Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

(B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

• Merhaba arkadaşlar,
    2011 yılında work and travel programına katıldım. Bu sebeple ssn numaram var. Turist vizesi için başvuru yaptığımızda ds160'ta ssn var ise belirtmemizi istiyor ben buna 2011 yılında elde ettiğim ssn numarasını girdim. Bu durum başvurumu olumsuz etkiler mi ? Bir başka sorumda eşimle birlikte aile olarak turist vizesi randevusuna başvurduğumuzda ilk randevu tarihi 2026 ocaktı sonra 2025 aralığa daha sonra 2025 hazirana kadar çekebildim randevuyu ancak neredeyse 1 aydır hiç randevu boşluğu gözükmüyor. Bu sitenin çalışma sistemiyle ilgili bilginiz var mı ? Randevu tarihini daha da öne çekebilme ihtimalim var mıdır ?

• @Sercan-Özüsağlam U.S. Taxpayer ID Number kısmına EIN veya ITIN numarasını yazılabilir. Çünkü ikisi de vergi mükellefiyetini belirtmek için kullanılıyor. (EIN ticari kuruluşlar, ITIN ise kişiler için kullanılıyor )

İşletmenizi görmek, denetlemek için ziyaret edebilirsiniz ama görevlinin vizeyi bu amaçla kullanmanıza ikna olması gerekir. Vizeyi statü değişikliği için kullanmayacağınızı ve buraya geri dönmeniz için güçlü bağlar olduğunu göstermeniz lazım. Örneğin buradaki iş , aile durumunuz vb. İster turistik ister iş ziyareti amaçlı olsun, buraya geri döneceğinize yönelik ikna etmeniz gerekiyor görevliyi.

• @Ozgrceylan, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

Merhaba arkadaşlar,
    2011 yılında work and travel programına katıldım. Bu sebeple ssn numaram var. Turist vizesi için başvuru yaptığımızda ds160'ta ssn var ise belirtmemizi istiyor ben buna 2011 yılında elde ettiğim ssn numarasını girdim. Bu durum başvurumu olumsuz etkiler mi ? Bir başka sorumda eşimle birlikte aile olarak turist vizesi randevusuna başvurduğumuzda ilk randevu tarihi 2026 ocaktı sonra 2025 aralığa daha sonra 2025 hazirana kadar çekebildim randevuyu ancak neredeyse 1 aydır hiç randevu boşluğu gözükmüyor. Bu sitenin çalışma sistemiyle ilgili bilginiz var mı ? Randevu tarihini daha da öne çekebilme ihtimalim var mıdır ?

SSN numaranızı girmeniz isabet olmuş bana göre faydası var.

Randevu tarihleri için de sık sık kontrol etmeniz gerekli, yakın tarihler biraz sorun olabilir çünkü bir sebep olmadığı sürece kimse randevusunu iptal etmez ve siz de yakın zamana randevu bulamazsınız, tabi burada konsolosluğun açacağı boş tarihler hariç.

• ⭐⭐⭐⭐

@Ozgrceylan Formda sorulan sorulara eksiksiz ve doğru cevap vermek gerekiyor. Siz boş bile bıraksanız zaten sistemden bir çok bilgiye erişebiliyorlar. Olumsuz bir durum yaratacağını düşünmüyorum, bu şekilde turist vizesi alan çok kişi biliyorum. Vizeyi almanızı etkileyen en önemli kriter ülkeye olan bağlarınız. Randevu konusu da maalesef şu sıralar takvim biraz dolu. Boşluk açıldıkça takip edip geri çekmeniz gerekiyor. Ayrıca forumda randevu hizmetini geri çekmek bir danışman hizmeti mevcut, bu hizmete bir süre ara vermişti sanırım. dilerseniz şuradan inceleyebilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/post/328930

• @TahsinTopal Formun eksiksiz ve hatasız doldurulması gerekiyor. Ancak mevcut soy isminde de kullanılıyorsa çok büyük sorun değil. Bundan dolayı vize almanıza engel bir durum olacağını düşünmüyorum. Yine de aklınızda kalmasın istiyorsanız, eşiniz adına yeni bir DS-160 doldurabilirsiniz. Güncelleme hakkınız dolduğu için belgeleri teslim ettiğiniz görevliye bu yeni formu verip güncelleme yapmasını isteyebilirsiniz. Kabul edilmezse, önceki DS-160 onay çıktısı da bir köşede dursun yanınızda, en kötü onu kullanırsınız.

• @Esrâ-Nur cevabınız için teşekkürler

• @tufank Teşekkürler, evet ikna konusu burada belirleyici olan konu.

• @Sercan-Özüsağlam Ben yerinizde olsam, eğer Türkiye'deki iş bağlarınız sağlam değilse ve ABD'deki işleriniz Türkiye'deki işinize bağımlı değilse şirketi işin içine karıştırmazdım. Zira şirketin yasal işleri için ABD'ye gitmeniz demek sizin ABD'deki işleriniz için ABD'de bulunmanız, bunun için de yatırımcı statüsü elde etmeniz gerektiği intibaını uyandırabilir.

Tabii ki de yukarıda saydığım şartlara karar verecek olan sizsiniz.

• Merhaba 6 mayista esimle gorusmeye girdik vizelerimiz onaylandi dendi, Ceac dan kontrol ettigimizde hala approved olarak gorunuyor. Mayis sonu Abd disinda bi yere seyahatimiz var, pasaportu konsolosluktan geri istetebiliyor muyuz acaba? bide bu hafta gorusmeye girip pasaportu kargoya verilen varmi?

• Merhabalar, bu başlığa mı yazmalıyım karar veremedim ama yanlış yer ise kusura bakmayın şimdiden.Ben emekli devlet memuruyum, eşim de sgk emeklisi, ABD ye turist vizesi için başvuru yapacağız. Çocuğumuzun biri 15 yaşında birisi 17 yaşında, haftaya randevu için başvuru yapacağız, muhtemelen seneye sıra verecek ve 17 yaşındaki oğlumuz 18 yaşında olacak , şubat 2007 doğumlu, eğer şubattan önce randevu alır isek görüşmeye birlikte gireceğiz sanırım, ama şubattan sonra olunca nasıl oluyor bilmiyorum,ailece birlikte görüşmeye girebiliyor muyuz, yoksa herkes tek tek mi girecek, tecrübeli arkadaşların deneyim ve bilgilerine ihtiyacım var, şimdiden teşekkürler

• ⭐⭐⭐⭐

@EBG Her aile bireyi ayrı ayrı DS-160 formu doldurmalı ve daha sonra AIS üzerinden tek bir hesap açarak tüm aile bireylerini aynı gruba dahil ederek aynı gün / saate randevu alabilirsiniz. Tabi gruptaki kişi sayısı ne kadar çok ise takvimde uygun randevu tarihi bulmak o kadar zor olacaktır. Sürekli takip ederek randevuyu geriye çekmeye çalışmanız gerekecek.

• ⭐⭐⭐⭐

@Sahin-Kaya yoğunluğa, resmi tatillere denk gelmesine göre bazen 2-3 hafta sürebiliyor. Bence biraz daha bekleyin yakında ”issued” olur ve kargoya verilir. Eğer seyahati riske atacak bir durum var ise seyahatten 10 gün önce konsolosluk ile iletişime geçip durumu bildirebilirsiniz. Bu durumda vize basımı daha sonra nasıl ve ne şekilde yapılır açıkçası bilmiyorum.

• @tufank

@tufank, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

@EBG Her aile bireyi ayrı ayrı DS-160 formu doldurmalı ve daha sonra AIS üzerinden tek bir hesap açarak tüm aile bireylerini aynı gruba dahil ederek aynı gün / saate randevu alabilirsiniz. Tabi gruptaki kişi sayısı ne kadar çok ise takvimde uygun randevu tarihi bulmak o kadar zor olacaktır. Sürekli takip ederek randevuyu geriye çekmeye çalışmanız gerekecek.
    Çok teşekkür ederim🫶

• @EBG, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

Merhabalar, bu başlığa mı yazmalıyım karar veremedim ama yanlış yer ise kusura bakmayın şimdiden.Ben emekli devlet memuruyum, eşim de sgk emeklisi, ABD ye turist vizesi için başvuru yapacağız. Çocuğumuzun biri 15 yaşında birisi 17 yaşında, haftaya randevu için başvuru yapacağız, muhtemelen seneye sıra verecek ve 17 yaşındaki oğlumuz 18 yaşında olacak , şubat 2007 doğumlu, eğer şubattan önce randevu alır isek görüşmeye birlikte gireceğiz sanırım, ama şubattan sonra olunca nasıl oluyor bilmiyorum,ailece birlikte görüşmeye girebiliyor muyuz, yoksa herkes tek tek mi girecek, tecrübeli arkadaşların deneyim ve bilgilerine ihtiyacım var, şimdiden teşekkürler

21 yaşına kadar birlikte girebiliyorsunuz diye biliyorum. siz başvurunuzu yapın geri çekersiniz. ben şubatta eşim için randevu aldım temmuz 2025 verdi önce daha sonra ağustos 2024 e çektim.

• @EBG, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

Merhabalar, bu başlığa mı yazmalıyım karar veremedim ama yanlış yer ise kusura bakmayın şimdiden.Ben emekli devlet memuruyum, eşim de sgk emeklisi, ABD ye turist vizesi için başvuru yapacağız. Çocuğumuzun biri 15 yaşında birisi 17 yaşında, haftaya randevu için başvuru yapacağız, muhtemelen seneye sıra verecek ve 17 yaşındaki oğlumuz 18 yaşında olacak , şubat 2007 doğumlu, eğer şubattan önce randevu alır isek görüşmeye birlikte gireceğiz sanırım, ama şubattan sonra olunca nasıl oluyor bilmiyorum,ailece birlikte görüşmeye girebiliyor muyuz, yoksa herkes tek tek mi girecek, tecrübeli arkadaşların deneyim ve bilgilerine ihtiyacım var, şimdiden teşekkürler

Eşimin iki kardeşi ve eşimin annesi için (3 kişi) tek grup oluşturdum ve Haziran'da o şekilde görüşmeye girecekler. Eşimin kardeşleri 21 yaş üzerindeler.

• Vize başvurusunda yeşil pasaport sahibi olanlar pasaport türünde hangi seçeneği işaretlemeli?

• @mynewlife, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

Vize başvurusunda yeşil pasaport sahibi olanlar pasaport türünde hangi seçeneği işaretlemeli?
    Bunu ben de merak ediyorum, ayrıca vize görüşmesine okuyan çocuklarla mı gitmek avantajlı yoksa çocuklara sonra mı randevu almalı

• ⭐⭐⭐⭐

@mynewlife Bordo pasaportta olduğu gibi Regular olarak seçebilirsiniz. Çocuklarla gidip gitmemenin bir avantaj / dezavantaj sağladığını düşünmüyorum. Eğer seyahati çocukla yapacaksanız dürüst olarak belirtmeniz yeterli. Beraber katılabilirsiniz görüşmeye.

• B1-b2 için randevuyu öne almak istiyorum
    Arada sırada bakıyorum fakat rendevuların açıldığını haber veren bir sayfa instagram veya telegram gibi kanallar var mı ?

• @Aas20
    Hayır yok, bulunduğunuz forumda bazen haber veriyor insanlar. Sık sık, günde 5-7 defa farklı zamanlarda kontrol etmek en iyi çözümlerden biri. Daha vahim durumlarda öne çekme ile ilgili pro yardım eden çözümler forumda mevcut.

Benzer Başlıklar

• Üniversite Öğrencisi B1/B2 Mülakat Bilgisi

Ziyaretçi ve Turist Vizeleri (B1/B2 ve C)
    1
    0 Oy
    1 İleti
    123 Bakış
    EyelashE
    Merhabalar herkese, ben 21 yaşında bir üniversite öğrencisiyim. Bu sene 4. Sınıfa geçiyorum ve seneye okulum bitecek diye umuyorum. Yaklaşık 1 ay önce DS-160’ı doldurup başvuru yaptım turist vizesi için, orda tekrar okuma gibi bir planım veya isteğim yok o yüzden turist vizesini seçtim. Az çok her şeyi öğrendim araştırmalarımla, izlediğim videolarla ama benzer tecrübesi veya tanıdığının geçirdiği bir tecrübesi olanlar varsa diye danışmak istedim. Benim mülakatım 26 Eylül’de şu an, yaklaşık 5 gün gibi bir süre kaldı. Türkiyede öğrenci olarak turist vizesi almaya çalışanlara yaklaşımları nasıl? Neler soruluyor? Klasikleşmiş sorulardan farkı ne oluyor acaba? Resmi olarak bir işte çalışmıyorum daha ama online freelance iş yapıyorum yazılım odaklı, aylık 2500$ kazancım var şu an ve bunun bir artı olacağını düşünüyorum ama bunu mülakatta nasıl sunabilirim belge sormadıkları için genel olarak? Herhangi bir tavsiyesi veya önerisi olan varsa çok güzel olur.
  • B2 turist vizesini F1 öğrenci vizesine cevirmek

Ziyaretçi ve Turist Vizeleri (B1/B2 ve C)
    38
    0 Oy
    38 İleti
    4k Bakış
    E
    Merhaba ben eşim ve çocuğum geçen yaz turist vizesi ile Amerika’ya giriş yaptık , daha sonra turist vizesi (6ay) biterken f1 öğrenci vizesine başvurduk , o evrede sponsorluk teklifi geldi ama pek de ne kadar süreceği belli olmayan bir süreçti , biz de Türkiye’ye donmeye karar verdik. Öğrenci vizesi çıkmıyor askıda kaldık zannediyorduk ki meğer son bir hafta içinde onay almışız.30 temmuzda giriş yaptıysak 25 temmuzda Türkiye’ye dönüş yaptık. Biz artık turist vizemizi yakmış mı oluyoruz? Tekrar giriş yapmak istediğimizde f1 başvurusu mu yapmamız gerekiyor , ve çıkma olasılığı gerçekten dusuk mu ? Green card çekilişi çıktığında herhangi bir sorun yaşanır mı? Uzun oldu biraz ama pek bilgi alamadım bu konularda ..
  • 0 Oy
    10 İleti
    4k Bakış
    melihguneyM
    @mr-bozturk Yani bu işin bir matematiği yok. Genel kanı ülkenle bağlarının kuvvetli olduğunu göstermek. Şirketin Amerika'daki ofisini ziyaret edeceğim dediğinde vize görevlisi farklı bir algıya kapılabilir. Diğer taraftan şirketi ziyaret edeceksin o zaman neden şirket sponsorluğunda gitmiyorsun da diyebilir. Tabii bu söylediklerim tamamıyla farazi. Eşinizle aynı şirkette çalışıp şirketin Amerika'daki ofisini birlikte ziyaret edeceğiz demek biraz şüpheli bir hareket olabilir.:) Yani bilmiyorum. Daha tecrübeli arkadaşlar farklı yorumlar yapabilir.
  • 12 Oy
    1k İleti
    94k Bakış
    K
    @vartorian, içinde söyledi: Employment Based Green Card (Is sponsorlugu ile yesil kart basvurulari) Green card'in duraklatilmasi Isveren sponsorlugunda basvuranlari da etkileyebilir mi? Henuz hersey gri ancak bir tahmini olan varmidir? "Green Card duraklatildi" diye bir sey yok. Sadece Diversity Visa Lottery (DV) programi durduruldu. O da yasaya uygun degil, bu sekilde durdurulamaz. Mahkemeden donecektir. Cekilis haricindeki hic bir green card sureclerinde durdurulma yok, zorlastirma var.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

43

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k