Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Türkiye Dışındaki Ülkelerden Adli Sicil Kaydı Almak


  • @Emre-Kurtulmuş Ankaradaki hizmet aldigim tercume burosu surekli bu sekilde apostil yapiyormus KKTC konulu belgelere ve soz konusu damgalarin ustunde bulunmasi gerektigini biliyorlar, baya tecrubelilerdi. Belki bu bilgi de size yardimci olur.


  • @Joshua-Vanberg

    13.03.2024 tarihinde mülakata giren arkadaşlardan böyle bir onay istemediler.

    Belgenin pullu ve mühürlü olması yetti. Siz direk bu onaylar olması lazım diyince. Çarşı pazar karışıyor.

    Süreç herkesin kendi dinamiklerine göre ilerliyor. Sizden bu belgeyi isterler bir başkasından istemezler.

    Konuyla ilgili konsolosluğa mail attım gelen cevaba göre aksiyon alıcam.

    Buradaki sorun ilk yazınızda ve sonraki yazılarınızda da süreçinizi hakkında detaylı açıklama yapmadan KKTC polis kayıt belgelerini bu şekilde isteniyor diye yazdınız. Siz K1 üzerinde Green Card'a gidiyorsunuz. Bazı evrak ve süreçler tüm vize türleri için ortak olabilir. Ama şuana kadar Ankarada KKTC polis kaydı ile birçok kişi aldı bu mali yılda. Ve pek sorun çıkmadı.

    Sırada mülakata gitmeye hazırlanan bir çok kişi durduk yere telaşa kapıldı.

    Halbuki herkes için geçerli olmayabilir bunun bir çok parameteresi var.

    KKTC vatandaşı iseniz süreç farklı, KKTC 'de suça karışmış ve kararınız varsa süreç farklı, KKTC bir dönem yaşayıp bir sicil kaydınız yoksa süreç farklı oluyor. Pullu olacak diye de geçenlerde bir arkadaş daha paylaşım yaptı. Fakat orada da durum farklı. Eğer posta yolu ile konsolosluk aracılıyla aldıysanız ve konsolosluktan belgenin yanında işleme dair makbuz (pembe yada sarı oluyor mühürlü belge) bu olursa pul olmasına gerek yok oda geçerli oluyor.

    travel.state.gov 'da bu bilgi verilmiş. Kaynak aşağıda

    KKTC Polis kaydi belgesi nasıl olmalı

    Sayenizde 2-3 kişi deli gibi araştırma yaptık. Belgeler ne olacak nasıl olacak. Son noktayı konsolosluk koyacak elbet. Oradan gelen cevaba göre burada detaylı bir bilgilendirme yapacağım.


  • @yusufalak Yasadigim deneyimi aktardim ve tek amacim yardimci olmak, kafa karistirmak icin yazmadim, ben de aylarca burada cevap aradim ayni konuya, bu basliktaki tum mesajlari da okudum. iki defa kibrisa gittim, avukatim da onaylari alip gelmemi istedi ( avukat amerikali ) Biz riske atmak istemedik cunku eksik evraktan surec uzuyor. En net cevabi konsolosluk verir elbette. Belli ki bu konuda net bir sey yok. Beni K1 ile mulakata giden baska bir forum uyesinin eksik evraktan bekletilmesi ikna etmisti. ( Kibristan aldigi polis kaydi 3 yerden onayli ve apostilli olmasina ragmen) Ben de mulakattan bir hafta once kibrisa gittim geldim. Umarim herkesin mulakati gonlunce gecer, basarilar.


  • Azerbaycan ile ilgili bilgisi olan var mı?


  • @Joshua-Vanberg merhaba, bu formda ağırlıklı olarak DV vizesi ile giden kişiler var. Siz böyle bir bilgiyi vermeden önce K1 vizesi ile gidiyorum gibi bir not düşseydiniz iyi olurdu. Çünkü bir çok kişi gereksiz bir teleşa ve kaygıya düştü, belkide KKTC'ye gidip geldi gereksiz masrafta bulundu. Neyse bizler sizin kötü bir niyetinizin olmadığına ikna olduk. (Yusuf Alak'ın 13/03/2024'de mülakata giren kişi benim) Amerika'da ki yeni yaşamınızda mutluluklar ve başarılar dileriz.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @Erhan-2 bu forum Lotterye özel değil bir çok göçmen olan veya göçmen olmayan vize tipiyle amerikada bulunan kişinin bilgi ve deneyimlerini paylaştığı hem kendilerinin faydalandığı hemde kendilerinin başkalarına fayda sağlamasını sağlayan bir platform bu düşünceniz pek doğru değil bence. Kaldı ki üyelerin imzasının olması bu noktada önemli böylece greencardı aldıkları yöntemi görebiliyoruz bu arada keşke mülakat deneyiminizi ilgili konu başlığında paylaşmış olsaydınız bizde başınızdan geçenleri görmüş olurduk


  • @Emre-Kurtulmuş doğrudur haklısınız.


  • @Erhan-2 boyle bir belgenin her vize turu icin ayni islemi gormesi gerekmez mi mantiken? Vize turune gore KKTC nin resmiyetine bakilip bakilmadigini yeni duyuyorum. Ceviri yapilip yapilmamasi opsiyonel olabilir tabi.
    Arkadasin da dedigi imzamda vize turum var, bir gunde kimse kibrisa gidip gelmez ( muhtemelen giden olsa bana sorarlardi tam olarak islemleri mesaj yoluyla), kaldi ki arkadaslar arastirma yaptik vs yazmislardi ayni gun cevap olarak, panik yapmis olabilirler ve o konuda da uzgunum gercekten. Ben aylarca yasadim bu durumu ve panigin ve bilinmezligin sebebi tamamen konunun kendisi zaten. Yillar olmus hala net bir sey yazilmamis. Bundan sonraki forum kullanicilari da bu soruya cevap arayacaklardir. Ben K1 ile vize alan biri olarak deneyimlerimi paylastim. Ayrica:

    Avukatim : The US government will accept the document if it is apostilled. So my advice is do what you need to do to get it recognized and approved by the Turkish government. I know this is a lot of additional work, but this is the better way to proceed to avoid delays.

    KKTC den alinan ilgili belgenin gecerli olmasi icin hali hazirda bir prosedur olmasi ( tasdik departmani)
    http://icisleri.gov.ct.tr/HİZMETLER/Onay-Tasdik-İşlemleri
    https://mfa.gov.ct.tr/tr/konsolosluk-bilgisi/tasdik-islemleri/

    Ben internet ve forumda okuduklarimi sahsi olarak yeterli bulmadigim icin isimi garantiye aldim ve kibrisa gidip bunlari yaptirdim. Konsoloslukta da cevirili apostilli ve onayli belgeyi orjinal pullu belge ile beraber alip dosyalarina eklediler.

    Amacim burada deneyim ve bilgi paylasmak. Kaldi ki sadece forumda okunan bilgiye dayanarak adim atilacak kadar onemsiz bir konu degil bu mevzu. Daha fazla arastirmaya sebep olur bu da konunun belirsizligi yuzunden. Umarim bu konu aydinlatilir ilerde ve kimse bizim yasadigimiz stresi bir daha yasamaz.

  • ⭐⭐

    @Joshua-Vanberg

    Tekrardan selamlar,

    Konu biraz gereğinden fazla uzadı. Malüm süreçler yüzünden sinirler harap durumda. Bazen düşündüklerimizi aktarmada, bazen okudularımızı anlamada sorunlar olabiliyor.

    Bu sebeble birbirmizi üzmeye germeğe gerek yok. Sonuçta amaç burada herkese yardımcı olmak.

    Bu sebeble konuyu özetlersek;

    Sizin yaptığınız yanlış değil işin tam anlamı ile prosedüre uydurulmuş hali. Eğer bu süreçten kendi polis kağıdımı alırken haberdar olsaydım kesinlikle bende yaptırırdım.

    Şimdi gelelim şu KKTC Polis evrağı sürecine;

    Yaptığım araştırmalar neticesinde bu polis belgesini ABD Ankara büyükelçiliğine 3 şekilde verebiliyoruz. 3 ü de geçerli. Tabi istisnalar kaideyi bozmaz.

