DV2025 Talihlileri DV2025 Green Card Çekiliş Aşamaları konusunu inceleyip sorularını yine bu konuda sormalılar!
Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @Gokhan-Eke Litvanya vize istiyor. vize başvurusu yaptınız mı ?


  • @ugursway
    Ben de KCC üzerinden sadece mail yazarak bir taşıma gerçekleştirdim. Ek belge olarak hiçbir şey ibraz etmedim. Sadece aile evime taşımak istediğim konsolosluğun yakınlığını ve ilgili ülkede önüzdeki yıl seltifika için dil okuluna kayıt yapacağımı ve orada bulunacağımı belirttim. Durumu uygun görüp taşıma işlemini KCC yaptı. Herhangi bir kanıt beyanı istemedi. Sadece yazışmayı ibraz etsem mülakat zamanı yeterli olur mu ?


  • @serserotek Merhaba hangi ülkeye taşıma yaptınız ?


  • mülakat tarihi verilmeden önce kcc ye bazı belgeler mi göndermemiz gerekiyor arkadaşlar. bir yerde öyle bir şey okudum ama yanlış mı anladım ?


  • @serserotek Dosyanız taşındıktan ve mülakat mailinizi aldıktan sonra konsolosluk sizden neden bir açıklama ve ya bir belge istesin ki bu güne kadar ben bir örneğini görmedim okuduğum tecrübelerde. Mülakat maili aldıktan sonra o ülkeye girebilecek bir vizeniz varsa sıkıntı olacağını düşünmüyorum önemli olanın mülakat maili almak olduğunu düşünüyorum. Bu konuda benden daha tecrübeli arkadaşlar var onların da fikirlerini sormak lazım.


  • @serserotek
    Mülakat sırasında bu sorgunun yapılıp yapılmacağı belirsiz. Süreciniz başladığında ilgili ülkede mülakata girecek diğer kişilerin deneyimlerinden fikir sahibi olabilirsiniz. Bir ihtimalle oturum izniniz sorgulanırsa eğer email yazışmalarını sunmanızın yeterli olup olmayacağına da mülakatınızı yapacak konsolos karar verecektir.


  • @ugursway
    Bi arkadaş karadağ üzerinden sırbistana taşıyıp mülakatta buraya basıl taşınıdız vs gibi sormuşlar dedi diye bir araştırmak istedim. Bakalım bekleyip göreceğiz şu mali yıl bi başlasın bakalım


  • @emirhan1
    Sana kesinlikle katılıyorum ama işte bir bilinmezlik ve tereddüt var hani 🤣


  • dosya tasıma talebinde bulunduğum bir konsolosluktan
    ' Your case has been updated, please log back into your account to view the details.' şeklinde bir mail geldi.
    forumun geçmişinde de arattım ama net bir bilgiye ulaşamadım .durumunuz güncellendi kontrol edin tarzında bir şey anlıyorum ama yanlış mı anlıyorum acaba? kcc ye mülakat yerimi sordum hala ankara diyor. yardımcı olabilir misiniz?


  • @Serc35 Ankara İmkansız Dosya taşımayı düşünün.

  • ⭐⭐⭐

    @Hi-Zakk, içinde söyledi: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Selamlar, 4 kişilik bir aileyiz. 2024 Green Card babama çıktı. 21 yaş üzeri olduğumdan dolayı ben faydalanamıyorum. Fakat annem babam ve kardeşim faydalanabiliyor şuanda. Dolayısıyla ben de formu 3 kişi üzerinden doldurmuştum şu şekilde..

    image.png

    1. Bu yaptığım ile ilgili bir yanlışlık var mıdır ?

    1. Ayrıca bizim case number'ımız 25xxx civarında. Şuanda Visa Bulletin'den baktığım kadarıyla Temmuz ayı için 27000 gösteriyor. Bu temmuz ayında mülakat alacağımızı mı gösteriyor ? Temmuz ayına kadar beklemek zorunda mıyız ? Mülakat mail yoluyla asıl başvurana mı gönderiliyor ?

    2. Mevcut durum bu şekilde ? Sizce her şeyi doğru mu ilerletiyorum şuanda ?
      image.png

    Teşekkür ederim.

    Babanıza 2024 çıktı ve 1 yıl sonra mı öğrendiniz yoksa case number 2025 ile mi başlıyor?

  • ⭐⭐⭐

    @Serc35, içinde söyledi: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

    2025EU000250XX case number'ım bu acaba randevu gelme ihtimali var mı çok teşekkür ederim şimdiden..

    Case number açık bir şekilde yazmayın son 2 rakamı XX olarak yazın.

    2024 başlığı altına yazıyorsunuz şu an, 2025e yazmanız lazım.

    Sorularınıza cevap almak için önce sürecinizi imzanıza taşımanız lazım.


  • @fahriakc
    Gürcistan’a


  • @fahriakc
    Ama tabi ben 2025 talihlisiyim


  • @Esra-Siren
    1-2 sene önce öyleydi bazı belgeleri taratıp dijital ortamda istiyordu. Ama son 1-2 yıldır bu uygulamayı yapmıyorlar.


  • @serserotek evet gördüm 2025 olduğunuzu orada oturumunuz mu var ? bende 2025 im Gürcistan oturum istiyor diye yazmışlar genelde.

  • ⭐⭐⭐

    @gulnurcb, içinde söyledi: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Merhabalar,

    Mülakat tarihi yaklaştıkça heyecanlanıyorum. Elim ayağım birbirine dolanıyor. Konsoloslukta istenen evreklar ile ilgili mail geldi. 2 tane sorum olacaktı.

    1. Evlilik cüzdanınız ilk evlenirken aldığımız evlilik cüzdanı. Üzerine 2 çocuğumuz oldu. Öncelikle bunu yenilemek gerekiyor mu? Doğum belgeleri yeterli olur mu?
    2. Mailde çevirisini getirin diyor. Malumunuz aile cüzdanında Türkçe ve Fransızca yazıyor. Örneğin isim(prenom) gibi. Yine de çevirisini yapmam gerekir mi.
    3. Vize ödemesini TL ödeyebilirsiniz diyor ama kredi kartı ile ilgili bir şey yazmamış. Nakit mi ödemek zorundayiz?

    Teşekkürler şimdiden.

    1- Vukuatlı Nüfus Kayıt örneği yeterli olacaktır.

    2- O çeviri uyarısının tamamı şu şekilde: Mülakata gireceğiniz ülkenin dilinde olmayan tüm evrakları İngilizceye tercüme ettirmeniz gerekiyor. Ankara’da mülakata gireceğinizi düşünüyorum.

    3- Kredi kartı ile ödeme yapabilirsiniz evet ama genelde kredi kartı sistemleri çalışmıyor. Muhtemelen içeride internet çekmemesinden kaynaklı. O yüzden nakit olarak ödemeniz sizin için daha iyi olur. Nakit ise sadece dolar olarak ödeyebilirsiniz.

    Mülakatta kart çalışmadığı için sorun yaşayan, elçilikten çıkıp koştur koştur bankadan dolar çekmeye çıkan kişiler vardı. Bu stresi yaşamanızı tavsiye etmem çözümü yanınıza nakit dolar almak iken.


  • @serserotek teşekürler, insan panik oluyor bir şeyi yanlış ya da eksik yapmaktan


  • @Esra-Siren
    Aynı paniği ds forumu görderdikten hemen sonra bende yaşadım. Ama burdaki yetkili kişilerden böyle bir mail uygulamasının artık kullanılmadığını öğrendim.


  • @Esra-Siren
    Mülakat yerinizin değişme durumunu anlamak amacıyla bir mesaj gönderin konsolosluğunuza veya KCC artık bilmiyorum şu anki durumunuza göre hangisi bakar bir bakın bakalım bir güncelleme var mı tabii bunlardan önce tekrardan bir DS form unuza girip oradaki mülakat yerinize de bakabilirsiniz


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

49
Çevrimiçi

43.8k
Kullanıcı

4.5k
Konu

441.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum