Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Merhabalar,

    Uzun zamandan kafama takılan, beni yiyip bitiren bir soruyu sormak istiyorum. Konu hakkında bilgisi olanlar yazarsa sevinirim.

    Şöyle bir durum söz konusu;

    İki buçuk senedir sürmekte olan bir boşanma davam mevcut Türkiye'de ve eski eşimle irtibatımız kalmadı. Boşanma davasının sonuçlanmasını bekliyorum. Fakat sonuçlanması maalesef uzun sürecek gibi gözüküyor.

    Sorun da burada başlıyor.

    Green Card başvuru aşamasında medeni durum soruluyor. Ben sadece kendi adıma başvuru yapıyorum ama resmiyette hala evli gözüktüğüm için medeni durum sorusuna mecburen evli yanıtını verdiğim için sistem hem eşin kişisel bilgilerini girmemi, hem de güncel biyometrik fotoğrafını yüklememi istiyor.

    Kendisinden güncel biyometrik fotoğraf isteme durumu da söz konusu değil. Daha önce de belirttiğim gibi görüşmüyoruz.

    Ben başvuru aşamasında kendi biyometrik fotoğrafımı yüklüyorum ama eş fotoğrafı olmadığı için o kısma gelince boşanmakta olduğum kişinin 3 sene önceki biyometrik olmayan vesikalık fotoğrafını yüklemek zorunda kalıyorum.

    Sebebi şu; Mahkeme kararı olmadığı sürece eğer resmiyette evli gözüküyorsan eşinin fotoğrafını da yüklemek, bilgilerini girmek zorundasın diye belirtiliyor.

    Fakat eş için yüklediğim fotoğraf Green Card fotoğraf gereksinimlerini tam karşılamıyor. Omuzlar düz değil açılı ve yüzde tebessüm var. Standart vesikalık gibi düşünebilirsiniz.

    Bu durum elenmeme, diskalifiye olmama sebep olur mu?

    Hani eş principal applicant olmadığı için önemli olan benim fotoğrafım diye düşünüyorum ama yanlış mı düşünüyorum bilemiyorum.

    Teşekkürler


  • Biraz spesifik ve zor bir soru oldu farkındayım. Kimsenin bu konu hakkında bilgisi yok anladığım kadarıyla.

    Resmi bir Amerika mail adresi var mıdır acaba green card ile ilgili soruları sorabileceğimiz?


  • @nypd Şimdiye kadar süreç ile ilgili okuduklarım ve bildiklerim doğrultusunda yorumlayacağım, hukuki konularda forum kullanıcılarına destek olan Muslu Hukuk Bürosu avukatı @Claudia-J-Muslu Hanım da belki yorumlayabilir. Bu soruyu sorabileceğiniz Amerika'da bir merci oldupunu düşünmüyorum.

    Sizin de bildiğiniz üzere ayrı yaşadığınız eşinizi mahkeme tarafından yasal olarak verilmiş bir ayrı yaşama kararı olmadığı durumda başvurunuza eşinizi eklemeniz gerekir. Halen mahkeme kararıyla yasal olarak ayrı yaşamıyorsanız, göçmen vizesine başvurduğunuzda boşanmış olmayı planlasanız bile eşinizi başvuru formuna eklemelisiniz. Eklemediğiniz sürece vize kurası kazananı olmanız halinde vize görüşmesi esnasında süreçten diskalifiye olacaksınızdır.

    2026 yılı Çeşitlilik Göçmen Vize Programı (DV) başvuruları 5 Kasım 2024, Salı günü Doğu Standart Saatine göre (EST) (GMT –5) öğlen 12:00'da bitecek. Umarım boşanma davanız bu tarihten önce sonuçlanır ve başvurunuzu bireysel olarak yapma şansınız olur veya sonraki yılların çeşitlilik göçmen vize programı müracaat dönemini beklemeniz yararınıza olacaktır. Bol şans...


  • @ATS16, içinde söyledi: Başvuruya Dahil Olmayan Kişinin Fotoğrafı Hakkında

    @nypd Sizin de bildiğiniz üzere ayrı yaşadığınız eşinizi mahkeme tarafından yasal olarak verilmiş bir ayrı yaşama kararı olmadığı durumda başvurunuza eşinizi eklemeniz gerekir. Halen mahkeme kararıyla yasal olarak ayrı yaşamıyorsanız, göçmen vizesine başvurduğunuzda boşanmış olmayı planlasanız bile eşinizi başvuru formuna eklemelisiniz. Eklemediğiniz sürece vize kurası kazananı olmanız halinde vize görüşmesi esnasında süreçten diskalifiye olacaksınızdır.

    Teşekkürler yorum için.

    Ben başvuruya ekledim zaten kendisini. Aynen dediğiniz gibi eklemek zorunda olduğumu biliyorum.

    Merak ettiğim konu yüklediğim resim ile ilgili.

    Kendi fotoğrafım güncel ve fotoğraf kurallarına uygun. Zaten sadece kendi adıma başvuruyorum. Boşanmakta olduğum eşim adına başvurmuyorum.

    Ama kendisinin güncel ve biometrik fotoğrafı olmadığı için 3 yıllık ve biometrik olmayan vesikalık fotoğrafını yükledim, yüklemek zorunda kaldım. Bu durumu merak ediyorum. Sırf bu yüzden çekiliş aşamasında diskalifiye olur muyum acaba...

    Yoksa ben kazansam, randevu günü sorsalar neden eşinin fotoğrafı biometrik değil diye, izah etsem, büyük ihtimal anlayış gösterirler diye düşünüyorum.

    Bunu sormak istemiştim ama, neyse ya artık... Green card'ın da çıkacağı yok zaten. Her 1000 kişide 20 kişiye çıkıyormuş. Biz kimiz ki bize çıksın.

    Hani milyarda bir ihtimal şans yüzümüze güler, onda da böyle basit bir sebep yüzünden diskalifiye olmak can yakar.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @nypd sahip olduğunuz herhangi bir fotoğrafı (dijital, baskı) yükleyebilirsiniz.
    önemli olan oraya bir uygun formatta bir fotoğraf yüklemeniz.
    telaş edecek, kafaya takacak bir durum yok kısaca.


  • @gucarslan, içinde söyledi: Başvuruya Dahil Olmayan Kişinin Fotoğrafı Hakkında

    @nypd sahip olduğunuz herhangi bir fotoğrafı (dijital, baskı) yükleyebilirsiniz.
    önemli olan oraya bir uygun formatta bir fotoğraf yüklemeniz.
    telaş edecek, kafaya takacak bir durum yok kısaca.

    Üstad, umarım dediğin gibidir. Ah bir çıksa... Tek aşkım USA ama platonik 🙂

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @nypd dediğim gibidir.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

65
Çevrimiçi

41.1k
Kullanıcı

4.4k
Konu

427.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum