Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları


  • @mdogann77 dediğim gibi, tekrar deneyin.
    olana kadar deneyeceksiniz..


  • @mdogann77 Merhaba, siz ya da bahsettiğiniz arkadaşlarınız Kuala Lumpur'a dosyanızı nasıl taşımıştınız, bilgi vermeniz mümkün mü?



  • @atalardankalanbirben Merhaba, peki siz dosyanızı nasıl transfer ettiniz?


  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Fatih-Kaymak

    hali hazırda @atalardankalanbirben'in Malezya'da oturum izni olduğu için dosyasını Kuala Lumpur'a taşıyabilmiş, arama butonunu kullanmaktan çekinmeyin. Sürecinizde bol şans...

    https://yesilkartforum.com/forum/post/420023

  • ATS16A ATS16 bu başlıktan bahsetti

  • @mdogann77 merhaba, oturum almak derken, nasıl bir oturum aldınız? tourist residency degıl sanırım?



  • @mdogann77
    Transfer süreci asıl talihli üzerinden ilerlemektedir. Sizin asıl talihli olduğunuzu varsayıyorum bu durumda DV2, DV3’ün mülakat sırasında sizinle olması yeterli. Yani sürecin evliliğinizle bir alakası olduğunu düşünmüyorum. Diğer kişilerden tek farkınızın bunun olması sadece bir tesadüf olabilir.
    Burada en önemli nokta, oturum izninizin olması konsolosluğun dosyanızı taşıyacağı anlamına gelmiyor. Bu risk her zaman var ve bunu forumda bilgi sahibi kişiler defalarca dile getiridiler.
    Neden dosyanızı kabul etmediğini kimse bilemez bu tamamen konsolosluğun takdirine kalmış bir durum. Birçok sebebi olabilir, transfer talebini ne zaman yapmıştınız? Arkadaşlarınızdan önce mi yoksa sonra mı? Diğer kişilerle kıyasla talebiniz en sonda ise konsolosluk bunun bu yöntemle organize bir şekilde yapıldığını düşünmüş olabilir. Bu sadece kişisel bir görüştür, böyle olacağı anlamına gelmiyor.
    Konsolosluğun EU için ayırdığı slot sayısı maksimuma ulaşmış olabilir sonuçta orası EU postu değil.
    Diğer bir yandan istediğiniz anlaşılmamış olabilir.
    Sayın @gucarslan bahsettiği gibi destekleyici belgeleriniz ile beraber tekrardan talebinizi yenileyebilirsiniz. İçinde bulunduğunuz durumu anlıyorum, size tavsiyem lütfen maillerinizde içinde bulunduğunuz ruh hali sebebiyle duygusal çıkışlardan kaçınınız, resmi çizginize dikkat etmeniz faydanıza olacaktır.


  • @ugursway yazdığınız şu cümleye istinaden bir soru sormak istiyorum. “ Konsolosluğun EU için ayırdığı slot sayısı maksimuma ulaşmış olabilir sonuçta orası EU postu değil” yazmışsınız. Muscat eu dosyalarına bu sene hiç mülakat vermedi. Dosyamızı Kcc ile taşısak dahi konsolosluğun eu dosyamıza mülakat vermeme ihtimali var mı?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Kubra-me 2024EU23XXX CN ile hali hazırda cut off olduğunuz için KCC'nin bundan sonra müdahil olabileceği bir durum yok. Dosya taşıma talebini kabul etme tamamen konsolosluğun inisiyatifinde, kendi iç planlamaları doğrultusunda. Uzun ve sancılı bir süreç ne yazık ki, şans yanınızda olsun...


  • @ATS16 ama sorum dosyamı Kcc ile nasıl taşırım değildiki. Sorum kcc ile taşınan dosya eu bölgesi değilse mülakat alamama ihtimali var mı yok muydu aslında.


  • @mdogann77 Benim öğrendiğim kadarıyla oturumunuzu dil okulu vasıtası ile aldığınız. Nasıl bir çalışma izni aldınız detaylı açıklayabilir misiniz? Belki diğer arkadaşlarımız faydalanır.


  • Selamlar. 17 Mayıs tarihinde Belgrad'a DS-260 formumu açtırmak için mail atmıştım. Dün bana onaylayacaklarını fakat evlilik belgesinin(formul b) çevirili bir şekilde gönderilmesi gerektiğini söylediler. Hemen bir tercümanlık ofisi ile çalışıp formul b dosyamı hem sırpçaya hem ingilizceye yeminli tercüme ettirip Belgrad'a dönüş yaptım. Bugün DS-260 formumu açtılar. Eşimi ekleyip, pasaport bilgilerimi ve yeni adres bilgilerini girip submit ettim. Check status'dan kontrol ettiğimde Ready ve 2 dosya olarak (BLG 01 - BLG 02) gözüküyoruz. Fakat 16 Mayıs tarihinde KCC'den gelen mülakat davetiyesinde "Beneficiaries" kısmında "None" yazıyordu. Yani eşimin adı gözükmüyordu. Hala daha gözükmüyor. O kısım güncellenecek midir? Güncellenmemesi bir sorun oluşturur mu mülakat esnasında? Bir de talep etmeme rağmen eşimin dosyasını açmamışlar. "Other names used" kısmında dalgınlığa "No" olarak işaretlemiştik. Evlenmeden önceki soyismini giremedik o yüzden. Tekrar form açtırma talebinde bulunmama gerek var mıdır? Yoksa oraya gittiğimizde nüfus kayıt belgesinden durumu anlatabilir miyiz? Şimdiden teşekkür ederim.

  • ⭐⭐⭐

    @dkanar, içinde söyledi: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Bugün DS-260 formumu açtılar. Eşimi ekleyip, pasaport bilgilerimi ve yeni adres bilgilerini girip submit ettim. Check status'dan kontrol ettiğimde Ready ve 2 dosya olarak (BLG 01 - BLG 02) gözüküyoruz.

    Selamlar, tebrikler. Sorun yok bu sekilde gideceksiniz ikiniz, baska bir sey beklemeyin konsolsoluktan zaten. Soy ismi sorun olmaz, orada aciklarsiniz.


  • @Kubra-me
    Evet maalesef mülakat vermeme ihtimalleri her zaman var, bu durum konsoloslukların kendi özelinde bir durum. Muscat eğer KCC’ye EU dosyaları özelinde mülakat planlamaları için slot ayırmamışsa dosyanızı taşımış olsanız dahi mülakat alamama ihtimaliniz mevcut. Ancak forumda Muscat’da ki önceki senelerin mülakat deneyimlerini paylaşan arkadaşlar var.
    Bu sene bu durum değişmiş olabilir, siz transfer işleminizi tamamladınız mı? Eğer öyleyse konsolosluk ile iletişime geçip sorabilirsiniz.


  • @lumos Çok teşekkür ederim.

  • ⭐⭐⭐

    @serserotek Hic bir etkisi olmaz.

  • ⭐⭐⭐

    Arkadaslar, surecinizin bu noktasinda flood yapip sadece kendi sorusunu sorup ustu kapali cevap veren varsa (sureci kendine saklayandan ama katilimi olan arkadaslardan bahsetmiyorum, birden foruma katilip sadece bir soru uzerinde israr edenler) o kimseler 'danismanlikla' is yapiyorlardir. Sorulariniza bu nedenle cevap alamayabilirsiniz. Nitekim bakin danisman cozemeyince kaynaga yonlendiriyor. 'danismanlarin' atladigi bir seyi unutuyorlar, bir cok sey var da.... o da bir yerde vatandasliginiz olsa bile dosyaniz tasinmayabilir, hatta her sey yolunda gitse bile (misal, iyi calisan bir konsoloslukta yasasiniz ve kazansaniz) her cekilisi kazanan mulakat alamiyor. Yani garantisi yok. Tabii dileklerim aksi yonde, arzu eden bu hakkini alsin.
    Bir de ozellikle dosya tasiyan arkadaslarimiz zaten deneyimleini paylasiyorlar, bir zahmet merak ettiklerinizi profillerine girip eski paylasimlarindan okuyunuz, ondan sonra sorunuz. Aralarda kalan daha onemli soru ve durumlari bu nedenle atlamak istemeyiz. Sorunuz, yorumunuz surecle ilgili degilse Sohbet basliklarina gidiniz.


  • Bana 8 mayıs da mail gelmiş gözümden kaçmış , 20sindede süreci tamamlamam için tekrardan türkçe mail gelmiş ve ais kayıt linki eklenmiş , şimdi vakit kaybetmeden ais kaydımı oluşturuyorum ve haziranın ilk haftasındaki mülakatıma hazırlanıyorum tüm arkadaşlara bol şans


Benzer Başlıklar

  • 5 Oy
    83 İleti
    16k Bakış
    N
    @totuta salam,mende ele dusunurem insallah🙏🏻
  • Green Card Konsolosluk Görüşmesine Başka Ülkede Girmek

    Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik green card 2023
    31
    0 Oy
    31 İleti
    5k Bakış
    ebuskayaaE
    Merhabalar, ben DV2024 talihlisiyim case num: 16XXX cogu ulkeye mail atmama ragmen olumlu bir geri donus almadim su ana kadar. Sizlerin onerebilecegi, vize gorusmesine cagirma ihtimali yuksek ulkeler var mi acaba ? Yardimci olursaniz sevinirim, tesekkurler.
  • DACA statusunde biri ile evlenip Green Card almak

    Taşındı Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler gocmen vize green card vize
    2
    0 Oy
    2 İleti
    467 Bakış
    crazycellsC
    @numan011, içinde söyledi: DACA statusunde biri ile evlenip Green Card almak Merhabalar,Amerikada yaşayan kızarkadaşımın DACA vizesi mevcut(bu sene vizesini sorunsuz yeniledi tekrardan)eğer kızarkadaşımla evlenirsem aile dayanaklı green card veya benzeri bir oturum izni alabilir miyim ve ne tür bir statüye sahip olurum? Bu konuda bana cevap verip bilgilendirirseniz çok mutlu olurum. Maalesef DACA statusundeki kisiler ne ABD vatandasi, ne de Green Card sahibi olarak sayilmiyor. O nedenle tahminimce DACA statusune sahip biriyle evlenmek size gocmenlik icin hicbir fayda saglamayacak. Ama emin olmak adina, sorunuzu bir de Muslu Hukuk Burosu'na sormanizi tavsiye ederim: https://yesilkartforum.com/forum/category/120/muslu-hukuk-bürosu-sorularınızı-cevaplıyor
  • -3 Oy
    2 İleti
    2k Bakış
    crazycellsC
    @xbeki maalesef bu sekilde toplama basliklara izin vermiyoruz :) zaten bu dediginiz konular ayri ayri ilgili basliklarda ayrintili konusuluyor, o nedenle yeni bir baslikta bilgi almak yerine ayri ayri basliklardan bilgi edinmelisiniz. Eger nereden baslayacaginizi bilemiyorsaniz "Bekleme Odalari"nda sorunuzu sorabilirsiniz, o basliklari sohbet basliklari olarak degerlendirdigimiz icin oradan teker teker yonlendirme yapabiliriz. su basliklari da incelemeyi unutmayin: https://yesilkartforum.com/forum/topic/440/dv-surecinde-tr-den-abd-ye-gitmeden-once-ve-gittikten-sonra-yapilan-masraflar https://yesilkartforum.com/forum/topic/1546/green-card-bankada-para-mevzusu https://yesilkartforum.com/forum/topic/309/amerika-da-yasanacak-eyaletin-secimi
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

27

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum