Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

LGBTQ+ bireyler icin göçmen vize süreci

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
92 35 9.3k 28

• @lumos sağolun teşekkürler

• Merhabalar herkese, ben Avustralya’da ogrenciyim fakat vatandasi degilim sadece ogrenci vizem var. Partnerim Amerika da ve kendisi Amerikan vatandasi. Biz evlenmeyi dusunuyoruz. Fakat ben bu islemleri Avustralya dan yapabilir miyim? Yoksa egitimim bittikten sonra (2 sene gibi bir sure) sadece Turkiye de mi yapabilirim?

• Merhaba. Kız arkadaşıma greencard çıktı. Biz beraber gitmek istiyoruz fakat Türkiye’de bizim evlenmemiz biliyorsunuz ki mümkün değil. Nasıl bir yol izlemeliyiz? Cevaplarsanız çok mutlu olurum.

• ⭐⭐⭐

@Vie Tebrikler, Türkiye'de evlenmemize gerek yok. ABD' nin kabul ettiği ve uluslararası geçerliliği olan bir yerde resmi nikah yapmanız yeterlidir. Tüm medeni ülkeler bu listede merak etmeyin. 🎈🫶

• @lumos çok teşekkürler. 🙏🏻 En yakın, kolay evlilik yapabileceğimiz neresi var acaba? Araştırma yaptım baya en çok Arjantin ile karşılaşıyorum. Daha yakın bir yer var mı yabancıların evliliğini kabul eden? Bilgilendirebilirseniz çok çok sevinirim. 🙏🏻🤗

• @corska, içinde söyledi: LGBTQ+ bireyler icin göçmen vize süreci

Merhabalar herkese, ben Avustralya’da ogrenciyim fakat vatandasi degilim sadece ogrenci vizem var. Partnerim Amerika da ve kendisi Amerikan vatandasi. Biz evlenmeyi dusunuyoruz. Fakat ben bu islemleri Avustralya dan yapabilir miyim? Yoksa egitimim bittikten sonra (2 sene gibi bir sure) sadece Turkiye de mi yapabilirim?

Avustralya'dan yapabilirsiniz. Zaten Turkiye'de resmi olarak evlenemezsiniz. Surece baslayabilmek icin resmen bir ulkede evlenmeniz gerekiyor.

Ayrica eger bu surecte yakin bir zamanda evlenmeyecekseniz, "K1 nisanlilik vizesiyle" ABD'ye girip, girdikten sonra 90 gun icinde evlenmek istiyorsaniz oyle bir seceneginiz de mevcut...

https://yesilkartforum.com/forum/topic/274/k1-vizesi-nişanlılık-vizesi/

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@Vie, içinde söyledi: LGBTQ+ bireyler icin göçmen vize süreci

@lumos çok teşekkürler. 🙏🏻 En yakın, kolay evlilik yapabileceğimiz neresi var acaba? Araştırma yaptım baya en çok Arjantin ile karşılaşıyorum. Daha yakın bir yer var mı yabancıların evliliğini kabul eden? Bilgilendirebilirseniz çok çok sevinirim. 🙏🏻🤗

Onceki sayfalari da okuyun isterseniz, sanirim "Danimarka" da turist olarak evlenmeye uygun bir ulke olarak aktarilmisti...

• ⭐⭐⭐

@Vie İngiltere, İrlanda, Danimarka, Almanya, Cebelitarık, Avusturalya, Arjantin, Uruguay, Kanada...

• Kadın partnerim ile 2 yıla yakındır beraberiz.
    Partnerim hem Türk hem Bulgar vatandaşı. Eşcinsel evlilik yapmak istiyoruz.
    Forumdaki yazışmalara baktığımda Arjantin'de yapılan evliliğin diğer ülkeler tarafından tanındığını anladım.
    Evliliğimizi USA de ya da Almanya'da aile birleşimi için kullanmak istiyoruz.
    Arjantin'de yapılacak evlilik, aile birleşimi vizesi için yasal zemini sağlıyor mu?
    Ayrıca evlilik için; turist sıfatıyla gidilip, oturma izni gibi şartların aranmadığı Arjantin dışında güncel başka ülkeler var mı?

