Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• Merhaba, work and travelımı 2022 yazda yaptım ve çıkarken bir paycheckimi aksaklıklar oldu ve bozduramadım. 2023 Şubat'ta paychecki şirket yeniletti ama nasıl yapılacağını asla öğrenemediğimden yine paycheck süresi geçti ve param kaldı. Acaba hiçbir yolu var mı şuan o paycheckteki parayı alabilmem için çünkü firma bana cevap vermiyor.

• @SAVAS usta merhaba ne çeki olduğunu göremedim.Benimde bir vergi iadesi çekim gelecek bunu hangi kargoyla yolluyorlar bir takip numarasi vermediler bız bunu nasıl ogrenicez

• Tax refund icin cek elime ulasti
    1 yil gecerliligi var gozukuyor
    Butun bankalara gittim hatta ayni bankalardan 3 ayri ildeki bankaya gittim. Hepsi tahsilatin yapilmayacagini soyluyor. Bu parayi nasil alabilirim Amerika bankami kapatmistim donerken oradanda alamiyorum.

• ⭐⭐⭐⭐

@Komado hangi bankalara gittiniz? hangi şehirde yaşıyorsunuz?

Daha önce amerika hükümeti tarafından verilen covid yardımı çekimi garanti bankasında bozdurdum ben burada paylaşmıştım diyede hatırlıyorum ama eski bir paylaşımım 2 sene olmuştur belkide.
    Ben istanbulda garan bankasına gidip denemiştim önce yakınımdaki bir garanti bankasına gittim Avcılarda yaşıyordum oradaki garanti bankası yapamayız dedi ve geçiştirdi daha sonra Bağdat caddesindeki Garanti bankası şubesine gittim ve oradakiler işlemi halletti belkide lokasyon nedeniyle yabancı müşterileride olabileceğini varsayıyorum o yüzden deneyimlilerdi ve hallettiler. Eğer istanbulda değilsenizde yaşadığınız şehrin biraz daha elit kesiminde bulunan bir şubesini denemenizi öneririm

• @Emre-Kurtulmuş Emre merkeze kadar gittim mersinde her bankaya hepsi kabhlul etmiyor. Is bankasi yapacak gibi oldu tahsil islemini bitiremedi. Covid ceklerinde banka ismi gozuktugu icin bazi anlasmali bankalar aliyor. Bu tax refund ceki hic bir bankanin ismi yok. Hala cek elimde 3000$ elimde patlamasindan korkuyorum

• @Komado ankaradaysaniz eski elcilige yakin garanti bankasi islemi yapiyordu, tabii bu bilgi yaklasik 2-3 yil oncesine ait. Elciligin icinde garanti bankasi oldugu icin Amerikalilar genelde orayi kullaniyorlar ancak elcilige girisi olmayanlar, Ankara Sili meydanindaki garanti bankasindan hallediyorlardi islemlerini.

Diger sehirlerde ise yine konsolosluk/temsilcilik yakinindaki garanti bankalarini denemenizi tavsiye ederim.

• ⭐⭐⭐⭐

@Komado biliyorum tax çekini benim covid çekimde aynıydı hiçbir bankayla alakası yok direk amerikan devletine ait çek çünkü. İstanbulda bile bir çok şubesinde yapamadım mersinde bulmanızın zor olması normal

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

164

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |