittik.
    şu an new jersey den yazıyorum.
    bugün de T-Mobile dan hat aldım.
    Her hangi bir kimlik istenmiyor.
    1 ay boyunca sınırsız konuşma ve 10 gb internet 40$ faturasız hat
    hat anında çalışıyor

  • ⭐⭐

    @redsat2000 tebrikler. Cok hizli ilerliyorsunuz. Ben ilk geldigimde 3-4 aya yaydigim islerin 1 haftaya hallediyorsunuz. Umarim devami da hizli sekilde gelir. Onceden yazmissinuzdir belki ama denizcilikte hangi isle mesguldunuz?

  • ⭐⭐⭐⭐

    @goodluck teşekkürler . Uzak yol Kaptanı, HSQE , Baş Denetçi, Surveyor ,Liman ve Operasyon Müdürlüğü ve Eğitimci kısmı var. Anlayacağınız deniz ile ilgili herşey


  • @redsat2000 merhabalar, öncelikle verdiğiniz bilgiler için teşekkürler. harika deneyimler. ben de 15 şubatta ilk girişimi yapacağım. iş anlaşmamı buradan yaptım ve 18 şubatta başlagıç planlıyoruz. daha önceden yaşadığım için SSN mevcut. Green Card beklicem demişsiniz ama pasaport GC gelene kadar yeterli olmuyor mu çalışma için?


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

59
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum