Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2019 bekleme odası

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
7.7k 553 3.1m 122

  • ABD Başkanı Donald Trump, 22 Aralık gününden bu yana kapalı olan hükümeti geçici bir süre için açmak üzere Kongre liderleriyle anlaşmaya vardıklarını açıkladı.

    Trump, Beyaz Saray behçesinde düzenlediği basın toplantısında Kongre'yle varılan anlaşma sonucu hükümetin üç hafta süreyle yeniden açılmasını kararlaştırdıklarını söyledi.

    “Hükümetin üç haftalığına açılması için fonlamaya dair düzenlemeyi imzalayacağım” diyen Trump, kamu çalışanlarının ücretlerini bir an önce almaları sağlayacağını söyledi.


  • Arkadaşlar özellikle @crazycells konuyu bulamadığım için burada bir soru sormak istyorum. Eşimin diploma eki diye birşeyi var. Bazı yerlerde mavi diploma ismi kullanılıyor ama tr de ismi diploma eki. İngilizce ve alınan derslerin detaylarını da içeriyor. Ben marmara iktisat öezunuyum ve benim okulum da bu tarz birşey veriyor normalde. Ama aradığımda bilmem kaç yılından sonra sanırım 2008den sonra mezun olanlara veriyoruz. Rektörlük kararı dedi. Ben 2005 mezunuyum. Sölediklerine göre bşz daha fazla ders almışız ve bu anlaşma daha sonra yapılmış international anlamda. Dolayısıyla size veremeyiz dedi. Dersin fazla olmasının ne zararı var dedim işte rektörlük böyle karar aldı dedi. Ben bunu almak için mahkemeye gitsem zaten dava sürer 5 sene :) Kısacası ben diplomamı ingilizce hale nasıl getiricem. Lisans gerektiren bir iş alanı değil benimki abdde sonuçta alacak kişi karar verecek gibi bir yazı okumuştum. Tamam güzel ama sonuçta türkçe diploma da gösteremeyiz. Bu abdde konsoloslukta yapılır mı ya da bunun yolu yordamı nedir yardımcı olursanız sevinirim.


  • @the-black-eagle Diplomayı yeminli tercümana çeviri yaptıracaksınız. Türkiye'deki üniversitelerin İngilizce diploma vermesini kimse beklemiyor zaten.

    ABD'de bu tür konularda genelde Türkiye'dekine göre büyük kolaylıklar var. Biz Türkler her işi zora koşmayı çok seviyoruz. Mesela oğlumuzun pasaportunu yenilemek için konsolosluğa başvurduk. Okuldan öğrenci belgesi getirmemizi istediler. Burada böyle bir amaç için çocuğun karnesi kullanılır. Konsolosluğa sorduğumda mutlaka okul müdürünün damgası ve ıslak imzası olan belge getirmelisiniz dediler. Okuldaki kayıt kabul görevlisine bunu söylediğimde ilk defa böyle bir talep geldiğini söyledi.


  • @The-Black-Eagle diplomayi niye Turkce veremiyoruz konsolosluga ? Bosanma mahkeme kagidi gibi belgeler sadece ingilizceye cevrilcek saniyordum😏
    @crazycells ben de bir soru sormak istiyorum ..2 year waiver im Ben Turkiyeye geldikteb sonra Amerikadaki arkadasimin adresine gitti..Buraya gonderdi fakat 1 ay oldu hala gelmedi kaybolmus olma ihtimali var.Ekran goruntusu var onun ciktisini alsam sıkıntı yaratır mı?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @mel yurtdışında gelen evraklar dışındaki TÜM EVRAKLAR TÜRKÇE VERİLEBİLİYOR. Yurt dışından gelenler de İngilizce yada Türkçe çeviri yaptırman gerekiyor.


  • @mel ben vize görüşmesi için demiyorum. Abd ye giriş yaptıktan sonra orada bir işe başvuru yapıp girersek inşallah diplomayı türkçe veremeyiz herhalde. Oradaki türk konsolosluğundan tercüme edilirmi diye sordum. Yoksa burada veya orada nasıl yapılır gibilerinden. Sağolsun @knnrn yeminlide tercüme ettirip yanına al diyor anladığım kadarıyla.


  • @knnrn arkadaşın pasaportu aracın camı kırılıp çalınan çanta içindeydi. Yani o da çalınmış oldu. Trye dönmemize de yaklaşık 3 hafta kalmıştı. Geçici seyahat belgesi için ny konsolosluğuna gittik. Onlar bunun için polis raporu istedi. Karakola gittik onlarda rapor içşn konsolosluktan yazı istedi. Tekrar konsolosluğa gittik bize bu yazı için polis raporu lazım dedi ve ben birden patlayıp konsolosluğu birbirine kattım :) Burayı da türkiyeye çevirdiniz olayı kosır döngüye bağladınız diye :) sen evrak için evrak istiyon adam evrak için evrak istiyo nasıl olacak bu dedim. Konsolos bey karar verir dedi ben de iyi söle konuşalım o zaman dedim. Böm böm baktı. Ben tr vantadaşı değilmiyim işimi o çözecekse gir odasına söle anlatalım meramımızı dedim :) sonuçta konsolosa gitmeden verdiler geçici seyahat belgesini :) Demem o ki @knnrn türk mantığına senin olayında maalesef şaşırmadım :)


  • @the-black-eagle aa anladım mantıklı..biz şuraya yaptırıyoruz bi işimiz düştüğünde [email protected] aklınızda bulunsun


  • Merhabalar birşey soracaktım biz vizeyi aldıktan sonra eşimle birlikte ilk girişi yapacağaz , daha sonra çocuklarım tek başlarına gelecekler biz amerikadayken yani bir sıkıntı yaratır mı ?


  • @amerikanruyası çocuklarınız amerikaya nasıl geleceğini yazmamışsınız. Hangi vize ile gelecekler yaşları kaç bunlarıda yazarsanız buradaki aile fertleri hemen cevap yazacaklardır


  • @ayvalik10
    Green card vizesi ile girecekler yaşları 18 ve 14 sadece bizden sonra girecekler


  • @amerikanruyası ilk defa giriş yaparken eğer yanlış ise hemen düzeltirler ASIL talihli kim ise o kişi ile birlikte İLK giriş yapılması gerekiyor. Çünkü siz vizeden sonra daha kayıt yapılmamış oluyorsunuz amerikaya ondan çocuklarınız siz olmadan giriş yapamaz diye biliyorum biraz bekleyelim birazdan yazarlar hatalı isem



  • @mel teşekkür ettim bakıcam.


  • @amerikanruyası @crazycells in sölediğine göre ilk olarak asıl talihli girişini yaptıktan sonra diğerleri giriş yapabiliyor. Sizler asıl talihli olarak giriş yapınca onlarda sorun olmayacaktır giriş için. Onların vizelerinde dv2 dv3 gibi ibareler olacakmış burada anlatılanlara göre.


  • @amerikanruyası bir sıkıntı olmaz, pasaportlarında basılı vizeleri olduktan ve asıl talihli (siz veya eşiniz) giriş yaptıktan sonra onlar da basılı vizelerinin geçerli olduğu süre boyunca ilk girişlerini yapabilirler. Velhasıl, asıl talihli giriş yapıyorsa diğerleri de onunla birlikte VEYA daha sonra giriş yapabilirler. Burada önemli olan, asıl talihlinin eş ve çocuklarının asıl talihliden önce giriş yapamayacak olması.


  • https://docs.google.com/spreadsheets/d/1WsVONUcpW7mkEdnaIBMEPMlTN78BvmcCIAGjH_mI9sA/edit#gid=0 linkinde KCC'den gelen mail ibaresi 21xxx'te kalmış görünüyor. Sonrasında kimseye mail gelmedi mi?


  • @the-black-eagle DV2019 bekleme odası içinde söyledi:

    Arkadaşlar özellikle @crazycells konuyu bulamadığım için burada bir soru sormak istyorum. Eşimin diploma eki diye birşeyi var. Bazı yerlerde mavi diploma ismi kullanılıyor ama tr de ismi diploma eki. İngilizce ve alınan derslerin detaylarını da içeriyor. Ben marmara iktisat öezunuyum ve benim okulum da bu tarz birşey veriyor normalde. Ama aradığımda bilmem kaç yılından sonra sanırım 2008den sonra mezun olanlara veriyoruz. Rektörlük kararı dedi. Ben 2005 mezunuyum. Sölediklerine göre bşz daha fazla ders almışız ve bu anlaşma daha sonra yapılmış international anlamda. Dolayısıyla size veremeyiz dedi. Dersin fazla olmasının ne zararı var dedim işte rektörlük böyle karar aldı dedi. Ben bunu almak için mahkemeye gitsem zaten dava sürer 5 sene :) Kısacası ben diplomamı ingilizce hale nasıl getiricem. Lisans gerektiren bir iş alanı değil benimki abdde sonuçta alacak kişi karar verecek gibi bir yazı okumuştum. Tamam güzel ama sonuçta türkçe diploma da gösteremeyiz. Bu abdde konsoloslukta yapılır mı ya da bunun yolu yordamı nedir yardımcı olursanız sevinirim.

    Eger okulda ingilizce bolumler varsa, isterseniz ogrenci islerinde ingilizce ceviri yapilabiliyor, bir deneyebilirsiniz.

    Eger olmazsa, standart bir yeminli tercuman da cevirisini yapabilir. Diploma eki cok sart degil kanimca, diplomanin kendisi daha onemli olacaktir.


  • @crazycells teşekkürler. Zaten ek alamıyom. İngilizce diploma varmı ya da sadece yeminli tercüman mı olacak diye merak ettim. Sağolsun @knnrn arkadaşımız anlattı. Ama senin dediğin gibi öğrenci işleriyle yine onaylı bir ingilizce doküman için konuşurum. Umarım transcriptler lazım olmuyordur orada :)

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @mel DV2019 bekleme odası içinde söyledi:

    @The-Black-Eagle diplomayi niye Turkce veremiyoruz konsolosluga ? Bosanma mahkeme kagidi gibi belgeler sadece ingilizceye cevrilcek saniyordum😏
    @crazycells ben de bir soru sormak istiyorum ..2 year waiver im Ben Turkiyeye geldikteb sonra Amerikadaki arkadasimin adresine gitti..Buraya gonderdi fakat 1 ay oldu hala gelmedi kaybolmus olma ihtimali var.Ekran goruntusu var onun ciktisini alsam sıkıntı yaratır mı?

    ne islem yaptiracaginiza bagli olarak orijinali gerekebilir. I-824 formu doldurarak yeni (duplicate) bir belge isteyebilirsiniz.
    https://www.uscis.gov/i-824


Benzer Başlıklar

  • DV2027 Sohbet Odası

    Taşındı Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    4k
    24 Oy
    4k İleti
    206k Bakış
    A
    Brit Simon’a göre; Dv 2027 en geç Ağustos’un sonuna kadar açılacak. Yönetmeliğe göre de en geç Ağustos sonunda açılması gerekecek. Arka tarafta hazırlıkların tamamlandığını ve kısa sürede açılmasını beklediğini dile getiriyor. Bu sene gerek pasaport ve ücret şartı gerekse de başvuru döneminin çok uzun olmayacağı için başvuru sayısında düşüş öngörüyor. Anlattıklarından yarım ingilizcem ile bunları anladım.
  • DV2026 Sohbet Odası

    Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    9k
    30 Oy
    9k İleti
    438k Bakış
    Y
    @alplion Bir çıktı vardı alıp dolduruyor, fotoyu yapıştırıp abd ye postalıyordunuz.
  • DV2020 Sonuç Odası

    Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    682
    2 Oy
    682 İleti
    113k Bakış
    B
    @nesatceri Adamların böyle bir amacı olsa zaten en az üniversite mezunu derler. Kim ne diyebilir?
  • DV2019 Kazandım yardıma ihtiyacım var.

    Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    13
    0 Oy
    13 İleti
    6k Bakış
    crazycellsC
    @dearosemary DV2019 Kazandım yardıma ihtiyacım var. içinde söyledi: Merhaba, babam dv2019 talihlisi, emekli ama oraya gidince yine kendi mesleğini yapmak istiyor. Ben de üniversitede İngiliz dili ve edebiyatı okuyorum. Mülakat sırasında babama ne iş yapacağı sorulunca sadece emekli olduğunu belirtmesini ve benim eğitimim için gideceğimizi söylemeyi düşünüyoruz. Sizce nasıl söylersek vizeyi alma ihtimalimiz daha yüksek olur? Eğitim için mi iş için mi? Yani babam emekliyim derse orada bir işte çalışması beklenir mi? Cevaplarsanız memnun olurum. Vize alip almamanizi sorulara vereceginiz cevaplar degil, sartlari saglayip saglamamaniz belirliyor. Gocmen vize basvurulari, diger vize basvurularina benzemiyor. Calismayi dusundugunu ama ne yapacagina henuz karar vermedigini soyleyebilir, bir sorun olmaz illaki gocmek icin bir neden belirtmenize gerek yok. Boyle bir soru da sorulmuyor zaten. @dearosemary DV2019 Kazandım yardıma ihtiyacım var. içinde söyledi: @başkan Cevap için teşekkürler. Yaşım 21 altında olacak eğer vizeyi doğum günümden önce alabilirsek, bunun bi önemi olur mu vizeyi aldıktan sonra? Ayrıca Amerika’da gideceğimiz yerde iki tane tanıdığımız var onlar bize sponsor olmayı kabul ettiler, onları mülakatta belirtsek bir faydası olur mu? Evet, vizeyi alabilmek icin maddi yeterlilik sartini da saglamaniz lazim, eger kendi maddi kaynaklariniz yeterli degilse sponsorun faydasi olur. Tek bir kisinin sponsor olmasi yeterlidir, bu konuyla ilgili olarak surayi inceleyebilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/topic/255/sponsorluk-islemleri-ve-yapilmasi-gerekenler-i-134-ve-i-864
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

21

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum