Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

(B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

• @EBG, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

Merhabalar, bu başlığa mı yazmalıyım karar veremedim ama yanlış yer ise kusura bakmayın şimdiden.Ben emekli devlet memuruyum, eşim de sgk emeklisi, ABD ye turist vizesi için başvuru yapacağız. Çocuğumuzun biri 15 yaşında birisi 17 yaşında, haftaya randevu için başvuru yapacağız, muhtemelen seneye sıra verecek ve 17 yaşındaki oğlumuz 18 yaşında olacak , şubat 2007 doğumlu, eğer şubattan önce randevu alır isek görüşmeye birlikte gireceğiz sanırım, ama şubattan sonra olunca nasıl oluyor bilmiyorum,ailece birlikte görüşmeye girebiliyor muyuz, yoksa herkes tek tek mi girecek, tecrübeli arkadaşların deneyim ve bilgilerine ihtiyacım var, şimdiden teşekkürler

21 yaşına kadar birlikte girebiliyorsunuz diye biliyorum. siz başvurunuzu yapın geri çekersiniz. ben şubatta eşim için randevu aldım temmuz 2025 verdi önce daha sonra ağustos 2024 e çektim.

• @EBG, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

Merhabalar, bu başlığa mı yazmalıyım karar veremedim ama yanlış yer ise kusura bakmayın şimdiden.Ben emekli devlet memuruyum, eşim de sgk emeklisi, ABD ye turist vizesi için başvuru yapacağız. Çocuğumuzun biri 15 yaşında birisi 17 yaşında, haftaya randevu için başvuru yapacağız, muhtemelen seneye sıra verecek ve 17 yaşındaki oğlumuz 18 yaşında olacak , şubat 2007 doğumlu, eğer şubattan önce randevu alır isek görüşmeye birlikte gireceğiz sanırım, ama şubattan sonra olunca nasıl oluyor bilmiyorum,ailece birlikte görüşmeye girebiliyor muyuz, yoksa herkes tek tek mi girecek, tecrübeli arkadaşların deneyim ve bilgilerine ihtiyacım var, şimdiden teşekkürler

Eşimin iki kardeşi ve eşimin annesi için (3 kişi) tek grup oluşturdum ve Haziran'da o şekilde görüşmeye girecekler. Eşimin kardeşleri 21 yaş üzerindeler.

• Vize başvurusunda yeşil pasaport sahibi olanlar pasaport türünde hangi seçeneği işaretlemeli?

• @mynewlife, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

Vize başvurusunda yeşil pasaport sahibi olanlar pasaport türünde hangi seçeneği işaretlemeli?
    Bunu ben de merak ediyorum, ayrıca vize görüşmesine okuyan çocuklarla mı gitmek avantajlı yoksa çocuklara sonra mı randevu almalı

• ⭐⭐⭐⭐

@mynewlife Bordo pasaportta olduğu gibi Regular olarak seçebilirsiniz. Çocuklarla gidip gitmemenin bir avantaj / dezavantaj sağladığını düşünmüyorum. Eğer seyahati çocukla yapacaksanız dürüst olarak belirtmeniz yeterli. Beraber katılabilirsiniz görüşmeye.

• B1-b2 için randevuyu öne almak istiyorum
    Arada sırada bakıyorum fakat rendevuların açıldığını haber veren bir sayfa instagram veya telegram gibi kanallar var mı ?

• @Aas20
    Hayır yok, bulunduğunuz forumda bazen haber veriyor insanlar. Sık sık, günde 5-7 defa farklı zamanlarda kontrol etmek en iyi çözümlerden biri. Daha vahim durumlarda öne çekme ile ilgili pro yardım eden çözümler forumda mevcut.

• abd'ye girişte pasaportun 6 ay geçerli olması gerekliliği, giriş tarihinden itibaren 6 ay mı planlanan dönüş tarihinden itibaren 6 ay mı? eğer dönüş tarihine göreyse 5 ay kalmış olacak sorun olur mu

• merhaba bir sorum olucaktı. turist vizemiz varken amerikada dil okulu için öğrenci vizesine türkiyeden başvurmak sorun olur mu? red alınma durumunda turist vizesi iptal olur mu yada daha sonra abd ye girerken bu red dolayısıyla sıkıntı çıkar mı? abd içinde COS yapınca türkiye ye dönmek sıkıntı oluyor, daha doğrusu türkiyeye gelip tekrar abd ye dönmek . Benzer durumu yaşayan var mı yada konuyla ilgili bilgisi olan

• Merhabalar, annem için B2 vizesi almaya çalışıyoruz. Ds160 formunu doldurduk, mülakat randevusu almak ve ücreti ödemek için belirli bir son tarih var mıdır? 3 gün içinde yapmalısınız, 30 gün içinde yapmalısınız vs gibi..

• ⭐⭐

@Aas20 h2bden red aldim, b1e dokunmadilar.
    Zannetmem yani. Kategoriler farkli

• ⭐⭐⭐⭐

@herdem Ödeme dekontu 1 sene boyunca geçerli. 1 sene dolmadan bir randevu almanız lazım. Randevunun tarihi 2 sene sonrası bile olabilir sorun değil, önemli olan size tanınan süre içerisinde bir randevu almış olmanız. Daha detaylı açıklama için şu iletiyi inceleyebilirsiniz.

• Şuan randevular kapalı mı, ödeme sayfasına gelince uygun randevu yok deyip sayfayı ilerletmiyor, ailece 5 kişi başvurumuz olacaktı, bu nedenle mi acaba

• Merhabalar bilgi olmasi acisindan, 13 mayis pazartesi gunu annemin turist vizesi icin ankarada randevusu vardi. Annem ev hanini herhangi bir is gecmiside yok evrak olarak sadece aile nufus ornegi ve sabika kaydi vardi, masraflarini ben karsilayacagim icinde kendi banka dokumanlarimi, greencard, ssn fotokopisi ve seyahat amacini anlatan bir dilekce yazdim. Gorusmede anneme sadece kac cocugu oldugunu ve nicin amerikaya gitmek istedigini sormus, annemde oglum greencardli onun yanina gezmeye gidecegini soylemis, gorevli baska herhangi bir soru sormamis ve vizeyi onaylamis ve evraklara hic bakmamis gerek olmadigini soylemis, pasaport ta dun elimize ulasti.

• @tufank yok ödeme yapmadık henüz. Formu doldurduk sadece. Formu doldurduktan sonra ödeme yapmak ve vize randevusu almak için kaç günümüz var onu merak ediyorum.

• @herdem yanlis hatirlamiyorsam 30 gun kadar aktif kaliyor formunuz sistemde .

• ⭐⭐⭐⭐

@herdem formu doldurup imzaladıktan sonra istediğiniz zaman AIS üzerinden randevu alabilirsiniz. AIS ekranı ile DS-160 formu arasında doğrudan bir bağ yok, sadece görüşmeye girmek istediğiz form numarasını belirtiyorsunuz. Geçerli bir form no olmasa bile kabul ediyor.

Eğer DS-160 formunu tamamlayıp imzalamaydıysanız 30 gün içerisinde silinir.

• @OZTURK Hayirli olsun. Saglikla kavusun. Genelde o yas grubuna ve annenizin profilindeki kisilere, Turkiye’de yasayan baska cocugu olup olmadigini soruyorlar. Anneme de bunu sormuslardi. Kilit soru bu bence bu profil icin.

• DS 160 formunu ben meslek bölümüne eski staj yaptığım mesleği yazdım ve yanına da açıktan okuduğum bölümü yazdım ama ben babamın İşlerine yardım ediyorum babamın arazileri var Zeytin ayva hasatı yapıyor ve Arazi alım satımı ile uğraşıyor Şimdi ben randevumu iptal edip Öğrenci olduğumu mu yazayım ve benim daire ve dükkan kiralarım var onları nasıl yazabilirim yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler

• @dpdemir selamlar, ben de annem için başvuracağım ancak başka kardeşim yok ve evli de değil. Benim yanıma gelmek için başvurduğunda red alır mı acaba? Devlet memuru emeklisi, evi var, yeşil pasaportu var, hiç yurtdışına çıkışı yok, kızım ve torunumu görmeye gideceğim diyecek. Eğer sorun olur diyorsanız hazır B2'yle başvurmuşken medical bir şeyler ayarlayalım mı, önerir misiniz?

Benzer Başlıklar

• B1-B2 vizesiyle oturum uzatma

Ziyaretçi ve Turist Vizeleri (B1/B2 ve C) b1 vizesi b2 vizesi oturum
    4
    0 Oy
    4 İleti
    606 Bakış
    S
    merhaba turist vizesi yenilemede greencarda başvurulan fotoğrafla aynısı olursa sorun olurmu? 6 aylık değil bu denilirmi?
  • EB vizesi aldıktan sonra işten ayrılma süresi

İş Dayanaklı Göçmen Vizeler is sponsorlu is vizesi vize
    5
    0 Oy
    5 İleti
    2k Bakış
    crazycellsC
    @Baran-İst, içinde söyledi: EB vizesi aldıktan sonra işten ayrılma süresi Unskilled EB3 le green card alıp mecburi sürenin sonunda skilled işlere başvurabilmek Arkadaşlar Merhaba Ben Amerikadan 2004 yılında MBA almış birisiyim. O zamanlar 1 yıllık OPT(OptionalPractical Training ) süresince H1-B sponsor edecek bir işveren bulamamıştım ve Türkiyeye dönmüştüm. Amerikada skilled işlere çok fazla Çinli ve Hintli talip bu nedenle çok rekabet var. Türkiyeye geldikten sonra 13 yıldır satınalma ve dış ticaret alanlarında çalışıyorum. Deneyimlerim KOBİ'lerde oluştuğu için ve international şirketlerde çalışmadığım için yaptığım iş yoluyla skilled bir EB3 Green Card alabileceğimi sanmıyorum. Anladığım kadarıyla bu şekilde green carda hak kazanmak daha zor.Sizlere sorum şu şekilde. Buradan unskilled EB3 programına başvursam greencardı aldıktan sonra Mc Donalds veya Wendysde zorunlu 1 sene çalışma süresini unkilled worker olarak tamamlasam. Süreyi tamamladıktan sonra ABD de skilled profesyonel joblara başvurabiliyomuyum ? Buna bir engel varmı ? Yoksa ABD vatandaşlığını alana kadar 5 yıl boyunca Mc Donalds, Wendys tarzı unskilled işler yapmaya mahkummuyum ? Yani greencardı EB3 unskilled worker olarak alan bir kişi 1 yıl zorunlu çalışma süresinin sonunda skilled işlere başvurup çalışabiliyormu ? Bu soruyla ilgili cevaplarınızı beklyorum. Normalde is sponsorlu vizelerle gelmeniz durumunda minimum 6 ay o is yeri ile calismanizi tavsiye ederim. Bu sekilde daha sonraki hicbir surecte problem yasamazsiniz. Ama 1 senelik sozlesme yaptiysaniz bu durumda sozlesmeye sadik kalip minimum 1 yil calismalisiniz. Fakat sonrasinda kendinize dilediginiz baska bir is bulup calisabilirsiniz. 1 yildan sonra ayni iste kalip kalmamak sizin tercihiniz.
  • Mülakatsız B1/B2 Turist Vizesi Yenileme

Ziyaretçi ve Turist Vizeleri (B1/B2 ve C)
    1k
    3 Oy
    1k İleti
    70k Bakış
    ATS16A
    @Akin-Z https://www.ustraveldocs.com/tr/tr/step-2#how-to-apply-for-non-immigrant-visa
  • 14 yaşından küçük çocuklar için B1-B2 başvuru süreci

Taşındı Ziyaretçi ve Turist Vizeleri (B1/B2 ve C)
    1k
    1 Oy
    1k İleti
    56k Bakış
    N
    Merhaba kızım için ds 160 formunu doldurdum. Ancak vize ücretim 1 yılı geçtiği için yanmış olsa da haftaya ankarada randevum var . Tekrar hem kendime hem kızıma vize ücreti yatırmak istiyorum. Ancak ais hesabım aktif görünmüyor. Kızıma yeni hesap açıp mı yatırmalıyım. Ya da kendime nasıl vize ücreti yatıracağım yeni hesap açarsam randevum iptal olur yeni randevu gerekir diye bir yorum okumuştum Acil yardımcı olacak varsa çok sevinirim
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

17

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k