Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

(B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

• @tufank çok teşekkür ederim cevabınız için.. evet şuan için 5 kez kez öne çektim … 2 ay öne aldım.. bunun bi sınırı varmı acaba .. devamlı olarak bu şekilde yapsam?

• ⭐⭐⭐⭐

@melisa2020 bir sınırı yok. boşluk buldukça geriye çekebilirsiniz.

• @tufank cevap için teşekkür ederim

• Arkadaşlar merhabalar.
    Amerikaya turist vizesiyle gittiğimizde,oda kiralamak için uzun süreli kira sözleşmesi imzalanabiliyor mu?Belki sözleşmeye gerek yok diyebilirsiniz ama sadece turist vizesi olan birinin uzun süreli kira sözleşmesi imzalama imkanı var mı? Resmi olarak yani.

• @kngslyr06 Ev veya oda kiralamalarinda vize turunuzun pek bir onemi yok. Bazi kurumsal firmalar ev kiralamada State ID istiyor. En onemlisi kirayi odeyebilecek finansal gucunuzun oldugunu ispat edebilmeniz yani kredi puaninizin buna elverisli olmasi, gelirinizi belgeleyebilmeniz. Bu yoksa, ki turist vizesiyle gidince olmayacaktir, o zaman size kefil olabilecek kredi puani yuksek biri istenebilir. Ev sahibiyle anlasmaniza bagli. Bazilari garantor kisi isteyebilir, bazilari birkac aylik pesin isteyebilir. Sozlesme yapilirken turist vizesi veya oturum izninizin olup olmadigina degil, bahsettigim gereklilikleri saglayip saglamadiginiza bakilacaktir.

• Arkadaslar merhaba, South beach miami'de 1+1 de yasiyorum ve denize 7-8 dk yurume mesafesindeyim. Apartman dairesi meshur Ocean Drive caddesinin arkasinda ki 2. sokakda yer almaktadir. Mayis ayinin ortasindan temmuzun 30una kadar apartmanim icin rommate aramaktayim. Kendimden bahsetmek gerekirse Drug, icki, sigaram yoktur , bayanim ve yazilimci olarak evden remote calismaktayim,sadece bayan arkadas tercih etmekteyim . . Bazen turkiyeden direk Amerika'ya gelince insanlar ev kiralamakda zorlaniyorlar yada birkac ayligina bir sehri tanimak istiyorlar, cunku bunu bende zamaninda yasadim, bu yuzden ilan vermek istedim. Eger ilgilenen olursa bana mesaj atabilirler. Tesekkurler

• Merhaba, Ekim 2023’ten beri eşim ile birlikte ABD’de yaşıyoruz. Ailemiz için vize başvurusu yaptık. Temmuz ayında görüşmeye girecekler.

DS formunu doldururken New Jersey’de oturuyorduk. Oradaki adresimizi yazdık. Mart başında North Carolina’ya taşındık.

Bu adres değişikliğimiz için yeniden DS formu doldurmamız gerekir mi yoksa mülakatta söylemeleri yeterli olur mu?

• ⭐⭐

@misty Her halükarda DS160 formunu mülakata 3 hafta kala yenilemenizi tavsiye ederim. Bu sırada adresi de güncelleyebilirsiniz.

• ⭐⭐

Yakın zamanda seyahat amaçlı ABD'ye gidip orada TR'deki internet/cep bankacılığını kullanan var mı?
    Özelden bir iki sorum olacak.

• @SUAT-GUNAY evet var 👍

• ⭐⭐

@ATS16 özelden yazabilir miyim?

• Merhaba, j1 vizesiyle amerikaya trainee olarak geldim. program surem sona erdi. out of status olmak icin son 10 gün gibi bir surem kaldı. son anda kalmaya karar verdim. b2 ye gecmek icin önce 2 yıl kuralını kaldırmam gerektiğini söylediler. ama bazilarida 2 yıl kuralını kaldırmadan b2 ye başvuru yapabileceğimi söylediler. bende ilk danismanin yönlendirmesiyle 2 yıl kuralını kaldırma işlemlerine başladım 2 ay önce. turkiyedeki kyk borcu vergi borcu vs bunların hepsini kapattım ve onay yazisini aldım ve 2 yıl kuralı icin evraklarımı beklediğim 4 - 5 aylık bir surecin icine girdim. ama bunun sonucu gelene kadar out of status olacağım ve başvuru surecim riske girecek. benim sorum ben su an b2 ye başvurabilir miyim?

• merhabalar. konu başlığı doğru mu bilmiyorum yanlış ise şimdiden özür dileri,m. önümüzdeki ay abd ye turist olarak giriş yapmayı düşünmüyorum ancak pasaportumun süresi 4 ay sonra dolacak pasaportumu yeniler isem yeniden vize için konsolosluğa randevu alp gitmem gerekiyor mu?

• ⭐⭐⭐⭐

@uslanmaz eski pasaportunuzdaki vize geçerli. vizenizin süresi bitmediyse eski ve yeni pasaportunuzla birlikte seyahat edebilirsiniz, yeniden vize başvurusu yapmanıza gerek yok.

• Merhabalar, bir arkadasim soyledi bu forumda turist vizesi randevularini one ceken bir danisman firma varmis? Aradim ama bulamadim. Kimle goresbilirim bu konuyu? Tesekkurler

• @tufank teşekkür ederim.

• @Ferhat-ŞENER cook tesekkurler

• Arkadaşlar merhaba, benim bir sorunum var. 8 Kasım 2023 tarihinde karım ile birlikte vize görüşmesine girdik. Vizemizin onaylandığını söylediler. Ertesi gün, 9 Kasım'da karımın pasaportu vizeli bir şekilde geri gönderildi ancak benim pasaportum gelmedi. Bir süre bekledim çünkü yurt dışına çıkmam gerekiyordu ve Schengen vizem de o pasaportun üzerindeydi. Bir e-posta göndererek seyahatim olduğunu, iş toplantılarımdan dolayı pasaportumu iade alabileceğimi belirttim. Seyahat biriminden pasaportumu geri vermem gerektiğini söylediler. Bu arada kontrol ettiğim sitede durum “Approved” olarak görünüyordu ve böylece bir ay geçti. Nihayet pasaportumu aldım ve aldığım gün durum “Refused” olarak değişti. Tabii ki seyahatimi gerçekleştirdim ve geri döndüğümde pasaportumu PTT aracılığı ile geri verdim. Yine sitede durumum “Approved” olarak güncellendi ve ben yine bir ay bekledim; hâlâ aynıydı. Yine toplantı için yurt dışına çıkmak zorunda kaldım ve pasaportu tekrar aldım. Süreç yine aynı işledi ve geldiğim nokta, hâlâ pasaportum elçilikte ve durumum “Approved” olarak gözükmekte. Nerdeyse 6 ay oldu. Bunu yaşayan var mı, yoksa ben mi tek başıma böyle bir durumla karşılaştım? Bu arada, defalarca yazmama rağmen bu durumun normal bir süreç olduğunu ve idari işlem sürecinde olduğumu söylediler.

• eylül 24 e randevu açıldı arkadaşlar

Benzer Başlıklar

• Üniversite Öğrencisi B1/B2 Mülakat Bilgisi

Ziyaretçi ve Turist Vizeleri (B1/B2 ve C)
    1
    0 Oy
    1 İleti
    123 Bakış
    EyelashE
    Merhabalar herkese, ben 21 yaşında bir üniversite öğrencisiyim. Bu sene 4. Sınıfa geçiyorum ve seneye okulum bitecek diye umuyorum. Yaklaşık 1 ay önce DS-160’ı doldurup başvuru yaptım turist vizesi için, orda tekrar okuma gibi bir planım veya isteğim yok o yüzden turist vizesini seçtim. Az çok her şeyi öğrendim araştırmalarımla, izlediğim videolarla ama benzer tecrübesi veya tanıdığının geçirdiği bir tecrübesi olanlar varsa diye danışmak istedim. Benim mülakatım 26 Eylül’de şu an, yaklaşık 5 gün gibi bir süre kaldı. Türkiyede öğrenci olarak turist vizesi almaya çalışanlara yaklaşımları nasıl? Neler soruluyor? Klasikleşmiş sorulardan farkı ne oluyor acaba? Resmi olarak bir işte çalışmıyorum daha ama online freelance iş yapıyorum yazılım odaklı, aylık 2500$ kazancım var şu an ve bunun bir artı olacağını düşünüyorum ama bunu mülakatta nasıl sunabilirim belge sormadıkları için genel olarak? Herhangi bir tavsiyesi veya önerisi olan varsa çok güzel olur.
  • B1-B2 vizesiyle oturum uzatma

Ziyaretçi ve Turist Vizeleri (B1/B2 ve C) b1 vizesi b2 vizesi oturum
    4
    0 Oy
    4 İleti
    607 Bakış
    S
    merhaba turist vizesi yenilemede greencarda başvurulan fotoğrafla aynısı olursa sorun olurmu? 6 aylık değil bu denilirmi?
  • 0 Oy
    10 İleti
    4k Bakış
    melihguneyM
    @mr-bozturk Yani bu işin bir matematiği yok. Genel kanı ülkenle bağlarının kuvvetli olduğunu göstermek. Şirketin Amerika'daki ofisini ziyaret edeceğim dediğinde vize görevlisi farklı bir algıya kapılabilir. Diğer taraftan şirketi ziyaret edeceksin o zaman neden şirket sponsorluğunda gitmiyorsun da diyebilir. Tabii bu söylediklerim tamamıyla farazi. Eşinizle aynı şirkette çalışıp şirketin Amerika'daki ofisini birlikte ziyaret edeceğiz demek biraz şüpheli bir hareket olabilir.:) Yani bilmiyorum. Daha tecrübeli arkadaşlar farklı yorumlar yapabilir.
  • 12 Oy
    1k İleti
    94k Bakış
    K
    @vartorian, içinde söyledi: Employment Based Green Card (Is sponsorlugu ile yesil kart basvurulari) Green card'in duraklatilmasi Isveren sponsorlugunda basvuranlari da etkileyebilir mi? Henuz hersey gri ancak bir tahmini olan varmidir? "Green Card duraklatildi" diye bir sey yok. Sadece Diversity Visa Lottery (DV) programi durduruldu. O da yasaya uygun degil, bu sekilde durdurulamaz. Mahkemeden donecektir. Cekilis haricindeki hic bir green card sureclerinde durdurulma yok, zorlastirma var.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

27

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k