    1- Polis kağıdını KKTC den alıp pullu ve mühürlü ibraz etmek

    2- Polis kağıdını herhangi bir KKTC konsolosluğu ile alarak, mühürü makbuzu ve pulsuz mühürlü evrağı ibraz ederek

    3- Polis kağıdını KKTC den aldıktan sonra sırayla KKTC İçişleri/Dışişleri bakanlıklarına onaylatıp sınrada bu mühürleri KKTC TC Büyükelçiğine onaylatmak.

    Söyleceklerim normalde olması gereken süreç içindir. İstisnai durumlar olabilir. Sonuçta 1. Ve 2. Yolla çok kişi Ankaradan vizesini aldığı için kabul edilen evrak olarak diyebiliriz.

    Henüz almamış arkadaşlar bu 3 yöntemi değerlendirip kendileri için en uygun yolu seçerek alabilirler.

    Not: Bu süreçler Türk vatandaşı ve bir süre KKTC kalmış, suça karışmamış veya suç kaydı olmayan kişiler içindir.


  • @Joshua-Vanberg sıkıntı ilk yazıda hangi vize başvurusu oldugunu yazmamanız forumdakiler dv sürecine tabi şu ana kadar gidenlerden sorun yaşayan olmadı istemedende olsa sıra bekleyenlerde panik ve stress oluşturdu bence konu anlaşıldı şimdi haziran cutof ve mülakat maillerine dönelim herkesin hayalleri gerçek şansı bol olsun


  • @Emre-Kurtulmuş evet arkadaş bu forum sadece dv değil ama şu anda paylaşım yapanların yüzde doksanı dv paylaşım yaparken dikkat etmek lazım keşke arkadaş k1 vizesi diye başlasaydı sahsen ben imzasındaki küçük yazıya bakmıyorum ben erhan beyle aynı fikirdeyim gereksiz yere panik oldu

  • ⭐⭐

    @btek14 arkadaş o yazıya eksi verecek ne gördün


  • @salih-atilla bu noktada hatalı olan yazıyı yazan kişi değil ama boş yere imzaya taşınmıyor yaşadığımız süreçler. İmzasında yazan kocaman K1 işlemine dikkat etmeyip bizi galeyana getirdin demek doğru sayılmaz

  • ⭐⭐⭐

    Imzalar oldukca onemli arkadaslar bosuna yazilmasini istemiyoruz, lutfen sizler de okuma yaparken dikkat edin. Tabii bazen vize surecini anlatmaya, o baglami aktarmaya imza da yetmeyecegi icin her kosulda kendi deneyimlerimizi ozel parametreler varsa onlarlari da aktarip, aciklama yapmak daha temiz bir bilgi akisini saglar. Son yasadigimiz ornek iyi bir emsal oldu. Bazen disaridan yonlendirmeler, kisisel farkliliklar olabilecegi gibi, anlik insana bagli talepler ve surecler de degisiyor. Sonucta herkes kendi surecinden sorumlu ama elmalar armutlar da karismasin diye daha temkinli olmakta, ve tekrar altini ciziyorum; baglami da aktarmakta fayda var.

  • ⭐⭐⭐

    @Mustafa-Bayram Merhaba,

    1. Gireceginiz ulkenin DV Konsololugu'nun websitesine bakiniz, bu basligin sorusu degildir sorunuz...
    2. Belgesine bagli ama USCIS der ki;

    74d73574-ebe4-416a-aa72-85ce3a15662a-image.png

    1. Cevap iki'ye bakiniz.
  • ⭐⭐⭐

    @kayaomerrrr Oturumunuz varsa, orada yasiyorsaniz almak zorundasiniz.


  • @salih-atilla Salih bey ben bu belgenin farkli vize tiplerine gore degerlendirildigini bilmiyordum. Direkt deneyimlerimi paylastim o sebeple. Biliyor olsam elbet belirtirdim. Benim icin ulasmasi aylar alan bir bilgiydi, insanlar benim gibi iki kere gel git yapmasinlar diye dusunerek paylastim.


  • @Emre-Kurtulmuş kardeşim neden bulmaca çözelim baştan k1 demek zormu ben k1 ne olduğunu bilmiyorum merakta etmiyorum dv sürecine odaklıyım onu öğreniyorum


  • @salih-atilla siz K1 neymiş diye forumda iki tuşa basıp araştırmaya erinirken karşınızdaki kişiden niye iki tuşa basıp ben x sürecindeyim diye belirtmesini bekliyorsunuz peki? Umarım vizenize hayırlısıyla kavuşursunuz ancak buraya geldikten sonra bir çok şey için bol bol araştırma yapmanız gerekecek bulmaca çözmeye alışmak sizin için iyi olabilir Salih bey

  • ⭐⭐

    @Emre-Kurtulmuş sayın kardeşim ben 1984 yılında başladığım mesleki hayatıma 1988 yılında mali müşavir olarak devam ettim hayatım bulmaca çözmekle geçti çok kişinin kuyuya attığı taş ile bulandırdığı suyu olmayacak yerde çözüm üreterek çözdüm o yüzden bulmaca çözmeyi çok iyi biliyorum sadece yazan kişiler konuya başta doğru cümle kurarak yazsın bulmaca çözdürmesin insanlara bunu dedim anlaşamadık ben vize konusunda uzman olma amacı taşımıyorum ama tabi olduğum dv sürecinide bu forum sayesinde hakim oldum zaten vizeyi alırsamda bana emeği geçen başta forum yöneticileri arkadaşlarla helalleşeceğim teşekkür edeceğim sizle bu konuda aynı noktada olamadım olabilir fikirler çok önemli ayrıca
    ben genede paylaşılana bakacağım altta yazan küçük yazıya bakmayacağım


Benzer Başlıklar

  • 10 yıl vize yasağı ile abd vizesi almak(waiver)

    Taşındı Tüm Göçmen Kategorileri İlgilendiren İşlemler
    6
    0 Oy
    6 İleti
    3k Bakış
    JoeyJ
    @crazycells Abi selamlar. 10 veya 5 yıl giriş yasağı olan bir kişinin green card lotosunu kazanma durumunda seçenekleri neler olabilir? Waiver'lar hakkında bir konu açmamışsın veya ben göremedim de. Ben de buradan sana sorayım dedim. Benim anladığıma göre I-601 göçmenlik için yapılan waiver, I-212 de nonimmigrant. (yanlışsam lütfen düzeltin). Araştırdığıma göre I-601'in 'processing time' 31-34 ay arası, yani DV lottery için fiscal year'ı geçiyor ama I-212'nin sonuçlanması 6 ile 12 ay arası diye biliyorum. Düşünceniz nedir? Kişi I-601'e başvurmak zorunda ise green card'ı kazanma şansı yanıyor mu?
  • 1 Oy
    282 İleti
    27k Bakış
    ozgbyrO
    Merhaba , benim çocugum eb3 vizem onaylandıktan sonra doğdu ve biz gerekli belgelerle vize muafiyetinden yararlanarak giriş yaptık ABD ye , I181 formu doldurdular , pasaportuna. I 551 damgası bastılar ve başka bir şey yapmama gerek olmadığını greencardın adresime yollanacağını söylediler ancak elimde bir Alien number yok ve greencardı takip edemiyorum . Daha önce bunu yaşayan birileri varsa bilgilendirirse çok sevinirim
  • 15 Oy
    4k İleti
    493k Bakış
    erenottiE
    @bkaraca Merhaba, normalde pause olmasa, hızlı da denilebilecek bir ofiste süreciniz muhtemelen yetişirdi ancak pausedan dolayı green card alamama ihtimaliniz oldukça yüksek görünüyor. Masraflar gözünüze gelmeyecekse ve süreç içinde ülkeden çıkamayacağınız için 2.5-3 ay uygun zamanınız varsa denenebilir. Bol şanslar diliyorum.
  • 27 Oy
    2k İleti
    270k Bakış
    S
    @vitruvius çok çok geçmiş olsun. biran önce acil şifalar diliyorum. her işin başı sağlık.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

7

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum