Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

F4 Vize Süreci (ABD Vatandaşlarının Kardeşleri)

• @eeken Sonunda gelebildi mülakat tarihi.

• @ScarletW Çok sevindim sizin adınıza. Yakındır umarım.

• @eeken Evet evet, tam 1 ay sonraya vermişler. Şaşırdım açıkçası 2-3 ayı vardır diyordum.

• @barisk @Zeyno Merhabalar, mülakat öncesi gelen bilgilendirme mailinde sisteme belgelerin yüklenmesiyle alakalı bir yazı da yazmışlar. Benim şimdi güncel bütün götüreceğimiz belgeleri sisteme tekrardan mı yüklemem gerek? Şimdiden teşekkürler..

• Merhaba, benden abimin tax ve W2 belgelerinin güncelini yüklememi istemişlerdi sadece. [email protected] adresine mail atıp önceden teyit alın bence ben o şekilde yapmıştım sorun yaşamadım.

• @barisk Çok teşekkür ederim. Size de yeniden hayırlı olsun girişinizi yapmışsınız. :)

• Bu ileti silindi!

• @eeken 48 gun ilerlemiş çifte bayram . Size ve bizede yakın zamand mulakat gelir

• @oprmngr Öyle bir zamana denk geldi ki. Sponsor olan abimin sağlık sorunları çıktı, Amerika'da tedavi görüyor şu an. Geçen hafta babamı kaybettim, annem Türkiye'de yalnız kaldı. O yüzden büyük ihtimal artık gidemeyeceğim. Hayat böyle sürprizlerle dolu işte. 17 yıl bekliyorsun, yıllardır ilerlemeyen lanet bülten her şeyin ters gittiği bir anda 6 hafta ilerliyor. Neden buraya yazdım bunları bilemiyorum ama içimi dökmek istedim sanırım, kusura bakmayın.

• @barisk
    Ilerlemeyi nereden takip ediyorsunuz?

• @eeken basiniz sagolsun, kardesinize de gecmis olsun.
    umarim isler sizin icin iyi ilerler. adina kader, karma, din, sans vs diyin ama hayat bazen biz planlar yaparken baska yollar cikariyor. hakkinizda hayirlisi, her sey gonlunuze gore olur umarim.

• @devianto @crazycells @gucarslan merhabalar, acaba doğru yere mi yazdım ve bu konuda bir bilginiz var mıdır?

sevgiler.

• @eeken başınız sagolsun abinizede acil şifalar dilerim.Hakkınızda hayırlısı olsun ama bir cıkar yolu bulursanız bu kadar beklemenin uzerine sonuna kadar gidin bence .Bizimde esimin saglık sorunu var ama dert etmiyoruz.Selamlar

• @devianto bu basligi ilk iletiden itibaren okursaniz sorulariniza cevap bulacaginizi dusunuyorum.

AOS konusunda misal su sekilde bir not buldum ilk sayfada 2. entryde;

"Not: Eger Priority Date'iniz geldiginde Green Card alacak kisi veya kisiler ABD icindeyse, o durumda AOS yapmalisiniz. AOS konusunda ayrintili bilgi icin su konuyu incelemelisiniz: https://yesilkartforum.com/forum/topic/118/aos-adjustment-of-status-ile-green-card-almak"

etiketlediginiz kisiler yogunluktan gormemis olabilir sorularinizi, hic vakit kaybetmeden bence bir okuyun zaten inanin beklemenize gerek kalmayacak.

• Merhaba, Mayıs 2022’de ABD vatandaşı olan ablam, annem için (kotasız) ve benim için (F4) vize başvurusunda bulundu. Geçen hafta anneme ve bana NVC’den “Notice of Immigrant Visa Case Creation” başlıklı başvurumuzun onaylandığı Ank2024XXX ile başlayan numaralarımız ve dosyamızı hazırlayıp konsolosluğa göndereceklerini içeren mail geldi. Annemle eş zamanlı dönmeleri kaynaklı benim durumumda 14-15 yıl bekleme durumu söz konusu olacak mı? Tecrübelerinize istinaden sormak istedim. Çünkü amerikan vatandaşının anne ve babasına başvurduğu süresiz green card’larda annemden çok daha sonra başvuranlara mülakat randevusu verildiğini görmüştüm. Benim sürecim F4 olduğu için mi geç döndüler ve beraber mi ilerleyecek gibi sorularım var aslında. Forumda oldukça yeniyim, umarım sizin gibi tecrübeli kişilerden dönüş alırım. Şimdiden teşekkürler.

• @eeken Başınız sağolsun. Kardeşinize de acil şifalar diliyorum. Bazen bazı şeyler plan ve isteklerimizin karşısına zamansız şekilde çıkabiliyor. Bunları bir sorun olarak görmek yerine, hedefleriniz ve hayalleriniz doğrultusunda en güzel şekilde yönetebileceğinize inanıyorum. Size ve ailenize sabırlar diliyorum.

Öncelikle, mülakatımızı sorunsuz bir şekilde olduk ama sisteme bir kaç yeni belgeleri ve IRS'i yüklemediğimiz (yetişmedi) için süreç uzadı. Ayrıca babam da Administrative Processing'e kaldı (isminden dolayı galiba) o yüzden onun süreci biraz daha uzun ve belirsiz. Belgeleri yükler yüklemez ,babamın ki hariç, pasaportlarımızı gönderip vizelerimizin basılmasını bekleyeceğiz.

• @eeken Başınız sağolsun

• @eeken başınız sağolsun

• Merhaba arkadaşlar.Uscis Ankara'ya Mayıs ayında ofis açıyormuş.Bu bizim F4 kategorisini de kapsıyormu acaba ama bizim PD miz aktif bile değil NVC de dosyamız hala. Bilgisi olan bizimlede paylaşabilir mi acaba

• @eeken Bașınız sağ olsun. Nur içinde yatsın. Abinize de Allahtan çok acil șifalar diliyorum

Benzer Başlıklar

• 40 Oy
    12k İleti
    678k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili aşamalar için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel Green Card lotosu aşamaları başlığını kullanmalısınız.
  • F1 Vize Süreci (ABD Vatandaşlarının 21 Yaş Üstü Bekar Çocukları)

Taşındı Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler
    77
    3 Oy
    77 İleti
    4k Bakış
    MomisCanM
    @Metty-Yalcin Selamlar, maalesef bir etkisi olmaz. Benim de babam Amerikan vatandaşı ve benle kardeşlerim de başvurumuzdan 9 ay sonra approve olduk ama bu bir şey değiştirmiyor. Bekarlar için 7-10 yıl, evliler için 10-15 yıl gibi süreler veriliyor. Çok iyi avukatlara başvurduk ama hepsi de durumu deşitiremeyeceğimizi söyledi.
  • 1 Oy
    6k İleti
    599k Bakış
    S
    @Sinan-Dayi, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Süreçleri (Green Card sahiplerinin eş ve çocukları) Cuma gunu yayinlanan memo sonrasinda ilk is gunu olan dun Charlotte FO da esim icin mulakata girdik. Memur memo ile ilgili ya da neden consular processing yapmadigimizla ilgili hicbir soru sormadi, Mulakat soyle gelisti Ne zaman tanistiniz? Evlenmeye tanistiktan ne kadar sonra karar verdiniz? Esim 2023 Ocak ayinda Amerika'ya giris yapti ve I94 formu Haziran ayina kadar gecerliydi. Biz Nisan ayinda evlenmeye karar verdik ve I485'i Mayis ayinda gonderdik. Sonrasinda Aralik ayinda Advance Parole onaylandi ve Turkiye'ye gittik. Neden bilmiyorum ama memur bu doneme cok takildi, normalde vizesinin Haziran ayinda bittigini ama bizim ulkeyi terk etmedigimizi dolayisiyla out-of-status durumuna dustugunu soyledi. Ben de oyle bir sey olmadigini, I485'i file ettigimiz gun itibariyle adjustment of status sonuclanana kadar Amerikada yasal olarak kalabilecegini belirttim, sonrasinda tamam dedi ve evet/hayir sorularina gecti. Saniyorum ne yaptigimizi ve surece hakim olup olmadigimizi gormek istedi. Onun disinda esimin Turkiye'deki meslegiyle bir kac soru sordu. Saglik raporunun suresinin bittigini soylemeye basladiginda cumlesini tamamlamadan ben yeni saglik raporunu verdim. Sonrasinda simdilik karar veremeyecegini ve background checklerin devam edecegini herhangi bir zaman dilimi de veremeyecegini belirtti ve gorusme tamamlandi,. Genel olarak olumlu diyebilecegim bir gorusmeydi. Umuyorum en kisa surede sonuclanacaktir. Sonunda dosyamiz bugun onaylandi, bekleyen herkese sabir ve en kisa zamanda onay diliyorum.
  • 17 Oy
    6k İleti
    2m Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu konudaki sorularinizi bu bolumdeki en guncel mulakat deneyimleri basliginda sorabilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/category/77/greencard-lotosu-diversity-visa-süreci
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

48

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k