Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DS-160 formuyla ilgili sorular (ziyaretçi vizeleri)


  • @gucarslan Teşekkür ederim cevabınız için..
    pasaport
    confirmation page
    isteğe bağlı olarak destekleyici belgeler(banka hesapları,iş yeri bilgileri vs.)

    bunlardan başka sizin önereceğiniz bir döküman olmalı mı yanımda?

    tekrardan çok teşekkürler...


  • @Ozkan-ONUR başka bir döküman yok götürmeniz gereken.
    mülakatta bol şans.


  • Herkese merhaba abd turist vizesi için başvuru yaptım ancak ds 160 formunu indirip çıktı almayı unuttum daha sonra tarafıma mail olarak onay sayfası gönderildi. Ds 160 formunun tamamına nereden ulaşabilirim ?

  • ⭐⭐

    @waroflaw Ds160 sayfasını onayladıktan sonra eğer forma verdiğiniz bilgileri pdf olarak kaydetmediyseniz yeniden erişmeniz veya değişiklik yapmanız mümkün değildir. Mülakatınıza kısa süre kala ds160 formunuzu güncelleyebilir ve ais üzerinden de numaranızı tek sefere mahsus olarak değiştirebilirsiniz.


  • @EasternStar çok teşekkür ederim.


  • Merhaba,

    2015 yılında aldığım vizeyi 1 hafta sonra geri çağırıp çalıştığım şirket nedeniyle iptal ettiler.
    'Cancelled without prejudice' mühürüyle. Çalıştığım şirketten o sene ayrıldım şimdi başka bir global şirkette çalışıyorum.

    DS-160 formunu doldururken bu iptali detaylı anlatmalı mıyım? Görüşmede soracaklardır orada yüzyüze anlatmak daha iyi olur diye düşünüyorum.

    Bu iptalin yeni üzerinden neredeyse 10 yıl geçti, yeni vize almama etkisi olur mu?

    Teşekkürler


  • Merhaba universite öğrencisiyim ds160 formunda meslek kısmında öğrenci diyip bilgileri girdim. Ama hazırlığı yarım dönemde bitirdiğim için kaydımı dondurdum. Herhangi bir sıkıntı olur mu? Yeni bir ds160 doldurmam gerekli mi?


  • @EasternStar Merhaba Üniversite Öğrencisiyim ve Ds-160da meslek kısmında belirtip formu doldurdum. Ama hazırlığı erken bitirdiğim için okulu dondurdum. Yeniden form doldurmam gerekli mi? Herhangi bir sıkıntı yaşar mıyım?


  • Selamlar arkadaşlar ais ödemesi sadece akbank ile mi yapılabiliyor yoksa diğer bankalardan da yapabilirmiyim.

  • ⭐⭐

    @adil Akbank ile sadece şubeden TL olarak ödeme yapıyorsunuz, geri kalan tüm kredi/bankamatik kartları ile bulunduğunuz sayfadan ödeme yapabilirsiniz.


  • @EasternStar çok teşekkür ederim yani dolar ödemesini diğer bankalardan yapabiliyorum öyleyse

  • ⭐⭐

    @adil Yanlış anlattım galiba, yalnızca Akbank şubelerinden TL olarak ödeme yapabilirsiniz. Ne kadar ödeyeceğiniz ais sistemi üzerinde belirtilir. Ais üzerindeki ödeme yöntemini kullanarak tüm bankaların kartları ile ödeme yapabilirsiniz.


  • merhabalar benim eşimle 3 hafta sonra bir randevum var ve gitmeden zaten nasılsa güncellerim diye baştan savma yapığım ds-160 formunu güncellemek gerekiyor.
    Paylaşılan PDF belgesinde olan bilgilere baktım ancak cevaplarını bulamadığım bir kaç soru oldu.

    1. Daha önce kullandığınız isim var mı sorusuna eşim için eşimin kızlık soy ismini ve ismini kombinasyon olarak tekrar yazmalıyım değil mi (eşim sadece benim soyadımı kullanıyor)

    2. Aylık gelirlere eşim ile toplam geliri mi yoksa sadece ayrı ayrı kendi gelirlerimizi mi yazmalıyım?

    3. Askerliği bedelli olarak 21 gün yaptım buna en uygun olarak nasıl doldurabilirim?
      Branch of Service:
      Rank/Position:
      Military Specialty:

    4. Yine eşimin bilgilerini istediği yerde şuan kızlık soyadını kullanmamasına rağmen yine de soy isim kısmına ikisini de yazmak gerekiyor mu?

    5. Seyahat planı konusunda bir ikilik mevcut gibi var yazıp ayrıntılandırılmalı mı yok yazıp sadece gidilecek yaklaşık tarih ve yer mi yazılması daha iyi olur?

  • ⭐⭐⭐⭐

    Cevapları aşağıya yazdım:

    1- Evet yazmalısınız.
    2- Sadece kendi aylık gelirinizi yazmanız lazım. Bunun içerisine kira vb. gelirleri de ekleyebilirsiniz.
    3- Buraya birliğiniz ile ilgili detayları yazabilirsiniz sanırım. Ben temel eğitim olmadan bedelli yaptığım için “no” demiştim.
    4- edit: evet dahil etmeniz gerekiyor
    5-Detaylı bir seyahat planınız var ise ayrıntıları belirtmeniz daha iyi olur. Vize aldıktan sonra mutlaka bu plana uymanız beklenmiyor.

    @tarzan, içinde söyledi: DS-160 formuyla ilgili sorular (ziyaretçi vizeleri)

    merhabalar benim eşimle 3 hafta sonra bir randevum var ve gitmeden zaten nasılsa güncellerim diye baştan savma yapığım ds-160 formunu güncellemek gerekiyor.
    Paylaşılan PDF belgesinde olan bilgilere baktım ancak cevaplarını bulamadığım bir kaç soru oldu.

    1. Daha önce kullandığınız isim var mı sorusuna eşim için eşimin kızlık soy ismini ve ismini kombinasyon olarak tekrar yazmalıyım değil mi (eşim sadece benim soyadımı kullanıyor)

    2. Aylık gelirlere eşim ile toplam geliri mi yoksa sadece ayrı ayrı kendi gelirlerimizi mi yazmalıyım?

    3. Askerliği bedelli olarak 21 gün yaptım buna en uygun olarak nasıl doldurabilirim?
      Branch of Service:
      Rank/Position:
      Military Specialty:

    4. Yine eşimin bilgilerini istediği yerde şuan kızlık soyadını kullanmamasına rağmen yine de soy isim kısmına ikisini de yazmak gerekiyor mu?

    5. Seyahat planı konusunda bir ikilik mevcut gibi var yazıp ayrıntılandırılmalı mı yok yazıp sadece gidilecek yaklaşık tarih ve yer mi yazılması daha iyi olur?


  • @tufank çok teşekkür ederim Tufan Bey. 4. Soru için include Maiden name ibaresi kafamı karıştırmıştı.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @tarzan evet dahil etmeniz gerekiyor, ben hatalı cevaplamışım. Cevabı düzenliyorum.


  • Merhaba. 9 Mayıstaki randevum için DS-160 formumu tekrardan dolduruyorum. Üniversite 3. sınıf öğrencisiyim ve aynı zamanda 1.5 yıldır çalışıyorum. Formda iş bilgilerimi girebiliyorum fakat şimdiki zaman için üniversite bilgilerimi ekleyemiyorum. Bu konuda bilgisi olan varsa yardımcı olabilirse çok sevinirim.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @bgmtpr maalesef form bu konuda biraz eksik. Aktif olarak hem iş durumu hem eğitim girmeye izin vermiyor. İşinizi girmeniz daha avantajlı olacaktır. Eğitim ile ilgili bilgiyi de sorulursa mülakatta belirtebilirsiniz ( eğer TR ye olan bağlarınızı güçlendiriyorsa)


  • @tufank cevabınız için teşekkür ederim. sponsorum olarak babamı gösterdim ve görüşmeye annemle gireceğim. forma hiç üniversite bilgisi girmemem de mümkün değil. bitiş tarihini dün olarak girip transkript ve öğrenci belgesiyle desteklersem sizce açıklayıcı olur mu görevli için?


  • Bu ileti silindi!

Benzer Başlıklar

  • 4 Oy
    2k İleti
    217k Bakış
    R
    Herkese merhaba. 2022 yılında buradan edindiğim bilgi ve yardımlar sayesinde kendime ds160 formu doldurup vizemi almıştım. Şubat ayında ablam, eşi ve çocukları için form doldurdum bu sabah Ankarada randevuları vardı onay aldılar. Sabah 08:15 de randevuları vardı. Onlardan önceki tüm cocuklu aile ve gençlere red vermişler. Sıra geldiğinde ablama neden gitmek istiyorsun diye sormuş ablam turistik demiş ( detaylı söylemesini şehir ismi vermesini tembihlemiştim sanırım heyecan yaptı ) ne iş yapıyorsun demiş (ablamın şirketi vardı biz formları doldurduktan sonra şirkete kapanış verdi formda kendi şirketi yazıyordu, eşimle çalışıyorum demiş, eşine ne iş yapıyorsun diye sormuş ve ona ait iş yerlerinin ismini bir kağıda yazıp pasaportları almış vizeniz onaylandı demiş onay kağıdını vermiş. Başka hiçbir soru sormamış ve evrak talep etmemiş.
  • I 94 formu ile oturumun uyumsuzluğu?

    Ziyaretçi ve Turist Vizeleri (B1/B2 ve C)
    6
    0 Oy
    6 İleti
    508 Bakış
    sChAdOwS
    @crazycells [image: VRMnIq.jpg] kez bakınca jun 2020 olduğunu gördüm. Benim hatam kusura bakmayın
  • DS-160 formu (turist vizesi için aile başvurusu)

    Ziyaretçi ve Turist Vizeleri (B1/B2 ve C)
    48
    0 Oy
    48 İleti
    17k Bakış
    Yasin ArıkY
    B1/B2 mülakatı için aile randevularımız sistem değişikliği sonrası bölündü, nasıl birleştirilir? (ais-usvisa-info → usvisascheduling) Merhaba, biz aile olarak eski ais-usvisa-info.com üzerinden ABD vizesine grup halinde başvurmuştuk ve tek hesap altında aynı gün aynı saatte randevumuz vardı. Sistem usvisascheduling.com’a geçince herkesin hesabı ayrıldı, ben de randevuları öne çekebildim ama her biri için ayrı ayrı boşluk bulup tek tek işlem yapmak gerekiyor. Bu cok riskli ve cok zahmetli. Şu an randevu günü aynı olsa da saatler farklı. Bununla ilgili olarak site üzerinden destek talebi (request case) açtım ama durumu bir türlü anlamıyorlar. Acaba bu yeni sistemde tüm başvuruları tek bir kişinin hesabı altında “group application” şeklinde birleştirmek mümkün değil mi? Aynı sorunu yaşayan oldu mu, nasıl çözdünüz?
  • Turist vizesiyle gelip evlenmek

    Kilitli Ziyaretçi ve Turist Vizeleri (B1/B2 ve C)
    2
    0 Oy
    2 İleti
    2k Bakış
    crazycellsC
    @Aragorn, içinde söyledi: Turist vizesiyle gelip evlenmek Arkadaşlar ben bilgisayar mühendisliği 2. Sınıf öğrencisiyim ileriye dönük planlarım var ve şu an yazılımın en iyi olduğu yer Amerika ben de orda evlenip orda çalışmayı düşünüyorum bankada 13000 dolarım var 4. Yıla kadar biriktirecem diplomamı alıp amerikaya turist vizesiyle gidip orda evlenmeyi düşünüyorum ve orda çalışmayı istiyorum sizce Oluru var mıdır bunun biraz uzun oldu ama kusura bakmayın Turist vizesini surada belirtilen nedenlerle alabiliyorsunuz: https://yesilkartforum.com/forum/topic/95/b1-b2-ziyaretçi-vizeleri-i̇ş-turi̇zm-tibbi̇-tedavi̇?page=1 maalesef "evlenmek amaciyla" turist vizesi basvuru yapamazsiniz, ayrica Turist vizesiyle calisip para kazanmaniz da yasal bir durum degil.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

43

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

535.3k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum