Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2020 bekleme odası

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
9.9k 757 2.9m 185

• DV2020 bekleme odası hiç aktif değil teessüf ediyorum ama :) tayfa heyecanınız kalmadı mı ne oldu size :)

• @aayhann Günaydın pazar sabahı daha her hallde ondan dır diye düşünüyordum

Ben sabah 9:00 dan beri bakınıyorum bi faliyet yok kimsede

• @aayhann Bende okunmamış başlıkları okuyorum

• @murat34 burdaki herkesin ortak bir paydası var o yüzden yazılanları okumak hoşuma gidiyor..sabahları işyerime geldiğimde ilk iş forum sayfasını açıyorum :)

• @aayhann Gerçekten Forum bilgi kütüphanesi gibi gereksiz gazete ve magazin haberlerinden daha faydalı bence emeği geçen herkese teşekkürler

• @murat34 kesinlikle öyle.greencard çıksın çıkmasın amerikaya bir şekilde yerleşmeyi planlıyorum..bir şeyi çok istersen olurmuş bunu hayatımın her alanında deneyimledim :) o yüzden bu ortamda verilen bilgiler bizim işimizi çok kolaylaştıracak.. bende çok teşekkür ediyorum emeği geçen herkese..

• @aayhann Evet bu işin piyango kısmı normal yollardan gidebilir insan tabi her zaman yasal olanı tercih ederim onlarla ilgilide birçok başlık var çok değerli bilgiler var müthiş

• @aayhann heyecan var tabii, olmaz mı :) zaman geçmiyor ama. 106 veya 107 gün kalmış olması lazım, bu süre nasıl geçecek hiçbir fikrim yok. her gün mülakat deneyimlerine vs. bakıyorum, artık tüm adımları ezberledim bana çıksa direkt tüm işlemleri hallederim ama çıkma ihtimali çok düşük tabii. bekleyip göreceğiz bakalım umarım forumda isteyen herkese çıkar :)

• @ahmet-34 arkadaşlar alt tarafı şakayla karışık bişey dedik amma abarttınız hemen de ciddiye aldınız görende nededim sancak inşallah hepinize çıkar gidersiniz 🤷🏻‍♂️😀

• @birumut DV2020 bekleme odası içinde söyledi:

kendi bayrağının altında yaşamıyorsan ırkçılık gibi olayları çok dert etmemek lazım.siyasilerin en hoşuna gittiği şeydir milliyetçilik ve bunu oy için kullanırlar.
    Türkiye de yok mu ırkçılık hemde alası var ya sev ya terk et diyenlerin alkışlandığı bir ülke burası.ırkı mezhebi yüzünden evliliklerin engellendiği şivesinden dolayı dalga geçildiği bir ülkede yaşadığımızı unutmayalım.muhacir köyü mahallesi damgasının vurulduğu şehirlilerin onlar buranın yerlisi değil gibi sınıflara etiketler vurmayı çok severiz.hemşeriçilk mehzepçilik ümmetçilik ırkçılık bunlar yüz yıllardır var ve var olacaktır.yaşadağınız ülkede hakkınızı arayabiliyor musunuz adalet hukuk var mı asıl önemli olan.

@birumut @saulgoodman @Chromium
    not: "beyaz" arkadaş kız arkadaşını, "siyahi" arkadaş annesini aramak için soruyor.
    www.youtube.com/watch?v=GjJJqW7Hrgc

• @aayhann sen buraları bir de Nisan ayında gör

• Merhaba bir soru sormak istiyorum. Diyelim ki greencard kazandım. Otomatikman esim de kazanmış olacak. Kazandıktan sonra eşimle beraber Amerika'ya giriş yapsam sonra eşim TR ye dönse ve 6 ayda bir 2 haftalık giriş-çıkışlar gerçeklestirse problem olur mu? Yani ilk yıl düzeni kurana kadar tek başıma çalışmayı düşünüyorum Amerika'da. Sonrasında eşimi de temelli almayı planlıyorum.

• @birkan1907 DV2020 bekleme odası içinde söyledi:

Merhaba bir soru sormak istiyorum. Diyelim ki greencard kazandım. Otomatikman esim de kazanmış olacak. Kazandıktan sonra eşimle beraber Amerika'ya giriş yapsam sonra eşim TR ye dönse ve 6 ayda bir 2 haftalık giriş-çıkışlar gerçeklestirse problem olur mu? Yani ilk yıl düzeni kurana kadar tek başıma çalışmayı düşünüyorum Amerika'da. Sonrasında eşimi de temelli almayı planlıyorum.

Ilk yillar bu tur giris-cikislar problem olmuyor.

• @aayhann @murat34 geçmiş yıllara bakarsanız insanın ilk sene yaşadığı heyecan sonraki yıllarda olmuyor sanırım bir çoğumuz geçen yıl daha heyecanlıydık ama nisan ortaları gibi daha çok aktif olan olur .

• ⭐⭐

safak 105 selam olsun. G ecmiyorr

• ⭐⭐⭐⭐

Katılıyorum nisan ayında hatta nisan sonuna doğru en aktif konulardan olacağı kesin. Nasıl ki başvuru tarihi yaklaşırken, başladığında ve bitmeye yakın müthiş bir hareket vardı; aynı şekilde mayıs 7 öncesi ve sonrası birkaç hafta çok yoğun olacaktır, hele sonrası.. sevinçler hüzünler, meraklar...:) o telaşları yazarken bile tatlı geldi :))

• DV2020 çekilişinde en çok merak ettiğim husus; TR'den toplam yapılan başvurusu sayısı sanırım. DV2018 ve DV2019'e kıyasla daha fazla katılım bekliyorum.

• ⭐⭐

Forumdan çok kişiye çıkar umarım ya, o kadar yazıyoruz çiziyoruz sevinenler de içimizdeki kişiler olsun. :)

• @gözde Hanım Aslına bakarsanız birazda günlük monotonluk tanda sıyrılıyoruz bence araştırıyoruz öğreniyoruz ve en önemlisi
    karşılıksız paylaşım yapıyoruz ee tabi bu arada heyecanınızı da yaşıyoruz keyifli yani bence

• 7 yıldır uzman çavuşum yeteri kadar dağlarda yıprandım. Formunu doldurduğum arkadaşıma Green Card çıktı. Üstelik hiç aklında yoktu. Gel beraber başvuralım dedim, bana çıkmadı arkadaşa çıktı. Kul kula sebeptir. İnanıyorumki bu senede bana çıkacak.

Benzer Başlıklar

• DV2027 Sohbet Odası

Taşındı Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    4k
    24 Oy
    4k İleti
    205k Bakış
    T
    ABD Dışişleri Bakanlığı'nın, bazı Yeşil Kart (kalıcı oturma izni) başvuru sahiplerinden 100 bin dolara kadar teminat alınmasını öngören bir düzenleme üzerinde çalıştığı bildirildi. Wall Street Journal'ın haberine göre Trump yönetimi, yurt dışındaki ABD konsolosluklarından Yeşil Kart başvurusu yapan kişiler için geri ödemeli teminat uygulamasını değerlendirmeye aldı. Konuya yakın bazı yetkililer, teminat tutarının 100 bin dolar olabileceğini belirtirken, bazı durumlarda miktarın başvuru sahibinin koşullarına göre değişebileceğini ifade etti. Planın hayata geçirilmesi halinde, teminatın başvuru sahibinin kendisi ya da yakınları tarafından yatırılabileceği belirtiliyor. Yeşil Kart sahiplerinin ABD vatandaşlığına geçmeleri durumunda, en az beş yıl süren sürecin ardından yatırdıkları teminatı geri alabilecekleri kaydedildi. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tommy Pigott, yönetimin mevcut yasal yetkiler çerçevesinde bu uygulamanın hayata geçirilmesini değerlendirdiğini doğrulayarak, "Başkan Donald Trump, ABD'ye göç etmek isteyen kişilerin mali açıdan kendi kendilerine yeterli olmaları gerektiğini açıkça ortaya koydu" ifadelerini kullandı. VİZEDE DE TEMİNAT İSTENİYOR Söz konusu öneri, Ağustos 2025'ten bu yana uygulanan turist vizelerine yönelik teminat programının kapsamının genişletilmesi niteliğini taşıyor. İlk aşamada Malavi ve Zambiya vatandaşlarından 15 bin dolara kadar geri ödemeli teminat alınırken, uygulama daha sonra yarısından fazlası Afrika'da bulunan 50 ülkeyi kapsayacak şekilde genişletildi. Bu teminatlar, vize süresinin aşılması veya ülkeye girişin ardından iltica gibi farklı bir göçmenlik statüsüne başvurulması halinde iade edilmiyor. Göçmen hakları savunucuları ise öneriye tepki gösterdi. Amerikan Göçmen Avukatları Birliği'nden Sharvari Dalal-Dheini, düzenlemenin göç sistemini "parası olanın faydalanabildiği" bir yapıya dönüştüreceğini savunarak, "Bunun amacı belirli bir göçmen grubunu dışarıda bırakmak gibi görünüyor. Böylece yalnızca varlıklı kişiler ABD'yi ziyaret edebilir, aileleriyle birleşebilir ya da daha iyi bir yaşam arayabilir" değerlendirmesinde bulundu. Öte yandan Trump yönetimi, kamu yardımlarından yararlanan göçmenlerin Yeşil Kart almasını zorlaştıran "public charge" (kamuya yük olma) kuralını da yeniden yürürlüğe koydu. Düzenleme kapsamında gıda yardımı, Medicaid sağlık sigortası veya konut desteği gibi kamu yardımlarından yararlanan kişilerin Yeşil Kart başvuruları reddedilebilecek. "Kamuya yük olma" kuralı ilk olarak Şubat 2020'de Trump'ın ilk başkanlık döneminde yürürlüğe girmiş, daha sonra eski Başkan Joe Biden yönetimi tarafından kaldırılmıştı.
  • DV2023 Sohbet Odası

Taşındı Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    21k
    1
    42 Oy
    21k İleti
    2m Bakış
    batuhannulusoyyB
    @Cihangir-KILIÇ Bu yıl bende yine fiyasko. Senin sesin çıkmamış ama inşallah hayırlısı olmuştur.
  • DV2020 Mahkeme Sonucu

Kilitli Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    3
    0 Oy
    3 İleti
    600 Bakış
    crazycellsC
    Mahkeme bilgileri ve surecleri su basliklarda paylasildigindan, bu konuda yeni baslik acmamiza gerek yok: https://yesilkartforum.com/forum/topic/2163/dv2020-mulakat-deneyimleri https://yesilkartforum.com/forum/topic/3519/trump-ın-göçmenlik-ve-çalışma-vizelerini-yıl-sonuna-kadar-durdurma-kararı-haziran-2020 Zaten bu basliklarin su anki tek amaci devam eden DV2020 davasi...
  • DV2022 Bekleme Odası

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    22k
    1
    45 Oy
    22k İleti
    2m Bakış
    istalinI
    Merhaba arşivde olan bu yazınızı tekrar okudum, söyledikleriniz şu an ki süreç için de geçerli mi @gucarslan, içinde söyledi: DV2022 Bekleme Odası @Aeroexpres merhaba. hesaplamayı öyle yapamazsınız.. "kota" olarak tabir ettiğiniz şey sadece turkiye icin değil, bolge olarak da hesaplanması gereken az da olsa karmaşık bir durum. turkiye, %7'lik kota dilimine zaten girmiyor,bu yüzden vize yetmeme gibi bir durum olması mümkün değil. eğer öyle bir durumun olursa zaten %7'lik kota sebebiyle yüksek numaralar vize alamaz. kota sebebiyle vize alamamak turkiye icin yaşanması muhtemel bir durum degil.] konuyla ilgili başlığı inceleyin lütfen. https://yesilkartforum.com/forum/topic/4402/sayılarla-dv2022/ ve imzanizdaki 1980 ibaresini guncelleyin :)
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

28

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k