@TANER-KAPLAN Merhaba, sorularınızı aşağıdaki link ten sorabilir konu ile alakalı bilgilere bakabilirsiniz.
https://yesilkartforum.com/forum/topic/510/abd-vatandaşı-ile-amerika-da-evlenip-green-card-almak
@Onur-Kürekçi Senatoyu kaybetse bile durumları sadece ufak bir ölçüde değiştirir yani senatoyu kaybetse bile rüzgar bir anda tam tersine gitmez sadece biraz daha bizim için iyi olur ama bir anda 365 derece olumluya değişme beklememek lazım Amerika tarihi hep böyle maviler gelir göçmenlere kapılar açılır Kırmızılar gelir Göçmenlere kapılar kapanır hep bu şekildeydi.
Ama Trump sağ olsun ilkleri yaşadık Amerika tarihinde bu kadar göçmen karşıtı bir hükümet daha önce görülmedi yani tarihte ilki yaşattı reis sağ olsun benim eşim nefret ediyor ondan önümüzdek seçimde mavilere basıcak açık ve net söylüyor ben ABD vatandaşı olarak seni yanıma getiremiyorum 1 senedir çekmediğimiz acı kalmadı vs diyor acayip gıcık kapmış durumda cumhuriyetçilerden 😃 oy kaybedicekler garanti hemde
@codeko Merhaba. Asıl talihli olan anneniz ya da süreci takip eden sizseniz siz öncelikle sorularınıza cevap alabilmek için buradaki örnekte olduğu gibi imzanızı düzenleyin lütfen.
Excel tablosu için buradaki tabloda alt taraftaki beyaz alana bilgilerinizi ekleyin.
@Okyay-Deveci Merhabalar sorunuzu yanlış başlık altında soruyorsunuz
https://yesilkartforum.com/forum/topic/1424/f2a-ve-f2b-vize-süreçleri-green-card-sahiplerinin-eş-ve-çocukları/5862
buradan sorunuzu sorabilir daha önceki deneyimleri okuyabilirsiniz diğer sorularınız ve merak ettikleriniz için forumda yer alan arama moturunu da kullanabilirsiniz.
@T-C-Kubilay-Dikici teksas'a gitmeyi düşünüyorum(tabi cıkarsa) baslangic için param var ve hazır iş kabulunu önlerine sunarsam kabul ederler diye düşünüyorum resmi bir sitede yazıyor
@TANER-KAPLAN Merhaba, sorularınızı aşağıdaki link ten sorabilir konu ile alakalı bilgilere bakabilirsiniz.
https://yesilkartforum.com/forum/topic/510/abd-vatandaşı-ile-amerika-da-evlenip-green-card-almak
@seda80 15 Eylul sonrasi gelirleriniz.
@Refiks hayırlı olsun, tebrik ederim. çok iyi hazırlandığınız için çok rahat geçmiş mülakatınız.
iyi hazırlanıp gitmeniz ve öncesinde bunların kanıtlarla sunulmuş olması oldukça önemli.
tekrar tebrikler..
@aysegul cevaplarınız için teşekkürler peki 90 günü geçti hala gelmedi avukata sordum son yaşanan olaylardan dolayı diyor sanırım beklicez
Merhabalar; hala bu forum kullanılıyor mu bilmiyorum, ama yardım alabilirsem çok sevinirim... Çaresiz kaldım çünkü.
Nişanlımla umuyorum ki K-1 vizesi ile 2026 yılında evleneceğiz. Ben Türküm, o Amerikalı. Kendisi trans erkek, erkek olarak da yaşıyor, ancak yasal bilgileri hala kadın olarak gözüküyor. Ben kadın olduğum için evliliğimiz gay evliliğine giriyor tabi.
Amerika'da evlenmiş LGBT+ çiftler, ne tür yasal adımları takip etmeniz gerekti? Türkiye evliliğimizi yasal görmeyecek sonuçta. Soyadımı değiştirirsem Türkiye'de sıkıntı olur mu? Eğer devletten ölüm/dul maaşı alıyorsanız evliliğiniz ile kesildi mi? Dikkat edilmesi gereken yasal bir durum var mı?
Deneyimi olan herhangi birisi yazabilirse çok sevinirim. Stresten saçlarım döküldü, lütfen...
Merhaba, biz de DS-260 da adres girmemiştik, sonrasında ise maalesef konsoloslukta da adres belirtmeyi atlamışız. Dün giriş yaparken polise adres bildirmek istiyoruz dediğimizde USCİS üzerinden yapman gerekiyor ben sadece stamp basıyorum gibi yönlendirdi.
Özetle aslında hiç bir yerde eski adresimiz yok, sadece bizim adımıza teslim alabilmesi için bir arkadaşımızın adresini vereceğiz.
Neden adres almadığını anlayamadım ama demin USCIS üzerinden Change of Address olarak ilgili adresi girdik, umarım doğrudur.
@Emre-Töre Bunun için yeni başlık açmamalısınız. Aşamalar başlığında sorularınızı sormalısınız. Ayrıca sürecinize hakim olmak, sürecinizi olumlu şekilde sonuçlandırmak istiyorsanız forumdaki bilgileri okumalısınız.
Ayrıca forumun arama özelliğini kullanmalısınız.Mesela, ustraveldocs kelimesini arama kutusuna yazabilirsiniz, hatta yazmalısınız. Benim profilimde de detaylı anlattığım bir yazı var. Bilginize.
Arkadaşlar merhaba, IR1 vizesi için neredeyse iki yıldır bekliyoruz bugün randevu maili aldık 15 ocak için. Ben şu anda 10 haftalık hamileyim. Sağlık kontrolüne girdiğimde ilk trimester geçmiş olacak (12 hafta) ama ben hala bir karar aşamasındayım. Biz zaten çok bekledik eğer girmezsem doğumla birlikte sürecimiz çok uzayacak. Bu konuyu tecrübe etmiş arkadaşlardan önerileri duymak isterim. Sizce çok büyük bir risk midir?
Ve daha önce doktorundan belge alanlar nasıl bir belge aldıklarını paylaşabilir mi? Eğer doktor röntgen çektirebilir diye yazılı bir belge vermezse almıyorlar mı?
@gucarslan birde "şu ana kadar böyle bir durumdan vize alamayan olmadı, içiniz rahat olsun" dediniz sizin veya başka arkadaşlarımızdan böyle bir tecrübesi veya şahit olduğunuz bir vaka oldu mu?
Merhaba, bize verilen süreçte nikah işlemlerimiz , sağlık muayenemiz vs yetişmez ise nasıl bir yol izlemeliyiz
Mülakat tarihi mi ertelemeliyiz? Ertelersek ne gibi sorunlar olur mülakat tarihi verilmez ya da konsolosluk çok şaibeli mi yaklaşır Sağlık raporunu almadan diğer tüm belgeler hazır bi şekilde mülakata girip dosyayı daha sonra mı tamamlamalıyızYorumlarınız için çok teşekkürler @ATS16 @smartcells
EU2026000067xx bugün güncelleme maili geldi ve 7 Kasım bugün annem yoğun bakıma alındı ne kadar kalacak belli değil mülakat erteleme talep etsem Şubat ayına kabul olur mu yoksa sıkıntı olur mu
Merhaba eğer ki bitti ise sadece 3 Mail mi dağıtıldı yani
Asya dosyalarından da mail alanlar olmuş iranlı arkadaşım söyledi
@Demayfo teşekkür ederim. Umarım bekleyen herkese mailler gelir.
@misha90 saat 11 civarı geliyordu mailler bir kcc den dosyanızı kontrol etseniz belki belli olmuştur ?
@mervey hayırlısı olsun inşallah; darısı hepimizin başına
@yusufalak sistemden kontrol edebilir misin ?
@yusufalak Amerika’da saat 17:02 muhtemelen gelmez bu saatten sonra
Arada alan var mı görürüz sabaha artık inşallah bi kaç kişi daha almıştır en azından
Bencede sonraki aya bakalım artık. Eşiğine geldik tırmalıyoruz resmen delirmemek elde değil ya.
@melikemim Merhabalar, eğer görürüz derken excel listesi üzerinden görebilmeyi kastediyorsanız maalesef gerek bugün olsun gerek önceki zamanlar olsun maalesef birçok kişi excel üzerinde bilgilerini girmeye tenezzül etmiyor. Söz geldiği vakit herkes bu platformdan faydalandığını söylüyor ki eminiz bu platform olmasa hiçbirimiz bu süreci bu şekilde sürdüremezdik ama yakındığım konu buradaki bazı forum üyelerimizin bunu bilmesine rağmen bazılarının hem imza ve excel bilgileri yok bazılarının da ayrı ayrı tek olarak bu bilgileri yok.
@Revolter keşke sadece excele veri girme konusu olsa; hepimizin elinde veri olması için çok değerli Excel tablosu ama bir çok arkadaşımız sorduğumuz sorulara cevap bile vermiyor. Tamam vermek zorunda değil ama hepimiz burada pamuk ipliğine bağlı umudumuzu tutmaya çalışıyoruz. Taşısak mı napsak ya da bekleyelim mi vs vs. Bazı kişiler standart olarak; sadece almayı seviyor
️
@yusufalak valla bizim için bir sonraki ay da zor gibi
Her ay olduğu gibi bu aya başlarken full umut dolu bekleyiş yine çöp oldu. Şuan moral, motivasyon, umutların tükenmesi gibi bir çok olumsuzluk hepimizin üzernde var. Yarın kalktığımızda yeni bir gün, yeni bir umut olacak. Süreç zor ama güzel bir gün olsun, 23 Nisan tüm çocukların bayramı kutlu olsun. Bize bu bayramı armağan eden, Cumhuriyetimizin kurucusu, Atamız asla pes etmedi, biz de pes etmeden, umutsuzluğa kapılmadan son güne kadar yapılacak her şeyi yapıp sonucunu beklememiz gerekiyor.
Arkadaşlar merhaba sıralama no 8K larda mülakat yerim ankarada fakat sıra gelmicek gibi taşıma işlemlerini nasıl yapabilirim bununla ilgili bir link var mı ? ve hangi konsolosluklara taşırsam daha hızlı sonuc alırım
@Revolter mesela şuanda mülakat maili alan iki kişinin excelde kaydı yok. Ciddi anlamda sürekli birilerinin çabalaması, birilerinin kenardan sessizce izleyip insanların süreçlerinde aldıkları aksiyonları, zorlukları, harcadıkları zamanı sıfır çaba ile onlardan alıp ilerliyor insanlar.
@Cumutey Maalesef öyle, süreç başladığında DV2024 ile alakalı başlıkların hepsini baştan sonra okuduğumda 100 kadar kişi excel üzerinde yoktu. Tabi zaman içerisinde bu sayı artmıştır ama azalmamıştır. Ayrıca bu durum sadece bizim süreci takip edebilmemiz için değil ayrıca gelecek dönem talihlilerinin de inceleyebilmesi için kaynak niteliği taşıyor. İşin özü maalesef ne desek kafi gelmiyor, bazen kendimizi tam anlatamıyoruz bazen de ettiğimiz kelamın karşıda tesiri olmuyor.
Excel işlemenin ne gibi bir sakıncası var anlamıyorum. Sırada bekleyen kişiler için önemli bir veri kaynağı. Tabi kimseyi zorlayamazsınız illa gireceksin diye ama bu formda birçok konuyu insanlar tecrubelerini paylaşarak öğreniyor. Sizde paylaşımcı olmasınız ki bilgi çoğalsın.
@yusufalak Tamamen katılıyorum size, ben artık birkaç kere bu konunun hassasiyeti hakkında uyarılmasına rağmen bu konu üzerine aksiyon almayan üyeleri şahsım adına hüsnü zan üzere göremiyorum maalesef ve o üyelerin paylaşımlarını dahi görmemek için engellenen üyeler arasına ekliyorum.
@Revolter
İnan herkes çok stresli şunun surasında 3 dağıtım kaldı. Mayıs dağıtımı (Temmuz ayı için), Haziran dağıtımı (Ağustos ayı için), Temmuz dağıtımı (Eylül ayı için). Ama geçen seneki durumları göze alırsak, temmuz dağıtımına kalmak istemem. Bu performans ile giderse ANKARA korkuyorum ki ben bile artık mart'a gitmenin planlarını yaparken mülakat alabilieceğimin derdine düştük. Sağlımından olmadan şu süreci bi şekilde tamamlamak istiyorum.
Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum