Gözünüz aydın, sağlıkla kavuşmanız dileğiyle 🙏🏻
-
Gözünüz aydın, sağlıkla kavuşmanız dileğiyle 🙏🏻
-
tahminim kesin red aldığımız yönünde. çünkü ufaklığın pasaportunda herhangi bir vize yoktu. zannediyorum bizlere de yakında cevap gelecektir.
-
Arkadaşlar onayladığım ds160 formunda hata yaptığımı farkettim. Konsolosluk çağrı merkezi de randevuyu iptal edip yeni randevu alın dedi. Yeni form doldurup çıktısıyla gitmek riskli mi olur.
-
Merhaba kızım için ds 160 formunu doldurdum. Ancak vize ücretim 1 yılı geçtiği için yanmış olsa da haftaya ankarada randevum var . Tekrar hem kendime hem kızıma vize ücreti yatırmak istiyorum. Ancak ais hesabım aktif görünmüyor. Kızıma yeni hesap açıp mı yatırmalıyım. Ya da kendime nasıl vize ücreti yatıracağım yeni hesap açarsam randevum iptal olur yeni randevu gerekir diye bir yorum okumuştum
Acil yardımcı olacak varsa çok sevinirim -
Merhaba,
Babama 1.5 sene öncesinde İstanbul B1/B2 vize için başvuru yapmıştım. Nisan sonu randevu var. 1.5 sene önce DS-160 formunu doldurdum ve hiç değiştirmedim. Geçenlerde tarih yaklaştığı için belgeleri toplamak için sisteme girdim. Ancak randevu aldığım appointment confirmation sayfasında görünen DS-160 numarası farklı görünüyor. DS-160 onay sayfasında ise ilk aldığım numara duruyor. Bunlar sistemi değiştiği için randevu sitesi değiştiği için randevu sayfasına ds kodum yanlış yazılmış.
Yeni DS-160 doldurmadım ve formda hiçbir değişiklik yapmadım. Sadece randevu sistemine girip bilgilerime baktım.
Visa Service Center’a yazdım ama sürekli otomatik cevap verip randevuyu iptal etmem gerektiğini söylüyorlar. Randevu almak çok uzun sürdüğü için iptal etmek istemiyorum. İstanbul ABD Konsolosluğu’nda mülakata giren ve DS-160 barkodu ile randevu onay sayfasındaki barkodu farklı olan biri oldu mu?Bir bilginiz var mı -
@Mert-Yıldız-0 hocam süreci anlatabilir misiniz? Temmuz-Eylül arası 3 ay çalışma iznimle berlinde olacağım. Bende berlinden turist vizesine başvurmayı düşünüyorum.
-
Mektubun imzalı taranmış kopyasını arkadaşınıza göndermeniz yeterli, kendisi mektubun çıktısını alarak mülakata götürmesi yeterli. Konsolosun mektubu alıp almayacağı şüpheli, görüşmenin akıbeti ve sonucunu arkadaşınızın profili (yaş, meslek, TR çalışma hayatı, aile durumu, maddi durumu, vize ile seyahat edilen ülkelere geçmiş seyahatleri - yeniden eskiye doğru, ABD seyahati sonrası yaşadığı ülkeye geri dönüş yapacağını kanıtlar beyanları) belirleyici olacaktır.
-
-
@Venom, içinde söyledi: Turist Vizesiyle ABD'ye girdikten sonra verilen kalış süresi (I-94)
Dostlar merhaba, Ağustos ayında turist vizem ile Amerikaya geldim. Ekim ayında Amerikaya ait başka bir adaya tatile geldim. Amerikaya ilk giriş yaptığımda kalış sürem 6 ay yani şubat ayına kadardı. Buraya giriş yaptıktan sonra Nisan ayı olarak güncellendi. Yani yeniden 6 ay verildi. Tek seferde ulaşım olmadığından yine başka bir ülke üzerinden aktarma yaparak Amerika’ya geri gitmeyi düşünüyorum. 6 aylık süremin dolmasına yaklaşık 3 ay daha var. 1 ay sıcak eyaletlerde gezmeyi düşünüyorum. Araba kiralayıp otel rezervasyonlarımı sunacağım. Sizce bu durumda girişte problem yaşar mıyım
Kısa süre içinde tekrar giriş yapmanızın nedenini sorgulayabilirler. Ben 17 Ekim’de çıkış yapıp 5 Kasım’da yeniden gitmiştim. Bunun sorgulanabileceğini öngördüğüm için, tekrar geliş sebebimi açıklayan kısa bir yazı hazırladım. Yazıda, önceki gelişimde 1 ay kaldığımı, sağlık nedeniyle çıkış yaptığımı, ancak oğlumun 23 Kasım’da PA maratonunda koşacağı için ona destek olmak amacıyla yeniden geldiğimi belirttim. Ayrıca, 20 gün sonrasına ait dönüş biletimi de ibraz ettim. Görevli yazıyı dikkatlice okudu ve ikna oldu.
Kısacası, tekrar girişinizin makul ve belgelenebilir bir nedeni varsa sorun yaşanacağını düşünmüyorum.
-
B1/B2 vizesi ile dil eğitimi/İngilizce dersleri alabilir çocuğunuz, ancak yalnızca yarı zamanlı eğitim-haftada 18 saatin altında olması gerekiyor. Dil okullarında veya üniversitelerin İngilizce enstitülerinde kısa, derecesiz ESL/dil programlarına kaydolabilir. Haftada 18 saatten fazla programlar için F-1 öğrenci vizesine ihtiyacı olacaktır. İnternette araştırma yaparken “Intensive English Programs (for B1/B2 visas)" or "Vacation English” anahtar kelimeleri arayabilirsiniz, “non-credit seminer” adı ile farklı kurslar bulabilirsiniz.
-
@MySea biliyorum tesekkurler , zaten bu konuyu oldugu gun haber aldim o sebeple sormak istemistim , deneyimleyen varsa diye .
-
Çok kısa aralıklarla iki girişim oldu. Son çıkışımdan 19 gün sonra tekrar ABD’ye geldim.
Görevlinin soru soracağını tahmin ettiğim için, pasaportu verirken önceden hazırladığım notu da uzattım:I visited last month and stayed for a month, then returned to Turkey for my medical checkup.
I'm back now because my son is running in the Philadelphia Marathon.
I want to watch and support him.
I have a return ticket.Kağıdı dikkatle okudu, ardından “Bagajda gıda var mı, yanınızda para var mı” diye sordu.
“Çay ve Türk kahvesi var ama para yok” dedim.
Pasaportu ve kağıdı geri uzatırken, “Tamam, iyi geziler” dedi.Seyahat amacımı dürüstçe açıklamak çok rahat geçmemi sağladı.
-
Merhabalar herkese, ben 21 yaşında bir üniversite öğrencisiyim. Bu sene 4. Sınıfa geçiyorum ve seneye okulum bitecek diye umuyorum. Yaklaşık 1 ay önce DS-160’ı doldurup başvuru yaptım turist vizesi için, orda tekrar okuma gibi bir planım veya isteğim yok o yüzden turist vizesini seçtim.
Az çok her şeyi öğrendim araştırmalarımla, izlediğim videolarla ama benzer tecrübesi veya tanıdığının geçirdiği bir tecrübesi olanlar varsa diye danışmak istedim.
Benim mülakatım 26 Eylül’de şu an, yaklaşık 5 gün gibi bir süre kaldı. Türkiyede öğrenci olarak turist vizesi almaya çalışanlara yaklaşımları nasıl? Neler soruluyor? Klasikleşmiş sorulardan farkı ne oluyor acaba?
Resmi olarak bir işte çalışmıyorum daha ama online freelance iş yapıyorum yazılım odaklı, aylık 2500$ kazancım var şu an ve bunun bir artı olacağını düşünüyorum ama bunu mülakatta nasıl sunabilirim belge sormadıkları için genel olarak? Herhangi bir tavsiyesi veya önerisi olan varsa çok güzel olur.
-
B1/B2 mülakatı için aile randevularımız sistem değişikliği sonrası bölündü, nasıl birleştirilir? (ais-usvisa-info → usvisascheduling)
Merhaba, biz aile olarak eski ais-usvisa-info.com üzerinden ABD vizesine grup halinde başvurmuştuk ve tek hesap altında aynı gün aynı saatte randevumuz vardı. Sistem usvisascheduling.com’a geçince herkesin hesabı ayrıldı, ben de randevuları öne çekebildim ama her biri için ayrı ayrı boşluk bulup tek tek işlem yapmak gerekiyor. Bu cok riskli ve cok zahmetli.
Şu an randevu günü aynı olsa da saatler farklı. Bununla ilgili olarak site üzerinden destek talebi (request case) açtım ama durumu bir türlü anlamıyorlar. Acaba bu yeni sistemde tüm başvuruları tek bir kişinin hesabı altında “group application” şeklinde birleştirmek mümkün değil mi? Aynı sorunu yaşayan oldu mu, nasıl çözdünüz?
-
@snowwoman Merhaba , Amerikaya yeni pasaportunuzla birlikte delik açılan Amerika vizenizin olduğu pasaportla giriş yapacaksınız. Türkiyeden çıkarken Türk polisler sorguladı iki pasaportu 😂 Amerikada girişte geçerli vizemi ve yeni pasaportumu istedi görevli. 2022 de giriş yaptım hiçbir problem yaşamadım.
-
@Müberra-Dikici Merhaba ben de şunu merak ediyorum rezervasyon yaptırıp çıktısını aldıktan sonra iptal ettiğimizde görevliler sadece çıktıya mı bakıyorlar? Gerçekten rezervasyon olup olmadığını kontrol ediyorlar mı ?
-
Merhabalar benim acil bir sorum olacak yanit alabilirsem cok sevinirim . Annem babam suan Ankarada turist vizesi gorusmesinden olumlu olarak ciktilar cok sukur ancak gorevlilerin fotograflarini almadiklarini ciktiktan sonra farketmisler. Su halde fotografsiz nasil vize basacaklar ? Bu durumda ne yapmalilar ? Tesekkur ederim
-
-
(B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ
-
@slngn erkek arkadaşınızın hali hazırda ABD için geçerli bir turistik vizesi var mı? Erkek arkadaşınız henüz evli olmadığınız için çekiliş sonrası kendisi için doldurduğu DS260’da henüz sizi eklemedi forma add applicant yaparak.
Ağustos ayındaki turistik vize mülakatınıza bence katılın. Profiliniz, geri döneceğinize dair sunacağınız ifadeler/kanıtlar ve sunacağınız seyahat planı konsolosu ikna etmeye yeterli olursa vizenizi alacaksınızdır. Erkek arkadaşınızın dosya numarasını bilmiyoruz, DV2025 mali yılı içerisinde belki Ankara’dan mülakat alamayacaksınız, alacağınız bu turistik vize ile (erkek arkadaşınızın hali hazırda ABD turistik vizesi varsa) AOS yapma ihtimaliniz doğar veya olası bir dosya taşıma esnasında Schengen vizesi almanızda referans olabilir.
Turistik vize mülakatınızdan red alsanız bile göçmen olmayan ve göçmen vize mülakatları birbirinden bağımsız süreçlerdir, birbirini etkilemeyecektir.
Tercih sizin, bol şans ve şimdiden tebrikler evliliğiniz için

-
@ATS16 merhaba, detaylı görüşleriniz ve nazik tebrikleriniz için çok teşekkür ediyorum. Peki sizce DS-160 tekrar doldurup bu sefer seyahat edeceğim kişilerden kendisini çıkarsam daha mantıklı olur mu?
-
Merhabalar, adli sicil belgesi ikametgah gibi belgeri e devletten cikti alsak sorun olur mu?
-
@slngn konu ile ilgili deneyimli @tufank yanıt vermesi daha doğru ve yönlendirici olacaktır
soruyu tekrar soracağım, müstakbel eşinizin geçerli bir ABD turistik vizesi var mı? Sorma sebebim konsolos sistemden adı ve soyadını girince kayıtlarında görebilecektir geçerli vizesinin olup olmadığını, bu da sorduğunuz asıl sorunuzun cevabını etkileyen bir husus… -
@ATS16 merhaba, evet ona cevap vermemişim, kendisinin şu an turist mevzusu mevcut 2026ya kadar geçerli
-
@slngn turist vizesi başvurusundan ret veya kabul almanız göçmen vize başvurunuzu etkilemez. ( adli sicil veya sağlık raporu haricinde). Yeni bir DS-160 formu doldurabilirsiniz ve seyahat yapacağınız kişiler listesinden erkek arkadaşınızı çıkarabilirsiniz. AIS üzerinden görüşmeye gireceğiniz DS-160 form id'sini güncelleyebilirsiniz. Görüşmeye girdiğinizde evli de değilseniz zaten belirtmenize gerek yok. Green card mülakatında evlilik öncesi ile ilgili kanıtlar talep edilebilir, bunları sağladığınız sürece sorun olmaz. Yani aslında bir sıkıntı görünmüyor, DS-160 formunda belirttiğiniz bilgiler de geçerli ise vize alma şansınız var, bunu değerlendirebilirsiniz. Ret alsanız da size olumsuz bir etkisi olmayacak.
-
-
merhaba.
vizesi olan anne babanın çocuğu için başvuru yaptık. konsolokluk onaylayıp gerekli evrakları mail gönderdi. Bunun bir deadline' ı var mı?
evrakları 1 hafta sonra göndersek sorun olur mu? -
Arkadaşlar selam
Şimdi ben Greencard2024 talihlisiyim ve bildiğiniz üzere işlemlerimi tamamlamak için bir kaç ayım kaldı. Belli ki Ankara'dan bana görüşme sırası gelmeyecek dolayısıyla ben şartları zorlayıp direkt amerikada mülakatıma girmeyi düşünüyorum. Bunun için b2 vize almam gerekiyor önce, dolayısıyla ben bu vize için başvurduğumda görevliye de "görüşme yapmak için gidiyorum" demem halinde red alır mıyım? Bir kaç arkadaş bu yüzden reddedildiklerinden bahsetmiş çünkü eğer durum buysa amerikada değil de başka bir yere dosyamı taşıyarak mülakata girmem daha mı mantıklı sizce?
Bir de bu ziyaretçi vizesinin çıkış süreci ne kadar olur başvurudan itibaren sizce? Eylüle yetişebilir miyim?
-
Merhabalar, Nisan ayında 15 Haziran'da Miami'den giriş yapacağımı bildirerek turist vizesi aldım. Ancak ablamın işi sebebiyle planımız iptal oldu Eylül gibi New York'a gitmek istiyorum. New York'ta yaşayan bir arkadaşım var formda US point of contact olarak bildirmiştim onun yanına gideceğim. Seyahat planı gibi bilgilere havaalanındakilerin erişimleri oluyor mu ve girişte bir problem yaşar mıyım bilgisi olan var mıdır? Teşekkür ederimm
-
@oyku-onen B1B2 Vize suresinin uzun olması nedeniyle oluşan değişiklikten dolayı sorun yaşamazsınız . Sadece hava alanında güncel adres , kalış süresi ve geliş sebebini bildirmeniz yeterli .
-
Merhaba arkadaşlar,
Benim 2012 yılında aldığım B1/B2 vizem var ve 2022'de süresi bitti. Ben şimdi hem kendime hemde eşim ve 2 çocuğuma (14 yaşından küçük ikiside) turist vizesi almak istiyorum.
Eger hepimize grup olarak başvuruda bulunursam, interview waiver olma durumu olabilir mi eşim ve çocuklar için?
Forumda baya bir okudum ve araştırmaya çalıştım ama çocukların 14 yaş altı olduğu için olabilecegini yazıyordu birçok kişi. Ama peki eşim'de aynı zamanda seyahat edeceği için interview waiver den yararlanabilir mi? Teşekkürler.
-
@oyku-onen planlar değişebilir. DS-160 formunda turistik bir gezi için tatil planı oluşturduysanız mutlaka bu tarihte gitme zorunluluğunuz yok. vizeyi almadan zaten kesin uçak ve konaklama rezervasyonu olmaması gerekiyor. dolayısıyla isterseniz 2 sene sonra giriş yapın, kimse bu konu yüzünden girişinize engel çıkarmaz. konaklayacağınız yer bilgisini TR'den çıkarken gözen security talep ediyor ve bunu muhtemelen CBP ile paylaşıyorlar. giriş yaptığınızda size sorulursa kalacağınız adresi ve kalış sürenizi belirtebilirsiniz. Giriş hakkı her zaman CBP görevlisinin insiyatifinde ancak bu bahsettiğiniz durum bir sorun değil, hayatın doğal akışı.
-
@Jonni turist vizesi sadece amacına uygun olarak kullanılacaksa verilir. Change of Status veya AOS niyeti ile turist vizesi alamazsınız, doğrudan ret sebebidir. DS-260 formunu doldurmuş olmanız potansiyel göçmen durumuna sokuyor sizi. İmkansız değil ama vize almanız bu aşamadan sonra biraz daha zor. Şansınızı deneyebilirsiniz buna bir engel yok, ancak seyahat amacınız AOS yapmak olmamalı. Ret alırsanız green card mülakatına bir dezavantaj sağlamaz, sadece vize ücreti için masraf yapmış olacaksınız. Randevu bulmak epey zor oluyor, takip edip geri çekmeniz gerekecek, ya da buna yönelik servisleri kullanabilirsiniz.
-
@Lagos 14 yaş altı için mülakata ihtiyaç yok genelde. Ama eşinizin daha önce vizesi yok ise mülakata girmesi gerekecek. Her aile bireyi için ayrı ayrı DS-160 formu doldurup AIS üzerinden işlemleri başlatmanız gerekiyor. Dilerseniz önce kendi vizenizi posta yoluyla yenilemek için işlemleri başlatın. Sonrasında eşiniz ve çocuklarınız için başvuru yapabilirsiniz. Hatta önce sadece eşiniz için randevu alıp sonrasında çocuklarınız için posta yoluyla vize talep edebilirsiniz, eğer uygun görülürse mülakata girmeden vizelerini alabilirler. Eşiniz görüşmede çocuklar için posta yoluyla başvuracağınızı söyleyebilir eğer görevli sorarsa. Ya da eşinizle birlikte çocuklar da görüşmeye gidebilir ama gruptaki kişi ne kadar çok olursa randevu bulmak o kadar zor oluyor.
-
O zaman doğru strateji, ilk önce benim başvurup posta ile vizemi aldıktan sonra çocuklara posta yoluyla başvurmak mi olur? Bu işlemi yaparken de eşimin ayridan tekten mülakatli olarak başvurması. Doğru olur mu bu yol sizce?
-
@Lagos öncelikle sizin vize yenilemeniz gerekiyor. sonrasında önünüzde 2 seçenek olacak. ya önce eşiniz görüşmeye girecek ve sizin vizenizin olduğunu belirtecek ve çocuklar için de posta yoluyla başvuracağını görevliye iletecek. ya da çocuklar için de aynı anda randevu alıp vize talep edecek. çocukların görüşmeye katılma zorunlulukları yok ama dilerlerse katılabilirler. bu seçenek dediğim gibi randevu bulma açısından zor olabilir sadece.
-
merhabalar..
ara ara turist vizesi için olan randevumu öne çekmek için kontrol ederdim. birkaç gündür kontrol etmiyordum ve dün bir mail geldi [email protected] adresinden.. "randevunuzu öne çekebilirsiniz " diye. normalde hiç boşluk bulamazken her ay için beşer sekizer gün boşluk görünce şaşırdım. en yakın tarih olan 23 temmuza aldım randevumu. tecrübeli arkadaşlara bazı sorularım olacak yanıtlarlarsa sevinirim.
ailem için değil sadece kendim için vize randevusuna gideceğim. yeşil pasaportum var 15 yıllık kamu personeliyim. üzerime bir araba var sadece.
nasıl giyinmek gerekir, bir önemi var mı?
ingilizce mülakat yapmak avantajlı mıdır?
10 ülke gezdim şimdiye kadar, ama pasaporta 6 ülke işlendi bir önemi var mı? (isveç- norveç-danimarka-almanya-avusturya-çekya-slovakya-macaristan-yunanistan-polonya)
bankada para göstermek avantajlı mıdır?
hangi belgeleri yanımda getirmem avantaj olacak?
hangi soruya ne şekilde cevap vermek gerekiyor?şimdiden teşekkürler.
-
Randevu ile ilgili bir sorum olacaktı.
Ben ve 13 yaşındaki oğlum için randevu aldım. Grup olarak ekle yaparak devam ettim ama tek hesapta iki ayrı randevu oldu. Sonuçta aynı gün ve saate ikimiz için randevu aldım.
Buraya kadar sorun yok gibi ama. Oğlumu eklerken ilk sayfadaDS-160 Vize başvuru formunda yer alan ‘Tıbbi ve Sağlık', 'Sabıka', 'Güvenlik' veya 'Göçmenlik Yasası İhlali' sorularının tamamına 'HAYIR' cevabı verdi.
Sorusuna da hayır dedim.
Bunda bir sıkıntı olur mu. -
@özgür-Tanır hangi soruya hayır dediğinizi yazmamışsınız. bu bilgiyi verirseniz cevaplama şansımız olur.
Benzer Başlıklar
120
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.1k