DV2025 Talihlileri DV2025 Green Card Çekiliş Aşamaları konusunu inceleyip sorularını yine bu konuda sormalılar!
Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Merhabalar,
    Hazirsan sonu veya Temmuz, Ağustos gibi Florida’ya 1-2 aylık gelmeyi düşünüyoruz. 5 kişiyiz anne baba ve 20li yaşlarında 3 çocuk olarak. Tercihen Boca Raton çevresi düşünüyoruz.

    Uçak biletleri, ordada yapılcak harcamalar çok büyük olacağından çok ucuz konaklama önerileri arıyorum. Yardımcı olursanız çok memnun olurum. Teşekkürler


  • Bende bu sorunun cevabını bekliyorum beni de ilgilendiren bir konu 🙂

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @dkn sen kaç kişisin söylersen ona göre araştırıp sana yazalım



  • @ayvalik10 Eşim, 6 yaşında oğlum ve ben.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @dkn @mysea yazdığı gibi airbnb ve diğer siteler ise

    https://www.vrbo.com/

    sen kendinin programına göre bu sitelerden bakabilirsin.


  • @ayvalik10 teşekkür ederim bakıyorum.


  • Arkadaslar merhaba, South beach miami'de 1+1 de yasiyorum ve denize 7-8 dk yurume mesafesindeyim. Apartman dairesi meshur Ocean Drive caddesinin arkasinda ki 2. sokakda yer almaktadir. Mayis ayinin ortasindan temmuzun 30una kadar apartmanim icin rommate aramaktayim. Kendimden bahsetmek gerekirse Drug, icki, sigaram yoktur , bayanim ve yazilimci olarak evden remote calismaktayim,sadece bayan arkadas tercih etmekteyim . . Bazen turkiyeden direk Amerika'ya gelince insanlar ev kiralamakda zorlaniyorlar yada birkac ayligina bir sehri tanimak istiyorlar, cunku bunu bende zamaninda yasadim, bu yuzden ilan vermek istedim. Eger ilgilenen olursa bana mesaj atabilirler. Tesekkurler


  • Herkese merhaba, Orlando Tampa civarında 5-6 gün civarı konaklanabilecek yer tavsiyesine ihtiyacım var şuan.Mümkünse türk arkadaslardan bana yolgosterecek ve oda paylaşımı yapabilecegim bir yer olurssa çok makbule geçer. Aslen Portland ta 1 yıldır bir şirkette çalışıyorum ve kirada kaliyorum ve uzaktan calisabilecegim eyalet arayışı için gözlemlemek acisindan bugün Orlando ya geldim haftaya salı cardambaya karar buralari araç ile gezmeyi planlıyorum . Fakat Portland merkezde da araç olmadan bir çok yere yürüyerek yada toplu taşıma ile gidebilirken burası beni biraz zorladi..Uçaktan inip araç kiraladım ve bu gece için zar zor Airbnb den uygun bir yer buldum ve bu gece kaliyorum. Fakat hergun musaitlik olmuyor ve fiyatlar da hergun değişiyor.

  • ⭐⭐⭐

    @copernic, içinde söyledi: Florida Ucuz Konaklama Önerisi Var Mı?

    Herkese merhaba, Orlando Tampa civarında 5-6 gün civarı konaklanabilecek yer tavsiyesine ihtiyacım var şuan.Mümkünse türk arkadaslardan bana yolgosterecek ve oda paylaşımı yapabilecegim bir yer olurssa çok makbule geçer. Aslen Portland ta 1 yıldır bir şirkette çalışıyorum ve kirada kaliyorum ve uzaktan calisabilecegim eyalet arayışı için gözlemlemek acisindan bugün Orlando ya geldim haftaya salı cardambaya karar buralari araç ile gezmeyi planlıyorum . Fakat Portland merkezde da araç olmadan bir çok yere yürüyerek yada toplu taşıma ile gidebilirken burası beni biraz zorladi..Uçaktan inip araç kiraladım ve bu gece için zar zor Airbnb den uygun bir yer buldum ve bu gece kaliyorum. Fakat hergun musaitlik olmuyor ve fiyatlar da hergun değişiyor.

    Fiyat konusunda sıkıntınız yok ise havaalanına yakın Avid oteli var. Gayet güzel bir yer ve hep müsait odaları oluyor. Oraya bir bakmanızı öneririm. Ama orası da bir yerlere yürüyerek gideceğiniz bir bölge değil.

    Hatta nereye giderseniz gidin Avid otelleri hep güzel, tercih edilebilir her zaman 🙂 Gittiğim şehirde Avid varsa orada kalıyorum ben. Bazı yerlerde çok pahalılar ancak.


  • @copernic O bolgede Lakeland civarlarinda bir airbnb veya hotel bakarsaniz, hem daha uygun fiyatlara bulabilirsiniz hemde Tampa ve Orlando'ya yari mesafede olursunuz. Tabii ki rental car olmasi gerekiyor.


  • @EzgiLera Cevap için teşekkürler, aslında şehir merkezine yakın bir yer arıyordum ama pek bulamadım. Fiyat tabi önemli, çünkü verdiğin paranın karşılığı tam olarak alınmıyor otellerde, her şey ayrı para. AirBnB terchi etmek durumunda kaldım.


