Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

• Merhaba arkadaşlar dün itibari ile pasaportum elime ulaştı vizemde pasaport numarası yerine tc kimlik numarası basmış Kingston abd konsolosluğu daha önce turist vizemdede yapmışlardı 3 defa göndermiştim her gönderişim 250 dolar yalnız i94 formunu check etmek istediğimde tc kimlik numaramı yazdığım zaman seyahat geçmişini görebiliyorum hatta geçen ağustos ayında Newark havalimanından giriş yaparken polis senin niye 3 tane vizen gözüküyor demişti :D . Sizce tekrar göndermelimiyim adadan 2 hafta içinde ayrılmam gerekiyor .

Teşekkürler

• @Revolter bunun farkinda olmaniza sevindim :)

• @gubaz53 gerek olduğunu düşünmüyorum.

• Herkese merhaba
    Viyanadan 24 Haziran için randevu geldi. Öncelikle randevu talebimde forumun ve forumda yer alan değerli katılımcıların verdiği bilgiler çok önemli oldu. Formun kurucusuna ve forum üyelerine çok teşekkür ederim.
    Dvprogram.state.gov adresinde bir güncellemem olduğunu ve bu adrese girmem gerektiğine ilişkin bir mail aldım. Adrese girdiğimde adreste 24 haziranda Viyana'da adıma bir mülakat planlandığı belirtiliyordu. Çok mutlu oldum.
    Bu noktada bir şey sormak isterim. Hazırlanacak evraklar konusunda Viyana bana mesaj mı atacak yoksa ben formun “mülakat deneyimleri” bölümündeki evrakları hazırlamaya mı başlayayım.Bu konuda önümde yer alan süreç konusunda bir yanlışlık yapmak istemiyorum.
    İnşallah bu süreçte hepimiz beklediklerimize ulaşırız

• @sonokege Viyana size gerekli evrakları mail yoluyla yollayacaktır. Ben mail atıp sormuştum bir mülakat tarihi belirlendiğini görüyorum yerine getirmem gereken gereklilikler nelerdir diye. Sormasanız da atıyorlardır süreç gergin olduğu için sorma gereği hissetmiştim 😅

• @luwary çok teşekkür ederim

• @sonokege Hayırlı olsun, bu sabah mı mail aldınız?

• Covıd 19 aşısını mecburen olduk o kadar hepsini sıkma 😀 dememe rağmen hepsini sıktı

• viyana da mülakata bizimle girebilecek bir çevirmen nasıl bulabiliriz? türkiye konsolosluğuna mı yazmalıyım ? @lumos

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@zynp7tepe viyana, çevirmen getirmenizi onayladı mı?

• @zynp7tepe
    Merhabalar Viyana Türkiye konsolosluğu ile iletişime geçerek tercüman hakkında bilgi alabilirsiniz. Yanı sıra “English - Turkish translator and interpreter in Vienna” diye google araması ile bu hizmeti veren bir çok firmaya ulaşabilirsiniz.
    Ancak şahsi görüşüm, eğer dosyanızda mahkeme kararları vb. gibi kendinizi detaylıca açıklamanız gereken durumlar söz konusu değilse, kendiniz mülakatta sorulan sorulara hazırlanarak cevap verebilirsiniz. Mülakat deneyimlerine baktığınız zaman hemen hemen aynı sorular sorulmaktadır. Çekinmenizi gerektirecek bir durum yok ingilizcenizin çok çok iyi olmasını beklemiyorlar, sadece soracakları sorulara cevap vermeniz gerecektir. Bol şanslar.

• Herkese selam,

Viyana'daki mülakat tarihim konsolosluk tarafından değiştirildi. Farklı bir tarih için mülakat verildi. Gerekli evrakları hazırlarken mülakat tarihinin hala eski tarih olarak göründüğünü fark ettim. Konu ile alakalı daha önce soruldu mu, bilmiyorum. Konsolosluğa durum ile alakalı mail attım, sanıyorum yoğunluktan olsa gerek yanıt vermediler. Eksi tarihli mülakat çıktısı ile görüşmeye gitmemde herhangi bir sorun olur mu? Esenlikler...

• @zynp7tepe selamlar, öncesinde ingilizce veya almanca tercüman getirebilir miyim diye onay almalısın, ben de ne olur ne olmaz diye tercüman aramıştım ve [email protected] bu mail adresini konsolosluk web sitesinden almıştım, kendisi almanca türkçe tercüman, ben iletişime geçmiştim ama hiç gerek kalmadı, gayet keyifli süreç ilerledi. Belki faydası olur. Kolaylıklar.

• @Emre-Kurtulmuş anladım teşekkür ederim 🙏🏻

• Bu ileti silindi!

• @zynp7tepe https://www.konsolosluk.gov.tr/TranslatorSearch/Index

linkten seçip tercüman bulabilir Siniz.

• @onderoymak aynı sorunun sorulup sorulmadığını bilmeniz için forumda arama yapıyor olmanız gerek.

şimdi konuya ben farklı bir yönden yaklaşacağım;
    bunu yapmadığınız için ilgili konosolosluğa mail atarak bence diğer talihlilerin muhtemel işlemlerini yavaşlatıyor, konsolosluğa gereksiz bir iş yüküne sebep oluyorsunuz.
    mülakat almış olmanız, diğer talihlilerin süreçlerine tek vurma özgürlüğünü size vermemeli.

diyeceksiniz ki "bi' mailden ne olacak.."
    çok şey oluyor aslında. misal sizin dosya taşıma mailinize olumlu cevap verecekleri mailden önce, forumda defalarca cevaplanmış bir soru için konsolosluğa mail atan birinin mailini cevaplıyorlar ve sizin mail bir sonraki işgününe kalıyor.

sonrasında, sizden sonra konsolosluğa mail atıp dosya taşıma talebini ileten birinin maili haliyle sizin mailden üstte kalıyor.
    konsolosluk görevlisi ilk o maili incelediğinden sizin dosya taşıma talebinden önce onunkini kabul ediyor ve bingo!
    sizden sonra mail atan biri sizin önünüze geçiyor..

neden, çok ama çok gereksiz bir mail ile konsolosluk meşgul edildiğinden.

amma abarttın diyecek olanlara, bu örneklerini defalarca yaşandığına şahit olduğumu söylememe gerek yok sanırım.

bu yüzden sn. @onderoymak, artık mülakat yapma sürecine gelmiş bir konu için lütfen ama lütfen konsolosluğu meşgul etmeden önce foruma bir bakın.
    içinde bulunduğunuz durumu ilk defa yaşamıyorsunuz, yaşamayacaksınız.
    bu yüzden forumda deneyimler paylaşılıyor, bu yüzden ısrarla bu forumu ayakta tutmaya çalışıyoruz.

sorunuzun cevabına gelecek olursak;
    lütfen arama butonunu kullanıp çokça cevaplanmış bu soruyu bir kere daha okumak şerefine nail olun.

ışık sizinle olsun
    namaste!

• @gucarslan detaylı cevabınız için ve forumda emeği geçen herkese teşekkür ederim.

"konosolosluğa mail atarak bence diğer talihlilerin muhtemel işlemlerini yavaşlatıyor, konsolosluğa gereksiz bir iş yüküne sebep oluyorsunuz.
    mülakat almış olmanız, diğer talihlilerin süreçlerine tek vurma özgürlüğünü size vermemeli." sizin de yazdığınız gibi özgürlük ne kıymetli değil mi? Aynı mantıkla hareket ettiğimizde; konsolosluğa mail atabilmeme engel olma özgürlüğü size de verilmemeli.

"sonrasında, sizden sonra konsolosluğa mail atıp dosya taşıma talebini ileten birinin maili haliyle sizin mailden üstte kalıyor." bu cümle ile başlayan ve devamındaki yanıtlarınız ise varsayımdır Bunu somut olarak kanıtlayabilir misiniz, konsolosluk görevlisinin günlük iş yükü ile alakalı size iletilen bir dökümantasyon var mı, sanıyorum varsayımdan öteye geçemeyeceğiz. Varsayımlar ve çıkarımlar yolumuza ışık tutar evet. Ancak kesin ve iddialı yargılar konusunda üzgünüm pek de yardımcı olamayabilirler.

Arama butonunu çokça cevaplanmış bu soruya yanıtımı arıyor olacağım. Öneriniz için teşekkür ederim. Sanırım ve evet bence, en kapsayıcı ve en birleştirici ifadenizdi.

Aynı ışık sizinle de olsun.
    Esenlikler...

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@onderoymak sizin mail atma özgürlüğünüzü elinizden almadım, sadece yaptığınızın nelere sebep olabileceğini söyledim.
    bunu sizin özgürlüğünüzü elinizden almak olarak algılıyorsanız, "özgürlük" anlaıyışınızı bir daha gözden geçirmenizi salık veririm.

bir diğer konuya gelirsek;
    forumdaki 6 (altı) iletinizden gördüğüm kadarıyla; sadece dosya taşımak işlemi için foruma dahil olup, sorularınıza cevap almışsınız.
    bunu yaparken de bahsettiğiniz somut kanıtlar, dökümantasyon vb. adımlar baya atlanmış.
    "özgürlük" burada da devreye girmiş hemen. cevap alırken kimseden kanıt ve ya dökümantasyon istenmemiş.

bakın sn. @onderoymak,
    mülakat aldığınız için bu kadar rahat davrandığınızın farkındayım.
    o mülakat gelmemiş olsa ya da herhengi bir sebepten sizin mülakatın iptal edilse bu şekilde rahat davranamayacağınızı da iyi biliyoruz.
    bu yüzden, adını sanını daha kısa bir süre önce duyduğunuz konsolosluklarla haşr-ı neşr olurken, o konsoloslukların iş yükünün resmi verilerini okumak zorunda kalan bana kelam ederken biraz daha düşünün.

https://t.co/Ku6y3XrmAE

ben bunlar gibi binlerce sayfalık dökümanları okuyup, çıkarımları buraya aktarırken siz viyana'ya uçak bileti bakıyorsunuz.
    atlatığınız şey, buna imkan verenin ben ve benim gibiler olduğu.
    diğeri ise, sizin o gereksiz mailiniz yüzünden belki bir kişinin mülakat alamayacak olması.

mülakatınızda başarılar diliyorum.

• Herkese Merhaba, dosyamızın şu aşamada hangi konsoloslukta olduğunu öğrenmek için KCC'ye mi mail atmamız gerekiyor? Başka bir yöntemi var mıdır?

Benzer Başlıklar

• Green Card Konsolosluk Görüşmesine Başka Ülkede Girmek

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik green card 2023
    31
    0 Oy
    31 İleti
    5k Bakış
    ebuskayaaE
    Merhabalar, ben DV2024 talihlisiyim case num: 16XXX cogu ulkeye mail atmama ragmen olumlu bir geri donus almadim su ana kadar. Sizlerin onerebilecegi, vize gorusmesine cagirma ihtimali yuksek ulkeler var mi acaba ? Yardimci olursaniz sevinirim, tesekkurler.
  • Green card kazandıktan sonrası

Greencard Loto Başvurusu Soruları green card gocmen vize gocmenlik
    2
    0 Oy
    2 İleti
    1k Bakış
    crazycellsC
    @greencardburak, içinde söyledi: Green card kazandıktan sonrası Arkadaslar merhabalar 19 yaşındayım bu yil gc e basvuracam hatta pasaportumu bile çıkardım sorum şu ben ogrenciyim eğer çıkarsa bu greencard masrafları ne kadar çıkar mesela turkiyedeki masraf lar ardından abd deki masrafalf kimim kimsem yok bilgim var fakat neyse kısaca 2 bin dolar ile abd ye gidebilirmiyim Su basligi inceleyebilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/topic/440/dv-surecinde-tr-den-abd-ye-gitmeden-once-ve-gittikten-sonra-yapilan-masraflar Bu da ABD'deki aylik masraflar icin: https://yesilkartforum.com/forum/topic/393/amerika-da-yaşayanlardan-yaşam-maliyeti-örnekleri Maalesef 2000 dolar cok az bir miktar, yukaridaki basligi harcamalar icin inceleyebilirsiniz. Tavsiyem en az 3-4 ay sizi idare edecek bir parayla gelmeniz yonunde... Tum planlarinizin beklediginiz gibi olacaginin ya da hemen iyi bir is bulacaginizin garantisi yok.
  • 17 Oy
    8k İleti
    915k Bakış
    gucarslanG
    diğer dava başlığında temyizi kaybetmemiz sonrası avukatların buna itiraz ettiklerini belirtmiştim. dün gece itibariyle bu itiraz da sonuçlandı ve dediğim gibi yine reddedildi. https://x.com/curtismorrison/status/1831075587966083557?t=A0Z7e9KSjFBwv3lAQrNEJg&s=19 https://x.com/ckuck/status/1831088793719386528?t=mofilSQi4woVMCb9mIaGkg&s=19 https://x.com/NicoletteGlazer/status/1831036452630925367?t=bkTNiustKzXM8rRQ-3zy7w&s=19 bu, DV2020 ve DV2021 sürecinin artık tamamen sonlandığı anlamına geliyor ve avukatlar da artık bu konu için hiçbir adım atmayacaklarını resmi olarak bildidiler. her ne kadar da umut güzel bir şey olsa da, sonuçlarının kestirilebildiği noktalarda artık çok fazla zorlamanın gerekmediği de ortada. davaya katılan, katılmayan herkese verdiği emek ve gösterdiği sabır için tekrar teşekkür ediyorum. inanınıyorum ki bizleri, daha güzel ve mutlu edecek farklı şeyler bekliyor. sevgiyle kalın.. *iş bu başlık, sürecin tamamen sonlanması sebebiyle artık ileti yazmaya kapatılmıştır.
  • Sayılarla Green Card Lotosu (Diversity Visa) Sürecine Bakış

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    73
    33 Oy
    73 İleti
    25k Bakış
    misha90M
    Teşekkür ederim cevabınız için.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

21

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k