• @lumos, içinde söyledi: LGBTQ+ bireyler icin göçmen vize süreci

@Vie İngiltere, İrlanda, Danimarka, Almanya, Cebelitarık, Avusturalya, Arjantin, Uruguay, Kanada...

Almanya'da en azından oturma izniniz olması gerekiyor yoksa evlenemiyorsunuz diye biliyorum.
    Uruguay'da gerçekleşen evliliğin Arjantin gibi uluslararası geçerliliği var mı?

• ⭐⭐⭐

@remeron77 Var evet.

Edit: Almanya icin de oturum sarti yoktur. Sure ile ilgili kosullar var sadece, ki bu da beklenir.

• @lumos almanyada turist vizesi ile evlenebilmek mümkün mü o zaman?

• ⭐⭐⭐

@remeron77 Hocam herhangi bir ülkeden evlenseniz bile kabul olması lazım ben tlc de ki evlilik programını izliyorum adamlar gidip nijeryada tunusta felan evleniyor nişanlılık vizesine başvuruyorlar ve kabul oluyordu. Bu durumda herhangi bir eşcinsel evliliğe izin veren örneğin hollanda gibi bir yerden evlenip gerekli kanıtları sağlarsanız k-1 e başvurabilirsiniz bence

Ayrıca bildiğim kadarıyla bir nişanlılık vizesi birde evlilik vizesi diye ikiye ayrılıyor nişanlılık vizesini veriyorlar genelde eğer olası bir durumdan red yerseniz bir ülkede evlenilip evlilik türüne başvuruyorlar o kabul oluyordu

• ⭐⭐⭐

@remeron77 Mumkun ama surec boyunca ve oncesinde bir sure orada bulunmalisiniz.

• ⭐⭐⭐

@newbie97 Nerelerde turistik kosullarda yapilacagi belli zaten aktariyoruz bunlari. Sonucta cinsiyet fark etmeksizin turistik vizeyle kimse evlenemiyor her yerde (kendi ulke elcilikleri disinda). Tabii ayni cinsiyete sahip kisiler her ulkede mumkun degil o ayri, medeniyete bagli malum.
    Mesele Turkiye pasaportu disinda pasaportu olmayan ve evlenmek isteyen LGBTQ+ kimselerin turistik vize ile kolayca evlenebilecegi yerler.

Nisanliligin bu konuyla (baslik ozelinde) ilgisi yok bu arada.
    Bu arada hepsi evlilik, onune bir sifat koyup ayirmiyoruz😉, ayni cunku..

• ⭐⭐⭐

@lumos Evet haklısınız ama bence böyle bir işe girilecekse avukat ile görüşülmeli neticede onlar prosedürü bilip takip edebiliyor hem de işler kolaylaşır. Almanya gibi yerlerde muhtemelen kabul oluyordur bir kişi alman vatandaşıysa diğer kişinin de kabul olması gerek. Moldova da mesela bir kişi vatandaşsa öbür kişi turist vizesiyle gelip Moldova da evlenebiliyordu.

Bu arada ekstrem bir örnek vereceğim turist vizesiyle lübnan gibi bir yerde camide kıyılan imam nikahıyla da k1 vizesine başvurulabiliyor :beaming_face_with_smiling_eyes:

• ⭐⭐⭐

@newbie97 Avukata da danismana da gerek yok, zaten bir kac evlendirme sirketi disinda bilgileri de yok. Bu konu ozelinde tabii.

• @lumos bilgilendirme için teşekkür ederim. Evlenme arzusu içinde olup legalleştirme sürecini hangi ülkede yapabiliriz arayışı karışık.

• ⭐⭐⭐

@remeron77 Bana kalirsa karisik degil, ama tabii herkesin baska bir baglami var. Biraz maddi ve manevi guce bakiyor sadece. Secenekler bol, siz yeter ki isteyin o yol acik.

• Herkese merhaba.

Aradan uzun bir süre geçmiş. Ben de unutmuştum bile kullanıcı adımı. Sanırım bu süreçten sonra daha aktif olacağım.

Tekrardan belirtmek isterim ki ben sevgilim ile 2018 yılında Danimarkada evlendim. Apostilli ve qr kodu ile sorgulanabilen bir evlilik evrağı aldık.

Her ne ise sıramız geldi. ABD Ankara Elçiliğinde 1 Ağustos 2024 tarihinde görüşmemizi yaptık. Son banko görevlisine kadar hep Türk personel ile görüştük. Aynı dosyada olduğumuzda bağımızı sorduklarında evliyiz dedik. Beklediğim şaşkınlıkları görmedim açıkçası. Sadece para bankosundaki personel kardeş misiniz dedi. Yok evliyiz deyince özür diledi.

Konuyu uzatmayım. Mülakat denilen ve aklımızdakinden çok daha kısa ve basit geçen süreçte ise basit birkaç sorudan sonra nerede evlendiğimizi sordu. sonra da bunu teyit etmeliyim her gün danimarkada evlenen insanlar ile karşılaşmıyorum dedi (gülerek). Bir sistemden kontrol etti ki bence bu sistem Türkiye tarafından da girilebilen bir sistem. Öyle qr kod falan okutmadı. 30 saniye sonra ok dedi. Tebrikler dedi.

Yanisi evliliğimiz tamamen işe yaradı.

Benzer Başlıklar

• 0 Oy
    4 İleti
    681 Bakış
    crazycellsC
    @dancing-queen , içinde söyledi: Cumhurbaşkanına hakaret suçundan alınan cezanın göçmen vize başvurusuna etkisi Merhaba yaklaşık 5 yıl önce Cumhurbaşkanı hakaret ve halkın bir kesiminin benimsediği değerleri alenen aşağılama suçundan 2 ayrı dava açıldı ve 1 ay tutuklu kaldım. Halkın bir kesiminin benimsediği değerleri alenen aşağılama suçundan 7 ay hapis cezası aldım ama hükmün açıklanmasının geri bırakılması oldu Cumhurbaşkanı hakaret davası 5 yıl oldu hala devam ediyor ve ondan da hükmün açıklanmasının geriye bırakılması alacağım büyük ihtimalle. Şu an adli sicil temiz arşiv kaydıda yok. Yaklaşık 1 yıl önce evlendim eşim Amerikan vatandaşı ve vize sürecindeyiz. Forumu okudum buna benzer yazılar gördüm bazı arkadaşlar arşiv kaydı yoksa sicil temizse söyleme göremezler demiş kimisi her şeyi görebiliyorlar demiş. Sorum şu bunu söylemesem öğrenebililer mi öğrenirlerse yalan beyandan red mi alırım ya da bu durumu belirtsem bu dava süreçleri benim vize sürecimi olumsuz etkiler mi ama kriminal bir suç işlemedim Amerika'ya göre bunlar ifade özgürlüğü kapsamında. Bu konuda bilgi sahibi olan cevaplayabilir mi Bu soruya vereceginiz cevaplari adli sicil kaydiniza gore doldurmaniz gerekiyor. Eger vereceginiz belgelerde bilgiler varsa bu bilgileri belirtin, eger yoksa belirtmenize gerek yoktur. Su baslikta da bilgileri bulabilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/topic/228/adli-sicil-kaydındaki-suçlar-ve-göçmen-vize-görüşmesi/ Eger mulakatta sorulursa, tabii ki tum sorulara dogru cevap vermelisiniz. Ayrica dediginiz gibi Turkiye'de aldiginiz cezanin yanisira, ayni cezanin ABD'deki karsiligi da degerlendiriliyor. ABD'deki "First Amendment" sizin devletle olan iletisiminizdeki ozgurlugu korudugu icin hukumete veya devlet gorevlilerine soyleyeceginiz cumleler nedeniyle ABD'de ceza almiyorsunuz. Amerikan vizesi sureclerinde de bu durum goz onunde bulundurularak degerlendirilecektir.
  • F2A ve F2B Vize Sureci ( Yeni dogan bebek hakkinda)

Kilitli Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    2
    0 Oy
    2 İleti
    248 Bakış
    crazycellsC
    @kubra94, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Sureci ( Yeni dogan bebek hakkinda) Arkadaslar Merhaba, 2 yil önce green card sahibi esim vasitasiyla bende basvuruda bulundum. Bu yil tüm formlarimizi doldurduk ve son asamaya geldik. En son evlilik cüzdanimizi tekrar yüklememizi istediler. Diger tüm konular halloldu. Bu sürecte hamileydim ve iki ay once bebegimiz oldu. Bebek ortada yokken tabi biz tüm formlari coktan doldurmustuk. Su an evlilik cuzdaninin onaylanmasini ve ardindan gelecek mülakat tarihini bekliyoruz. Konularla alakali üc adet sorum var. 1- Bebegimiz ile ilgili ne yapmamiz gerekiyor ? tekrar bastan ayni forumlari onun icin doldurmak mi veya nvc e bir sekilde ulasip bildirmemiz mi lazim? 2- Okudugum kadariyla mülakat günü ödeme yapiliyormus. Biz su ana kadar baslangicta benim icin 1 kere nvc formlari icin esim ve benim adima 2 adet ödemeyi yaptik ücüncü olarak tekrar mi gerekiyor? 3- 26 Agustos tarihinde evlilik cüzdanimizi tekrar istek üzerine gönderdik. Su an Submitted asamasinda. Bundan sonra islemler mülakat tarihi ne kadar sürer? Cok tesekkurler simdiden Surada cevapladim: https://yesilkartforum.com/forum/topic/1424/f2a-ve-f2b-vize-surecleri-green-card-sahiplerinin-es-ve-cocuklari/237
  • 0 Oy
    2 İleti
    686 Bakış
    crazycellsC
    @sinanpasa4 extreme hardship waiver(10 yil vize yasaklilar icin es durumundan vize alabilme) içinde söyledi: Merhaba ben abd de 13 yıl yaşadıktan sonra Türkiye ye döndüm ben yaklaşık 5 sene oldu. Abd de ye öğrenci vizesi ile gittikten sonra vize sürem dolduğu için kaçak duruma düştüm. Geçen aylarda turist vizesi için ankara ya gittim ve red aldım bana 10 yıl gidiş yasağım olduğu söylendi. Şimdi abd deki kız arkadaşım ile nişanlanıp k1 fiance (nişanlı) vizesi için başvuru yapsam bana tekrar red verirlermi? Eğer red olursa nişanlı vizesi için extreme hardship waiver a başvuru yapabilirmiyim? Sayin @sinanpasa4 su konuda cevap verdim: https://yesilkartforum.com/forum/topic/634/10-yıl-vize-yasağı-ile-abd-vizesi-almak-waiver Nisanlilik vizesine cok emin olamadim, ama gocmen vize basvurulari icin kesin gerekecek. O durumda esinizle Turkiye'de evlenmek durumunda kalabilirsiniz. Lutfen yukaridaki konudaki cevabi okuyun, ben sizi daha sonra konu hakkinda bilgilendirecegim. Su an yanlis yonlendirmemek icin ayrintili yazamiyorum.
  • Adli sicil kaydındaki suçlar ve göçmen vize görüşmesi

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    826
    1 Oy
    826 İleti
    86k Bakış
    Talha FurkanT
    @isenturk hocam benim sürece bakabilirsiniz aynı davalardan yargılandım ve hüküm giydim. Arşiv kayıtlı adlı sicil belgenizde herhangi bir mahkeme kaydı çıkmıyorsa hiç kurcalamayın. Eşim beraat etmişti. Arşivli kayıtta herhangi birşey çıkmadığı için onunla ilgili süreçten bahsetmedim ve problem olmadı. Ama benim kayıtlar olduğu için bahsettim ve mahkeme evraklarımı sundum sonuç ekstra incelemeye kaldım. Herhangi bir sorunuz olursa yardımcı olurum.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

19

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k