  • @MySea
    Cevap için teşekkürler. Araç kiralama planımda vardı zaten araçsız zor US de. Ben daha çok bu bölgelere yerleşilebilir mi nerelerden ev bakılır bunu keşfetmek için gelmiştim, o yüzden de hergün farklı yerde kalmak durumunda kaldım. Orlando da 1-2 gün kalıp, St. Petersburg a geçtim 2 gün orada kalıp Tampa bölgesine geçtim ama uygun AirBnB pek yoktu 1 gün kalabildim orada.


  • @copernic Neresini daha cok begendiniz? Yerlesmek icin?

  • ⭐⭐⭐

    @copernic, içinde söyledi: Florida Ucuz Konaklama Önerisi Var Mı?

    @EzgiLera Cevap için teşekkürler, aslında şehir merkezine yakın bir yer arıyordum ama pek bulamadım. Fiyat tabi önemli, çünkü verdiğin paranın karşılığı tam olarak alınmıyor otellerde, her şey ayrı para. AirBnB terchi etmek durumunda kaldım.

    Avid otellerinde her zaman paramın karşılığını aldığımı düşündüğüm için onları tercih ediyorum.

    Gün gün değil de hafta hafta kalıyorsanız uzun dönemli (long stay hotel, extended stay hotel diye aratabilirsiniz) otellere bakabilirsiniz. Çok süper yerler değiller, otel gibi de değiller pek ama uygun fiyatlı oluyorlar otellere göre. Airbnb’den ucuza geliyor. Odada mutfak tarzı bir yer ve size ait banyonuz da oluyor.


  • @MySea
    Açıkçası biraz yüzeysel oldu benim gezim, tam olarak yerleşmek için uygun bölgeleri gezemedim. Bir kaç site / ev turu yaparım belki diye düşündüm ama olmadı. AirBnb den yer bul, arabayla oradan oraya sür, arabaya park yeri bul derken gün bitti.

    O yüzden biraz gezi biraz tatil oldu benim için. Bundan dolayı da gezip hoşuma giden yerleri sayabilirim. Mesela Daytona Beach ve civarı gittiğim güne mi özel bilmiyorum ama, Orlando da hava aşırı nemli ve sıcak hissettirirken Daytona da rüzgarlı ve baymayan bir hava vardı. Ayrıca Daytona - Ormond arası sahil şeridi boyunca dükkanlar, restoranlar ve marketler olması hoşuma gitti. Sonrasında ise St. Petersburg u beğendiğimi söyleyebilirim. Tampa şehir merkezi modern yapıları ile güzel, Ybor bölgesi fena değil ancak genel itibariyle bu bölgelerde park yeri hep sıkıntı. Her yerde ya "No Parking" yada "Resident Parking Only" yazısını görüyorsunuz. Park edilebilecek yerleri yazsalar daha kolay olurmuş herkes için.

    Özetle Şehir merkezleri genel olarak hep güzel ve yürünebilir yapıda ama şehir merkezinden biraz dışarı çıktığınızda, tek ve iki katlı Amerikan evlerinin olduğu mahalleler açıkçası Amerika nın her yerinde bir birinin aynısı gibi geliyor bana. Farklılık olarak insan çeşitliği / ırk vs. oluyor.

    Mesela Portland dan Florida ya geldiğinizde Latin ve Siyahi nüfusun yoğunluğunun arttığını, her dükkana girdiğinizde İspanyolca konuşulduğunu duyuyorsunuz. Bir de Florida ya gelince, sıcak hava, Palmiye ağaçları ve yazlık kıyafetli insanları görünce insan tatil bölgesine gelmiş gibi hissediyor. Genel olarak izlenimlerim iyi ama henüz nereye taşınılır o konuda bir karar verebilmiş değilim henüz.


  • @copernic Biz de Florida'ya tasinmayi dusunuyoruz. Henuz tam olarak neresine gidecegimize karar vermedik. Jacksonville veya Tampa bolgeleri one cikiyor ama Destin ve Pensacola taraflarini da arastiriyoruz. Bizim kararimizda okul durumu da etkileyici olacak.

  • ⭐⭐⭐

    @MySea, içinde söyledi: Florida Ucuz Konaklama Önerisi Var Mı?

    @copernic Biz de Florida'ya tasinmayi dusunuyoruz. Henuz tam olarak neresine gidecegimize karar vermedik. Jacksonville veya Tampa bolgeleri one cikiyor ama Destin ve Pensacola taraflarini da arastiriyoruz. Bizim kararimizda okul durumu da etkileyici olacak.

    Destin mükemmel bir yer. Hayat biraz erken bitiyor ama cidden çok huzur verici bir yer. İşiniz müsait ise harika bence.


  • @MySea
    Çalıştığım şirketten biri de Pensacola da yaşıyor ve bana tavsiye ediyordu. Ancak bana göre ulaşım olarak diğer bölgerlere ve ana havalanlarına biraz uzak gibi geldiği için pek düşünmemiştim.


  • @EzgiLera Evet Destin ihtimaller arasinda olan ve one cikan bir yer. Ayrica orada iyi bir de okul buldum. Ev fiyatlari ve kiralar da oldukca uygun gorunuyor. Biraz kuzeyde oldugu icin yasamak icin cok tercih edilmiyor sanirim. Zaten bir yil kirada yasayip, begenirsek o bolgede ev almayi dusunebiliriz gibi bir dusuncemiz var. Is konusu sorun olmayacak cunku yakinda full remote bir pozisyona geciyorum.


Benzer Başlıklar

  • 17
  • 120
  • 2
  • 1
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

82
Çevrimiçi

43.7k
Kullanıcı

4.5k
Konu

440.8k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum